ovaj post nije ništa novo kaj se već na ovom forumu nije moglo preko nekoliko puta čitat...već jedno jadanje i traženje podrške i potvrde da nisam sama..![]()
bila sam s frendicom na kavi i priča kako je njenoj kolegici doktor rekao da pod hitno prestane dojit jer je opet trudna. naima, dijete je staro dvije godine i 7 mjeseci. šutim i mislim si svoje... i priča ide dalje... i sada je tom djete depresivno i ima ozbiljne psihičke posljedice jer je tako dugo dojeno!!!!!! :shock:
nisma mogla vjerovat svojim ušima.... ja sam svoje dijete dojila godinu i pol i nema nikakvih psihičkih problema (sama je počela odbijat!!), i moram priznat da sam ju sebično danima prisiljavala na dojenje jer se nisam htjela odreći tog divnog osjećaja sjedinjenja sa svojom djevojčicom..tog divnog osjećaja ljubav i nježnosti...
i naravno, ja pokušavam obasniti kako to nema veze s vezom, kako to nema veze sa zdravim razumom i ostavljam mogućnost da je to dijete sada u šoku.. zašto mu se oduzela mamina cica, zašto nema više maženja, mamine topline, nježnosti, tog divnom maminog mirisa???? i naravno, povono ne nailazim na razumjevanje i prihvačanje... i ponovo me se osuđuje kao ludu rodu kojoj je tamo neka sekta isprala mozak.. ne prihvača se nešto drugačije, nešto novo, nešto toplije i ljepše od onog kaj su naše mame učili....
i tolko sam jadna i žalosna da jednostavno nemrem spavat i morala sam ići ovo napisata i podjeliti s nekim za koga znam da će me razumjeti i shvatiti...
i ponavljam... da li stvarno dugo dojenje ostavlja na dijeci psihičke posljedice????? možda sam ja svoje prekratko dojila da bi imala posljedica...![]()
i btw. mog tatu je moja pokojna baka tako dugo dojila da se toga moj tata sjeća..kaže da dok je kuhala on bi si donio mali stolček i zavukao joj se pod majicu..pa ne vidim nikakave psihičke posljedice na njemu..bar ne neke veće![]()
i priznajem...ja stvarno živim u nekom svojem idealnom svijetu.. i Bogu zahvaljujem na tome![]()

), i moram priznat da sam ju sebično danima prisiljavala na dojenje jer se nisam htjela odreći tog divnog osjećaja sjedinjenja sa svojom djevojčicom..tog divnog osjećaja ljubav i nježnosti...
Odgovori s citatom
). Inače, samo da pripomenem da ga mogu ostaviti s kim god hoću, jedino što nije htio ići u vrtić (poslije sam donekle otkrila možebitni razlog, ali ga teta nije željela prihvatiti već je i dalje drvila po svom).
!!! meni je čudno kako masa gura čašu mlijeka za "dobro jutro"...pa što onda ne bi umisto kravljeg bilo mamino (dojenjem il izdajanjem)??! malo mi je grubo što se poprijeko gleda na "dugo" dojenje, a na formule od samog početka niš (čak i rodilišta daju adapt, mog su nadohranjivali, govorili da nema dost, a ja pukla oda mastitisa i navale...i masu žena tak...)... obzirom da europljani masovno konzumiraju mlijeko ja sam za "dugo" dojenje, jer smatram da je ono zdravije!!
mislim da svi podcjenjuju i zanemaruju majcinski instinkt, pa cak i majke