Za bebu - pelene, krema, maramice, ako nemaš svoje premataju oni, ali rjeđe. Odjeća za bebu ti ne treba, to možeš lako reći MM-u što da donese onaj dan kad vas budu otpuštali. Gužvanac - na SD-u je, mislim, uvijek.Romy prvotno napisa
Što uzeti za carski - mislim sve slično kao i za vaginalni - jednokratne gaćice, one pamučne uloške, sredstva za osobnu higijenu itd. Spavaćica ima dovoljno, uvijek čistih i raspoloživih, ali žene obično i svoje nose barem dok čekaju na CR (obično se ide čekati CR na patologiju trudnoće i onda se nakon CR-a ide na babinjače, ili se bude dan vremena u onoj sobi di su operirani). Za CR, tj. dan nakon CR-a, bi ti dobro mogla doći voda i slamka - nakon spinalne nije preporučljivo neko vrijeme odizat gornji dio tijela pa je slamka idealna za pit vodu. Možda ne bi bilo loše da uzmeš neko sredstvo protiv bolova koje je kompatibilno s dojenjem (mislim lupocet, ali provjeri to još). Vezano za CR, oporavak na SD-u, barem moj, je uglavnom bio brz i bezbolan, ako te bude bolilo nakon CR-a moli odmah analgetik čim osjetiš bol, a ne kad se pojača, ali to je standarni recept da su sredstva protiv boli učinkovitija dok se bol nije razbuktala. Ako budeš imala spinalnu i ako si niskotlakašica i male kilaže možda ti pomogne kava ili coca cola jer niskotlakašice manje kilaže češće razviju onu glavobolju nakon spinalne (specifična glavobolja - glava boli kad stojiš, ali ne i kad ležiš, vrlo lako je riješe na SD-u jednim jednostavnim polsatnim zahvatom). Ako inače imaš problema s ešerihijom u urotraktu, pripazi na eventualne znakove upale mjehura ili boli u bubrezima i to im prijavi (nije rijetko da se ima komplikacija nakon katetera na način da neka tvoja domicilna bakterija bude pogurnuta na gore u urotrakt). Ako nemaš problema s time, zanemari ove moje upute, mene nakon carskog snašla ta glavobolja i uroinfekt, ali sve se to brzo riješi, a ja sam stvarno zadovoljna svojim CR-om i brzinom oporavka nakon njega.
Evo tehničkog opisa CR-a na SD-u iz 2007.-me, nije se puno mijenjalo i sve je bilo isto i kad sam ja išla roditi u 03/2008:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...b203cf54e65a27

.
!
. za babinjače ne mogu komentirat jer sam rodila u velikoj gužvi pa sam ležala nakon poroda na patologiji. jedina negativna stvar koju mogu izdvojit je ležanje na hodniku od 03:00 do 13:30 :/
) ali nekako tako je valjda bilo suđeno...
.
Na toj intenzivnoj su bile sve zene koje su rodile CR, nije mi jasno zasto im nisu svima donijeli bebe? Mislim, donijeli su ih, na 2 sekunde... strava. Kontakt koza na kozu su imali 24 sata nakon poroda.