jap, upravo ovakomikka prvotno napisa
![]()
valjda se neću zeznut ni prepast nit imat razloga da dodjem prerano.
jap, upravo ovakomikka prvotno napisa
![]()
valjda se neću zeznut ni prepast nit imat razloga da dodjem prerano.
ja sam na 1.porod dosla s trudovima svake 3min, 6cm otvorena...mislila sam da je to ok, al sam bas zbog toga i rodila u predradjaoni, jer nisam stigla do boksa.
ma, sad me totalno neka flegma hvata, bit ce kak ce bit, do bolnice cu doci na vrijeme, a onda cu cekati, i cekati, i cekati...
e, jos jedno pitanje: kako sam u 1. porodu prvo dobila trudove, a vodenjak mi nije puknuo pa su ga prokidali, da li da cekam s odlaskom u bolnicu dok mi vodenjak ne pukne? citala sam da su se neke bebe i rodile u vodenjaku, a bas ne bi htjela roditi pred bolnicom sve cekajuci da mi vodenjak pukne![]()
ne moraš čekati,možeš reći da ga ne diraju i ćao. MOže se beba roditi u vodenjaku.
inače, ja uopće nisam došla na porod. Došla sam na pregled, otvorila se nekim čudnim čudom 4cm, bez da sam skužila. I završila u predrađaoni/a već sa nekih 5-6 cm na indukciju u boksu. Bez razloga. Iskreno, nemam pojma kako izgledaju i kako bole pravi prirodni trudovi, ovi moji do dripa nisu boljeli, a s dripom su bili nenormalni. Tako da... :/
nadji si doulu da bude s tobom dok ne krenete u rodiliste.. ene je felix spasila i od preranog odlaska, a bome i od prekasnogvaljda se neću zeznut ni prepast nit imat razloga da dodjem prerano![]()
Nisam znala da u našem gradu ima doula? :?BusyBee prvotno napisa
Pogledaj topic "Doula"piplica prvotno napisa
![]()
Ako sam dobro skužila, ovdje nemamo "profi" doule američko-britanskog tipa koje imaju satnicu, opis radnog mjesta i vremena, nego su više na dobrovoljno-volontersko-prijateljskoj bazi.
(Da se krivo ne skuži, ne mislim da to ne obavljaju profesionalno, nego samo da se time ne bave kao poslom.)
Ja sam se također dosta informirala u vezi poroda (hvala forumu) te pročitala valjda sve knjige iz knjižniceNajviše me se dojmila od M.Odenta 'Preporod rađanja' te sam nakon nje jako razočarana u cijeli sistem zdravstva !
S obzirom da čekam prvu bebicu , ne mogu si dočarati šta me čeka (bez obzira na tuđa iskustva) ...jedino mi je stalno u mislima kakav će stres i bol proći bebica kod rađanja, tak da automatski sebe stavljam u drugi plan i mislim si 'kako druge , tako ću i ja' .
ne mora nuzno proci stres i bol, ustvari se i u bolnici moze postici super porod, pogledaj npr. pricu od Inesice na pricama. bas ono super, tiho, mirno, ma divota.
mislim da je dobitna kombinacija znati sto zelis a sto ne, i ljubazno zahtijevati svoja prava (naravno, pratnja upucena u tvoje zelje je i vise nego dobrodosla)
hvala mikka , jako lijepa pričai vjerujem da ih ima još takvih , ali na žalost moraš u bolnici imati 'neku špagu' da bi mogao tražiti tako idealan porod (ili možda ne ?)... ja sam odlučila da samnom ide moja sestra koja je i ujedno mama troje dječice , pa će mi biti malo lakše (jer ta nema dlake na jeziku
).
Razmišljam samo pozitivno i znam da će sve biti ok![]()
ja cu samo onako uletiti i odgovoriti na naslov.....meni je psihicka priprema bila noc prije odlaska u bolnicu....cijelu noc sam pekla kolace...dobro da je do jutra ponestalo namirnica jer bi ih jos bilo 8)![]()
![]()
...moji nisu znali sta sa svim tim kolacima pa je otac nahranio 150 radnika di je radio
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ja bila spremna a radnici veseli oblizivali prste![]()
ja šta radila da radila, šta čitala da čitala, kakva predivna iskustva s poroda slušala da slušala......psihički se ne mogu dovoljno opustit za ovaj porod.
jedino molim boga da bude ko prvi jer mi je stvarno bio lagan, brz, skoro pa bezbolan (ne računam šivanje nakon epi - to je horor priča i iskustvo).
kod prvog poroda nisam imala pojma šta me čeka niti mi je u iti jednom trenutku prošla kroz glavu misao da nešto ne bi bilo u redu. jedina misao mi je bila: idem rodit i ništa ne može krenit po zlu. tako je i bilo :D
sad me ipak malo drma strah :/
to ti je ključ svegaLoryblue prvotno napisa
i ja sam to sebi govorila i tako je bilo (barem sam porod)
sada će ti biti lakše nego prvi put
krumpiric prvotno napisa
jer sam upravo uletila tako...ko padobranac 8)
Al htjela sam reći da sam taj dan bila totalno cool(poslala sam i M na šišanje ujutro, a u 13.25 rodila na 1.30h vožnje od doma)
i da nisam morala kroćit u rodilište bilo bi i bolje.
I kako je rekla primalja Kornelija"samo treba glasno tražit"(prošla i bez epi :D ).
ja sam bila totalno cool do tog zadnjeg dana...na vecer sam pojela pizzu za 3 covjeka i dijete mi je doslovce pocelo skakati po trbuhu unutra...vec sam mislila da ce vani iskociti...a vecer kasnije sam trebala biti primljena u bolnici za elektivni carski(jer je bio na zadak)....ne znam da li se radilo o laznim trudovima ili cemu, a cijelu noc me stalno nesto 'natezalo' i dijete se mrdalo ko ludo..i lijepo smo fino pekli kolace
![]()
sami doma.......a ja sam mu govorila ma cekaj jos jedan dan...kud cemo sada sami usred noci
![]()
![]()
![]()
......
u bolnici sve pretrage ok.....plodne vode taman(zbog premalog trbuha se u pocetku sumnjalo da nema dovoljno plodne vode)...i ujutro carski
ja jos nisam psihicki spremna, a vodenjak je puknuoi kaj sad? tko ima neki brzinski tecaj psihicke pripreme za porod, al fakat brzinski?
Sretno, sretno sretno sretnooooo......L&L0809 prvotno napisa
L&L0809, opusti se, ne misli puno, radi kako ti pase i sretno!![]()