Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 63

Thread: punjene paprike

  1. #1

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default punjene paprike

    kako ih vi radite:ja svaki put nesto promijenim u receptu,bas sam ih se zaželila:

    ja ih izdubim,a u mljeveno meso stavim sitno sjeckanu pancetu,malo soli,papra,vegete,persina,sakicu rize,jedno jaje,malko ulja i to sve dobro promjesam i punim,u posebnu teču stavim malo ulja i poslozim ih onako da stoje prema gore punjenje,to poprzim dodam malo vode i poklopim pustim da kuha pred kraj napravim zaprsku,i dodam u to..

    imate li vi koju kuharsku tajnu

  2. #2

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Split
    Posts
    1,470

    Default Re: punjene paprike

    Quote Originally Posted by luce mala
    imate li vi koju kuharsku tajnu
    kao prvo umjesto mljevenog mesa idu sojine ljuskice. Davno ih nisam radila, ali mi se cini da dodajem jos (osim ovoga sto si ti navela) i klincic, muskatni orascic+ lovorov list. Umjesto pancete stavim dimljeni sir i umjesto obične riže ide integralna. posluzujem s pireom.
    (doduse, sad se stvarno ne mogu sjetiti koje zacine stavljam u paprike a koje u sarme... )

  3. #3

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    9,948

    Default

    mene zanimaju paprike punjene sirom ili grahom ili rižom ili sa svim tim

    prednost bosanski i srbijanski recepti

    jer je takve prepreprepredivne punjene paprike radila moja pokojna stanodavka ,koja je porijeklom bila iz tih krajeva

  4. #4

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default Re: punjene paprike

    Quote Originally Posted by sbuczkow
    Quote Originally Posted by luce mala
    imate li vi koju kuharsku tajnu
    kao prvo umjesto mljevenog mesa idu sojine ljuskice.
    ovo me podsjeca na nesto sto se ljušti

    nikad to nisam ni jela ni vidila,neupucena sam jer se ne hranim sa takvom hranom,ja sam mesojed,mozda bi i mogla provati al neznam gdje to ima za kupit

  5. #5

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Split
    Posts
    1,470

    Default Re: punjene paprike

    Quote Originally Posted by luce mala
    nikad to nisam ni jela ni vidila,neupucena sam jer se ne hranim sa takvom hranom,ja sam mesojed,mozda bi i mogla provati al neznam gdje to ima za kupit
    Sad vec skoro u svakom ducanu. Izgleda kao mljeveno meso. A kad se dobro zacini ima i ukus kao mljeveno meso.

  6. #6

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Split
    Posts
    1,470

    Default

    Quote Originally Posted by maria71
    mene zanimaju paprike punjene sirom ili grahom ili rižom ili sa svim tim
    Evo sto sam nasla na hr.fido.kuhanje. Od ove cure sam isprobala masu recepata i moram priznat da su joj svi bili vrhunski.

    OHRIDSKE PAPRIKE
    (Specijaliteti sa sirom; izvor: knjiga Vegeta)

    Sastojci:
    1 kg paprika (8 za punjenje, 2 za poklopac)
    300 g svježeg sira
    200 g sira trapista
    100 g sira goude ili sl.
    80 g šunke
    1 žlica Vegete (ne prevelika)
    sol
    80 g ulja
    4 jaja za preljev

    Priprema:
    Paprike operite i odrežite kapicu s peteljkom.
    Sir trapist, goudu i šunku izrežite na kockice veličine 1 cm i dodajte izmrvljenom kravljem siru. Zatim dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte i punite
    paprike. Svaku papriku poklopite ploščicom paprike i stavite na vruće ulje da se lagano prži oko 15 min.
    Kad paprika sa svih strana omekša, pojačajte temperaturu i zalijte kajganom. Kad se zapeče, poslužite toplo.
    Ovo lagano jelo prikladno je i kao predjelo i kao puni obrok.
    -----
    Svjezi sir treba biti suh, ako je vlazan, pustiti par sati da se ocijedi. Dukatov se pokazao kao najbolji.
    Inace jelo koje pri pripremanju voli jako prskati (iscijedi se voda iz sira)

  7. #7
    Mayaa's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Split
    Posts
    654

    Default

    ajde sbučko napravi degustaciju, ja ću doć

  8. #8

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Split
    Posts
    1,470

    Default

    Quote Originally Posted by Mayaa
    ajde sbučko napravi degustaciju, ja ću doć
    Moze, kad?

  9. #9
    Mayaa's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Split
    Posts
    654

    Default

    ja bi odma krepana sam od gladi. ma kad hoćeš

  10. #10

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Split
    Posts
    1,470

    Default

    Quote Originally Posted by Mayaa
    ja bi odma krepana sam od gladi. ma kad hoćeš
    I ja sam isto, danas me totalno izmuzao. Kad odredim termin javit cu ti.

  11. #11
    Mayaa's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Split
    Posts
    654

    Default

    Quote Originally Posted by sbuczkow
    Quote Originally Posted by Mayaa
    ja bi odma krepana sam od gladi. ma kad hoćeš
    I ja sam isto, danas me totalno izmuzao. Kad odredim termin javit cu ti.

  12. #12

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    AgRaM
    Posts
    2,692

    Default

    ja bih molila recept za paprike pinjne sirom koje su ukiseljene

  13. #13

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    i još šta se tiče punjenih paprika iman jos jednu soluciju,koriste se one duguljaste crvene paprike izdubi se i skine peteljka i slaže tj omota se sir u šunku i stavi se u papriku,a taj sir za pizzu i sunka se prije stave malo u brasno pa u izmučeno jaje i sve se to pece na 180°C,savršeno je onako toplo sir se topi

  14. #14

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    51

    Default

    a ja obozavam paprike punjene kupusom pa onda ukiseljene....
    prodala bi i muza cini mi se za kanticu tih paprika

  15. #15

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Split
    Posts
    1,470

    Default

    Quote Originally Posted by starsky
    a ja obozavam paprike punjene kupusom pa onda ukiseljene....
    A recept?

  16. #16

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    52

    Default

    paprike punjene krumpirom i pečene u pećnici

  17. #17

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    51

    Default

    Quote Originally Posted by sbuczkow
    Quote Originally Posted by starsky
    a ja obozavam paprike punjene kupusom pa onda ukiseljene....
    A recept?

    ja recept znam samo odokativno: dakle na vrecu paprika ide vreca kupusa. kupus se izriba na rezance i dobro osoli da pusti vodu a paprike ociste od sjemenki. kad kupus pusti vodu dobro se medju rukama istisne da cim vise vode izadje i time se pune paprike.
    u velikom loncu kuhas vodu sa octom: 5 l vode i 1 litra alkoholnog octa.
    u to dodas 3 male salice(za crnu kavu) soli i isto toliko secera.kad prokuha pusti da se malo ohladi i jos toplim zalij paprike.
    moze se stavit i konzervans ili vinobran, ali ako se rade jako velike kolicine...
    za manje kolicine koje ce se brzo pojest mislim da nije potrebno. nakon 7 dana dobre su za upotrebu

  18. #18

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Split
    Posts
    1,470

    Default

    starsky, Tnx!

  19. #19

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    51

    Default

    nema na cemu... samo to ti je najbolje radit krajem osmog ili u devetom mjesecu, kada cijene padnu skroz

  20. #20
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Mogu li se punjene paprike (mesne) raditi i s onim debelim žutim, crvenim, zelenim paprikama? MM profulao babure . Treba li se dulje kuhati ili kako?

  21. #21
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,979

    Default

    A da probas neki drugi recept , recimo ha ih punim mesnom smjesom pa pecem u pecnici.

  22. #22

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    zagreb
    Posts
    2,463

    Default

    Quote Originally Posted by čokolada View Post
    Mogu li se punjene paprike (mesne) raditi i s onim debelim žutim, crvenim, zelenim paprikama? MM profulao babure . Treba li se dulje kuhati ili kako?
    Ja ne bi..te paprike meni nisu nikako za kuhanje..
    Jednom prilikom sam ubacila samo jednu tu zelenu medu babure jer mi ostalo mesa pa da ga iskoristim..
    Okus te zelene kuhane je prevladao i bilo je ocajno..

  23. #23
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Što ću sad s 6 mega zelenih i crvenih paprika?

  24. #24
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Kako Almo Čatlak spremi ove zelene?
    https://finirecepti.net.hr/priprema/punjena-paprika/

  25. #25
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Samo ih pojedi, narezane na stapice s nekim svjezim sirom i vrhnjem.

  26. #26
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Nema utjehe .

  27. #27
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Ispeci na tavici na kocke narezanu i pred kraj gore cenjak i maalinovo mmmm... druga verzija je isto u zdjelicu pa gore ocat moze u frizideru stajati 2,3 dana a moze i u skrinju ali bez octa.

  28. #28
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,979

    Default

    Quote Originally Posted by čokolada View Post
    Što ću sad s 6 mega zelenih i crvenih paprika?
    prepoloviš i napuniš sa smjesom od mesa, luka, češnjaka, parmezana, mediteranski začina i ispečeš. Možeš malo vrhnja, parmezana gore i tako to...
    Napuniš naribanim krumpirom pa u rernu, kvinojom, sirom...

  29. #29

    Default

    nisam znala da se te ne mogu puniti na klasični način
    ali može i kako kaže Kosjenka
    ja ih znam puniti kada radim punjene patlidžane i tikvice
    pa mi ostane smjese (dinstano mljeveno, meso patlidžana i tikvice, paradajz) pa onda napunim i par paprika
    polovine
    i gore stavim mozzarelle da se zapeče
    meni bude fino i ne prevlada mi okus paprike
    istina uglavnom budu crvene
    ali mislim da sam jednom imala i tu zelenu

    a i možeš probati, normalno punjene, kao za klasične punjene paprike kuhane u paradajz sosu
    ali u vatrostalnu staviti narezani krumpir, na kolutove, kao za deblji čips , gore paprike, obložiti ih krumpirom, krumpir i između paprika, zaliti mješavinom vrhnja i jaja i zapeći
    meni je to jako fino

  30. #30
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,243

    Default

    Moji znaju klinci zfunstati papriku na kockice i zaliti jajima,neki dan je to klinka delala

  31. #31
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,462

    Default

    Quote Originally Posted by čokolada View Post
    Što ću sad s 6 mega zelenih i crvenih paprika?
    Ako ih još imaš napravi šopsku salatu.
    Primjer recepta: https://www.coolinarika.com/recept/sopska-salata/

  32. #32
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Poslala dijete po babure, a s ovim drugim ću... nešto.

  33. #33
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Možda stvarno da ih probaš napuniti i peći u pećnici. Ja sam u zadnje vrijeme kupila paprike koje nisu te debele nego su babure, ali su isto dosta deblje nego uobičajeno, pa sam ih pekla u pećnici. Jako je jednostavno, napunila sam ih i poslagala u posudu, dodala sam oko 1 dl vode i onda pekla 30 minuta na oko 180. Onda uliješ paradajz oko tih paprika i pečeš još oko pol sata. Ja sam jednom punila patlidžanima s rižom, a jednom mljevenom puretinom. Kad je riža onda se treba dosta dugo peći da bi se ona 'skuhala'. Ali vjerojatno bi bilo dobro prije malo prokuhati rižu pa bi bilo brže gotovo.

  34. #34
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,243

    Default

    Quote Originally Posted by Cathy View Post
    Ako ih još imaš napravi šopsku salatu.
    Primjer recepta: https://www.coolinarika.com/recept/sopska-salata/
    joj to voli moj šef, nadam se da će nas počastiti s time

  35. #35
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,979

    Default

    A da se vratimo na klasičnu punjenu papriku. Jel stavljate suho meso?

  36. #36

    Default

    mi doma ne

  37. #37
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Možeš napraviti peperonatu. Treba ti: paprike koje već imaš, onda dosta mladog luka- recimo 3 vezice, onda 5 češnjeva češnjaka, pola kg cerry rajčica i pola kg velikih zrelih tipa volovsko srce, par grančica timijana i/ili origana, cili sjemenke. Na pola šalice zagrijanog maslinovog ulja nekih 5 minuta dinstas češnjeve češnjaka, oguljene pa pritisnute i zgnječene nožem. Potom dodaš paprike narezane na trake debljine pola cm, pola mladog luka nasjcekanog na 2 cm i pola žličice čili sjemenki, potom dodš narezani veliki paradajz, posoliš i popapriš. to sve na srednjoj do jakoj vatri kuhaš 30 minuta uz često miješanje. onda dodaš cherry rajčice- cijele, jednu žlicu vinskog octa, ostatak mladog luka i timijan, opet kuhaš 30 minuta uz miješanje. Na kraju dodaj soli, papra, ocat ili čilija ako treba. To možeš staviti u teglicu pa u frižider. Može ići s palentom, s paštom, samo, na šniti dobrog kruha. Može se staviti na ribu pa zapeći, može se staviti na omlet, ma na sve. Jako je fino.

  38. #38
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    A da se vratimo na klasičnu punjenu papriku. Jel stavljate suho meso?
    ja stavim malo špeka.

  39. #39
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    A da se vratimo na klasičnu punjenu papriku. Jel stavljate suho meso?
    u papriku nikako, pokvari mi ju. ali u sarmu obavezno

  40. #40
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    A da se vratimo na klasičnu punjenu papriku. Jel stavljate suho meso?
    Ne, to mi bolje paše u sarmu.

  41. #41
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Mogu se i od tih paprika napraviti punjene, te mi nisu prvi izbor ali drugaciji je okus. Nama je sve fino.

  42. #42
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Teta mi napravila punjene paprike, umjesto riže stavila proso, a uvalila u teču za probu i jednu megacrvenu papriku. Skroz je ok okus, nikakva drama, nisam ni trebala slati malu po babure.

  43. #43
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,243

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    joj to voli moj šef, nadam se da će nas počastiti s time
    Eto šef danas počastio s diskom u povodu ročkasa

  44. #44
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Ja te megapaprike nekad pečem usred zime, kad se zaželim paprika, a samo njih ima za kupit. Moram reći da budu slasne. Ako su falše, bome su im i okus dobro iskemijali. I to mi je normalni okus paprika, ja nisam primijetila razliku. Jedino što zelene nisam koristila, samo crvene i žute.

  45. #45
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    možeš ih zamrznuti, očišćene naravno, pa po potrebi vadit i koristiti.

  46. #46
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Znam, i radila sam to već, ali nemam naviku spremanja zimnice, i zamrzivač imamo samo u sklopu frižidera, pa se tu uvijek vrte samo kratkoročno smrznute stvari. Ali da, to jest dobro. I skužila sam bila da ih ne treba ni gulit prije smrzavanja jer se odrznute još lakše gule.

  47. #47
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    dobijem dosta domaće paprike i mrkve, nema šanse da iskoristim u par dana.
    papriku očistim prepolovim i u jednu vrećicu, a mrkvu na kolutiće, jer u komadu bude kao guma kad se odmrzne.
    ja isto imam samo mali zamrzivač u sklopu hladnjaka, ali natrpam koliko ide.

  48. #48
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Tashunica View Post
    dobijem dosta domaće paprike i mrkve, nema šanse da iskoristim u par dana.
    papriku očistim prepolovim i u jednu vrećicu, a mrkvu na kolutiće, jer u komadu bude kao guma kad se odmrzne.
    ja isto imam samo mali zamrzivač u sklopu hladnjaka, ali natrpam koliko ide.
    Kako spriječiš da se miris paprike proširi po cijelom zamrzivaču? Puno bi mi pomoglo da ima neki trik.

  49. #49
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default


    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Kako spriječiš da se miris paprike proširi po cijelom zamrzivaču? Puno bi mi pomoglo da ima neki trik.

  50. #50
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    peterlin nemam pojma, meni apsolutno ništa ne smrdi, sad sam baš išla provjerit za svaki slučaj.
    ne znam da li je do toga što nije klasični zamrzivač nego multi airflow, stvarno ne znam.

    ali inače što se tiče uklanjanja mirisa, prošle godine se mojima na moru desilo da su slučajno zgasili frižider kad su išli na par dana doma.
    ne moram ti ni pričat kakav smrad je to bio kad se meso odmrznulo i raskvasalo u sred ljeta.
    ja sam taman došla par dana nakon toga, ubojito je smrdilo u zamrzivaču, a i u frižideru.
    frendica mi je rekla da prerežem limun na par komada i stavim po zamrzivaču.
    i stvarno je funkcioniralo.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •