Jako nam je žao što nismo bili na ročkasu, Max stalno hoće gledati "Keti, jođendan, pozivnica" i stalno pjeva Sjetan jođendan ti, i onda ja kažem sada želimo, a onda on: "mo- mi" ( on brije da je momi neka riječ).
Pusa najstarijoj zimskici.![]()
Jako nam je žao što nismo bili na ročkasu, Max stalno hoće gledati "Keti, jođendan, pozivnica" i stalno pjeva Sjetan jođendan ti, i onda ja kažem sada želimo, a onda on: "mo- mi" ( on brije da je momi neka riječ).
Pusa najstarijoj zimskici.![]()
Mala - još nemam pojma. Ja se nadam da ćemo ga proslaviti prije mog odlaska u bolnicu, a ako i ne, onda ćemo ga malo prolongirati do mog povratka. U krugu obitelji, obavezno s tortom.
i nam aje žao da nismo slavili s Keti - mi smo slavili u zagorju dedin rođendanon je isto davno bio jedna zimska beba
puse Maxiju da taj herpes brzo prođe i žao mi je da ste morali proći kroz zaraznu...
mi imamo sve većih problema sa kakanjem...od jedne jako tvrde stolice uz plač prije skoro mjesec dana, više nije nikad imala tako tvrdo ali je ostao totalan strah i zapravo ne želi kakati, i zadržava i sva ej izbezumljena oko toga...svašta smo probali (zajedničko sjedenje, tiskanje i trčanje metode, pričanje, pričanje, pričanje...) ali ništa ne pali! ...jednostavno se stisne sva i neće. onda počne plač neutješni nakon jedno dva-tri dana takvog zadržavanja i na kraju se pokaka. ali misli to su scene strašne! do sad smo dva put dali čepić i pomoglo je ali vele doktori da se ne smije na to naviknuti...hranu i piće smo svu prilagodili probavi i to ide OK ali svejedno, ne umanji strah od tiskanja. jučer sam se prvi put stvarno razljutila na nju oko toga, i primila sam je i stavila joj čepić i čuvala je dok nije nešto pokakala...od tad se tako ljutila na mene da nije cijeli ostatak dana htjela dojiti :shock: pa sam ja završila u vrućoj kadi na izdajanju
![]()
uf. eto, izjadala sam se...ako neko ima čarobni štapić MOLIM!!!
Ajme Koko, mogu si mislit koje su to traume za nju,a i za tebe![]()
Ivor je imao jednom s tim problema, ali poslije nije bilo straha i normalno kaka. Ne znam što bi ti savjetovala. Možda prođe vremena pa zaboravi.
Joj, Koko - baš mi vas je žao.... Samo ti njoj daj hranu od koje će kakica biti mekana. Gab mi zna tražiti milijun puta dnevno da ga stavim na umivaonik (prati guzu) kada mu ide malo teže. Ne kužim u čemu je fora, jer se nikada nije pokako u umivaonik, već tek kad bi opet bili u peleni, ali očito mu paše voda po čmaru za opuštanje...![]()
![]()
trudnice naše, hvala na solidariziranju...jučer je uspjela opet ali veli mi mama da se sva tresla...i onda se hoće odmah ići kupati slatkica
tak sam je našla doma - u kadici svu sretnu i veselu! danas se jako napapala kelj čušpajza pa bi opet moglo biti nekaj..........joooj držite fige da se primiri oko toga.......veli mi njena pedijatrica da je to obično dugotrajniji problem i da uz **** čaj za probavu i jušnu, što laganiju hranu i masu strpljenja bi trebalo proći. ah mišica.
Joj,Koko jadna Mili!
Nemojte ju forsirati i probajte malo neko vrijeme ignorirati kakanje da ne nastanu veći problemi.Mislim,ne znam ti ja puno o tome ali od jednih prijatelja mali ima 4 godine i on već jako dugo isto tako se boji kakanja i kaka svakih 10 dana,drži dok god može.Oni su svašta probali,nisam ih baš već duže pitala kako je sa kakanjem,jesu li kaj riješili.
Ne bi te htjela plašit i nadam se da će to proći,samo joj dajte hranu koja omekšava stolicu,nemojte neko vrijeme ništa forsirat niti dramit oko toga pa će sigurno zaboraviti i kakat normalno.
da, najbolje je ne raditi scene oko kakanja - uglavnom ju mi i pustimo ali ona želi pomoć, tipa cvili i plačljiva je i postane nervozna tak da nemreš ne baviti se time. ... izgleda da je planinski čaj zaslađen pomogao zadnji put. sad joj dajemo i neki sirup portelak pa bumo vidli. najgore je kad sam se razljutila ko zadnji put jer su nam trebali doći gosti (dedin rođendan) a ona je bila takva sva nikakva i onda sam joj stavila čepić... bila je strašno uvrijeđena i ljuta ljuta na mene :/
Koko, samo pazi što manje tih "pripravaka" tipa sirupi i planinski čajevi jer to sve može ulijeniti crijeva. Bude prošlo... puno strpljenja i vrijeme će pokazati svoje.
Ja sam jutros preživila, pa mogla bih reći prvi šok s Ivorom od kojeg sam se sasvim izbezumila. Naime, bili smo sami doma, ja izašla pred ulazna vrata od stana (stala sam na otirač, znači jedan korak sam bila vani) kako bih stavila smeće ispred da ga ne zaboravim iznijeti van. Nisam ni skužila da je Ivor iza mene i u hipu mi je zalupio vrata :shock: i to tako jako da se nisam ni snašla! Nije ih onako samo porinuo već su se baš zalupila... ja pred vratima stana bez mobitela, bez ključeva.. a on s druge strane![]()
I kaj sad? Zvonim na vrata susjeda, nitko ne otvara, zvonim na druga vrata i otvori žena pa je zamolim da mi da telefon, kak mi je dijete zalupilo vrata (mogu si mislit kaj si je mislila "o Bože, bedasta trudnica, što je išla van bez ključeva"), i sad se moram sjetiti nekog broja napamet, koje inače ne pamtim, a kamoli u tom šoku. No, dobro, onda sam brzo nazvala dedu, rekla mu kaj se dogodilo i nek dođe brzo s ključevima (srećom stanujemo 5min autom udaljenosti, ali mislim si dok se on spremi, ode po auto, to je bar 15tak minuta nedoumice).
Ivor je počeo nakon nekoliko minuta zvati "mama, mama" kad je valjda skužio da me nema, pa sam ga zvala da dođe do vrata da mi barem čuje glas i da ne misli da sam otišla.
Onda sam mu rekla da nek proba otvoriti vrata i povuči kvaku prema dolje, pa sam čula kak to pokušava, al se muči i ne može jer mu je previsoko. Pa sam se dosjetila da imamo onu klupicu na koju se stane kad peremo ruke (to smo nedavno kupili) i kako si ju zna sam donijeti kad se želi popeti na nešto što mu ja ne dam, pa sam mu rekla da ide po tu klupicu i onda malo tišine (poslušao me 8) )... pa sam čula kak ju je stavio pred vrata pa sam mu rekla da se popne i otvori vrata i miš mali me sve poslušao i otvorio! Nisam mogla vjerovati, ali mi je pao kamen sa srca. Zapravo sam znala da će sve skužiti kaj mu govorim ali nisam se nadala da će me tako sve slušati i raditi što mu kažem. Nakon početnog veselja i pohvale kak je sve to super odradio, rekla sam mu da više to nikad ne radi jer može ostati tako sam u stanu, a ja vani... samo me gledao, a kaj si je mislio-tko to zna!
Eto, od sada i pred vrata sa ključevima![]()
IvorMala, dobro si se snašla i skulirala! sva sam se uživila u tvoju priču, uf, nije ugodno...
Ma je, katastrofa mi je biloveć sam imala barem 3 scenarija kaj bi mogao napraviti u stanu u tih 15-20 minuta dok deda ne stigne... ali eto, srećom su nam djeca pametnija nego kaj mi mislimo i srećom sve kuže samo kaj mi to ne kužimo. Barem je kod mene tako jer Ivor još baš ne priča (osim neki svoj jezik) pa si ja mislim kak ne kuži, ali sve razumije
![]()
Mala :shock:
strašno... ja imam fobiju od toga... F voli kad odem na balkon pa on zalupi vrata... srečom, kvaka m je previsoko, pa ne može dohvatiti... još :/
velikapametnom Ivoru
Koko - pusa maloj guzi... probaj što manje portalaka i raznih čajeva...
Bravo pametnom Ivoru! Samo sad moraš zaključavati da mu ne prijeđe u naviku kad ne treba.
Sanja, bilo nam je super na roćkasu. Keti je prekrasna (kao da to ne znaš) i presretna što vas ima. Mala je zvrk totalis. A ja sam mislila da l će se Ela snać s toliko djece u sobi jer smo u Njivicama u posljednje vrijeme viđale samo galebove.
Magriz, pošalji mi mail na pp za sličke.
Pusa Maxu i brza ozdravilica!
Ajme Mala, kakav šok! Ja imam oduvijek fobiju od tih vrata bez kvake s vanjske strane. Gab na svu sreću može dohvatiti naša ulazna, ali ne volim da se mota oko njih - tak da očito: Opreza nikada dosta!
pametnom Ivoru!
Mala, super je sve zavrsilo, bravo! :D
Ivcek, bas mi je zao maleckog, nadam se da ga puno ne boli.![]()
Koko, ~~~~~~ da bude sve dobro s kakanjem.
Keti, sretan rodjendan s velikim zakasnjenjem![]()
Mi smo dobro, nema nekih posebnih vijesti.
joj mala,mogu misliti kako si se prestravila,ali pametno malo riješilo stvar![]()
a prekjučer sam ja imala šou sa svenom.mislim,a ko me tada srce nije izdalo...![]()
jeo je naranču...mislim da možete pretpostaviti scenarij![]()
i ja kraj njega dajem mu samo po pola kriške jer se i meni znalo desiti da se počnem daviti s takvim zalogajima...i samo je počeo izbezumljeno hrgljat...a ja :shock: ne znam kaj bi prije,radim mu heimlichov -ništa,pa sam ga okrenula naopačke-ništa,lupam ga po leđima,pa sam mu gurnula prst u usta da pokušam to izvaditi-ništa,i onda je odjednom zaplakao-uspio je progutati.
ja sam se tresla još pola sata,a on se jadan sav pripio uz mene.ne mogu ni zamisliti horor koji je on proživljavao tih minutu dvije.
![]()
Gee, stvarno neki vrag ušao u naše zimske bebače...
Mala i Buca - jeste li se odlučili napokon za ime? Ja glasam za još jednog Svena i Ivora![]()
Mi zaboravismo na Karlov i Jakovljev (astrin) rođendan! Sretni vam drugi! :D :D :D
Olivija prvotno napisa
to bi stvarno bilo cool 8)
Mislim da će kod nas biti Sven (ili Zen kako kaže Ivor)
Ali nikad se u zadnji trenutak kad ga ugledamo da li će doći do neke promjene...
Imam pitanje... Ivor je nakon popodnevnog spavanja povraćao u 3 navrata, sad je upravo i malo mekše kakao (ne proljev ali mekano). Nema temperaturu (još).
Kaj da radim? Pije samo lagani čaj od šipka i štapiće i tak, ali jako je žedan i samo bi pio tak da mu sad samo ta voda izlazi van. Očito je pokupio neki virus.
Ima netko ideju što da mu dam sad za večeru i da li ima neka dijeta u tom slučaju?
Nema temperaturu pa mi je glupo bilo gdje ići s njim, i dobre je volje.
Grga je prije nekih desetak dana isto tako pokupio neki virus,povraćao je jednu noć i kasnije je sve bilo kao da se ništa nije dogodilo.
Puno je pio poslije toga i dojio.Drugi dan je slabije jeo ali ga nisam ni forsirala dok se nije vratio u normalu.
Kako je sada?Jeli se popravilo ili pogoršalo?
Jučer ludi dan, pa nisam stigla Karlu čestitati rođendan.
Karlo sretan rođendan!
i
danas[/color] Sretno Jakovu!
Max je konačno dobro, ostala je još poprilično veliki ožiljak na licu, nadam se da će nestati.
Prestao je spavati po danu. Znam da se nekima to još od ranih mjeseci događa, ali Maxu do sada nije pa nam je to dosta velika promjena. Problem je u tome što sada opet ide rano spavati, oko pola 8 i nema šanse da to bude bez mene.
Jakove, sretan ti drugi ročkas, dječače!!! :D![]()
Ivček, prestao spavati skroz po danu? L. je prestala spavati po danu s 3,5 god. doma pa mi se to činilo rano. u vrtiću je kao spavuckala još narednih godinu dana .
mm je večeras bio na nekoj večeri (inače on uspavljuje Jakova dok ja i L. čitamo navečer), tako da sam ga ja trebala uspavati. i počela sam s nosanjem, kako radim vikendom za dnevna uspavljivanja. nije mu odgovaralo tako, nego je tražio da legnemo na Laurin krevet. pa smo legli. on potrbuške na jastuk, a ja u podnožje da ga gledam kako se koprca gore. onda se ko crvić natraške guzom dovukao do mene, ugnijezdio se u mom zagrljaju i idućih pola sata šaputao "nerataineckitileborrrrprtiću" (Renata i Ines kitile bor u vrtiću) i tko zna što sve ne, nakon nekog vremena sam, nakon početnog šoka što miruje (znate da je zvrk, ne?) prestala slušati i skoro zaspala, dok me nije prenulo "mamavolimtemamavolimtemamavolimte", guza u zrak, u mraku mi je naciljao lice, poljubio i ugnijezdio guzu natrag. nedugo zatim i zaspao. pile moje malo mazasto![]()
ajme boldano mi je ispalo. sorryte, žurim odigrati koju igricu
![]()
Ivček - To je i meni jako rano, ali i nama se dogodilo nekoliko puta u zadnjih par mjeseci da je preskočio podnevno spavanje. Onda sam sretna jer ga utrpam u krevet prije 9. Inače se ne da na spavanje...A dižemo se svako jutro u 7, spava, kada je uobičjano, oko 2 sata /ali šara u koje doba ide spavati/ pa ga ne mogu utjerati prije 10 navečer.... A ja... k'o zombi...
Naravno nema šanse da ga MM uspava. Ali vjerujem da neće biti problema kad odem u rodilište jer ga je već nekoliko puta uspavljivao za dnevno spavanje, ali mene ne smije biti niti u drugoj sobi.
E jučer smo se pokidali od smijeha: igraju se njih dvojica neke lovice/skrivača tako da trče u krug oko zida između kuhinje i dnevnog boravka, pa se jedan od njih sakrije, te se kao "uplaše" jedan drugoga kada se pronađu. I sad u jednom trenutku Gab nije skužio gdje se MM sakrio, pa ga zove: "Tata, di si? Sin tučat!"...![]()
Dakle kod nas je situacija ovakva... sinoć smo otišli u Klaićevu, krv mu je ok (malo povišeni leukociti ali kaže dr da to može biti odstresa i poraćanja), urin ok, jedino kaj je malo dehidrirao. Stavili su ga na infuziju na kojoj je bio od 21-00.30h, u međuvremenu kod njih je zakurio prek 39. Nakon te infuzije je malo živnuo , htio piti i jesti štapiće, onda su nas pustili doma da bi mališa u čekaoni OPET povraćao. kaže dr kak mu se to možda sad malo diglo kad je digao iz krevetai nek idemo doma. Na što ja pitam, a što ak se to doma ponovi, sutra je vikend it ak to... kaže ona u zaraznu.
Razočarana sam totalno tretmanom u Klaićevoj, kad je dobio temp kažem ja (da ih upozorim) kak je imao jednom konvulzije, i pita ona mene da di smo to "liječili", na što ja odgovaram kak smo bili na Rebru ali da nije pod nikakvom terapijom jer je to bila posljedica viroze. Na što će ona meni da smo onda trebali ići na Rebro ako tamo liječimo dijete :? Samo sam rekla kako nisam znala da je to pravilo ak odeš u jednu bolnicu s djetetom da moraš ići tamo cijeli život! Helou?!
Uglavnom, noćas je opet povraćao, niš ne može zadržati u sebi, temp padne sa čepićem za par stupnjeva (ne mogu dati sirup jer me strah da će povratiti), niš nije jeo jučer od ručka i frka me da ne dehidrira.
Sad je MM s njim otišao u zaraznuKoma mi je jer ja nisam išla s njima, ali mi je rekla sestra da me ovak trudnu ne bi ni pustili unutra pa možda bolje da sam ostala doma
i sad čekam da vidim kaj će biti... očito je s nečim pokvario želudac jer mu se stalno podrigava i onda povrati. Valjda se to treba očistiti, ali najsigurnija bi bila kad bi mu dali opet infuziju. Vidjet ćemo.
Malo o vedrijim temama-spavanje-mi još spavamo popodne cca 2 sata i to poslije ručka negdje od 13-15h. Navečer svejedno idemo spavati oko 21h i najčešće do 21.30 spava.
Uspavljivanje-od kad sam ostala trudna nema više nosanja, legnem kraj njega i malo pričamo i zaspi.
Cure, divne ste!![]()
Jednostavno više ne stignem redovito pisati, malo svratim, pročitam i već vrijeme isteklo...
S malim zakašnjenjem čestitke našim preslatkim vršnjacima - Keti i Karlo ( a čini mi se da je i Sven u toj ekipi) SRETNI VAM VAŠI ROČKASI!!! :D
Meni je ovaj drugi bio emotivniji od prvog, Jakov je već stvarno veliki dječak, puno priča, konačno se neke stvari možemo dogovoriti, počeo nas je maziti, grliti, ljubiti, jako nam je lijepo, kao da mi je ovo razdoblje kad sve već kuži nekako bolje od onog kad je bio bebač. Ne znam, svaka faza nosi i prelijepe stvari i neke poteškoće. Zaključak je da nikada nismo bili tako sretni!I da, sad bismo to htjeli udvostručiti, psssst.
Mala, vibram za brzo ozdravljenje. A i svi ostali bubanci, nema više boleština, iš...
Svima veeeeeeeelika pusa, a posebna našim (još kratko) trudnicama!!!![]()
Evo samo da izvjestim o Ivorovom stanju... sumnjaju na ROTA virusostavit će da noćas u bolnici.
Problem je sad da slučajno ja to nisam pokupila jer onda će biti dosta gadno (ovak pred porod). Zna li netko koliko traje inkubacija za to?
Mala, zar je uobičajeno da se s rota virusom ostaje u bolnici? Znam da je to dosta česta bolest. Šaljem mu veliku pusu da brzo ozdravi i dođe doma mami i naravno držim fige da si ti ok.
Jakov![]()
Astra, nikom nećemo reći.
I Max je počeo s izjavama ljubavi. Jutros je dok sam još bila u polusnu pedeset puta ponovio "mama, jepa si".
Prvi put sam danas s njim baš onako za pravo pričala na telefon.
Ujutros smo bili na predstavi od firme, nije trepnuo 45 minuta.
Ja sam vam večer provela na showtime-u. Zamijenila sam se sa sestrom za djecu pa sam nećakinju i njezinu frendicu vodila malo van.
Ne znam, možda zato što je Ivor sklon temperaturi i danas cijeli dan ima jako visoku (prek 39) pa ga valjda zato nisu htjeli pustiti. Osim toga, nije ništa stavio na usta od jučerašnjeg ručka, osim vode i nekoliko štapića što odmah povraća. Meni je drago da je na infuziji jer ja stvarno nisam znala kaj bi mu dala kad ništa ne ostaje u tom malom trbuščiću.Ivček prvotno napisa
Vidjet ćemo sutra kako će biti s temp pa će valjda ići doma.
Ivor još nije rekao meni ni da sam lijepa ni da me voli (iako ja njemu to stalno govorim, mislim da je ON lijep i da ga volim hehe), ali zato svako malo "cika" pa je tapša sa ručicom pa je ljubi i tak...
Pusa Ivoru i da brzo ozdravi i da s tobom Mala sve bude OK!![]()
Grga spava 2 sata po danu od 2 do 4 i jednom je to preskočio prije par dana i bio je užasno umoran i nervozan i nije zaspao do pola 1 poslije ponoći :shock: i cijelu noć se budio i vrištao i čak se jednom ustao iz kreveta i zabauljao iza kinderbeta i nije se znao vratiti dok ga nisam uzela.Očito mu je živčani sustav bio prenapregnut i pod prevelikim stresom.On jednostavno mora odspavati barem malo preko dana.
Od kada sam ja na bolovanju dugo spavamo ujutro pa mu se i večernje spavanje pomaknulo na iza 10.Kad se budio u 7,pola 8 ujutro onda je išao spavat oko 9 i to je bilo super.Ali kad se ja ne mogu natjerat da se ujutro dignem tako rano pa i on ostane sa mnom dugo![]()
Ali od kada je pao snijeg nemamo problema sa spavanjem.Jučer je bio 2 puta po 2 sata vani na snijegu i spavao je 3 sata popodne da nije ni trepnuo i navečer je zaspao bez problema i prvo buđenje nam je bilo tek u 6 ujutro.
Sada je s mojom mamom vani već 2 sata,radili su snješka,sad mu je mm napravio sanjke od vreće napunjene slamom i sad je urnebes vani.Kad zalegne spavaće do noći![]()
Ajme bobaibeba, blago tebi kad on hoće još s tobom biti u krevetu neko vrijeme. Kod nas to nema šanse! Ivor u 7 ujutro pali svjetlo (vani još gore lampebobaibeba prvotno napisa
) i diže me, vuče za ruku i nema spavanja više... No dobro, barem navečer do pol 10 spava tako da meni isto više odgovara taj ritam. Ne mogu baš očekivati da spava 12 sati u komadu
Izvještaj iz bolnice: nema više tak visoku temp, i sata siroče kaka svaki pola sata. Kaže MM da je kao urica :/ Ali to je valjda dobro, sad mu to izlazi van. Još je na infuziji ali moramo ga nutkati sa hranom koju voli , nikakva specijalna dijeta, samo da nešto stavi na usta. Vidjet ćemo da li će još prenoćiti ili će doći doma.
Mala - pusa Ivoru da što prije ozdravi ~~~~~~~
inkubacija ti je svega nekoliko dana (do 5)
mi smo pregrmili rotu ovo proljeće i sve je prošlo OK
neka pije i jede što god želi - moja preporuka - rogač (zatvara, fin je) - umutiš ga u mao mlake vode, i kuhaš ~10' - onda mu nudiš kao napitak...
Hvala cure na pozitivnim vibricama... evo noćas još ostaje u bolniciUpravo mi MM javio da dolazi doma bez njega, da mu je temp u guzi ispod 38 što je već znatno bolje.
Ali ništa neće jesti, još uvijek je na infuziji... Kad dođe doma, probat ću ovo sa rogačem, možda bi to volio. I u bolnici su rekli da nek mu nudimo bilo što što voli, ali kad ništa neće.
Samo da mi sutra dođe doma i da ja noćas ne rodim :/ Već ga 2 dana nisam vidjela... MM mi šalje slikice na mobitel.. ma grozno mi je ofvako kad smo odvojeni ali znamda je to bolje za mene i bebicu. Nemam izbora.
Magriz, hoćeš reći da je 5 dana zarazan? On je počeo povraćati u petak popodne... a da li je zarazna samo kakica 8ono kad ga prematam, moram prati ruke i tak) ili i preko sline? Koliko sam ja pročitala samo dodir sa stolicom... pitam jer ne znam ako ga sutra puste, da li da ga možda pošaljem baki još na 2 dana da stvarno ne budemo toliko u kontaktu :/
zarazan je dok kod ima rotu, ali koliko ja znam prenosi se samo stolicom
ako dobro pereš ruke, i paziš, mislim da nema mjesta zabrinutosti i panici...
![]()
Pusice Ivoru i tebi Mala da izdržiš bez njega![]()
Petrica sad spava, u zadnje vrijeme zaspe oko pola 8, ali ona se ujutro ustaje oko 6h i spava cijelu noć, u svojoj sobi, u svom krevetu.
Muči me što se stalno otkriva pa je i bolesna, kašlje i nikako da joj skroz prođe.
Popodne sam malo pukla jer se nikako neće da inhalira, pa mi žao da imamo inhalator a da joj kašalj ode na upalu pluća. I nikako je namamit..![]()
Od ovog tjedna je počela i ona teže kakit. Po cijele dane priča da kaki ali jedva uspije tvrdo pokakit, pa mi je baš žao. Probala sam joj danas sa šipkom, puno ga je jela, pa možda onda barem sutra bude lakše. Čak joj mkvicu iz juhe vadim van, više ne znam šta da radim, ukinila sam sve slatko, banane, pije dosta, ali nikakvog pomaka.
Sad se još bojim ovo vrijeme darivanja i kolača kad je budu obasipali čokoladama, ali nadam se da će me rodbina slušat.
E da, P stalno ponavlja Mama lijepa, majica lijepa, P lijepa.. sve joj lijepo![]()
Da li vaši klinci govore svoje ime ili kažu Ja?
Tak sam si i ja mislila, da je samo u stolici problem... a vjerojatno ga ima dok je stolica tekuća. Mislim da kad se stabilizira stolica, valjda je i virus izašao?magriz prvotno napisa
Bubica, baš mi je drago vidjeti te s namadugo vas nije bilo...
Ivor isto spava u svojoj sobi i svom krevetu i nema nikakvih problema. Istina, budi se po noći ali ne tako često i možda popije malo vodice, odmah nastavi dalje, ne moram ga dizati što mi je trenutno dosta važno.
Također se otkriva, staalno je otkriven.. već sam pisala ovdje kako ne znam ni ja što da radim po tom pitanju jer vreču neće ni primirisati (ne može podnijeti da su mu noge "zarobljene"). Sad je još ok jer se ja po noći dižem na WC svaki čas, pa ga pokrijem, ali baš sam gledala, temp u sobi po noći padne na 20 stupnjeva :/ a on ful otkriven.. rekla sam MM da sad kad ću biti u bolnici, neka mu ispod piđamice obuće još i bodić pa barem da se tako malo osiguram jer MM se sigurno neće dizati iz kreveta samo da ga pokrije (kao ja) već će spavati ako Ivor spava.
Za kakicu ne znam kako da ti pomognem, mi trenutno imamo suprotan problem, trebamo ju skrutiti.
Ivor za sebe kaže "ti"to mi je užasno smiješno kako je povezao jer kad se igramo onda mu govorim "ajde TI... pa probaj TI.." i tako dijete misli da se zove TI 8)
F spava u bodiću dugih rukava, piđamici i čarapicama, vreći i preko toga svega još i tanka dekica (kad je s nama u krevetu, naš poplun...
i nikad se ne oznoji...
u sobi ~20oC
istina, ja spavam u potkošulji i flanel piđami i pod polunom, pa me ne čudi na koga je F
danas je naučio i svoje prezime...
dakle, iz faze JA, preko TI, došli smo u fazu FJA (Fran) - sve priča u 3. licu... no i to je bolje nego dok je bio u 2.licu - TI![]()
ponavlja sve kao papiga - večeramo, mm gleda tv, a F odjednom - tomato!![]()
kad sjednemo u auto, odmah traži zvončiće i moramo pjevati...
stavila sam malo novih slikica...
Do grla sam u poslu, jedva čekam kad će proć ovaj kraj godine da malo predahnem..večeras mi je baš palo na pamet vidit je li koja od vas dvi trudnice rodila![]()
Petra stalno govori za sebe Petra, "ja" ne upotrebljava, ali je počela koristiti "daj meni" i "ti sama" za sebe kad nešto želi napraviti, jer joj mi stalno govorimo Ajde ti sama, pa njoj to zvuči da je jedna riječ "tisama"![]()
A već dugo joj oblačim bodi kratkih rukava ispod piđame, smrzla bi se samo u piđamici otkrivena. Ja smišljam sad što joj još obuć![]()
Neki dan mm dao prijedlog da opet spava s nama pa će tako bit pokrivena, ali ne da mi se igrati s tim, danas sutra opet je navikavat na njen krevet i svoj ukočeni vrat.. vjerojatno bi ona opet u noći pronašla zizi a ja ne bi ni primjetila![]()
E bubice, stvarno bi se trebala češće javljati!
Mi smo na TI i Gabijel ili Gabi, a najbolji je kad kaže "ti sam"...Ali počeo je polako s "moje" ili "svoje" - u tim nekim posvojnim oblicima kuži što treba reći.
Ja prvi dan doma na porodiljskom! :D Sve mi čudno da sam još u spavaćici, a da sam dečke ispratila na posao i baki.
Gab spava samo u pidžami - on je tatu vruć. Ako je u svom krevetiću provjerim poplun s vremena na vrijeme, a ako je s nama obavezno bude čak i malo uznojen. Ali eto, jutros se probudio šmrkav. Bojim se da je to danak sinoćnjeg izlaska i King Cross i milijun drugih ljudi...
Lana vec odavno koristi "moje" za reci da je nesto necije. Npr. mamino je "mama-moje", tatino "tata-moje", ... a za Lanino kaze "tvoje".![]()
Jakov o sebi govori miješano, uglavnom u 3. licu: Jakov ići prtić, Jakov će papati, daaa mu (daj mi), puti ga (pusti me)..... ali za "moja čaša", npr., reći će "toja taća"![]()
kad je nešto tuđe, nema problema, to je mamino, tatino, lalijino...
dobro jutro svima! dok sam sve pročitala...nije me bilo par dana pa se skupilopuse svima! najveće trudnicama!
Mala&Ivor, nadam se da ste skupa i da je sve bolje i veselijemišić mali...a Sven - Zen mi je zakon
![]()
Sretni rođendani Karlu i Jakovu Astrinom !!!
astra, prava raznjež pričica - želim svu sreću za vaše poduplavanje sreće![]()
i džez, totalni raznjež (ovo se kao malo i rimuje 8) ?)
Ivček, Max ne spava danju :shock: wow! mila uvijek bar 1 sat, a cesce prema dva...i to od 1 do 3 recimo. a navecer oko 10-11...
magriz,FJA je predivan!!! a ti tu neku patkicu a vatru...ccc-.-- i hvala na instaliranju mog novog avatara![]()
jesam ja još nešto htjela reči - pogubila sam se u svim komentarima i smajlićima...nije ni čudo jer nama se ovaj tjedan poklopila mogućnost k o n a č n o g preseljenja (parket je saniran, bijela tehnika se nabavlja i stiže i mora nam se sve to doći instalirati) a uz sve to moji rodtelji su domaćini velikog sveopćeg Božića za cijelu familiju (ca. 35 ljudi!!!) pa je mama moja jadna skroz nervozna...a i na poslu blaga gužva i tak da j eludnica. Milini kakanje i dalje šteka ali bar više ne plače onak...ovaj vikend je htjela kakati u kadicunaravno da sam joj složila toplu vodicu ali je malo degutantno sve skupa jer lovim te kakice nekako prije nego padnu u vodu i ne znam šta...prilično bljak sve skupa. pa ju posjednem na tutu pa malo tamo kaka pa opet hoće u kadicu... jooooj