Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 130 od 130

Tema: Punkcija jajnih stanica?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ginger ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dodirko, sonja, ZO
    javim vam kak je prošlo

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo mene ponovo na ovoj temi... ne znam kakva je punkcija u prirodnom ciklusu jer nam je onaj nestaško pobjegao, al sada znam kako je u stimuliranom.

nekako imam potrebu reći par riječi kako sam ja doživjela i preživjela tu punkciju - probat ću skratiti
    dakle nakon 16 gonala sam imala 13 folikula, štopericu sam primila 9 dc (brzo su se razvijali) i punkcija je bila 11 dc.
    došla sam u kliniku u 8.30, punkcija zakazana u 9.
    odveli su me u sobu da se pripremim, dali mi spavaćicu i šlapice i rekli da se presvučem (smije se imati potkošuljica ili grudnjak ispod što ja nisam znala...)
    preporučam ponijeti sa sobom čarapice - dobro dođu.
    čekala sam sa još jednom curom i umirala od straha... njoj je bio drugi put i rekla je da boli ali da je podnošljivo.
    uglavnom, sestra je došla po mene i odvela me do stola, smiksala neki koktel i dala u venu
    odmah mi se zavrtilo, straha je nestalo i počela sam se bezveze ceriti
    doktor me tješio da se ne bojim, da nije ništa strašno...
    tri puta me stvarno jako zabolilo, a ostalo je bolilo, ali stvarno podnošljivo.
    jauknula sam jednom, al sam cijelo vrijeme ispuštala neki prigušeni zvuk pa me doktor zezao da lijepo pjevam i da im otpjevam jednu zagorsku
    sve je bilo brzo gotovo, prebacili su me na krevet i odvezli u sobu.
    još jedno pola sata je bolilo, a onda se bol smanjila. pustili su me nakon cca 1,5 h.
    krvarila sam taj dan i slijedeći nešto malo, povremeno je bolilo, al se ne sjećam previše jer sam od punkcije do transfera gotovo sve prespavala od utrogestana
    budila sam se jesti, piti novi utrogestan i onda opet ispočetka.
    moram priznati da sam brzo zaboravila bol i kad su nam rekli da se od 7 dobivenih stanica 4 oplodilo, više mi ništa nije bilo važno...
    i moram još pohvaliti osoblje svoje klinike, stvarno su svi bili divni.

eto,raspisala se ja, možda nekome i pomogne

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ginger kaj ti Utrogestan piješ? Pa većina ginića preporučuje vaginalno! Zato ti toliko pričaš o spavanju. Meni je čisto ok i ne spava mi se pretjerano. Mrvicu više nego inače. Danas čak ni po danu nisam

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da, pijem ih, al sad sam se već lagano naviknula pa mi se ne spava toliko...
    vaginalno koristim gel pa mi se neda prtljati još s njima tamo dolje...
    a bilo bi mi i nezgodno slijedeći tjedan na poslu.
    kad ih stavljaš vaginalno koliko ih stavljaš 3x2 ili?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ginger, hvala na detaljnom opisu punkcije. mozda me uskoro ceka jedna bas na IVF polik. Ipak, cini mi se da su iskustva zena sa IVF polik. dosta razlicita, neko nakon tog koktela zaspi, neko je potpuno buda i boli ga...Tebe je vidim isto boljelo...Miksaju li oni to uvijek isto :? ja bih da zaspim ako moze

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

draga hani, mislim da ti je to individualno - kako tko podnosi taj koktel
    gle, bolilo jest, ali nije bilo prestrašno, brzo prođe i brzo zaboraviš...
    da ne velim da ti strah nestane čim dobiješ taj koktel - ono, meni se zavrtilo i mislim da sam se glupavo cerila
    glupo bi se bilo zavaravati da je bezbolno - jer nije, ali stvarno si u dobrim rukama, samo slušaj njihove upute i bit će brzo gotovo

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Je, ginger ja vaginalno 3 x 2. Popila sam samo na dan transfera ujutro jer mi glupo da prije transfera to imam unutra kad ionak peru. I pitala sam dr. A jel bolje piti ili vaginalno i veli vaginalno! Tak da se toga držim

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da i meni je glupo stavit utriće vaginalno prije punkcije mada je dr rekao da stavim.
    Što se tiće same punkcije prvi put me stvarno malo zabolilo ali drugi put je bilo bolno.Poželila sam zgrčit noge ali nekako sam izdržala,oba puta sam dobila lokalnu koju moram priznat nisam osjetila.Kasnije nakon punkcije nisam puno krvarila.Sad mi se desi da tu i tamo osjetim slabu bol u jajnicima sličnu boli punkcije

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa
    hvala drage moje

tako sam si nekeko i mislila
    ako M ne zakasni ovaj mjesec, onda ćemo stići

još ću biti malo dosadna... štoperica se daje kad je folikul koliko velik?
    meni je zadnji put na 11 dc bio 21
    ili to ovisi o još nekim faktorima?
    da neotvaram novu temu i neljutim moderatorice i mene ovo interesira.u prirodnim ciklusima folikule budu do 22-23 mm.
    jel ima neko pravilo kad se stoperica daje?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    Citiraj Ginger prvotno napisa

još ću biti malo dosadna... štoperica se daje kad je folikul koliko velik?
    meni je zadnji put na 11 dc bio 21
    ili to ovisi o još nekim faktorima?
    da neotvaram novu temu i neljutim moderatorice i mene ovo interesira.u prirodnim ciklusima folikule budu do 22-23 mm.
    jel ima neko pravilo kad se stoperica daje?
    kako sam cijelu noć na poslu nasla sam i ovo

stoperica se daje kada estradiol (E2) naraste oko 150-180pg/mL,
    folikul je zreo kada ima promjer od najmanje 15-16mm, ili estradiol u serumu oko 200-250pg/mL
    - razina estradiola kod vise folikula (dakle, kod stimulacije) obicno se izracunava na temelju formule: broj folikula x 250; obrnuto, bilo koja vrijednost estradiola podijeljenja s 250, dat ce ugrubo broj zrelih jajnih stanica
    - u spontanome ciklusu, cini se tehnicki najsigurnije pratiti samo estradiol; u trenutku kada dosegne vrijednost od 150-180 pg/mL, i pogotovo ako je LH negativan, davanje 250ug Ovittrella obicno dovede do zrele stanice koja se dade "uhvatiti" nakon 34-36h. Ukoliko je LH pozitivan, onda je aspiraciju bolje uciniti nakon 24h
    - odlicna "strategija" za dobivanje stanica je i koristenje antagonista GnRH ("Cetrotide" ), koji moze JAKO dobro sluziti upravo u stanjima kada je LH poceo rasti.

Sad sam se uhvatila u razmišljanju da onaj dan kad folikule budu 18mm odem u prvi labratorij i vidim E2 jer znam da moje folikule budu i do 23mm !? pa me strah da nebudu JS ok ako prerano uzmem stopericu...

mislim da će bi glava pući do postupka razmišljajući kako se najbolje pripremitia da negovorim o tome da ću okolinu izludizi

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bok pepita
    malo kasim s odgovorom o punkciji.željela bi ti reći da je meni rađena bez ikakve anestezije,samo popila ketanol i normabel.boljelo je,ali više zato što sam se ja toliko prepala iz priče drugih ljudi da je strašno(jedna mi je frendica rekla da je gore od HSG)i ja sam onda bila van sebe od panike.boli ali stvarno ništa strašno i što je najvažnije da se opustiš jer stvarno kratko traje.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Punkcija jajnih stanica?

Curke
    Ima li neko iskustva sa CITO klinike pošto se ubrzo spremam na svoj prvi stimulirani IVF. Čula sam da daju neke injekcije protiv boli, ali volila bih znati ako je neko od Vas radio IVF na CITU da mi malo kaže o svom iskustvu prilikom punkcije(boli li).

Hvala unaprijed
    Pozdrav

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

laky pa zar vama na zadnjem uzv kada doktor misli da su folikuli ok ne daju da izvadite razinu estradiola jer mi u Rijeci vadimo prije svake punkcije baš iz razloga da dr odredi koliko je js.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Ameli prvotno napisa
    laky pa zar vama na zadnjem uzv kada doktor misli da su folikuli ok ne daju da izvadite razinu estradiola jer mi u Rijeci vadimo prije svake punkcije baš iz razloga da dr odredi koliko je js.
    nemam pojima nisam do sada primala štopericu.kakav treba biti nalaz za stopericu (mislim na Rijeku)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: Punkcija jajnih stanica?

Citiraj rozalija prvotno napisa
    Curke
    Ima li neko iskustva sa CITO klinike pošto se ubrzo spremam na svoj prvi stimulirani IVF. Čula sam da daju neke injekcije protiv boli, ali volila bih znati ako je neko od Vas radio IVF na CITU da mi malo kaže o svom iskustvu prilikom punkcije(boli li).

Hvala unaprijed
    Pozdrav
    Daju svaki put anestetik tako da ovisi koliko imaš folikula,prvi put kad sam bila nije me bolilo jer je bila samo 1JS ali drugi put je jer su bile dvi a jedna se nije nikako dala van pa me bolilo ali ništa strašno jer jako kratko traje i da se izržati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A ja u Rijeku uredno donesem uputnicu za E2, ali ga još niti jedanput nisam vadila (kod docentice). U prirodnjacima sam, i prošli put je bio prazan folikul, zato sam mislila da će me ovaj put poslati na vađenje E2, ali jok...

stoperica se daje kada estradiol (E2) naraste oko 150-180pg/mL,
    folikul je zreo kada ima promjer od najmanje 15-16mm, ili estradiol u serumu oko 200-250pg/mL
    - razina estradiola kod vise folikula (dakle, kod stimulacije) obicno se izracunava na temelju formule: broj folikula x 250; obrnuto, bilo koja vrijednost estradiola podijeljenja s 250, dat ce ugrubo broj zrelih jajnih stanica
    - u spontanome ciklusu, cini se tehnicki najsigurnije pratiti samo estradiol; u trenutku kada dosegne vrijednost od 150-180 pg/mL, i pogotovo ako je LH negativan, davanje 250ug Ovittrella obicno dovede do zrele stanice koja se dade "uhvatiti" nakon 34-36h. Ukoliko je LH pozitivan, onda je aspiraciju bolje uciniti nakon 24h
    - odlicna "strategija" za dobivanje stanica je i koristenje antagonista GnRH ("Cetrotide" ), koji moze JAKO dobro sluziti upravo u stanjima kada je LH poceo rasti.
    Laky, ovo su izvrsne informacije!!! Ali, meni ih je nekako uvijek neugodno predložiti liječniku, u zadnje vrijeme imam osjećaj da bi im moglo biti krivo ili da će pomisliti da im se petljam u posao... :/

Moj LH testić je bio blago pozitivan (blago vidljiva crtica) na dan štoperice (ali obavljen prije injekcije)... dobila sam 5000 (nečega) Choragona i valjda neće biti kasno za aspiraciju...(nakon 36 sati). :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    Sad sam se uhvatila u razmišljanju da onaj dan kad folikule budu 18mm odem u prvi labratorij i vidim E2 jer znam da moje folikule budu i do 23mm !? pa me strah da nebudu JS ok ako prerano uzmem stopericu...
    Ovo vam je ipak individualno - ima na forumu žena čiji su folikuli bili zreli i sa 14 mm, ima žena (ja, na primjer) kojima pucaju tj. zreli su na 25 mm.

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    A ja u Rijeku uredno donesem uputnicu za E2, ali ga još niti jedanput nisam vadila (kod docentice). U prirodnjacima sam, i prošli put je bio prazan folikul, zato sam mislila da će me ovaj put poslati na vađenje E2, ali jok...

Ali, meni ih je nekako uvijek neugodno predložiti liječniku, u zadnje vrijeme imam osjećaj da bi im moglo biti krivo ili da će pomisliti da im se petljam u posao... :
    U oba postupka sam vadila E2, u zadnjem cak 2 puta, ali isto tako kako se priblizavamo punkciji pitam kao onako usput hocemo li vadit E2 i uvijek se slozi. Tako bez ustrucavanja samo ti lijepo podsjeti. Puno uspjeha u ovom postupku!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo još malo o vađenju e2: Na Vuk Vrhovcu se u doba moje zadnje ovulacije uredno vadio svakih nekoliko dana, na Citou se, zadnje kad sam se raspitivala, vadio, u Mariboru doktor nije htio niti gledat nalaz koji sam ja ipak privatno napravila da šta će mu to i šalio se da možemo s tim igrati loto... Govorim o stimulacijama... Stručnjakinja za vađenje E2 je rikikiki koja je na Sv. Duhu i koja na taj način dodatno provjerava ima li u folikulu jajne stanice, tako da je ona za to, mislim, tata-mata pa je za tu temu možete pitati tips & tricks. Fritulice1, ako misliš da će ti pomoći, svakako podsjeti i pitaj doktoricu .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala zisu, ina33

Pitala sam ja docenticu (isto tako usput, potiho ) hoćemo li vaditi E2, a ona je rekla da je endometrij odličan i da je folikul velik i lijep ( blago meni ) i da će zasigurno biti nesto unutra...ali da neka ja odlučim... S obz. da mi je to sve tako lijepo objasnila, bilo mi je glupo inzistirati...
    Inače, sjećam se da mi je u Mariboru doktor Reljić rekao da, ako je dobar endometrij, obično je i estradiol dobar, tj prisutna je j. stanica, tj. to troje obično korelira.
    E sad, meni je i u prošlom ciklusu bio dobar endo, a kad ono prazan folikul. Možda je j. stanica pobjegla pri aspiraciji...tko će ga znati...

Laku noć drage moje!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zaboravila sam pitati, koji se dan obično vadi E2? Na dan štoperice ili..?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja ću na svoju ruku privatno izvaditi E2 tek da vidim i orjentiram se.Nemogu si pomoći moram sve znati
    A sto se dr.tiče ja ću se Lučiju pojaviti s nalazom pa neka dobijem i po prstima.Kad sam mu već uspjela druge stvari"progurati" valjda budem i to .
    Istina ja se prvo s mojim nalazima pojavim s mužem kod dr.Čolaka i čovjek evidentira sve nove nalaze i ja onda samo kazem dr.Lučiju sto sam izvadila i on pročita.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Zaboravila sam pitati, koji se dan obično vadi E2? Na dan štoperice ili..?
    mislim da jeste na 18mm.

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

fritulice ja sam u Rijeci kod dr.V i svaki put vadim razinu E2 i to kad mi je zadnji uzv a tu večer obično ide i štoperica. taj nalaz nisam nikad vidjela jer to iz lab. podižu oni tako da neznam koja je normalna vrijednost E2. evo nešto čudno prilkom zadnjeg postupka folikuli su sporo rasli pa mi je dr. rekao da idem vaditi E2 i idući dan dođem ponovo na uzv i tada mi je rekao da prema tom nalazu izgleda imamo samo 1 js i poslao me opet vaditi E2. na dan punkcije mi je rekao da prema zadnjem nalazu imamo 2 js i mi obavili punkciju. e sada mi je ovo čudno ispunktirali mi 6 js od kojih 1 nije valjala i na kraju se 3 oplodilo ali opet nažalost nije uspjelo. to mi nije jasno kako je on vidio da ima 2 js a na kraju su bile 5 kom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ameli prvotno napisa
    fritulice ja sam u Rijeci kod dr.V i svaki put vadim razinu E2 i to kad mi je zadnji uzv a tu večer obično ide i štoperica. taj nalaz nisam nikad vidjela jer to iz lab. podižu oni tako da neznam koja je normalna vrijednost E2. evo nešto čudno prilkom zadnjeg postupka folikuli su sporo rasli pa mi je dr. rekao da idem vaditi E2 i idući dan dođem ponovo na uzv i tada mi je rekao da prema tom nalazu izgleda imamo samo 1 js i poslao me opet vaditi E2. na dan punkcije mi je rekao da prema zadnjem nalazu imamo 2 js i mi obavili punkciju. e sada mi je ovo čudno ispunktirali mi 6 js od kojih 1 nije valjala i na kraju se 3 oplodilo ali opet nažalost nije uspjelo. to mi nije jasno kako je on vidio da ima 2 js a na kraju su bile 5 kom.
    Hvala Ameli. Jesi kod doktora Vlastelića ili Vlašića? (Danas mi je Vlašić radio punkciju, fenomenalan je). Ma nije ni meni jasno to s E2, znači rezultat i ne mora biti pouzdan... :/ Mozda je ipak u nekim situacijama bolje ne mozgati puno i stvar prepustiti doktorima...
    Sretno cure!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako se dobro sjećam, E2 je pokazatelj zrelih j. stanica, tj. može se dogodit da ih ima više unutra, ali da su neke skroz zrele, neke manje. Opet, nije to onako baš jednoznačna matematika, kako sam ja to shvatila, to je više smjernica.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Ako se dobro sjećam, E2 je pokazatelj zrelih j. stanica, tj. može se dogodit da ih ima više unutra, ali da su neke skroz zrele, neke manje. Opet, nije to onako baš jednoznačna matematika, kako sam ja to shvatila, to je više smjernica.
    takvo objasnjenje sam ja dobila od dr.Radončića

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

fritulice ja sam kod dr. Vlastelića i on mi je stvarno dobar.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da li netko zna s obzirom da mi se nakon punkcije JS nisu oplodile, a bila sam u dugom protokolu, nakon koliko mogu ocekivati menstruaciju.
    Ja danas 6. dan nakon uzasno traumaticne punkcije imam poprilicno jake bolove u predjelu maternice i jajnika, te u donjem dijelu ledja. Obicno taj bol u ledjima govori da se u maternici nesto dogadja. Bi li to mogao vec biti PMS? Ne mogu nazvati doktora jer je na GO, pa je li mozda neka od vas imala slicno iskustvo?

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •