Results 1 to 8 of 8

Thread: Kako do JMBG-a?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Default Kako do JMBG-a?

Nema više ni jedan važeći dokument na kojem je iskazan JMBG, a svako malo je potreban. Danas sam doživjela vrhunac gluposti, ali kakva nam država takva nam i prava.
    Stoga je moje pitanje gdje se podiže domovnica ili gdje mogu dobiti jmbg, a da taj papir vrijedi ali ama baš svako birokratskoj šuši na šalteru.

na policiji.

zaboravih, na onom salteru gdje radis osobnu i taj papir cuvaj.. zaboravila sam dal se placa.
    al taj papir mozes pokazati svugdje i svi ga priznaju kao vazeci8iako je i meni to jedna velika glupost)

hvala, znači sutra na policiju (nadam se da se to dobije odmah) a da bi nakon toga mogla platiti običan račun po revolving kartici u jednoj od banaka!

pa u principu bi trebala dobit odmah

Ja koristim staru osobnu, mada je izbusena i ponistena ipak prolazi

U policiji dobiš potvrdu o jmbg. Trebaš predat zahtjev koji tamo kupiš i gore naljepiš biljege (20 ili 40 kn, ne sjećam se). Zahtjev predaješ gdje se predaju i oni za potvrdu o prebivalištu.
    Niti jedan dokument danas nema jmbg. Ja imam stari rodni li8st na kojem je jmbg napisan rukom, isto i na domovnici (to sam ja napisala) i to priznaju :? .
    Za Mašu nemam ništa s jmbg, osim tog papira s policije.

ma to mi je sve skupa presmiješno. da zbog nečije sujete da mu se ne vide godine stvara ovakve probleme.
    baš bih htjela vidjeti neku radnicu za šalterom kako šeksu govori: ne možete platiti račun ako nemate neki važeći dokument s jedinstvenim matičnim brojem građana!
    osobnu sam morala promijeniti među prvima jer je isticala i sve do sada sam se koristila vozačkom dozvolom ali je i ona istekla pa sam i nju morala mijenjati. a najčešće je palilo to da bi izdiktirala svoj jmbg i svi sretni. do sada!