Evo, ja (zapravo, moja curica ) koristimo Kamarisove pelene.

1) Bi li mi savjetovale da kupim takvu pelenu?
Zasada sam jako zadovoljna i po svom iskustvu svakako ti ih mogu preporučiti. Ako kupuješ cijeli paket doći će te i dosta jeftinije jer dobiješ popriličan popust.

2) Gdje?
Renata ti je već napisala njihovu web adresu. Tamo ćeš pronaći i brojeve telefona. Svakako ti preporučam da nazoveš jer će ti Svjetlana sve objasniti što te zanima. Njezin dućan je malko izvan Zagreba, ali opet ne predaleko da, ako si u mogućnosti, ipak odeš tamo da sve lijepo vidiš. Neznam da li ima dućana u gradu koji drže njihove pelene, ali skoro sam sigurna da ćeš jeftinije proći ako se javiš direktno u Kamaris.

3) Koliko komada za početak za novorođenče?
Ja imam komplet od 24 pelene, sa ulošcima i 4 kom. gaćica te bunt papirića i sasvim mi je to dovoljno. Papirić ti služi da relativno zadrži bebinu kakicu pa da ju jednostavno baciš a da je ne loviš po peleni

4) Koja veličina?
Kamarisove pelene su univerzalne veličine jer imaju gumbiće kojima možeš regulirati veličinu kako beba raste.

5) Kako se koriste;koliko se često mjenjaju, peru i kako se peru?
Pelena ti je krojem slična jednokratnoj jer ima čičak traku kojom se dobro pročvrsti. Što se mijenjanja tiče, bit je da pratiš bebu. Kad se popiški jednom, dvaput, promijeniš. Ja noću ne mijenjam uopće, do jutra je fest popiškana ali ništa nam ne propusti van. To znači da i platnena pelena može "progutati" puno no nije stvar u tome da čekaš da počne curiti
Peru se na najmanje 60, a možeš ih prati i na 95. Bitno je da ih propustiš kroz pretpranje. Ja obično perem kad ih se skupi oko 18 komada da mi se stignu posušiti. To je po prilici svakih 2 - 2,5 dana. Uz njih obično ubacim još ponešto veša koji nije previše zaprljan jer koristim vrlo malo deterđenta. Dok čekaju pranje, držim ih u zatvorenoj kanti napunjenoj vodom s malo dodatka octa. Ocat odlično dezinficira i izbijeljuje. Neke cure koriste umjesto octa ulje čajevca.

Sve u svemu, djeluje pomalo komplicirano, ali zapravo nije uopće. Mislim da ćeš se vrlo brzo naviknuti i biti kao i mi, zadovoljna. Sretno :D !