tikva - iskreno se nadam da ipak neces roditi u predradjaoni, ali da budes spremna - TM nece biti s tobom, bit ces okruzena sa jos nekoliko zena (ja bila s 6), na krevetu koji se ne moze podici, nema stremene (meni su 4 sestre drzale noge umjesto stremena - sta cu kad sam jaka

) - mislim da bi mi moj krevet doma bio ugodniji za radjanje

. i naravno da se svi zure poroditi te jer u predradjaoni nemaju uvjete kakvi su u radjaoni - tako da sam dobila epiziotomiju, skakanje po trbuhu, navijanje ko da sam na maratonu (TISKAJ, TISKAJ...), a na kraju, dok me doktor sivao, sam je komentirao da on ovako, pod svjetlom fenjera ne moze sivati :? i fakat, tamo ti nema one lampe (kao kod zubara) koju usmjeri u rez, nego mu je sestra donijela neku prirucnu lampicu (iz 1. svjetskog rata) koja je, kad sam malo bolje pogledala, zbilja izgledala ko fenjer :/
malo sam oduzila, al ti je valjda sad jasno zakaj ti ne bi htjela da rodis u predradjaoni. iako nisam nikad rodila u radjaoni, tako da ne znam iz vlastitog iskustva kak je to - mozda nije nista bolje, iako se nadam da je