Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Sto mislite o osnivanju nacionalnog registra pedofila?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Sto mislite o osnivanju nacionalnog registra pedofila?

Citajuci u Jutarnjem clanak o osnivanju nacionalnog registra pedofila ( http://www.jutarnji.hr/clanak/art-20...ofili,70327.jl ) zapitala sam se ima li ga smisla osnivati, ako mi kao roditelji necemo imati mogucnost provjeriti ima li u nasem susjedstvu osoba koje su pedofili. Cini mi se da je nekome u ovoj nasoj drzavi vise stalo do ljudskih prava zlostavljaca i silovatelja nego do zastite nase djece.
    Sto mi kao roditelji mozemo uciniti da na neki nacin "pritisnemo" one koji ce o tome odlucivati da taj registar postane javan? Nema smisla stalno se izvlaciti na nezrelost hrvatskog drustva. Tu ispriku ne mogu prihvatiti jer sam misljenja da se time vrijedja gradjane Hrvatske i inputira im se stvari za koje mislim da ih mi kao narod/stanovnici ove drzave ipak mozemo odraditi. Pa nismo mi bas toliko blesavi, zaostali i nezreli.
    Prije mjesec dana mojoj priojateljici u Americi stigla je na adresu obavijest od policije i socijalne sluzbe da im se u susjedstvo doselio muskarac koji je osudjivan zbog pedofilije. Tamo je to normalna procedura i sto je najvaznije nitko vam tu informaciju nece uskratiti.... pogotovo ako ju sami zatrazite.

Vracam se na clanak - spominju se dugotrajne zatvorske kazne za pocinitelje, a ja jos nisam procitala da je netko od tih dobio 20 godina robije. Cak stovise mislim da ih se nagradjuje za njihova zlodjela preblagim zatvorskim kaznama.
    Dok nisam imala dijete nisam tako jako intenzivno razmisljala o ovom problemu, no sada vidim da se mi kao roditelji trebamo angazirati jer je ocito da od Zakona i primjene istih nema puno koristi.
    Roda kao udruga pomice granice. Misljenja sam da mi kao roditelji bez obzira jesmo li ili nismo clanovi Udruge mozemo (i trebamo) uciniti nesto konkretno u zastiti nase djece.
    Sto vi mislite?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Razmišljam otprilike kao i ti. Nezamislivo mi je da je važnije zaštiti prava takvih počinitelja od prava naše djece kojima se takvim činom doslovno uništi život u svakom aspektu.
    I mene također zanima da li se tu nešto može napraviti da se djeca naša djeca bolje zaštite.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam poslala e-mail nekim saborskim zastupnicima i nadam se da cu dobiti nekakav odgovor. Samo da ne bude po onoj narodnoj:"U nadi je spas."

zecov

Početno

nadam se da bu takav spisak kad tad ovak ili onak isplival na površinu, ak je isplival onaj o hrvatskim homosexualcima onda bu i ovaj koji je milijon puta osjetljiviji i važniji po društvo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •