Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: inseminacija

ivana25

Početno inseminacija

Pomoć!
    Doktor mi je dao kontracepcijske pilule da pijem ovaj mjesec jer sam imala neobjašnjeni iscjedak sukrvice dva tjedna! Ovaj tjedan idem na HSG a poslije mi je rekao na inseminaciju! Da li cu morati piti i klomifene poslije kontracepcije i kad se radi inseminacija, malo mi objasnite o toj inseminaciji jer ..... sam totalno već na rubu živaca

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

dobro nam došla !
    evo malo iz literature o inseminaciji:
    Metode oplodnje uz medicinsku pomoć

Metode oplodnje uz medicinsku pomoć obuhvaćaju postupke: inseminacije, izvantjelesnu oplodnju, transfer gameta ili zigote u jajovod.

Intrauterina inseminacija (IUI - intrauterine insemination) i intratubarna inseminacija (ITI - intratubal insemination) zahtijevaju injiciranje izoliranih pokretnih spermija uz pomoć katetera u vrijeme ovulacije u maternicu ili jajovod. Inseminacija sa spermom supruga (AIH - Arteficial insemination by husband) primjenjuje se u bračnih parova u kojih je dijagnosticirana ejakulatorna disfunkcija ili muška subfertilnost, imunološki faktor, cervikalni faktor ili endometrioza koja ne zahvaća jajovode. Postupci inseminacije sa spermom nepoznatog davaoca (AID - Arteficial insemination by donor) primjenjuju se u bračnih parova kada je u muža dijagnosticirana azoospermija, teška oligoasthenoteratozoospermija ili genetsko oboljenje. Osim pripreme sjemena koja se provodi u metodama IUI ili ITI inseminacije, ostale metode uključuju i pripremu jajnih stanica

A sad malo iz vlastitog iskustva:
    U prva 3 dana od kada dobiješ M javiš se na folikulometriju (UZV vaginalni pregled jajnika, tj.da li je počelo stvaranje folikula i da li nema cisti) u bolnicu/kliniku gdje će ti raditi inseminaciju (s uputnicom od svog ginića za folikulometriju), zatim ti liječnik kaže da li će ti raditi stimulirano (s klomifenom) ili prirodno (bez klom. ako imaš redovite ovulacije). Najčešće ako je sve ok rade prirodno. Dogovorite se za slijedeću folikulometriju (on ti kaže koji dan). Kod svog ginića izvadiš uputnicu za inseminaciju i s njom podižeš ovitrelle (štopericu-injekcija). Kada liječnik na folikulometriji vidi da su folikuli dovoljno veliki kaže ti kada da primiš injekciju (daješ si ju sama ili potražiš pomoć) i kaže ti kada da dođeš na inseminaciju. Taj dan dođe TM, da svoj doprinos, u labosu ga oni smiksaju i onda ga ubace kateterom u tebe.

To bi ti bilo otp.tako. Naravno, sitne su razlike od bolnice do bolnice, ali sve ti liječnik i sestre objasne.

Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ups !
    Nešto mi komp šteka, ovo ponavljanje nije bilo planirano !
    Sorry! :/

ivana25

Početno

Hvala ti nekako mi je lakše kad razgovaram s nekim tko ima iskustva s tim jer kad vidim na forumu koliko je cura s problemima i koliko treba živaca plače mi se, a inače sam i došla u tu fazu da samo plačem kad vidim bebu i imam osjećaj da su svi oko mene trudni! Koliko si ti puta išla na inseminaciju, inače idem u Merkur kod dr. Zovka!

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ivana25 - želim ti da što prije ugledaš svoju bebicu. na žalost ovdje nas je poprilična brojčica. samo pitaj sve što te zanima. ja sam na SD. napravila 2 inseminacije i 1 ivf.

ivana25

Početno

Citiraj alec prvotno napisa
    ivana25 - želim ti da što prije ugledaš svoju bebicu. na žalost ovdje nas je poprilična brojčica. samo pitaj sve što te zanima. ja sam na SD. napravila 2 inseminacije i 1 ivf.
    A tak si draga!!! inače doma mi je to zabranjena tema jer MM kaže da sam opsjednuta i da će sve doći na svoje ali i on bi bebicu.
    Razmišljam da idem privatno na inseminaciju ali mi se ne da mijenjati doktora, jer nekako nemam najboljeg iskustva sa ovim doktorima preko socijanog jer mislim da će me zeznuti ma nemam pojma, mislim ako platim možda će se više potruditi a nije da baš imam nešto pretjerano love ali za to bih dala i zadnje jer mi vezano za bebu ništa nema cijenu!
    Ma totalno sam skrenula od toga svega, a i zabrinjava me to što stalno imam neke upale dole a moj se doktor na to ne obazire jer kaže da će to poslije trudnoće sve proći, a ja imam i CIN1-2, i HPV, i raznorazne upalice a šta s tim?

ivana25

Početno

Citiraj alec prvotno napisa
    A tak si draga!!! inače doma mi je to zabranjena tema jer MM kaže da sam opsjednuta i da će sve doći na svoje ali i on bi bebicu.
    Razmišljam da idem privatno na inseminaciju ali mi se ne da mijenjati doktora, jer nekako nemam najboljeg iskustva sa ovim doktorima preko socijanog jer mislim da će me zeznuti ma nemam pojma, mislim ako platim možda će se više potruditi a nije da baš imam nešto pretjerano love ali za to bih dala i zadnje jer mi vezano za bebu ništa nema cijenu!
    Ma totalno sam skrenula od toga svega, a i zabrinjava me to što stalno imam neke upale dole a moj se doktor na to ne obazire jer kaže da će to poslije trudnoće sve proći, a ja imam i CIN1-2, i HPV, i raznorazne upalice a šta s tim?

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a joj i tvoje upale. imala sam ih i ja, ali ne takve beštije. ja sam imala e.colli i streptokok grupe B.
    ja za sada ne razmišljam da mijenjam doktora jer sam 2 godine na SD od samog početka pa mislim da dr najbolje zna cijelu situaciju.
    samo da čim prije krenem u akciju jer mjeseci mi prolaze.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ivana 25, dobro nam dosla i znaj da nema potrebe od toliko nervoze.......svi smo tu jedne za druge i svi imamo ista zelja kako do bebice Ja sam bila tri puta na inseminaciju ,a prvi put nego sto sam krenila na stimulaciju primala sam kontracepcije, koliko sam ja svatila to je da malo smire hormone......postupak inseminacije dobro je objasnila ella 28 i znaj da traje samo 1-2 min.....
    sto se tice trudnice na svakom koraku pa ima ih, MM kaze sada je najtese, jer sad je vrjeme za kolicke s bebom (sad je toplo vrjeme i svi su van) pa tako nama je malo teze.......
    za upale stvarno ne znam nista reci jer nisam ih imala, al mislim da treba ih se resiti sto prije......

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •