Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Ponedjeljkom trbubolja i glavobolja...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Ponedjeljkom trbubolja i glavobolja...

U prvom smo polugodištu imali 4 ponedjeljka za redom problem sa Ominim zdravljem. Temperatura 39, jaki bolovi u trbuhu, a jednom i povraćanje.

Danas slično. Nema temperature, ali boli je trbuh i glava i sva je jadna došla iz škole. Ništa se posebno nije događalo, učiteljica je čak (navodno) manje vikala nego inače, ali ona nije dobro.

Na ovim praznicima se oporavila, bila zdrava, svježa, stabilna, sretna.... danas je opet sva jadna.

Isto tako... problemi sa koncentracijom. Toliko se boji da nešto neće skužiti da ne želi niti slušati kad joj objašnjavamo kako i što.... U školi očigledno ništa ne skuži ili oni uopće ustvari ne kuže u toj dobi već sve to bubaju napamet? Ne znam. Ja sam katastrofalno nezadovoljna. Ne krivim nikoga.... a nastojim ne kriviti niti nju, no moje dijete gubi svoju samosvijest, postaje pesimist, ne vjeruje u sebe, ne vjeruje više ni da može 5 dobiti (jer već dugo nije dobila peticu jer 1 je pogreška već 4... a ona nije nepogrešiva).
    Ne znam.

Da li je to sve normalno za 2. razred osnovne? Tko tu pretjeruje? Naš sustav, učitelji koji su pak prisiljeni držati se programa... roditelji s visokim očekivanjima... ne znam. Vidim da se u razredu uvijek nađe jedno do dvoje učenika kojima jednostavno sve ide od ruke. Ona nije među njima. Nije niti među onima kojima stvarno ne ide. Ali ja ne vidim NIKAKVU želju za učenjem, nikakvo niti minorno veselje za ići u školu... sve je toootalno loše.

Čak razmišljam da je upišem u waldorfsku školu, ali s obzirom na mjesto stanovanja ... je to uh.. komplikacija.. ne znam. A već je toliko izgubila u ova 2 razreda da ne znam da li je popravljivo...

Jurim dalje....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam povraćala svako jutro od 1 do 4

poslat ću ti opširniji pp kad stignem

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Može, super, hvala.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo zbog sličnih simptoma u 2.raz završili kod psihologa. Ima takve djece, zatvorene, tihe, emotivne; željne bolje komunikacije s učiteljom (ona potvrda... bravo, vidiš kako možeš!)
    Ponekad to dođe, a ponekad kao mi promijeniš školu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema potrebe u waldorfsku. ni u drugu školu. dovoljno je promijeniti učiteljicu (razred).

što ti znači da učiteljica "manje viče"?????????????? :shock: :shock:

mi smo imali u trećem razredu (zamjena) - situaciju da cijeli razred mrzi ići u školu. pa sam ja (u ime razreda) išla kod ravnateljice. i digla fajer, da se sve prašilo. drugi roditelji se nisu usudili :? .

nakon mjesec dana učiteljica je toliko promijenila svoje ponašanje - da mi je kikica rado išla u školu, i iz nje dolazila vesela i nasmijana. (prije toga suze na odlasku i dolasku).

kad me učiteljica poslije pitala zašto nisam došla drito k njoj - objasnila sam joj da bi to bilo izuzetno loše po njeno zdravlje, a da si škola ne može priuštiti drugu zamjenu. pa sam izabrala za nju povoljniju varijantu - preko "ublaživača" (moš misliti! bilo bi joj lakše da sam ju istukla, nego što je morala ravnateljici ).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    što ti znači da učiteljica "manje viče"?????????????? :shock: :shock:
    I meni je ovo upalo u oči.

Meni je na 2. godini faksa cijeli ljetni semestar bilo zlo u nedjelju navečer jer sam znala da ponedjeljkom ujutro imam praktikum kod jedne isfrustrirane babe koja je urlala na studente, prijetila im (na mene se jednom izderala da će me ubiti, vikala je "vi lažete" i sl.).
    Kako tek osmogodišnje dijete doživljava da netko svakodnevno viče na njega, mogu samo zamisliti. Nije ni čudo da joj je zlo.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Slažem se sa svime gore rečenim i kao prosvjetni radnik dodajem da mijenjate učiteljicu, a prije toga razgovarajte s drugim roditeljima ako ih poznate, probajte razgovorom s učiteljicom, ravnateljem, a svakako pitajte i djetešce o klimi u razredu. Ponekad djeca znaju naročito okrutno tiranizirati drugu dječicu. I ne, ne mora se tako striktno držati nastavnog plana ako većina djece ne razumije nastavno gradivo. Nikako nemojte zapustiti situaciju jer će nastati ozbiljni problemi i nepopravljiva situacija. Javite kako je bilo. Držim fige!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas on vesel i prpošan a mene boli trbuh malo karikiram, ali sa subote na nedjelju sam sanjala da trcim po kuci i placem jer je evidentno da necemo stici u skolu. Sad je on legao i zaspao a ja kopam po torbi i vidim da je napravio 3 greske u matematickom listicu za DZ i sad mi je muka da ga prije nisam provjerila. Ja nisam normalna .....

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ajoj, ajoj, anita, meni to zvuci onako psihosomatski.

i mislim da stvarno nesto trebate poduzeti. i sve je popravljivo.
    sigurno za pocetak razgovor sa uciteljicom, psihologom, a onda dalje ces vidjeti.
    drzim fige.

stvarno mi se cini da bi bilo bolje kad bi ocjenjivanje pocelo kasnije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napravio 3 greske u matematickom listicu za DZ i sad mi je muka da ga prije nisam
    je li ovo profesionalna deformacija

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hmmm...

mislim da sam i ja svojedobno svaki ponedjeljak imala ''trbuhobolje'' i zvala tatu da dođe po mene u školu.
    ok, bila sam hiperaktivka i tome se nije pridavala neka pažnja.
    mislim da prob nije bio toliko u učiteljici koliko u drugoj djeci (neka sitna podbadanja bila su dovoljna da me izbace iz takta)...

dovoljan je jedan komentar na dječje sposobnosti koji može izazvati strah od nerazumijevanja. recimo - učiteljica nešto dobaci, a razred se smije i zeza još neko vrijeme nakon.
    a ako učiteljica često urla, može se desiti i dan kada ne urla, ali tijelo neke preventive radi proizvede svoju ''obranu''... to je kao pavlovljev

nedavno sam za slične simptome djeteta u 6om razredu - uzrok - odbacivanje ekipe iz razreda (ne bi vjerovali, ali zbog nedovoljno fancy mobitela)...

možda ne bi bilo loše porazgovarati sa pedagogom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa
    napravio 3 greske u matematickom listicu za DZ i sad mi je muka da ga prije nisam
    je li ovo profesionalna deformacija
    da bar, onda me ne bi brinuo Hrvatski i Priroda Inace on je veselo jutros kad sam mu rekla da mislim da ima grešku u matematici sam provjerio listić i ispravio greške, tako da sam stvarno bezveze brinula. Da bar postoji profesija "zabrinutelji", to bi ja radila

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj lavache prvotno napisa
    možda ne bi bilo loše porazgovarati sa pedagogom?
    A ako je ona vrlo (pre)ljubazna starija gospođa koja potajno žali za vremenom kad su se i šibe koristile?

Lavache... tvoj primjer je 2. priča od Omi - znači - problem učiteljice i problem jednog društvanca koje ju malo voli, pa malo ne... a teroriziraju dosta djece iz razreda, pa ona zna istjerivati pravdu i svađati se da brani slabije (kako ona kaže).... uh, kako je život postao težak.... Svaki dan kad se vrati iz škole imam priliku napisati novi serijal o školskim dogodovštinama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •