Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Koje pelene? Savjet!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Koje pelene? Savjet!

Drage iskusne mame,

polako razmišljam što sve od robice moram kupiti mojoj bebi i negdje sam pročitala postić o tome da postoji pelena koja zamjenjuje tetra pelenu i švedsku pelen. Vidim da se spominje Kamaris (ne znam je li to marka ili dućan).

1) Bi li mi savjetovale da kupim takvu pelenu?
    2) Gdje?
    3) Koliko komada za početak za novorođenče?
    4) Koja veličina?
    5) Kako se koriste;koliko se često mjenjaju, peru i kako se peru?

Hvala. M.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kamaris je jedina firma u hr koja proizvodi platnene pelene tog oblika. imaju jedan svoj ducan u zg, web stranicu www.kamaris.hr na kojoj je dosta informacija o platnenim pelenama.
    ako imas koga u kanadi :D mozda ti moze donijeti i takve platnene koje imaju vanjski nepropusni sloj. u kanadi su najnize cijene platnenih, ima ih i drugdje.

druge informacije bolje da ti pise netko tko ima iskustva, ja nisam znala za te pelene prije 4 godine ali da jesam, koristila bih ih svakako.
    bolje za bebinu guzu, okolis, ukupno puno jeftinije, a posla skoro tako malo kao s jednokratnima. imas i na ovom podforumu dosta informacija i linkova.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo, ja (zapravo, moja curica ) koristimo Kamarisove pelene.

1) Bi li mi savjetovale da kupim takvu pelenu?
    Zasada sam jako zadovoljna i po svom iskustvu svakako ti ih mogu preporučiti. Ako kupuješ cijeli paket doći će te i dosta jeftinije jer dobiješ popriličan popust.

2) Gdje?
    Renata ti je već napisala njihovu web adresu. Tamo ćeš pronaći i brojeve telefona. Svakako ti preporučam da nazoveš jer će ti Svjetlana sve objasniti što te zanima. Njezin dućan je malko izvan Zagreba, ali opet ne predaleko da, ako si u mogućnosti, ipak odeš tamo da sve lijepo vidiš. Neznam da li ima dućana u gradu koji drže njihove pelene, ali skoro sam sigurna da ćeš jeftinije proći ako se javiš direktno u Kamaris.

3) Koliko komada za početak za novorođenče?
    Ja imam komplet od 24 pelene, sa ulošcima i 4 kom. gaćica te bunt papirića i sasvim mi je to dovoljno. Papirić ti služi da relativno zadrži bebinu kakicu pa da ju jednostavno baciš a da je ne loviš po peleni

4) Koja veličina?
    Kamarisove pelene su univerzalne veličine jer imaju gumbiće kojima možeš regulirati veličinu kako beba raste.

5) Kako se koriste;koliko se često mjenjaju, peru i kako se peru?
    Pelena ti je krojem slična jednokratnoj jer ima čičak traku kojom se dobro pročvrsti. Što se mijenjanja tiče, bit je da pratiš bebu. Kad se popiški jednom, dvaput, promijeniš. Ja noću ne mijenjam uopće, do jutra je fest popiškana ali ništa nam ne propusti van. To znači da i platnena pelena može "progutati" puno no nije stvar u tome da čekaš da počne curiti
    Peru se na najmanje 60, a možeš ih prati i na 95. Bitno je da ih propustiš kroz pretpranje. Ja obično perem kad ih se skupi oko 18 komada da mi se stignu posušiti. To je po prilici svakih 2 - 2,5 dana. Uz njih obično ubacim još ponešto veša koji nije previše zaprljan jer koristim vrlo malo deterđenta. Dok čekaju pranje, držim ih u zatvorenoj kanti napunjenoj vodom s malo dodatka octa. Ocat odlično dezinficira i izbijeljuje. Neke cure koriste umjesto octa ulje čajevca.

Sve u svemu, djeluje pomalo komplicirano, ali zapravo nije uopće. Mislim da ćeš se vrlo brzo naviknuti i biti kao i mi, zadovoljna. Sretno :D !

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A daj molim te reci, jel taj ocat smrdi po kupaoni. Znam da cure drže to u kantama ali mi se nekak čini da se bez obzira na poklopac miris octa mora osjetiti?
    Btw i ja sam odlučila ići na platnene pelene. I spremam se otići u Kamaris da to vidim uživo.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lindsey, stvarno ne smrdi sve do momenta dok ne selis pelene iz kante u masinu, onda zasmrdi.
    ali to smrdi 10 min. i ode.
    evo, najbolje da sama probas : stavi mokru krpu u kantu, ulij deci octa i recimo 5-10l vode i pusti da tako stoji OTKLOPLJENO 2-3 dana.
    ja ti kazem da kupaona nece smrdit , a ti javi.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma dobro, to što smrdi tih par minuta do vešmašine nije problem, ali ne bih baš da imam stalan miris octa u kupaonici. Baš ću probati!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala cure!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Čula sam od jedne nove mamice (ako me čita pusa i njoj i preslatkoj bebici ) da su kamarisove pelene prevelike za novorođenče. Jel to i vaše iskustvo?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

melrose, koliko se meni čini cure su ti ovdje pisale o Kamarisovim PLATNENIM pelenama, dakle pelenama koje zamjenjuju 'Pampersice' tj. jednokratne pelene. No, koliko se meni čini ti pitaš o peleni za široko povijanje, tj. peleni koja zamjenjuje tetra+švedsku pelenu. Takvih pelena, a izgledaju kao gaćice sa čičkom isto ima za kupiti u Kamarisu, a ima ih i u ADAX dućanima, s tim da su Kamarisove bolje. Ove pelene stavljaju se NA Pampersicu i služe za široko povijanje bebe. Koštaju oko 50 Kn, a za bebu ti ih treba 2-3, jer se ta pelena ne mijenja svaki puta kada se mijenja pelena. Peru se normalno, u mašini. E sad, jedino što još moraš odlučiti je hoćeš li ili nećeš široko povijati bebu - a preporuke za to se razlikuju od liječnika do liječnika.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Što se octa tiče, ja isto mogu potvrditi da ništa ne smrdi. To je, btw. jako mala koncentracija octa na toliko vode i uz to imam poklopac.

Da li su prevelike za novorođenče? Pa, neznam stvarno jer smo tek s Anninih 6. mjeseci prešli na platnene. Ali s tih 6. mjeseci ona je imala tek 4700 gr. a već smo koristili srednje gumbiće (dakle ne više najmanju veličinu)
    Lindsay, Melrose dobro došle u klub :D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Čula sam od jedne nove mamice (ako me čita pusa i njoj i preslatkoj bebici ) da su kamarisove pelene prevelike za novorođenče. Jel to i vaše iskustvo?
    Mislim da to ovisi o tezini bebe. Iako preveliku pelenu mozes uvijek "napuniti" uloskom ili tetra pelenom.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo sa nepunih 6 mj. uzeli kamaris, i otpočetka ih nosimo na najveću veličinu

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    melrose, koliko se meni čini cure su ti ovdje pisale o Kamarisovim PLATNENIM pelenama, dakle pelenama koje zamjenjuju 'Pampersice' tj. jednokratne pelene. No, koliko se meni čini ti pitaš o peleni za široko povijanje, tj. peleni koja zamjenjuje tetra+švedsku pelenu.
    Mima, to je jedna te ista pelena .
    Kad sam takvu-platnenu kamarisovu kupila prije godinu dana u Bebinom svijetu, prodavacica mi je tvrdila da je to pelena za siroko povijanje.
    Valjda joj uopce nije palo na pamet da ima nas ludjaka koji ne stavljaju platno preko plastike, nego koristimo iskljucivo platno .
    Kad sam je pitala za gacice, ona se cudila i rekla da ne treba jer je ispod pampersica, pa sam joj ja rekla da ne zelim koristit pampersice, nego te platnene na cicak s uloskom i gacicama.
    Zena me bas nije kuzila, a na kraju je samo rekla da mi ne bi to preporucila (mada je nisam pitala za misljenje)...grrr...super mi je kad te netko odvraca od neceg sto uopce nije sam isprobao .

Sto se velicine tice, ne znam kakav im je kroj sada, ali ove koje sam ja kupovala prije godinu dana su sasvim ok za novorodjence jer su dosta male, ma najbolje nazvat i pitat kamaris.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To nije ista pelena. Ja imam te Kamarisove pelene za široko povijanje, a vidjela sam i platnene Kamarisove. To su potpuno različite pelene, i ovu za široko povijanje ne bi se moglo staviti bebi na golu guzu jer je prilično grua iznutra a ne bih rekla niti da ta pelena dobro upija.

Evo tih pelena, na kraju stranice, piše Pelene za široko povijanje

http://www.kamaris.hr/stranica.asp?ID=4

Dok su ovo Kamaris pamučne pelene

http://www.kamaris.hr/stranica.asp?ID=14

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, nije ista pelena, kuzim.
    ali ja imam tih par za siroko povijanje koje koristim kao i ostale platnene.
    nisu nista grublje, nego su samo zbog vise slojeva platne deblje i tvrdje .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima ti si zakon!!! 8) Čitaš mi misli, a ja sam danas razmišljala kako sam skroz "zabrijala" s krivim pelenama, jer ne mislim koristiti platnene, ali kako sam danas sva nekakva lijena i uspavana , pa mi se ne da dalje objašnjavati.
    Informacije su više nego dobro došle. Puno ti hvala! M.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam u subotu po drugi put pokušala nabaviti platnene pelene u Bebinom svijetu (okretište tramvaja u Dubravi). Prošli put su imali samo pelene za široko povijanje, a sad su imali i obične pamučne, ali ne u kompletu, nego samo komadno, kaj je znatno skuplje. Uzela sam brojeve telefona s Kamarisovih artikala i nazvala Kamaris. Odmah sam se dogovorila sa Svjetlanom (je l' se tako zove vlasnica Kamarisa? ) da dođem do nje.
    Ona mi je pokazala sve artikle i pokazala način primjene na bebi. Kupili smo paket pelena, maramu za nošenje bebača, jastuk-polumjesec za trudničko spavanje i izležavanje (koji me spasio od bolova u križima i trtici, a koristit će mi kasnije i za dojenje i igre s bebolincem), rolice za bebino spavanje na boku i još vunene gačice koje se impregniraju lanolinom, a dolaze na pamučnu pelenu umjesto nepromočivih. Ima li tko iskustva s njima?
    Super sam zadovoljna s kamarisom, pa svakako svima preporučam odlazak do njih i nabavu potrebnog u ugodnom druženju s vlasnicom.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Imam sad jedno praktično pitanjce u vezi ovog tvog šopinga Nera, kako si platila to sve, tj. jel oni imaju kartice, ili primaju samo gotovinu?

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa budući da smo na kraju došli do cifre od nekih 2500 kn platili smo čekovima na 4 rate. Sve se da dogovoriti.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

E odlično!!! Zhv!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

E da se pohvalim i ja, jučer smo kupili komplet platnenih pelena u Kamarisu i totalno su slatke. Mislim, hoću reći, evo još jedne na platnenima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trebalo bi napraviti nekakvu listu o korisnicima platnenih. Izgleda da ih ima vec dosta.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i da svaki stavi koju pelenu koristi, po mogućnosti uz slike, a zorana? 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tocno to.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lindsay, baš mi je drago! :D

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Lindsay, 8) :D

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da stvar bude bolja i MM se oduševio na pelene i onako sav sretan rekao 'sad smo spremni jel da?'

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Koristimo Kamarisove pelene, došle su poštom (20 kom pelena i uložaka, 3 zaštitne gaće i rolica papira = s poštarinom oko 1050 kn). 20 komada mi je sasvim dovoljno a dečec ih koristi od kada je imao mjesec dana. Mi smo jako zadovoljni, čisto ih je gušt koristiti. Za namakanje pelena u vodi koristimo ili ulje čajevca ili ocat. Osim što su zdravije i ne zagađuju okoliš mene oduševljava to što imaju normalan prirodni miris a ne onaj smrad pampersica. Ako mi je dečec slučajno u pampersici uvijek milslim da je pokenjani.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo danas tržili!
    Išli smo na izlet do Kamarisa, ali isplatilo se! Skeptični MM zaključio je da su skroz OK i iskeširali smo se. Jedva čekam da ih isprobamo na maloj guzi (valjda guza neće biti premala :D)

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Povećava se broj mama i beba platnenopelenašica! :D
    Ja sam taman sve svoje oprala i posušila. Sad su spremne za dolazak bebača, ali ima on još vremena.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo kupili indisposables. ovaj prvi paket za prvih sest mjeseci.

oprane i slozene, cekaju (jos cu ih jednom morat prat pocetkom proljeca, ali nisam prosto zdurala, morala sam vidjet kako izgledaju kad vise onako prekrasne :mrgeen: )

ono sto mene brine, nije da ce guza bit premala, vec upravo suprotno - da cemo ih brzo prerast :shock: uzimajuci u obzir kako mi idu kilaze (ida 4.030gr, noa 4.670gr, beb bi mogla bit i preko 5.000gr....)

vidjet cemo u travnju...

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

litala, uvijek ih možeš prodati preko foruma meni je bruna za dva mjeseca prerasla njene, pa smo ih uvalili gđi zorani koja je taman zatrudnila 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kibim ja vec jednu potencijalnu al meni je prodat zao, ja bi da ih imam i nadam se da ce mi opet trebat

nepopravljiva

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Citiraj Mima prvotno napisa
    melrose, koliko se meni čini cure su ti ovdje pisale o Kamarisovim PLATNENIM pelenama, dakle pelenama koje zamjenjuju 'Pampersice' tj. jednokratne pelene. No, koliko se meni čini ti pitaš o peleni za široko povijanje, tj. peleni koja zamjenjuje tetra+švedsku pelenu.
    Mima, to je jedna te ista pelena .
    Kad sam takvu-platnenu kamarisovu kupila prije godinu dana u Bebinom svijetu, prodavacica mi je tvrdila da je to pelena za siroko povijanje.
    Valjda joj uopce nije palo na pamet da ima nas ludjaka koji ne stavljaju platno preko plastike, nego koristimo iskljucivo platno .
    Kad sam je pitala za gacice, ona se cudila i rekla da ne treba jer je ispod pampersica, pa sam joj ja rekla da ne zelim koristit pampersice, nego te platnene na cicak s uloskom i gacicama.
    Zena me bas nije kuzila, a na kraju je samo rekla da mi ne bi to preporucila (mada je nisam pitala za misljenje)...grrr...super mi je kad te netko odvraca od neceg sto uopce nije sam isprobao .

Sto se velicine tice, ne znam kakav im je kroj sada, ali ove koje sam ja kupovala prije godinu dana su sasvim ok za novorodjence jer su dosta male, ma najbolje nazvat i pitat kamaris.

ja danas bila u bebinom svjetu u Dubravi i uzela sam 2 kamarisove pelene koje mislim koristiti preko jednokratne kao siroko povijanje...
    prvo ,radile su curice da tako kazem koje nemaju pojma kaj prodaju u svom ducanu...jedna zena je isto kupovala kamarisove i prodavacica joj normalno dijeli savjete kako se ta stavlja samo preko pampersa...
    a kad sam ju pitala koja je razlika u jastucicima za prsa(kojih ima od 3 proizvodaca),nije imala pojma......mogla je bar reci da je razlika u cijeni

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •