Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Proizvedeni spermiji iz koštane srži - Večernji list

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Proizvedeni spermiji iz koštane srži - Večernji list

Dakle drage moje znači li to da se i nama koje muku mučimo sa azospermijom smješi sreća ???
    Jučer na zadnjoj stranici Večernjeg lista objavljena je vijest da su uspješno proizvedeni (za sada nezreli spermiji) iz koštane srži. Znanstvenici smatraju da im treba još 3-5 god rada da usavrše ovu metodu. Smatraju da će to uvelike pomoći u liječenju muške neplodnosti.
    Zanima me dali da se nadam i šta vi mislite o tome. Ova vijest jučer mi je uljepšala dan ali se nekako opet bojim čekati i nadati

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znači li to da ćemo onda za oplodnju biti dovoljne same sebi? Muškarci će u tom slučaju izvisiti u reproduktivnom sustavu, a mi ćemo zagospodariti svijetom.

Šalim se, ne mogu ozbiljno doživjeti tu vijest.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kia prvotno napisa
    Zanima me da li da se nadam
    Draga Kia, želim ti da ubrzo postaneš mama, a uz pomoć postojećih metoda IVF-a to je moguće ostvariti. Sretno!

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kia , ne znam da li misliš ozbiljno - ako je u našoj zemlji problem donirana sperma i JS pa čak i zamrznuti embriji - ovo je SF, osim toga na taj se način rađaju samo curice

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim ozbiljno jer ako će to biti jedini način da dođemo do našeg djeteta spremni smo otići po njega i na kraj svijeta., a ovi koji u našoj zemlji budu protiv neka se slikaju.

Fritulice što se tiče postoječih metoda IVF-a niko nebi bio sretniji od mene da mogu pokušati na taj način. Veliko je pitanje dali će se punkcijom ili biopsijom pronači kakvi spermiji kod MM tako da je ova "proizvodnja" spermija možda za nas stvarno jedina prilika :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kia !
    Kad se priča o azospermiji, uvijek se sjetim jedne simpatične forumašice koja je uz taj problem rodila curicu i sad "ganja" drugog bebača...
    Ja se nadam da će se se kod tvog MM pronaći potrebni spermiji, (ma dovoljan je jedan) a ukoliko ne, jeste li razmišljali o inseminaciji donatorskom spermom?

BTW, znam da ovakve vijesti bude nadu, često su one čisti senzacionalizam, često i imaju utemeljene osnove, ali čak i u tom slučaju potreban je dugi niz godina i eksperimentiranja i koječega još da bi takve metode ugledale svjetlo dana...U međuvremenu se naoružajmo pozitivnim mislima i krenimo u borbu za naše bebače već sada.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim ozbiljno jer ako će to biti jedini način da dođemo do našeg djeteta spremni smo otići po njega i na kraj svijeta., a ovi koji u našoj zemlji budu protiv neka se slikaju.

Fritulice što se tiče postoječih metoda IVF-a niko nebi bio sretniji od mene da mogu pokušati na taj način. Veliko je pitanje dali će se punkcijom ili biopsijom pronači kakvi spermiji kod MM tako da je ova "proizvodnja" spermija možda za nas stvarno jedina prilika :/
    To te ja pitam!!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga kia, ova senzacionalistička vijest vama kao paru zaista ne bi trebala ulijevati neku posebnu nadu.

Ljudi se hvataju za slamke kad se suoče sa zidom ispred sebe.

I ne kažem da se trebaš prestati nadati...možda se vama osmjehne sreća i dobijete The sperm-koji će vam život okrenuti u smjeru koji priželjkujete, ali ovo o čemu piše člannak je zaista SF s neizvjesnim ishodom, a godine vam idu...

I zato nogama čvrsto na zemlji-treba gledati ono što je trenutno moguće i uprijeti svim silama u tom smjeru.

Na žalost neke stvari će zaista biti moguće tek generacijama koje dolaze.

Možeš to gledati i ovako-što bi bilo da smo svi željeli potomstvo pred više od 30 godina kad nije bilo IVF-a, ni IVF/ICSI-ja, ni donacije js/spermija-bili bismo osuđeni samo na jednu opciju kako bismo postali roditelji.

Imate li vi to vrijeme na svojoj strani-mislim na tih 5 godina u kojima će možda, s velikim upitnikom, ova mogućnost biti dostupna?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, i kad kažu 3-5, bude to često 6-10, i onda to započne ekspermintalno npr. negdje u Americi u nekoj klinici. Vjerojatno će za nekih 10-20 godina možda riješiti "idiopatsku" neplodnost i pronaći uzrok zašto ne dolazi do implantacije, i ja ću sigurno bit sretna zbog toga bez ozbira što više neću biti u reproduktivnoj dobi... Moja poruka ti je - super za vijesti, ali nemojte čekati s time, tj. radite kao da to i niste pročitali da ne propadnu šanse koje su danas već moguće .

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slažem se sa svime šta ste napisale, i naravno da ćemo prije isprobati sve mogućnosti koje nam danas stoje na raspolaganju. Isto tako nitko neće biti sretniji od mene ukoliko s nekom od njih dođemo do bebe.
    Ali isto tako je ohrabrujuće i lijepo pročitati da se ide dalje u rješavanju problema da se istražuju nove mogučnosti koje će (ako ne meni) nekome u budučnosti pomoći. Meni je sada 30 i ko zna možda i mi stignemo dočekati nešto novo

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mene to odma asocira na ovcu doli i jadne misheve u labaratorijima

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj gejsha prvotno napisa
    :? :?

mene sve to asocira samo na jednu neostvarenu i jako veliku zelju koju vecina nas ima za jednim
    kia :smajlicstotepunogrliiljubi:

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj stelerina prvotno napisa
    :? :?

mene sve to asocira samo na jednu neostvarenu i jako veliku zelju koju vecina nas ima za jednim
    kia :smajlicstotepunogrliiljubi:
    Potpisujem!

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da... možda to tako izgleda onima koje priroda nije "kaznila" na način da im oduzme pravo da postanu roditelji. Međutim nama kojima je to pravo uskraćeno i kojima se pruža jako malo mogućnosti da ostvare svoju največu želju to izgleda kao još jedna velika nada i prilika da uopče pokušamo. Nažalost MM i meni do sada još nije pružena niti jedna jedina prilika za pokušaj i pitanje je dali ćemo takvu priliku imati s obzirom na današnja medicinska dostignuća i dijagnozu s kojom se nosimo.
    .... a naravno nemoram ni pisati da je želja da jednog dana zagrlim svoje dijete koje će imati osmjeh ili oči na oca (MM) ogromna i svakim danom sve veća.... i vjeruj mi nema te cijene, postupka ili dijela svijeta na koji nećemo otići samo ako dobijemo priliku barem za jedan pokušaj.

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da... možda to tako izgleda onima koje priroda nije "kaznila" na način da im oduzme pravo da postanu roditelji. Međutim nama kojima je to pravo uskraćeno i kojima se pruža jako malo mogućnosti da ostvare svoju največu želju to izgleda kao još jedna velika nada i prilika da uopče pokušamo. Nažalost MM i meni do sada još nije pružena niti jedna jedina prilika za pokušaj i pitanje je dali ćemo takvu priliku imati s obzirom na današnja medicinska dostignuća i dijagnozu s kojom se nosimo.
    .... a naravno nemoram ni pisati da je želja da jednog dana zagrlim svoje dijete koje će imati osmjeh ili oči na oca (MM) ogromna i svakim danom sve veća.... i vjeruj mi nema te cijene, postupka ili dijela svijeta na koji nećemo otići samo ako dobijemo priliku barem za jedan pokušaj.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kia draga,
    Zasuzile su mi oci...

Imat cemo mi svoje bebice koje cemo voljeti vise od svega na svijetu, dijelom i zato jer ih tako dugo cekamo!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

SAMO HRABRI I STRPLJIVI OSTVARUJU CILJEVE

Cure samo hrabro naprijed u nove pobjede, naravno ponekad se dogodi i poraz, ali nakon poraza pobjeda je puno slađa!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Znači li to da ćemo onda za oplodnju biti dovoljne same sebi? Muškarci će u tom slučaju izvisiti u reproduktivnom sustavu, a mi ćemo zagospodariti svijetom.

Šalim se, ne mogu ozbiljno doživjeti tu vijest.
    Inače već je davno proračunato da muškarci "izumiru". Trenutno smo u prednosti 51/49. Naime kromosom Y je "osuđen" na "izumiranje".
    Po samoj matematičkoj računici, stvari tako teku....
    Ha ha, nemojte me krivo shvatit, tu se radi o milionima godina u budućnost...
    Detalji iz navedenog posta zvuče kao Science Fiction....
    Čitala sam, ali to nema veze sa stvarnošću, isto kao kloniranje.
    Tko zna, možd ćemo u budućnosti sve mi cure biti "amazonke"....
    Šalim se, mislim da je to sve daleko od komercijalnog-upotrebljivog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •