Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Kemijsko čišćenje

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Kemijsko čišćenje

Imam predivnu polo majicu od Lacoste, svijetlozelene boje i na dijelu oko vrata, kod dugmića imama 5-6 smeđih mrljica, kao da je poprskano čokoladnim mlijekom :/ . Prala sam 2 puta na 40 stupnjeva, i nije izašlo. Pokušala sam oprezno s Vanish sapunom, ali me bilo strah pa sam brzo isprala. Nosila sam u jednu kemijsku i rekli su mi da potopim preko noći u Vanish, a u drugoj su odbili kemijski čistiti jer piše da se ne smije tako čistiti i predložili su mi bojanje u tamno-modru ili crnu.
    Molim vas par prijedloga koje bi mogla isprobati prije nego je dam na bojanje. Ili bar na pp naziv neke dobre kemijske čistione u kojoj mogu pokušati, recimo specijalizirane za čišćenje mrlja.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako su dugmići metalni možda je hrđa, ali u tom slučaju ne preostaje ti drugo nego ju pofarbati. Ako ne stavi ju slobodno na veću temp. sa bijelim vešom. Ja sve svijetlije stvari stavljam na 90. Čak i žute dječje majice i uvijek su ko nove.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Možda je stvarno hrđa od dugmića. Nadam se da jest jer onda imaš jednostavno i jeftino rješenje. Mrlje nakapaš limunovim sokom, posoliš i staviš na sunce. Mrlje će nestati. Ako su mrlje čokoladne, onda topla voda i sapun za veš. Ako su mrlje od krvi (možda si izgrebala kakav ugriz insekta ili nekaj) onda ih treba ribati u hladnoj vodi sa sapunom za veš i to vjerojatno više puta nakon podužeg namakanja.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...ako je hrđa-probaj malo namakanti u Coca Coli ( e da-da! ) pa isčetkati-ja tako oprala dugogodišnje mrlje sa zavjesa...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hvala curke, dugmići su platični. Nekako sam najbliže tome da su mrlje od kakaa. Pokušati ću je prati na još neke načine, bojanje ostavljam za kraj. Podsjećam na neku dobru kemijsku, ako neko zna... na pp.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •