Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: iskustva sa uljnim kupkama molim

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno iskustva sa uljnim kupkama molim

Evo došli smo do jednog problema kod M.a. On sad ima 4 godine.
    Primjetila sam da mu se s proljećem pojavljuje suha koža u području vrata i dijela prsa iznad cicica prema gore i u istoj visini na leđima.
    Koža se ne peruta, već je samo suha, što kod njega izaziva da svojim noktićima redovito napravi male krastice od češanja.
    Pošto smo redoviti na Srebrnjaku i kontroliramo ga alergo testovima, no i tri testa su pokazala da nema alergije ali je ukupni Ige 209,00 što nas opominje da moramo i dalje nastaviti sa kontrolama.
    Danas sam razgovarala sa pedicom o tome i savjetovala mi je da ga kupam u uljnoj kupki. E sad kako mi je to sad prvi susret s tim proizvodima molim vaša iskustva i savjete u što većem broju.
    Ona je predložila proizvode od Eucerina (uljna kupka i neka krema), a u ljekarni su mi savjetovali A-derma proizvode. :/
    Pošto je cijena jedne kupke oko 70 kunića baš mi nije svejedno kupiti pa baciti u slućaju nezadovoljstva istim.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi koristimo uljnu kupku od Mustele Stelatopia i jako smo zadovoljni iako se ta suha koža svako malo vrati

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mi koristimo Mustelu i nije nam loša, makar sam čula jako puno pozitivnih iskustava za A-dermu i Eucerin....mislim da ti je to ovisno od ososbe do osobe,a i kako ti se svidi pakiranje

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    Mi koristimo uljnu kupku od Mustele Stelatopia i jako smo zadovoljni iako se ta suha koža svako malo vrati
    I ja koristim iz istog razloga tu kupku, ali mi se ne čini da ima baš nekakav učinak :? Mažem ga i Mustela Stelatopia mlijekom za tijelo, ali svejedno mu je i dalje suha koža.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi mažemo sa A-dermom ali mu je koža za sad najbolja bila nakon mazanja sa Becutanom :?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi isto koristimo Stelatopia uljnu kupku, i Le je koža nakon kupanja stvarno prekrasno mekana. Mažemo sa A-derma mlijekom, prije smo mazali sa Stelatopiom ali nam je dermatolog onda preporučio A-dermu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stelatopia je btw. jako skupa, 150 kn, a ne traje nam niti mjesec dana.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Stelatopia je btw. jako skupa, 150 kn, a ne traje nam niti mjesec dana.
    Pa kak!!! :shock:

Nama traje mjesecima (doduše, on se rijetko kupa, ugl. ga tuširam).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa jednostavno - kupa se svaki dan

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ga kupam svaki 2-3 dan ali nam isto jako kratko traje. Prekratko....
    Rado bih probala A-dermu ali me strah da mu koža ne odreagira još gore pa se držimo onoga što mu ne stvara dodatne probleme...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A u čemu je razlika između uljne kupke i običnih djećjih šampona?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa od te uljne kupke koža bude super mekana i nije suha, to je recimo sličan efekt (samo puno bolji) kao kad se doda maslinovog ulja u vodu.

A ima li A-derma uljnu kupku? Mlijeko je u biti jeftinije od Stelatopie, to nam jako dugo traje.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I jel može biti kakvih nuspojava od toga? Ono, kaj je najgore kaj se može dogoditi ako ga s nećim okupam i pokaže se da mu ne odgovara.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam samo napisati da, kad se tušira, koristim Mustelin onaj neki gle za tuširanje (isto Stelatopia) i efekt je sličan onom kao i nakon uljne kupke (znači skoro pa nikakav), ali ga svejedno kupam u tome jer si nekak mislim da bi mu od obične kozmetike možda bilo gore (a ionak moram potrošiti tu Mustelu ).

Inače, kad mi je frendica radila u Francuskoj donijela mi je kupku, gel za tuširanje i mlijeko za tijelo Must. Stel. sve skupa za 200 kn. Došlo mi je za plakati što sam mjesec dana prije (jer mi je trebalo) potrošila preko 300 kn samo za gel i mlijeko, ali kad nisam mogla čekati

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To niti ne znam da postoji, taj gel. Lea se jako voli kupati i brčkati, pa se kupa svaki dan, rekao nam je i dermatolog da može.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to je kozmetika napravljena da smanji reakcije kože pa se u pravilu ne bi trebalo desiti ništa loše, ali Ivo je još jako mali pa se ne preporuča mjenjanje kozmetike u prvih 6 mj.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    To niti ne znam da postoji, taj gel. Lea se jako voli kupati i brčkati, pa se kupa svaki dan, rekao nam je i dermatolog da može.
    Zlagala sam se. Nije gel, nego krema za pranje (pogledala sam u kupaonici).

Kupali bi se i mi svaki dan, ali predugo traje dok se natoči kada (jer se kupa u velikoj i to mora biti dosta vode da može plivati ) ...pa on neće nikak van... pa još duže traje pražnjenje....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Rok ima atopičnu kožu i ja sam vjerna a-dermi... kompletnoj kolekciji (sindet sapun, uljna kupka/emulzija, krema za tijelo, zaštitna krema za kupanje u bazenu i sad još samo da vidim jel imaju i nešto za sunčanje...).

recept je samo - što rjeđe kupanje (1-2x tjedno) i biti uporan u mazanju (kad ga trackam 2x dnevno vidim poboljšanja, čim posustanem, crvenilo i suhoća se vrate)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    što rjeđe kupanje (1-2x tjedno)
    Kako uspijevate? Mi smo se kupali tim tempom do nekih 9 mjeseci, no otkad je poželo puzanje, pa i hodanje, po parku...Ajme meni. Skoro da ga obučenog stavim u kadu na što liči kad dođemo doma iz trosatnog pohoda na park.

Inače, on topic, mi koristimo Eucerin, također je (bivši) atopičar - već dugo mu je koža super, ali ja i dosta pazim na njegovu prehranu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

9:39?!

Sat kaska 2 sata!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Citiraj miha prvotno napisa
    što rjeđe kupanje (1-2x tjedno)
    Kako uspijevate? Mi smo se kupali tim tempom do nekih 9 mjeseci, no otkad je poželo puzanje, pa i hodanje, po parku...Ajme meni. Skoro da ga obučenog stavim u kadu na što liči kad dođemo doma iz trosatnog pohoda na park.

Inače, on topic, mi koristimo Eucerin, također je (bivši) atopičar - već dugo mu je koža super, ali ja i dosta pazim na njegovu prehranu.

Pa i tuširanje je prilično efektno za pranje djeteta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha, ja sam to računala pod kupanje.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Aha, ja sam to računala pod kupanje.
    Ne mogu si niti zamisliti na što bi mi ličio stan da ga ne tuširam svaki dan, na sebi donese pijeska za omanji pješčanik

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dala nam je u ljekarni testere za A-derma uljnu kupku i neku kremicu poslije kupanja.
    Sinoć sam ga u tome istuširala i odlićno je izgledalo poslije, mekana i vlažna koža, jedino kad sam ga namazala krema ima tako grozan miris po nećemu, a nemogu se sjetit po čemu.
    Naravno nema na hrvatskom niti slovca o sastavu i upotrebi.

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A u čemu je razlika između uljne kupke i običnih djećjih šampona?
    Jednostavno - ime kaže - sastoji se od ulja (kako kojih, ugl. bademovo+parafin+...). Dječji šamponi su - šamponi. Smisao uljne kupke nije da čisti - ona zamašćuje. Voda je ta koja će očistiti. Tako da se preporuča prvo smočiti, da se koža očisti i ovlaži a tek onda dodati uljnu kupku da se stvori tzv. zaštitni film (masni) koji će zaštititi kožu od pretjeranog isušivanja do kojeg dođe kad se kupamo u vodi. Uljna kupka se ne ispire - šampon ispereš. PRIPAZI!! da ne kombiniraš šampon i uljnu kupku jer ćeš na taj način 'zalijepiti' šampon za kožu (to piše i u uputstvu - ne koristiti u kombinaciji sa šamponima). Mi ponekad kad se jako zaprljamo malog prvo ošamponiramo - isperemo - promijenimo vodu - dodamo čistu i ubacimo uljnu kupku. Komplicirano - tako da šampon koristimo 1-2x mjesečno (prvih godinu dana nismo ga koristili uopće). I da - koristimo Balmandol, prije smo Eucerin. Cijena je ista, sa Balmandolom smo jako zadovoljni, možda slijedeće opet uzmem Eucerin čisto promjene radi (ljepše se rasprši u vodi i drugačije miriše).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •