Dojilje, molim vas pomoć!
Što je potrebno izbjegavati u svojoj prehrani, pogotovo prvih tjedana?
Ima li pravila ili je to individualno?
Ili možda ima neka tema, pa da tamo proučim?
Hvala!
Dojilje, molim vas pomoć!
Što je potrebno izbjegavati u svojoj prehrani, pogotovo prvih tjedana?
Ima li pravila ili je to individualno?
Ili možda ima neka tema, pa da tamo proučim?
Hvala!
Nista osim stvari koje bi i uobicajeno trebalo izbjegavati (alkohol, droge, nikotin, previse kofeina, razni lijekovi koji ne idu uz dojenje).Što je potrebno izbjegavati u svojoj prehrani, pogotovo prvih tjedana?
Sto se prehrane tice prati se samo ima li dijete nekakve alergijske reakcije. Ako se vidi da je alergicno na nesto, onda se pise sve sto majka pije i jede i kada, a uz to se pise kada se djetetu pojavila reakcija. Nakon par dana se obicno pojavi nekakav uzorak.
Evo ti par tema
zabranjena hrana
koje namirnice nisu dobre?
ja jedem sve, čak i jagode![]()
pratim maloga da nema grčeve ili osip i to je to.
sestra kod pedijatrice me je tak oprala i napala da nisam mogla k sebi doći. kad mi je nabrojala kaj sve ne smijem jesti poslala sam ju vrit. pa nisam na dijeti :shock: . treba mi snage; a ona meni samo kuhano i lešo![]()
Znam da se u biti može jesti sve, a u slučaju djetetove reakcije na nešto, to izbaciti iz prehrane i gotovo....
ALI, ja sam isto prvi mjesec jela uglavnom lešo i tu i tamo neki odrezak na naglo. Ali ne samo zbog dojenja, nego je i meni takva hrana pasala. Bar sam se zdravo hranila.
Prva 3 i pol, 4 mjeseca sam izbjegavala "tešku" hranu i citrusno voće (), po savjetu patronažne. Onda sam počela jesti baš sve što sam i prije jela, i zdravo i nezdravo.
ja ovih dana živim na jagodama i na crnim čokoladama![]()
ja baš jedem grah i luk. baš sam se zaželila.
![]()
Odlične ste, cure! Hvala na iskustvima!
Šogorica je rodila prije 5 dana, a moja mama kuha, pa me davi pitanjima šta da joj kuha. Šta god da ja predložim - ona meni da to napuhava.
Ja sam davno dojila, pa se više i ne sjećam šta sam jela.
ja sam jela i jedem apswolutno sve- osim štetnihb sastojaka i za mene. ništa mu nesmeta, jedino grašak prvih mjeseci
Ja sam jela sve, Andrija je reagirao jedino na kikiriki ( ali to sam se stvarno bila najela, on je imao neka 3 tjedna, siroče moje , a meni nije ni palo napamet da i kikiriki može biti problematičan).
Ostalo sam sve uvodila po manje količine, pa tek kad sam sigurna da nema reakcije, jela sam u "normalnim" količinama.
pa ti gita kaka choco chips!Lutonjica prvotno napisa
Ja ti nebi preporucila samo kelj, kupus i brokulu bar ne prva tri mjeseca jer to pravo gonflira stomak i beba je na riziku od kolika.
...ja bi dodala i svježe krastavce (počela sezona).Mostarka prvotno napisa
Lani ih nisam jela,al zato sada...njam...
Meni je patronažna rekla da smijem sve jesti,jer da nisam operirala trbuh,samo ne to,to,to i...sve. :/
Kad ti dijete plače zbog grčeva,misliš da je zbog onog šta si pojela,pa to izbaciš.Al kad skužiš da živiš na kruhu i vodi i da su grčevi opet tu...jedeš sve.![]()