Uzrujavam se, dapače, očajna sam. Matija je do prije dva tjedna jeo sve što sam mu ponudila i to pun tanjur. S nekih 7-8 mjeseci imao je period kad nije htio ništa novog, ali prošlo ga je. Sad neće skoro niš osim kruha, tjestenine i štapića (par komada kad smo u šetnji). Zapravo svaki dan jede sve manje razločitih namirnica, a voće i povrće je posve izbacio. Do pred neki dan išla je i kuhana mrkva, banana ili možda voćni jogurt, sad ni to. Ništa. Eventualno 2-3 žličice dobijem na prevaru. Već dva dana ne kaka, ili nema što, ili je pretvrdo, ili je oboje. Do sada bi se desilo da preskoči najviše jedan dan, a sljedeći to nadoknadi. A i prethodnih nekoliko dana stolice je bilo tek toliko da se pokaže.

Inače, došao je u fazu kad hoće sam jesti, ne želi da ga ja hranim pa mu sve manje nudim hranu na žlicu. Pokušava sam, ali dok dođe do usta obično je okomito okrenuta. Zato mu uglavnom nudim hranu koju može uhvatiti u ruku. Svašta mu nudim, a on se mršti, katapultira komade preko kuhinje, a kad mu i to dosadi, baci cijeli tanjur na pod (ako ja ne reagiram pravovremeno da ga uhvatim). Frustrirana sam do bola jer nakon svakog pokušaja obroka moram prati i dijete i sebe (danas je po meni prolio frape od borovnica i kupina :shock: ), oribati stolac i posaugti pod. Na sreću tapison u kuhinji je prošarano tamnoplav pa trpi fleke.

Pretpostavljam da je sve posljedica ove nesnosne vućine i sparine, pa ni nama nije baš do klope, ali ipak ne može baš tako. Kak da mu uvalim malo vlakana? Totalno će si probavu zaribat. Inače prilično često doji, a pije uglavnom slabo zaslađeni čaj ili običnu vodu. Btw, jel čaj od šipka zaštopava?