Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Druga beba...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Druga beba...

Sorry ako već postoji ovakva tema, ali jako je općenita, pa mi je teško pronaći nešto o tome.
    Ustvari, zanimaju me iskustva mama kod kojih je razlika među djecom nešto više od godinu i pol.
    Naime, meni je Luce stara 13 mjeseci, a moram roditi krajem 10. mjeseca. I užasno me strah da ću je zapostaviti. Kako će ona jadna bez mene onih nekoliko dana dok sam u bolnici?
    Znam da možda pretjerujem, i da vjerojatno tu i hormoni rade svoje, ali tako je draga, i mazica je. Što ako sad dobijem nekog malog hahara koji će ju tući?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa obično tako i bude jedna beba mirna dobrica,druga hahar ipo,pa ja bi to ovako riješila kad poraste malo nevjerujem da će je tek rodjen lupat i čupat,kad bude u stanju za nepodopštine nauči ih od malena da paze i čuvaju jedan drugoga da pružaju ljubav,i objašnjavaj mu da to nije u redu i da če seka bit tužna samo razgovor i razgovor puno pomaže a ti si sad pod bujicom hormona pa si dodatno zabrinuta,a kad budes u bolnici malena sigurno neće ostat sama samcata u kući puno ljubavi od ukućana nakratko zamjeni majčinu znam ja to po svojoj ima bake puno pažljive da nikad ne plače kad ja idem na posao znači da joj je drago bit s njima...sve će doć na svoje misto u hodu,tako uvik bude

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa obično tako i bude jedna beba mirna dobrica,druga hahar ipo,pa ja bi to ovako riješila kad poraste malo nevjerujem da će je tek rodjen lupat i čupat,kad bude u stanju za nepodopštine nauči ih od malena da paze i čuvaju jedan drugoga da pružaju ljubav,i objašnjavaj mu da to nije u redu i da če seka bit tužna samo razgovor i razgovor puno pomaže a ti si sad pod bujicom hormona pa si dodatno zabrinuta,a kad budes u bolnici malena sigurno neće ostat sama samcata u kući puno ljubavi od ukućana nakratko zamjeni majčinu znam ja to po svojoj ima bake puno pažljive da nikad ne plače kad ja idem na posao znači da joj je drago bit s njima...sve će doć na svoje misto u hodu,tako uvik bude

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da nemaš razloga za brigu. Uživaj u trudnoći i majčinstvu. Tko kaže da mora biti "hahar". Kao što primjećuješ u popisu, imamo vrlo male razlike medju djecom što se dobi tiče. Ne vidim da je KS nešto agresivniji ili u nečem bitno drugačiji od Ivane (Matea je još premala za razmatranje), štoviše, jako dobro se slažu i vole. Naravno da uvijek ima dječjih prepirki i svađica ali nikakvih ekstrema. Ivana je bila dovoljno malena da prihvati bracino rođenje kao nešto prirodno. Čak nisam nikada inzistirala na nekoj posebnoj prilagodbi kako se često savjetuje. Jednostavno smo pokušali sve novo uklopiti što nesmetanije u dotadašnji način života. Nisam je isključivala ni u čemu oko brace i od početka se podrazumijevalo da su ravnopravni u svemu pa tako i u roditeljskoj ljubavi. Na isti način danas postupamo i kod Mateice i mogu reći da nikada nisam osjetila da je bilo koje od naše djece bilo ljubomorno međusobno. Problemi su druge vrste. Ovo dvoje starijih su ti sada prava ekipa za sve moguće vrste ludorija pa radije treniraj živce na takovo nešto! A što se tiče uskraćivanja ljubavi i zapostavljanja, niti ne pomošljaj na to ...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, vjerujem da ste u pravu. Kao sto rekoh, hormoni divljaju, a i Luce je u fazi da plače kad idem na posao, i to prvi put od kada je ostavljam baki, a počela sam raditi s njezinih 7 mjeseci. A ja mislila da separacijski strah prestaje oko godinu dana. A nama tek počeo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mi imamo dvije curke (16.10.04. i 05.10.06) i mogu reci da se vole od prvog dana. manja vecu gleda ko dragog boga, a velika je dovoljno njezna prema seki. ja ih svakako podupirem u njeznostima i iskazivanju ljubavi. sto se tice odlaska u rodiliste nemoj brinuti. mojoj m. su ti dani bili "mali izlet" jer tad nije bilo mame da sve kontrolira . a jedino moram priznati da sam ju malo zakidala prvih mjeseci jer sam bebu dojila od 0-24 i nisam iz kuce izasla prva 2 mjeseca. no proslo je sve to . velika je brzo prihvatila da kad je mama sa bebom mora malo pricekati. sada i ona meni zna reci :"pricekaj malo , vidis da imam posla. onda cu obuci cipele" . mi inace nemamo bakice za priskakanje u pomoc tako da je bio veci problem mm koji je iznuren nakon posla bedinao vecu curu nego nesto drugo. i za kraj. da mogu birati opet bih izabrala isto. hrabro i sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •