Results 1 to 3 of 3

Thread: Torta cappuccino

  1. #1

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,610

    Default Torta cappuccino

    Treba malo vise vremena ali je zato mljac!

    Tijesto:
    6 jaja
    100g secera
    80g brasna
    50g kakao praha + za posipanje kalupa
    Miksati jaja i secer dok ne posvijetle, prosijati brasno i kakao i lagano umijesati. Uliti u kalup (promjer 22-24cm) namascen maslacem i posut kakao prahom. Peci oko 25-30 min. na 180C. Ohladjeno prerezati na pola.

    Cappuccino mousse:
    2 zumanjka
    80 g secera
    16g kave u prahu + nekoliko zlica kave za tijesto
    700g vrhnja za slag (ne biljno)
    Zumanjke i secer miksati na pari dok skroz ne posvijetle. Dodati kavu. Izmiksati vrhnje. Lagano umutiti ohladjenu smjesu od zumanjaka.
    Pola tijesta vratiti u kalup, namociti ga kavom, na to staviti mousse i poklopiti drugom polovicom tijesta. Staviti u frizider na par sati.

    Izmiksati 2 bjelanjka sa 2 zlice secera u prahu. Izvaditi kolac iz kalupa i neravnomjerno ga premazati bjelanjcima. Zapeci par minuta da bjelanjci dobiju boju.

  2. #2
    Hello_Kitty's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Zagreb, Jarun
    Posts
    155

    Default

    zvuci svarno dobro..probati cu to napraviti, tim vise Mm i ja volimo kolace s kavom
    samo mi reci na koju kavu u prahu si mislila..mljevenu ili instant?

  3. #3

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,610

    Default

    instant

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •