Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Bolovanje - do kada?!?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Bolovanje - do kada?!?

Nije mi baš jasno, tj. nemam baš nekog iskustva s bolovanjima, pa imam par pitanja.
    Naime, trudna sam, dr. mi je napisao bolovanje, i u povijest bolesti mi je napisao mučnina, povraćanje, mirovanje.
    Dr. opće prakse mi je na Potvrdu o bolovanju upisala šifru GO - što ona znači ??? i trajanje bolovanja 30 dana. Sestra te dr. mi je rekla da na kraju mjeseca dođem po doznake, te za 90 dana na komisiju.
    Pitanje, da li će se meni bolovanje automatski produžiti nakon prvih 30 dana?
    I Kada moram papire za isplatu naknade nositi na HZZO? i da li je dovoljno donijeti samo prosijek zadnjih 6 mjeseci i doznake ili što???

Molim da mi pomognete, jer sam stvarno "zbunjola"

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neće ti se automatski produžiti, traje onoliko koliko piše na doznaci, a onda moraš po novu doznaku.
    na hzzo prvi put nosiš doznaku, prosjek 6 mjeseci, i broj tekućeg računa (možeš fotokopirati karticu), a poslije samo doznaku. tamo ćeš još svaki put morati ispuniti i jedan formular za koji ti trebaju brojevi sa zdravstvene iskaznice i jmbg.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

GO znači da si na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći, a zbog mučnina, povraćanja dobila si maksimalno bolovanje u trajanju od 90 dana čija je oznaka 021 i ta šifra bolovanja ti sigurno piše na Potvrdi o privremenoj nesposobnosti za rad.
    Lutonjica ti je napisala ostatak.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

O.K., jasnije mi je...hvala na odgovorima, samo još:
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    na hzzo prvi put nosiš doznaku, prosjek 6 mjeseci, i broj tekućeg računa (možeš fotokopirati karticu), a poslije samo doznaku
    što znači da svaki put kad kod dr. opće medicine preuzmem doznaku, s njom moram na HZZO ?

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Na kraju svakog mjeseca ideš doktoru po doznaku. Original odneseš u HZZO a kopiju u poduzeće.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam bila kod svoje dr. opće prakse. I ona mi je rekla da moram otići prvo kod svoje ginekologice socijalne, jer ona na potvrdi o bolovanju treba upisati šifru ugovornog liječnika. Takpođer mi je rekla da će mi i ta ginekologica dati sve uputnice za vađenje krvi i eventualne recepte, da ne moram sve to plaćati. A privatni ginbekolog mi je rekao da mogu samo s njegovim mišljenjem kod dr. opće prakse. Mislim ko koga tu?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anka prvotno napisa
    O.K., jasnije mi je...hvala na odgovorima, samo još:
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    na hzzo prvi put nosiš doznaku, prosjek 6 mjeseci, i broj tekućeg računa (možeš fotokopirati karticu), a poslije samo doznaku
    što znači da svaki put kad kod dr. opće medicine preuzmem doznaku, s njom moram na HZZO ?
    da, svaki put moraš na hzzo

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Alkemicarka prvotno napisa
    Ja sam bila kod svoje dr. opće prakse. I ona mi je rekla da moram otići prvo kod svoje ginekologice socijalne, jer ona na potvrdi o bolovanju treba upisati šifru ugovornog liječnika. Takpođer mi je rekla da će mi i ta ginekologica dati sve uputnice za vađenje krvi i eventualne recepte, da ne moram sve to plaćati. A privatni ginbekolog mi je rekao da mogu samo s njegovim mišljenjem kod dr. opće prakse. Mislim ko koga tu?

Da bi otorila bolovanje trebala bi imati nalaz soc.gin., samo sa nalazom privatnika to nemožeš. Odi soc. gin. sa nalazom privatnika i samo zamoli prijepis nalaza...
    I da soc. gin ti može pisat sve potrebne uputnice za preglede, uzv, vađenja krvi....

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa
    Citiraj Alkemicarka prvotno napisa

Da bi otorila bolovanje trebala bi imati nalaz soc.gin., samo sa nalazom privatnika to nemožeš. Odi soc. gin. sa nalazom privatnika i samo zamoli prijepis nalaza...
    I da soc. gin ti može pisat sve potrebne uputnice za preglede, uzv, vađenja krvi....

ja sam sa nalazima privatnog ginekologa isla kod dr.opce prakse i otvorila bolovanje.
    nisam trebala ici kod socijalnog.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kajsa, a jel ti to prošlo na HZZO?

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam sa nalazima privatnog ginekologa isla kod dr.opce prakse i otvorila bolovanje.
    nisam trebala ici kod socijalnog.[/quote]

Vjerojatno je tvoj ginekolog i privatnik i ugovorniodnosno socijalni. Meni je dr. opće prakse pokazala taj neki listić za bolovanje i na njemu mora upisati šifru ugovornog ginekologa ili bilo kojeg drugog specijalista inače hzzo obrazac bez šifre ne prihvaća.

Znam da uputnice daje soc. giunekolog. ako već on dobiva za mene glavarinu i to već 3 godine (imam dopunsko preko firme, pa s tim idem i na gin.) zašto ja sada ne bi dobila uputnice za krv i pokoji recept. Sami beta hcg me je došao 160 kn, a padnem u nesvjest kad vidim koliko uplaćujem u zdravstveni i miorvinski fond.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

btgw utriće mi apotekarka uopće nije htjela dati dok joj nisam pokazala nalaz privatnog ginekolga.
    Privatnici ne mogu dati ni recept ni uputnicu za neke specijalne krvne pretrage koje se rade po bolnicama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •