Stranica 5 od 12 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 551

Tema: SD - najnovije

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Što se tiče epiduralne, ja sam je primila za oba poroda,nemam nikakvih loših iskustava. Čini mi se da sam na drugom porodu od nje bila jako žedna, srećom dali su mi da pijem vodu koliko sam htjela i par dana nakon poroda mi se činilo da su mi malo ukočena leđa u tom donjem području, ali ne mora biti da je od toga.
    Uglavnom nikakve glavobolje ili bolove nisam imala nakon nje.
    Toplo je preporučam po svom iskustvu.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj beta1984 prvotno napisa
    Mitze Katze: zanima me dali epiduralna ima i svoju lošu stranu... dali se nakon poroda može "normalno kretati" ili neko vrijeme ne... ??? :?
    Naravno da ima i loša strana epiduralne...

Ti ekstremno ozbiljni rizici epiduralne analgezije nisu česti, ali nekoliko manje ozbiljnih, ali ipak značajnih rizika su puno česći. 15-20% žena koje su primile epiduralnu analgeziju razviju povišenu temperaturu koja rezultira nepoželjnom potrebom primjene dijagnostičkih testova i terapija antibioticima za bebu. 15-35% žena nakon epiduralne analgezije ne može mokriti i mora im se kateterom isprazniti mjehur. 30-40% žena nakon epiduralne analgezije imaju satima i danima jake bolove u leđima. One su zamijenile odsutnost boli tijekom par sati poroda za jaku bol u leđima tijekom godine dana i dulje.
    Dakle, epiduralna analgezija donosi mnogo ozbiljnih rizika za ženu. Postoje li rizici i za njenu bebu? Budući da nije vjerojatno da će i jedna žena odabrati olakšanje bolova koji nosi rizika za njenu bebu, ženama se ne govori da u 8-12% poroda u kojima žena primi epiduralnu analgeziju fetalni monitor pokazuje ozbiljnu fetalnu hipoksiju (nedostatk kisika u nerođenoj bebi). American College of Obstetricians and Gynecologists, nakon saznanja o učestalosti kojom pri porodu bebe pate od hipoksije nakon što je žena primila epiduralniu analgeziju, preporučuju da sve žene kojima se daje epiduralna analgezija imaju stalni fetalni monitoring da bi se mogla prepoznati fetalna hipoksija.
    itd...

čitav tekst možeš pročitati OVDJE

A sad vas molim za povratak na temu...rodilište SD. Hvala .

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I mene zanima epiduralna.Trudna sam i trebam roditi krajem 8mj.Vridi li još ona da sam moraš kupovati katetere i sl.za epiduralnu?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj pupy_23 prvotno napisa
    I mene zanima epiduralna.Trudna sam i trebam roditi krajem 8mj.Vridi li još ona da sam moraš kupovati katetere i sl.za epiduralnu?
    Puppy o epiduralnoj vidi na ovom linku:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=68198

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

recite kako je kad se napune 39tj? Svako koliko je onda kontrola?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hvala na odgovorima i savjetima...svjesna sam da ima loših strana ta epiduralna... ali... dosta žena koje su je primile mi kažu da nisu imale nikakvih posljedica... pa se nadam da neću biti iznimka(niti moja beba).
    samo me još zanima dali se na sv. duhu mora dogovoriti prije za epiduralnu ili kod samog dolaska u bolnicu tj. rađaonu???
    Adi: ja sam prošli četvrtak ušla u 39 tj. i naručio me ponovno za tjedan dana, a kako će dalje to mogu javiti tek u četvrtak...ako nerodim prije...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

adi - koliko ja znam, do 40tj ides na kontrolu 1 tjedno (pred kraj trudnoce), a kad napunis 40tj, zovu te svaka 2-3 dana. tako da bi ti bilo dobro od svog ginekologa traziti odmah nekoliko uputnica, da mu ne moras dolaziti u posjet svaki dan

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sutra sam na kontroli. Valda će mi sutra raditi ctg. dr. je rekao ctg prije pregleda. Ja ću doć nekih sat prije i neću se naručivati ko prošli put jer me nisu ni stavili na ctg, a bezveze sam došla ranije.

prošli put sam vidjela da je žena na ctgu bila ležala na leđima :? pa ja ću se ugušit ako me stavi na leđa

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Baš neobično da je bila na leđima. I stvarno, kako je mogla. Kao i ti, ni meni ne paše ležanje na leđima. Nadam se da ću sutra to obavit na boku kao i u prošloj trudnoći.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Smijem se samoj sebi. Nisam ni dočekala taj ctg jer me dr., nakon pregleda i uzv-a, naručio za inducirani porod sljedeći dan.

Uglavnom, ovo mi je bio treći porod na Sv. Duhu i mogu reći da sam ostala zadivljena ljubaznošću babica, sestara...apsolutno svih, a najviše me se dojmila doktorica koja me porađala (znam da se zove Alenka, a prezime je nekako na A.). Žena je toliko smirena i nježna da je to nevjerojatno.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Alenka Sirovec

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Goranka čestitam ti na bebici! :D Da nije doktorica Alenka Akšamija,ili tak nekak? Ona je i meni bila super kad sam bila u predrađaoni.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Sani1612 prvotno napisa
    Goranka čestitam ti na bebici! :D Da nije doktorica Alenka Akšamija,ili tak nekak? Ona je i meni bila super kad sam bila u predrađaoni.
    Hvala Sani1612 na čestitkama!

E je, Alenka Akšamija, žena koju ću pamtiti cijeli svoj život!
    I da, ja sam i rodila u predrađaoni. Bila je tolika gužva da je to prestrašno i nije bilo izbora. A i kad je krenuo porod, bio je toliko brz da vjerojatno ne bi ni stigla do rađaone. jedina stvar zbog koje mi je silno žao je što mi zbog toga nije muž mogao biti na porodu. Doktorica mi se zbog toga ispričavala čak i kad je sljedeći dan došla u vizitu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam oba puta rodila u predradjaoni,prvi put jer se radjaona preuredjivala,a drugi put jer je islo sve prebrzo pa ne bih stigla do boxa.
    A koja je ta Alenka Aksamija?
    I da,CESTITAM,

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

zasad samo da sam rodila vaginalno u sub. Osoblje je odlično, ali nisu toliko skloni prirodnom, ovisi. Moraš stvarsno naletiti na ekipu ili se boriti.
    Rooming in sve osim ujutro od pola 8 do pola 10.

I da većina žena koja tamo rađa ne može to izdržati. Pa zašto onda rađaju tamo? A sestre neće baš odnositi djecu. Ovisi koje.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala na čestitkama

Alenka Akšamija, moja procjena da ima oko 40 godina, srednje visoka, kraću plavu kosu. Jako je smirena, blaga i nenametljiva.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa
    zasad samo da sam rodila vaginalno u sub. Osoblje je odlično, ali nisu toliko skloni prirodnom, ovisi. Moraš stvarsno naletiti na ekipu ili se boriti.

I da većina žena koja tamo rađa ne može to izdržati. Pa zašto onda rađaju tamo? A sestre neće baš odnositi djecu. Ovisi koje.
    Jesi ti to rodila? Čestitam (ako sam dobro skontala)!!

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa

Zato što nisam imala lagan porod kao ti,već carski nakon skoro cijelog dana porođaja (i trudova koji su trajali par dana da se doktorica šokirala kako se ne otvaram ) i tiskanja te forsiranja prirodnog poroda cijeli dan na nagovor muških doktora,skakanja po trbuhu,dok je moja dr.Alemka Sirovec i ostale ženske dr.bile za carski.Zato što sam rodila dijete preko 5kg i od silnih ljekova bila sam nadrogirana, nisam znala kako se zovem,a kamo li da dojim svoje dijete.Zato što mi je rađena krvna zakrpa radi nesnosnih glavobolja niti dan nakon carskoga.I da ne nabrajam dalje.I ne smatram se manje mamom radi toga što je moje dijete bilo kod sestara na pedijatriji,a ne samnom u sobi,iako sam mu ponijela punu torbu robice,pelena,čak i igračku koja svira,te jastuk za dojenje, nadajući se da će dijete biti samnom 24h,te plakala rodinoj savijetnici za dojenje jer su me svi ubjeđivali u bolnici od osoblja da neću moči dojiti.Eto zašto...

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ajme ruza tako mi je žao zbog tebe,ali to jevaljda tak..sto ljudi sto čudi,svaki doktor i svaka sestra su drugačiji,ali NIKAKO ti nisu smjeli govoriti da ti nećeš moći dojiti svoje dijete.Žao mi je što si imala tako loše iskustvo.Meni je gore bilo savršeno.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ruza prvotno napisa

Zato što nisam imala lagan porod kao ti,već carski nakon skoro cijelog dana porođaja (i trudova koji su trajali par dana da se doktorica šokirala kako se ne otvaram ) i tiskanja te forsiranja prirodnog poroda cijeli dan na nagovor muških doktora,skakanja po trbuhu,dok je moja dr.Alemka Sirovec i ostale ženske dr.bile za carski.Zato što sam rodila dijete preko 5kg i od silnih ljekova bila sam nadrogirana, nisam znala kako se zovem,a kamo li da dojim svoje dijete.Zato što mi je rađena krvna zakrpa radi nesnosnih glavobolja niti dan nakon carskoga.I da ne nabrajam dalje.I ne smatram se manje mamom radi toga što je moje dijete bilo kod sestara na pedijatriji,a ne samnom u sobi,iako sam mu ponijela punu torbu robice,pelena,čak i igračku koja svira,te jastuk za dojenje, nadajući se da će dijete biti samnom 24h,te plakala rodinoj savijetnici za dojenje jer su me svi ubjeđivali u bolnici od osoblja da neću moči dojiti.Eto zašto...
    Stvarno jako ružno iskustvo. Žao mi je zbog toga , no vjerujem da sad kad je sve to iza tebe, uživaš u svojoj bebici i da ju možeš dojiti.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ruža znam da nisi imala lagan porod, vjeruj nisam ni ja. Jedva i sad stojim.
    ali mislila sam reći da ima žena koje i kod laganog poroda nemogu to izdržati.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jedno pitanje,
    mm je bio na prvom porodu, u drugom rodilištu (Petrova)
    potvrdu ne mogu naći, a na tečaj nam se stvarno neda /ja zaista zaista mislim da neću ništa novo tamo čuti/
    jel traže potvrde s tečaja i slično da tata bude s nama, jer bi on bio užasno tužan da ga ne puste.
    tako da, ako moramo na tečaj, ić ćemo, al ako baš baš moramo...

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nas nije niko ništa pitao za tečaj. kad su me stavili u boks pitala sam jel može muž doći. oni su rekli pa zovite ga da ne zakasni.
    al sam čula da traže svoj tečaj, al to ti sve ovisi o ekipi na porodu

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi smo odradili tecaj na SD u 1. trudnoci i kad smo na kraju pitali da dobijemo potvrdu da MM moze biti sa mnom, rekli su nam da nikakve potvrde ne daju, da MM moze biti sa mnom i bez potvrde. e, sad, nismo to testirali, jer sam rodila u predradjaoni, tak da ne znam da li bi ga zbilja pustili, ali ne planiram ici jos jednom na tecaj samo da bi mi rekli da necemo dobiti nikakvu potvrdu.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    mi smo odradili tecaj na SD u 1. trudnoci i kad smo na kraju pitali da dobijemo potvrdu da MM moze biti sa mnom, rekli su nam da nikakve potvrde ne daju, da MM moze biti sa mnom i bez potvrde. e, sad, nismo to testirali, jer sam rodila u predradjaoni, tak da ne znam da li bi ga zbilja pustili, ali ne planiram ici jos jednom na tecaj samo da bi mi rekli da necemo dobiti nikakvu potvrdu.
    Nitko ne pita potvrdu, muževi su normalno tamo, ne moraš ići nikud.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hoću reći, išli smo na tečaj na Sv. Duh davne 2001. , ni tada nismo dobili potvrdu, ni poslije nas nitko nije tražio dokaz, da jest, rekla bih da smo bili na tečaju, a i na porodu, jel te, pa već sam rodila, ali nitko ništa o tome ne brije, muž stražari ispred i čeka da ga mobitelom pozovem u boks.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kakva je praksa na SD sto se tice one zelene kute koju ocevi moraju imati? jel se to dobije u rodilistu ili se mora kupiti prije?

frendici na merkuru skoro muz nije bio prisutan na porodu jer su mu rekli da mora obuci tu zelenu kutu, pa je jadan trcao do dezurne ljekarne da je kupi...a prije su im rekli da nista nije potrebno, da ce sve dobiti... :?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kakva je praksa na SD sto se tice one zelene kute koju ocevi moraju imati? jel se to dobije u rodilistu ili se mora kupiti prije?
    MM ju je dobio tamo. Ja sam rodila 06/2007.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Rodila sam nedavno. Muž na Sv. Duhu dobije zelenu majicu i hlače.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

rodila 28.3. muž dobio majicu i hlače.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čula sam da je nečiji muž one nekakve zelene šlapice koje se stave na cipele stavio na glavu oko usta

ajme to bi se moglo i mojem dogoditi, ne bih se čudila

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ista stvar sa mnom.

No, muž mi je rekao kako je jedan tata pitao doktora jel može biti na porodu i ovaj mu je rekao da ne jer nema potvrdu. Mislim da, na žalost, ovisi i kojem doktoru padneš pod ruku.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa
    Čula sam da je nečiji muž one nekakve zelene šlapice koje se stave na cipele stavio na glavu oko usta

ajme to bi se moglo i mojem dogoditi, ne bih se čudila

umrla sam od smijeha - tocno sam si zamislila u glavi kak je to izgledalo al mora da je njegovoj zeni bilo puno lakse radjati, da je moj to napravio, brijem da bi beba samo izletila od silnog smijeha!

ma, ja vam zapravo ni ne znam hoce li MM bit sa mnom jer ga je malo strah (da nam ne unisti sex. zivot...), al sam se vec opskrbila planom poroda (koji nadam se uvazavaju na SD) i mp3 s najdrazim pjemama

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Dobro jutro svima.
    Imam bebicu od 6 i pol mjeseci i htjela bih podijeliti s vama iskustvo sa SD.
    Došla sam u noći u 2h dan prije termina jer sam prokrvarila. Očekivala sam sluzavi čep,vodu...bilo šta osim te krvi.
    Došli smo pred rađaonu,mm čekao vani ja ušla sva prestrašena.
    Doktorica koja me pregledala je rekla da mi je cerviks skraćen tj.nestao ali i dalje sam 1 cm otvorena(kao i zadnjih par tjedana) i da nemam trudove. Budu me malo još ostavili,ako i dalje ne bude trudova da ću ići doma.
    Prikopčali su me na ctg u predrađaonu na kojih 20ak min jer mi je bilo sila na wc,i kako me sestra otpojila od ctg-a tako me više nisu ni spajali na nj.
    Imala sam proljev,dobila trudove,nitko me nije više ni pogledao. Kraj mene su prolazile i kad sam ih zamolila za pomoć jedna drugoj su samo rekle Prvorotkinja 1 cm otvorena, i zakolutale očima. Oko 5 ujutro sam počela dobivati užasne trudove,mm je već bio otišao doma.
    Oko 7h su trudovi trajali 4 min a razmak minutu. Ja sam jaukala i molila da me pogledaju,nitko me nije fermao.
    U 8h nova smjena,ulazi dr.Vasilj i pošto sam bila na prvom krevetu do vrata primila sam ga za kutu i rekla da nek me pogleda ja ću rodit!
    Naravno,9 cm otvorena,rekao je sestri da pripreme rađaonu. Bez ctg-a bez ičega,imala sam kod sebe set za epiduralnu za koju je naravno bilo prekasno. U 9h sam ušla u rađaonu.Mm je došao za 3 min i porod je počeo. u 9 i 55 sam rodila svoju princezu,savršenu malu curicu u 5 tiskanja.
    Moglo mi se svašta dogoditi,sam Bog nas je čuvao. Jako sam ljuta i ponekad krivim i sebe što nisam zaurlala na njih nego sam bila preplašena.
    Na babinjačama ima svega od super sestara do nenormalnih. Svaka priča svoju priču o dojenju,o primitku bradavice o masiranju grudi.
    Jedna od njih mi je ištipala bradavice toliko da sam urlala od boli. Cice su mi se upalili,jer jedna sestra je rekla ne masirati i izdajati se,druga masiraj i izdajaj se! Beba mi je redovno dolazila nahranjena,što mi je i jedna mlada sestra i potvrdila.
    Netko je već ranije napisao da bi se setre trebale informirati malo o dojenju,a ne davati kontradiktorne info.
    Ispada da je to bolnica prijatelj djece a neprijatelj majki.
    Sljedeće dijete ako Bog da isto bih htjela roditi tamo,ne vjerujem da je drugdje bolje.
    Oprostite ako sam vas udavila,svojom pričom bih hjtela potaknuti buduće majke da se bore za sebe rukama i nogama jer možete naići na smjenu kao na koju sam ja naišla i biti ostavljeni dragom Bogu.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

oh da kako sam zaboravila napisati....naravno nisu me ni klistrirali ni obrijali...sva sreća pa sam se sama ispraznila

Prošli smo tečaj u Vrapču,i pitali su mm-a dal ima potrdu,ali na kraju je nismo ni pokazali.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj fm prvotno napisa
    [/b]jer možete naići na smjenu kao na koju sam ja naišla i biti ostavljeni dragom Bogu.
    Dobro došla u klub ljubitelja smjena u rodilištu! Ja dugo rađam i obavezno je prva smjena savršena i sve mi je lijepo i onda dočekam drugu i ponovo se osvjedočim kako je život lutrija, a ja nikako da dobijem na lotu. Šta možeš!

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

fm - jesi imala plan poroda ?

vidim da se ipak nije bas puno toga promijenilo na SD od mog poroda (a ja sam se tako nadala da je )...

nekak se nadam, ak im dam plan poroda, da ce me malo vise fermati...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

fm ja mislim da si ti na SD dobila upravo najmanje interventan porod, trudovi su bili prirodni, i porod je tekao sam od sebe ... nisi morala lezati prikopacana za ctg, nitko te nije pregledavao bezbroj puta, nitko te nije gnjavio intervencijama, nitko ti nije nudio drip, nitko ti nije mjerio centimetre i vrijeme, imala si mogucnost kretanja i zauzimanja bilo kojeg polozaja, cak si se i prirodno ocistila tako da ti klistir nije bio potreban ... jedino sto vidim kao problem, da je tebi nedostajala podrska neke bliske osobe, muza ili prijateljice, osjecala si se sama i napustena i to je tuzno, a to je na SD problem jer dok si u predradaoni nitko ne moze biti s tobom.

A dozivljaji sa babinjaca i savjeti sestara to je nesto sto je i mene vise ubilo u pojam od poroda ... jedva cekas otici doma u svoj mir ...
    Uzivaj sa bebacem

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    fm ja mislim da si ti na SD dobila upravo najmanje interventan porod, trudovi su bili prirodni, i porod je tekao sam od sebe ... nisi morala lezati prikopacana za ctg, nitko te nije pregledavao bezbroj puta, nitko te nije gnjavio intervencijama, nitko ti nije nudio drip, nitko ti nije mjerio centimetre i vrijeme, imala si mogucnost kretanja i zauzimanja bilo kojeg polozaja, cak si se i prirodno ocistila tako da ti klistir nije bio potreban ... jedino sto vidim kao problem, da je tebi nedostajala podrska neke bliske osobe, muza ili prijateljice, osjecala si se sama i napustena i to je tuzno, a to je na SD problem jer dok si u predradaoni nitko ne moze biti s tobom.

A dozivljaji sa babinjaca i savjeti sestara to je nesto sto je i mene vise ubilo u pojam od poroda ... jedva cekas otici doma u svoj mir ...
    Uzivaj sa bebacem

Draga fm, ti si imala porod kakv bi ja željela da idem na SD (od kojeg smo odustali jer je ovakav scenarij teško ponovljiv! i moram priznati da ti zavidim, no ta ti izjava vjerojatno neće pomoći). Jedino je stvar što srećica kaže da si bar imala nekoga uz sebe, neku podršku bliske osobe.

Žao mi je što te nisu ranije poslali u rađaonu da ti je bar muž mogao doći i biti uz tebe.

Šugav im je taj sistem. Kada većini rodilja baš treba podrška oni ih ostave same u predrađaoni, a podršku zovu na izgon. Čudno!

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ali fm je došla u bolnicu krvareći što joj nije izgledalo kao normalni tijek poroda. Zato je mislila da joj treba više pažnje a ne da u strahu čeka.
    Glavno da je dobro sve prošlo a činjenica da bebe dolaze nahranjene mi je malo čudno za SD.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj uporna prvotno napisa
    Ali fm je došla u bolnicu krvareći što joj nije izgledalo kao normalni tijek poroda. Zato je mislila da joj treba više pažnje a ne da u strahu čeka.
    uf, da, propustila sam taj moment.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala curke
    Da,u biti imala sam super brz porod,bez intervencija(osim rezanja ),ali sam bila užasno preplašena.
    Ono...čekaš klistir i brijanje(jer o tome svi pričaju...i mislim da jedino o tome i pričaju )...i čekaš i čekaš i .....opa ideš u roditi....helouuu...ja još ne bih.
    Prvo šta mi je prošlo kroz glavu-da bar trudovi malo stanu i da me pošalju doma
    Htjela sam svojom pričom poručiti prvorotkinjama da puste glas...kad im nešto treba i kad im nije jasno,kad se boje nek pitaju viču...oni su tamo zbog nas,mi rađamo,donosimo novi život na svijet,to treba biti divno iskustvo,a ne da se osjećamo kao da ćemo pred streljački vod.

L&L0809-nisam imala plan poroda...samo set za epid. koji nisam iskoristila.

srecica i ja sam jedva čekala doći doma,još je M dobila žuticu i taj jedan dan extra mi je bio jedan dan extra očaja.

Uporna...sve znam...bebe na SD ne smiju biti dohranjivane zbog svog novog programa za uspješno dojenje. Ali VJERUJ MI jesu,osim što je dolazila zbljuckana i smrdila na AM,jedna mlada sestra mi je potvrdila ali je rekla da mi nije smjela reći jer one to NE SMIJU davati bebama.
    Ja sam poludila,mnoja buca uopće nije htjela moje bradavice...no to je već druga tema...

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

prije 9 mjeseci kad sam rodila svog cara, jedna od sestara me je pitala (nakon što zajedno nismo uspjele smiriti malog koji je plakao ko lud sat vremena a cicu nije u tom trenu htio ni primirisati) da li ga može ona nahraniti. Ja sam već bila luda od svega i rekla joj neka ga samo odnese i nahrani s čim god zna jer sam ja dan nakon carskog nosala malog tih sat vremena sama samcata (sama u sobi tu noć, sestra ne dolazi pola sata od mog poziva) rana me rasturala a srce od njegovog plača još više...i tako ga je odnjela i vratila mirnog i uspavanog i napomenula da slučajno ne napišem u onu tablicu dojenja da je nadohranjen...pa sad tko želi vjerovati da na SD-u ne nadohranjuju bebe, neka samo vjeruje...ovo je moje iskustvo

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mog su cak preda mnom nahranili jest da je to bilo malo, i da sam im odmah bacila tu spricu iz ruke (sva sreca pa nije na bocicu), al da nadohranjuju...

a kad sam pitala pedijatricu pri otpustu koje su mu AM davali, da ga i ja kupim jer nisam uopce bila upoznata s AM (ustrajna u dojenju), rekla je da ga nisu nadohranjivali :? onda sam usla u raspravu s njom, da kako nisu kad su ga preda mnom hranili - na sto se ona zderala na mene da je valjda ona doktorica i da valjda ona zna

p.s. nije nam trebalo, cim smo dosli doma, uz male muke, cica je proradila :D

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj uporna prvotno napisa
    Glavno da je dobro sve prošlo a činjenica da bebe dolaze nahranjene mi je malo čudno za SD.
    bebači se ne nadohranjuju to znam zasigurno. Osim ako majka baš inzistira ali ni tada baš tako lako.
    Rekla mi je sestra da oni njima daju samo malo glukoze, ali nadohranu jako teško.

Kad će ti nadohraniti dijete, ako je stalno s tobom? A ako mislite što bebači nakon kupanja spavaju radi nadohrane nije istina. Moja je redovito sisala nakon kupanja.

I baš forsiraju dojenje. Ali ih nema dovoljno da lijepo i strpljivo majkama pokažu dojenje. Meni je ovo drugo pa mi nije trebala pomoć, ali znam kako je prvorotkinjama koje se prvi put susreću s tim i da im nije dovoljno samo jednom pokazati nego više puta.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Adi na SD-u nadohranjuju bebe,znam to ZASIGURNO.
    Druga je stvar što ne smiju jer je bolnica pod Rodinim uputama.
    To što je tebi neka sestra uplašena rekla tako jer drukčije ni ne smije pričati to su bedastoće.

Kakva glukoza???
    Znaš li ti kako smrdi jedno AM?? E,pa ja sam saznala u bolnici. Dijete mi je donešeno zbljuckano sirasto i smrdljivo oko usta. Od mog mlijeka to nije imala.
    Nahrane djecu poslije kupanja,jer neka djeca jako brzo gube na težini. Meni je mlijeko došlo 4 dan. Šta misliš da su je do tad pustili da im urla?

Molim te....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj fm prvotno napisa
    Druga je stvar što ne smiju jer je bolnica pod Rodinim uputama.
    nije bolnica "pod Rodinim uputama" (što god to značilo :/ ), nego SD ima titulu "Bolnica - prijatelj djece" koju dodjeljuje UNICEF, na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije.

na stranu što se i Roda zalaže za neodvajanje majki od beba, za isključivo dojenje...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

adi - dijete nije stalno s tobom (bar moje nije bilo) jer SD nema uvjete za toliko rodilja. mene su nakon poroda smjestili na odjel cuvanja trudnoce (gdje nema krevetica) i naravno da su djecu po noci odnosili. a i nadohranjivali su ih sigurno.

Tikva avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam u veljaci lezala na patologiji trudnoce i kad sam prolazila hodnikom netko je izlazio iz sobe gdje su rodilje pa sam vidjela da su stavili krevetice izmedu kreveta tako da mislim da su sada i tamo bebe s mamama!

Meni je od cijele njihove politike najgluplje sto tatu zovu tek kad udes u radaonu...umjesto da bude u predradaoni kad ti je najpotrebnije da doda vode ili sto vec treba, malo izmasira leda itd. Mislim da cu sve podnjeti al ovo jako tesko. Vec sam se pripremila na dosadivanje oko toga da ga puste...pokusat cu biti uporna iako sam manja od makovog zrna kada me strah a tada ce me sigurno biti...jooooj...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

tikva - pa to je super ako je istina :D ja sam rodila prosle godine u 1mj, tak da je moguce da su se stvari promijenile.

a ovo za TM - ako nece biti guzve, mozda ce te odmah smjestiti u radjaonu, pa ce odmah i TM biti s tobom. a ak ce im biti guzva (ko sto je meni bila), neces ni stici do radjaone, nego ces roditi u predradjaoni :/ navijam za prvu opciju

Stranica 5 od 12 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •