Moja E. strašno voli uzeti neku igračkicu od druge djece. Najčešće zamoli da joj daju, ali ako joj ne daju, onda pričeka dok ne gledaju i ukrade željenu stvarčicu. Obično su to sitnice poput igračkice iz kinder jaja, špangice , naljepnice i sl. Izgleda da ju neke stvari toliko privuku da ne može odoljeti. Tako obično i moje šminke (ruževi, sjenila, lakovi za nokte) dobiju noge. Znam da su to sitnice, ali djeci (kojoj je ukrala) su često takve sitnice jako važne, a i meni je moja šminka važna,a i stvar je u principu.

Naravno, ja sam razgovarala više puta s njom o tome, objašnjavala joj da ne smije uzimati tuđe stvari. Objasnili smo pojam krasti, biti lopov, gubitka u smislu kako bi bilo tebi itd. Ona kuži da se to ne smije i kad je pozovem na red zbog neke stvari, obično gleda u pod i šuti.

Neznam više kaj bi. Neugodno mi je zbog toga i smeta mi jako. Kaj da poduzmem? Nije ona više tako mala, ima 5 godina i djeca u vrtiću već spominju kak im je ukrala nešto. Ima li netko savjet ili sličnu situaciju?