Stranica 8 od 12 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 551

Tema: SD - najnovije

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Romy prvotno napisa
    Imam pitanje. Obzirom da je sada 24-satni rooming in, što treba uzeti za bebu već pri samom polasku u rodilište (npr. pelene, kremu, maramice, odjeću itd...). Zna li netko je li trenutno gužvanac gore?
    I što uzeti sa sobom u rodilište ako se zna da će biti carski?
    Za bebu - pelene, krema, maramice, ako nemaš svoje premataju oni, ali rjeđe. Odjeća za bebu ti ne treba, to možeš lako reći MM-u što da donese onaj dan kad vas budu otpuštali. Gužvanac - na SD-u je, mislim, uvijek.

Što uzeti za carski - mislim sve slično kao i za vaginalni - jednokratne gaćice, one pamučne uloške, sredstva za osobnu higijenu itd. Spavaćica ima dovoljno, uvijek čistih i raspoloživih, ali žene obično i svoje nose barem dok čekaju na CR (obično se ide čekati CR na patologiju trudnoće i onda se nakon CR-a ide na babinjače, ili se bude dan vremena u onoj sobi di su operirani). Za CR, tj. dan nakon CR-a, bi ti dobro mogla doći voda i slamka - nakon spinalne nije preporučljivo neko vrijeme odizat gornji dio tijela pa je slamka idealna za pit vodu. Možda ne bi bilo loše da uzmeš neko sredstvo protiv bolova koje je kompatibilno s dojenjem (mislim lupocet, ali provjeri to još). Vezano za CR, oporavak na SD-u, barem moj, je uglavnom bio brz i bezbolan, ako te bude bolilo nakon CR-a moli odmah analgetik čim osjetiš bol, a ne kad se pojača, ali to je standarni recept da su sredstva protiv boli učinkovitija dok se bol nije razbuktala. Ako budeš imala spinalnu i ako si niskotlakašica i male kilaže možda ti pomogne kava ili coca cola jer niskotlakašice manje kilaže češće razviju onu glavobolju nakon spinalne (specifična glavobolja - glava boli kad stojiš, ali ne i kad ležiš, vrlo lako je riješe na SD-u jednim jednostavnim polsatnim zahvatom). Ako inače imaš problema s ešerihijom u urotraktu, pripazi na eventualne znakove upale mjehura ili boli u bubrezima i to im prijavi (nije rijetko da se ima komplikacija nakon katetera na način da neka tvoja domicilna bakterija bude pogurnuta na gore u urotrakt). Ako nemaš problema s time, zanemari ove moje upute, mene nakon carskog snašla ta glavobolja i uroinfekt, ali sve se to brzo riješi, a ja sam stvarno zadovoljna svojim CR-om i brzinom oporavka nakon njega.

Evo tehničkog opisa CR-a na SD-u iz 2007.-me, nije se puno mijenjalo i sve je bilo isto i kad sam ja išla roditi u 03/2008:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...b203cf54e65a27

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sredstvo protiv bolova - moze lupocet ili plicet, provjereno.

savjetovala bih ti da poneses i svoje spavacice (bar 2), jer nema bas uvijek cistih spavacica s npr. kratkim rukavima, pa onda moras uzeti one zimske (ako te to ne smeta, onda zanemari ovaj savjet).

jos bih ti savjetovala i wc papir, jer se ponekad (iako rijetko) zna dogoditi da je papira bas nestalo, a spremacice nema nigdje na vidiku.

za bebu, ako ces joj ti mijenjati pelene, onda pelene, vlazne maramice i kremu, iako su nama dolazili ujutro, popodne oko 3 i navecer mijenjati pelene, i mislim da je to i dovoljno, jer bebe u principu i ne kakaju jos. iako je meni Lorena 2. dan po porodu iskakala sav mekonij (tako da sam joj taj dan ja mijenjala pelene, nisam cekala sestre), ali 1. i 3. dan sam dala da joj oni promijene ta 3 puta kad su dolazile, jer nije kakala, pa zakaj da trosim svoje pelene

oni imaju i ciste tetre, i cistu robicu za presvlacenje, tako da su meni Lorenu presvlacili bar 3 puta dnevno jer je puno bljuckala. ja bi samo pozvala sestru, ona bi je uzela na 5min i donijela cistu u suhoj robici. tetre sam sama uzimala s kolica.

ali mislim da ti je najvazniji savjet - trazi sve sto ti treba, zbilja sve imaju (osim ponekad ljetinih spavacica), ali ti nije sve nadohvat ruke, za nesto moras i pitati (ali to ne znaci da nemaju).

za CR ne znam nista, ali se nadam da ce ti i ovo pomoci. sretno!

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Romy - ja sam ti relativno friška s SD-a. rodila sam 23.07. - bio je hitan CR. za bebicu ti trebaju pelene, krema za guzu i vlažne maramice. ja sam sve uredno donjela sa sobom, ali sam bila toliko iscrpljena nakon CR da na žalost moju Kaju nisam niti jednom sama premotala. ti ponesi jednokratne gaćice, vatene uloške ( ja sam ih potrošila brdo - u prosjeku paket i pol po danu), japanke i kozmetiku.
    što se tiče gužve - prije cca 2 tjedna je gore bila prestrašna gužva. kad sam ja rodila bilo nas je najmanje 20 u rađaoni i žene su doslovno rađale u hodniku, muževi nisu mogli biti prisutni na porodu .... nešto prestrašno.
    iskreno - divim se ekipi u rađaoni jer su usprkos takvom krkljancu za svakog našli lijepu i utješnu riječ .

e sad - ekipa iz rodilišta je li-la :/ :/. posebno moram "pohvaliti" sestru Ivanku ( dječju sestru) koja me je u tih 5 dana uspjela 2 puta proglasliti nesposobnom majkom , a ja sam doslovno padala s nogu jer je moja Kaja u bolnici plakala 24 sata na dan.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Alec, žao mi je kaj ti je tako bilo. Jel ti dr.B uspio biti na porodu?! Koja ekipa je bila?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala vam cure na info. Još imam jedno pitanje...naime, ako unaprijed znam da je carski u ponedjeljak ujutro, koliko mogu očekivati da ću ostati u bolnici (dana)?

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala vam cure na info. Još imam jedno pitanje...naime, ako unaprijed znam da je carski u ponedjeljak ujutro, koliko mogu očekivati da ću ostati u bolnici (dana)?
    ako će sve biti ok s tobom i bebicom u petak ste sigurno doma. sretno !

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I ja bih na sv. Duh. Ove priče su stvarno ohrabrujuće.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo i mene s pozitivnim iskustvom sa SD-a. na porodu su mi bile sestra Naska (mislim da se tako zove) i jedna mlada dr.-ica. porod je bio jako brz, sve je bilo super osim epi . za babinjače ne mogu komentirat jer sam rodila u velikoj gužvi pa sam ležala nakon poroda na patologiji. jedina negativna stvar koju mogu izdvojit je ležanje na hodniku od 03:00 do 13:30 :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za bebu - pelene, krema, maramice
    za bebu, ako ces joj ti mijenjati pelene, onda pelene, vlazne maramice i kremu,
    Romy, iako svi govore o kremama i maramicama... stvarno ti nisu potrebne.
    Prevelika je to kemija (ma što proizvođač govorio) za malene.
    Osim toga, po ovoj vrućini imati sloj kreme na guzi je stvarno neugodno, samo što maleni to ne znaju reći pa plaču... a mi onda mislimo kako su gladni ili tko zna što.

Sestre jako lijepo prihvaćaju presvlačenje djece bez ikakvih "dodataka": samo im kažeš da želiš da se dijete opere čistom vodom (ja sam imala svoje blazinice koje sam namočila pod pipom i dala im). Njima je stvarno svejedno, a tvoje dijete je pošteđeno nepotrebnih tvari.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam nedavno rodila na sd......mogu samo reći da je ekipa bila fenomenalna...od dr.Bekavac pa preko nezamjenjive babice Goge (Bog je poživio što unatoč blizancima nisam imala epiziotomiju i da je sve prošlo za 5) pa preko dr. Ujevića i sestre Biljane...u boksu je sa mnom cijelo vrijeme bio mm i hvala bogu mogla sam piti vode....porod je ustupio brzo nakon prokidanja vodenjaka i dečki su odmah 15 min cicali.
    Epiduralna je doduše uhvatila nakon poroda ( ) ali nekako tako je valjda bilo suđeno...
    od mene dakle samo pozitivna iskustva........

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

SD - zakon, humano, odlično, za svaku preporuku...Sestre više nego ljubazne i strpljive, ma sve 5!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Romy cestitam

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Romy, i od nas čestitke

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Romy - čestitam od i drago mi je da si bila zadovoljna .

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala vam, od . Prvi je porod i velika većina nakon njega bio katastrofa, ali ovaj....nemam riječi, bez obzira što je bio carski i što oporavak nakon carskog nikad nije pjesmuljak, razumjet će one s iskustvom, ponovila bih ga kad god...samo da još jednom doživim to lijepo iskustvo, ali avaj....ja svoj dućan zatvaram , dvoje je dosta.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Vrlo sam detaljno procitala zadnjih 5 stranica i sazetak je ovakav: ako je guzva onda je sve koma od prijema, radjanja u predradjaoni, ubrzavana, bebe nisu s mamama jer su mame smjestene po svuda i slicno; ako pak nije guzva onda je sve 5, doktori i sestre ljubazni, mm s tobom, beba na tebi dva sata odma iza poroda a poslije non stop u sobi s tobom. Odlucila sam da cu roditi na SD i moliti Boga da taj dan ne bude guzva da bi imala super porod, jer nista mi drugo ne preostaje.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nećes se pokajati,imam samo rijeći hvale za Sveti Duh.
    Kad ti je termin?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ima li netko friški da je rodio na sv. duhu a da ne spada gore po mjestu stanovanja?
    ja vodim trudnoću kod dr. koji je vezan na sv. duh i prvo dijete sam rodila gore iako po adresi bih trebala u Petrovu
    kako je od ovog ljeta sve "postroženo" zanima me da li ima netko tko je unatoč tom famoznom naputku bolnice, ipak rodio gore a da ne spada tamo

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

buba klara - ja sam rodila na SD-u prije 4 tj iako uopće ne spadam gore. ali meni nisu radili nikakvu frku jer sam zadnje 4 godine provela na SD-u ( mpo). inače, istina je da su dosta postrožili kriterije i da su žene odbijali pred vratima rađaone :/ . sretno !

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Termin mi je 7.1. i imam vezu pa mislim da ce me primiti iako ne spadam pod sveti duh, al sam negdje na granici s adresom pa mozda prodjem

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj mina30 prvotno napisa
    Termin mi je 7.1. i imam vezu pa mislim da ce me primiti iako ne spadam pod sveti duh, al sam negdje na granici s adresom pa mozda prodjem
    Ne provjeravaju adresu na planu grada, već pitaju koji je to kvart.....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jučer smo stigli doma sa S.d.
    Od početka do kraja, prekrsano!
    Babica Biljana je divna, non stop me provjeravala kako sam i puno mi pomogla.
    Sestre na babinjačama su isto prekrasne, imaju veliku gužvu i strašno se trude.
    Inače, ne spadam na SD, i nitko me ništa nije pitao... MOžda zato što sam se zadnjih mjesec dana pregledavala kod njih..

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ima li na SD apartman koji se plaća, kao npr. u petrovoj?

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj freya7 prvotno napisa
    ima li na SD apartman koji se plaća, kao npr. u petrovoj?
    koliko ja znam, na SD-u nema apartmana.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nema apartmana. Jedino je soba br 4 na babinjačama malo "elitnija", dva su kreveta i ima svoj wc s tušem.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Nema apartmana. Jedino je soba br 4 na babinjačama malo "elitnija", dva su kreveta i ima svoj wc s tušem.
    pa kaj nemaju sve sobe svoj wc?
    jedino ih je tri ili4 u sobi?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam bila u toj "apartmanskoj" sobi br. 4 i ona ima svoj tuš s wc koji je u sobi dakle ne moraš izlaziti vani....i ne mogu to koristiti druge babinjače. A dva su kreveta u sobi....
    hmmm da li je to soba elitnija? isti rooming in.....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma da ajde.....elitnija je soba ali samo ako znaš osoblje inače
    dobiješ onda čak i slatkač i sve kaj imaju pri ruci...
    blažena servirka teta Matija!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pa kaj druge sobe nemaju svoj wc?
    pa ja sam čula da na sd imaju sve sobe svoj wc i tuš???

ili živim u zabludi

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa
    ja sam bila u toj "apartmanskoj" sobi br. 4 i ona ima svoj tuš s wc koji je u sobi dakle ne moraš izlaziti vani....i ne mogu to koristiti druge babinjače. A dva su kreveta u sobi....
    hmmm da li je to soba elitnija? isti rooming in.....
    I ja isto prije 2 godine ali samo zato sto je bila guzva i nisu znali gdje ce nas smjestiti. Soba je zakon, dva kreveta, televizor, wc/tus samo za dvije osobe.
    Koliko sam cula sada je isto guzva (mislim se kad nije?), pa mame/bebe smjestaju na odjel za cuvanje trudnoce...znaci odjel preko puta babinjaca.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ili živim u zabludi
    imaju, ali UZ sobu, ne U sobi.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

ili živim u zabludi
    imaju, ali UZ sobu, ne U sobi.
    i to je onda kao samo od te sobe ili??

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da.
    u sobi su tri kreveta, a uz sobu tuš/wc koji koriste samo babinjače iz te pripadajuće sobe

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    da.
    u sobi su tri kreveta, a uz sobu tuš/wc koji koriste samo babinjače iz te pripadajuće sobe
    hvala !!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

vjerojatno je bilo zamišljeno da tuš i wc uz sobe koriste samo babinjače iz sobe pokraj ali u stvarnosti nije tako......žene odlaze gdje je kao slobodno a neke čak ni ne pokucaju ženama da vide da li se može unutra...znam kada sam ja sada bila dasu se žene bunile jer tjedan dana nije uopće bilo ni mlake a kamoli tople vode..malo nezgodno na +36 i kada moraš bar nekakvu higijenu održavati....ne smatram se mimozom ali mislim da se to moralo brže rješiti.........

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kakvi su što se tiče epiduralne na SD

da li možeš dobiti ako tražiš ili samo dobivaju preko veze....

nisam sigurna da li bi uzela epiduralnu, ali me čisto zanima da li to možeš dobiti ako tražiš ili to dobivaju samo povlašteni sa vezama...

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Koliko znam dobiješ ako tražiš, bez veze.
    Bila sam u sobi s dvije cure koje su je uzele, ali obje su jako požalile. Imale su jake glavobolje, jedna je zbog toga duže ostala u bolnici.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Rodila 09.09.09...
    Za SD same pohvale..sigurno ce biti pamceno kao lijepo iskustvo... :D

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sto je s praksom odvajanja beba i majki nakon poroda? U slucaju CR znam nedavni slucaj zene koju su odmah poslali na intenzivnu (iako je sve bilo ok, isla je dogovoreni CR zbog vrlo ozbiljnih indikacija, ali je CR protekao odlicno i mama se osjecala jako dobro) ali bebu nije vidjela 24 sata. Poslije poroda joj nisu dali ni da je dodirne, iako je bila budna. Osobno, meni je to prestrasno. Tako je bilo meni s mojom bebom i ne znam bih li podnijela psihicki da mi se to opet dogodi. Na toj intenzivnoj su bile sve zene koje su rodile CR, nije mi jasno zasto im nisu svima donijeli bebe? Mislim, donijeli su ih, na 2 sekunde... strava. Kontakt koza na kozu su imali 24 sata nakon poroda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nije jasno zašto ne postave neka pravila-nego svatko ima neko svoje iskustvo.
    evo, ja sam rodila prije godinu i pol, CR, odmah sam išla na odjel. nisam imala prvi kontak samo su mi ju pokazali. bebu sam dobila nakon 10 sati. i nije bilo jednostavno-infuzija, mirovanje i beba...katastrofa. mislim da sam zato imala užasne bolove u predjelu vratne kralježnice.
    preporodila sam se dolaskom kući.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure koje ste rodile u zadnje vrijeme na SD, da li dobivate paket Sretna beba? Jučer sam naime vidjela neke interne upute u svlačionici ginekologije gdje je između ostalog zabranjena podjela tih paketa jer da nisu u skladu s Kodeksom? Nisam stigla sve pročitati do kraja, pa me zanima konkretno o čemu se radi?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj andream prvotno napisa
    Cure koje ste rodile u zadnje vrijeme na SD, da li dobivate paket Sretna beba? Jučer sam naime vidjela neke interne upute u svlačionici ginekologije gdje je između ostalog zabranjena podjela tih paketa jer da nisu u skladu s Kodeksom? Nisam stigla sve pročitati do kraja, pa me zanima konkretno o čemu se radi?
    Rodiliste Sveti Duh je dobilo titulu 'Rodilista prijatelj djece', jedan od uvjeta je bio i prestanak podjele paketa Sretna beba koji svojim sadrzajem reklama i uzimanjem podataka od trudnica krsi Medunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majcino mlijeko

Vise o tome sto je problematicno u paketu
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A tako... hvala srecica na odgovoru, nisam ovo znala :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Rodila sam na SD prije 9 dana, preslatku mrvicu u gotovo savršenom porodu. Sve je bilo kako sam očekivala: bez dripa (kao prvi put), bez epiziotomije (kao prvi put), maženje sa bebom na sebi odmah po porodu, dojenje i zagrljaji, MM, ona i ja ...Babica (mislim da se zvala Naska) i cijela ekipa te večeri u predrađaoni bili su više nego ljubazni, ležerni...Rodila sam na na nekakvom krevetu/stolici slično zubarskoj, u polusjedećem položaju (leđa se mogu podizati), za ruke postoje ručke za lakši izgon a za noge nekakve dvije pločice za se odupirati (već sam pomislila da će me tjerati da držim noge na tome ali upravo suprotno). Uglavnom - sve 5! I većina cura koje su rodile taj dan su sutra već hodale i sjedile, u mojoj sobi kao i u onoj do nitko nije bio rezan.
    Odjel babinjača - druga priča, puuno puno toga bi se dalo mijenjati, ali boravak traje svega 2,5 dana (rodila sam u subotu navečer a u utorak u podne smo išle doma) pa nije tako strašno.
    E, da - i ne spadam gore po adresi, ali nitko me nije ni pitao kad sam došla sa trudovima na 5 min (i zadnja 4 pregleda sam imala njihova).
    Uglavnom, opet bih ponovila ovakav porod, uz sve pohvale ekipi u rađaoni

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Rodila na SD prije desetak dana.
    Uglavnom, paket Sretna beba ne dijele. Što se tiče samog poroda, sve pohvale dr. B i sestrama - velika podrška tijekom cijelog boravka u rađaoni, kao i tijekom izgona. Epiziotomija izbjegnuta zahvaljujući sestrama (hvala, hvala :D ), primljen drip i epiduralna (epi dan na moj zahtjev ).
    Odjelu babinjača ocjena 3+ zbog:
    1. kontradiktornih informacija vezanih uz dojenje
    2. nekolicine sestara koje bi malo trebale poraditi na komunikacijskim vještinama

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

buba klara i noir_noir, najiskrenije čestitke! sanjam da i meni bude neka mirna večer/noć/rano jutro i da je dežuran moj dr, pa da sve ostalo prođe kao i prvi puta (ali ovaj put u rađaoni i s MM te dužim maženjem s bebicom)!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cure koje ne spadate ne SD jel probleme stvaraju i kad se naručite na pregled ili?

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    Citiraj andream prvotno napisa
    Rodiliste Sveti Duh je dobilo titulu 'Rodilista prijatelj djece', jedan od uvjeta je bio i prestanak podjele paketa Sretna beba koji svojim sadrzajem reklama i uzimanjem podataka od trudnica krsi Medunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majcino mlijeko

Vise o tome sto je problematicno u paketu
    Šteta. Ja volim reklame i poklone i opće me nije briga od koga su, jer sigurno neće utjecati na moje mišljenje, ali volim biti upućena u ono kaj se nudi.
    A kako sam gledala onu knjižicu kod frendica, činila mi se dost dobra.

lucifer avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

taj paket "sretna beba" možete podići u određenim ljekarnama sa otpusnim pismom djeteta! (Znam da daju u onoj ljekarni kod bolnice)

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

O paketu Sretna beba mozete nastaviti raspravu na topiku o tome, ovdje cemo o rodilistu SD.

Stranica 8 od 12 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •