Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: koliko traje odobrenje za moratorij na kredit?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno koliko traje odobrenje za moratorij na kredit?

dakle,koliko dugo traje konkretno odobrenje,10 dana,mjesec?

konkretno me zanima privredna banka.

ima li netko sa takvom situacijom?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mislim da je 12 mjeseci od dana kad podneseš zahtjev. Znači možeš podnijeti zahtjev dok si još u drugom stanju , bila na održavanju/komplikacijama ili ne. Ali traje 12 mjeseci fiskno, ni manje ni više.

Na žalost tu informaciju niti jedna banka ne da javno i najbolje je zaletiti se na šalter (ili kod osobnog bankara) i sve dobiti detaljno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Zaboravih reći, moratorij se odnosi isključivo na stambeni (namjenski) kredit!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo dobili odobrenje u roku 10 dana.
    RBA

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tihuana,moratorij traje 18 mjeseci.

Mene je zanimalo koliko vremenski prođe da ti odobre to odobrenje.Winnie,hvala.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj dijana76 prvotno napisa
    Tihuana,moratorij traje 18 mjeseci.
    Mene je zanimalo koliko vremenski prođe da ti odobre to odobrenje.Winnie,hvala.
    Aha. Ja sam dobila info od kolegice u Zabi.
    18 mjeseci zvuči vrijedno razmišljanja da se promijeni banka 8)

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a kakva se potvrda nosi u banku?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Tihuana prvotno napisa
    18 mjeseci zvuči vrijedno razmišljanja da se promijeni banka 8)
    Da baš, kad bi se bar moglo samo tako .

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ivaa prvotno napisa
    a kakva se potvrda nosi u banku?
    Pa ja koliko se sjećam, u ZABI, ako imaš jamce ili sudužnika oni moraju nekaj potpisati, a ti kažeš kada želiš da ti to krene, možeš i dok si na bolovanju, ali traje od dana kada si izabrala 12 mjeseci. Ja sam od dana poroda pa idućih 12 mjeseci. I potvrdu da si trudna, makar se to vidi ne...
    Ne znam kaj ti baš točno treba, ali mislim da je ovo dovoljno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u pbz imaš pravo na 18 mjeseci moratorija.nosiš potvrdu od hzzo-a da si na komplikacijama/porodiljnom,svoj zahtjev i mislim da još samo moraš otići bilježniku da to potvrdiš,nisam za to sigurna.
    bitno je da to traje do djetove godine dana života.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam se isto ovih dana raspitivala za moratorij u PBZ. Moram vam reci va veciana osobnih bankara u poslovnicama POJMA NEMA o tome i koje sve dokumente trebam dostaviti tako da sam se nahodala od jedne banke do druge. Na kraju sam otisla tamo u radnicku, ni tamo zena nije znala, rekla je da to postoji ali ona jos nije imala takav slucaj. Ma uzas jedan.... Pa je zvala odjel za kredite, rekli su da nek pisem zamolbu i oni ce me kontaktirati. I tako sam vam ja prekjucer odnijela tu zamolbu za moratorij u poslovnicu u Oktogon i sad cekam da me kontaktiraju. Meni je to prestrasno... Nitko ne zna reci koliko ta procedura traje ni ista, svi su mi onako usputno natuknuli koje dokumente cu trevati, ali svi su nabrojali razlicite stvari.... pa ja eto cekam. Ima li jos netko iskustva s moratorijuem u PBZ? Koliko to traje?

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo prije 2 mjeseca dizali stambeni kredit uz moratorij. prvi problem s kojim smo se suočili je bio to da moratorij odobravaju samo Raiffeisen i Zaba. PBZ možda odobrava nešto što se zove poček. to nije to.
    na kraju smo bili praktički prisiljeni uzeti kod Zabe jer Raiffeisen uzima iznose plaće s PORODILJSKOG!, dok Zaba uzima prosjek zadnje 3 plaće prije porodiljskog. moratorij je bio odmah odobren uz potvrdu o porodiljskom. inače, ljudi moji, Zaba toliko dere i ljudi na koje smo mi naletili su taaaako loše educirani i upoznati sa pravilima odobravanja kredita da je to strahota!

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MalaBuba prvotno napisa
    mi smo prije 2 mjeseca dizali stambeni kredit uz moratorij. prvi problem s kojim smo se suočili je bio to da moratorij odobravaju samo Raiffeisen i Zaba. PBZ možda odobrava nešto što se zove poček. to nije to.
    na kraju smo bili praktički prisiljeni uzeti kod Zabe jer Raiffeisen uzima iznose plaće s PORODILJSKOG!, dok Zaba uzima prosjek zadnje 3 plaće prije porodiljskog. moratorij je bio odmah odobren uz potvrdu o porodiljskom. inače, ljudi moji, Zaba toliko dere i ljudi na koje smo mi naletili su taaaako loše educirani i upoznati sa pravilima odobravanja kredita da je to strahota!
    nemreš vjerovat,
    a nama osobni bankar u zabi sve u detalje objasnio i savjetovao vezano uz moratorij i mi prezadovoljni!!!!

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ivaa prvotno napisa
    Citiraj MalaBuba prvotno napisa
    nemreš vjerovat,
    a nama osobni bankar u zabi sve u detalje objasnio i savjetovao vezano uz moratorij i mi prezadovoljni!!!!
    ma, znam, i nama. činilo nam se da je sve skupa predobro da bi bilo istinito. kad su počeli sa obradama kredita, dokumentacijom koju je trebalo donijeti, jamcima, sudužnicima i slično, tada smo shvatili koliko je sati.
    mislim, spiku oko moratorija im trebaš 5 puta posebno naglasiti jer je nama osobna bankarka jednostavno zaboravila da smo to tražili!! nemaju puno takvih primjera jer cure nisu dovoljno informirane o mogućnostima koje imaju, pa zato i nisu dovoljno pažljivi kad se radi o tome. a nama to tako puno znači!
    mislim, općenito sam ogorčena na djelatnike Zabe (bar te naše poslovnice gdje smo dizali kredit) jer su na svakom koraku napravili neki kiks i time smo svaki put izgubili po par ili tjedan dana. sve banke funkcioniraju na lihvarskim principima, ali Zaba!!!
    možda ćeš ti imati sreće. želim ti sreću i puno živaca u radu s bankama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BlueSky prvotno napisa
    Ja sam se isto ovih dana raspitivala za moratorij u PBZ. Moram vam reci va veciana osobnih bankara u poslovnicama POJMA NEMA o tome i koje sve dokumente trebam dostaviti tako da sam se nahodala od jedne banke do druge. Na kraju sam otisla tamo u radnicku, ni tamo zena nije znala, rekla je da to postoji ali ona jos nije imala takav slucaj. Ma uzas jedan.... Pa je zvala odjel za kredite, rekli su da nek pisem zamolbu i oni ce me kontaktirati. I tako sam vam ja prekjucer odnijela tu zamolbu za moratorij u poslovnicu u Oktogon i sad cekam da me kontaktiraju. Meni je to prestrasno... Nitko ne zna reci koliko ta procedura traje ni ista, svi su mi onako usputno natuknuli koje dokumente cu trevati, ali svi su nabrojali razlicite stvari.... pa ja eto cekam. Ima li jos netko iskustva s moratorijuem u PBZ? Koliko to traje?
    tako je krenulo i kod mene.prvo sam zvala svojeg osobnog bankara koji me uputio na odjel za kredite,oni na odjel za ne znam šta u radničkoj.ispalo je da bi morala napraviti stotine km za njih,a oni ustvari nemaju pojma što bi trebalo.
    a onda mi je kolegica savjetovala da im napišem mail na koji moraju odgovoriti i tamo sam dobila prave informacije. (usput,odgovorili su mi u roku sat vremena). dakle,sa papirima od HZZO-a uputiti se osobnom bankaru i to je to. kopirala sam si njihov mail i NEMA ŠANSE da me šeću okolo naokolo ako su mi iz svojeg pravilnika napisali tj.prepisali što,kamo i kako treba.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da Dijana, to sam trebala i ja napravit, zvala sam onaj njihov 0800 pa mi je lik malo pomogao. Uglavnom, mene su zvali iz Radnicke 2 tjedna nakom sto sam poslala zahtjev, i veli meni zena kako moj zahtjev tu stoji vec 10 dana a ja nisam predala ostale dokumente. velim ja kako ostale, kad su rekli nek samo predam zahtjev pa ce me oni kontaktirat. Ma uzas, totalna koma, toliko o upucenosti u posao. Uglavnom, uz te papire od HZZO-a kao dokaz da sam na komplikacijama treba i potvrda od lijecnika o treminu poroda, treba dokaz vlasnistva stana, to se u gruntovnici ceka sto godina, ali mozes predat onaj papir sa Z- brojem kako dokaz da si predao papire u gruntovnicu pa je to kao u realizaciji, i jos sam morala odnijet kopije osobnih za sebe i supruga jer mi je on suduznik. Toliko zasad, rekla mi je jos da ce trebat anex ugovora pravit al to ce mi se javit.... Eto, to ja nasa trenutna situacija

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

???? šta će im potvrda o vlasništvu stana??? pa to imaju!! da to nemaju,ne bi mogli dobiti kredit.
    nisu normalni.
    napiši im mail i požali se na situaciju.navedi i ime gđe kojoj si predala papire i žali se na njihovu neučinkovitost!!! nemaš što izgubiti.a na mail su navodno dužni odgovoriti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BlueSky, ima li kakvih novosti?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma joj, jos nista, zato se ni ne javljam. Uglavnom, zvala me zena iz Kredita prosli petak i rekla sta sve trebam poslat i da nek to posaljem postom. Ja odmah ujutro odem u grad i posaljem to preporuceno, zovem ju prekjucer jer sam mislila da je trebalo stic jos u ponedjeljak (mislim, to je posta iz Zagreba za Zagreb), i zamisli, nije stiglo. Poludila sam, jer sam mislila taj moratorij dobit jos u 4. mjesecu i svaki dan mi je bitan, a pojma nemam koliko traje ta njihova procedura odobrenja. Onda mi je mama rekla da te preporucene posiljke idu uvijek u pratnji sluzbenoj i zato im treba puno duze nego obicnim. Onda mi je ta gospodja iz Kredita (koja je, usput receno, ok) da neka ostavim papire u bilo kojoj poslovnici i da ce to internom postom doci odmah sutra. Pa sam u srijedu popodne to ostavila, jucer je znaci trebala dobit, pa eto... Cekam da se javi, jer cu taj neki anex ugovora morat nosit ovjerit kod biljeznika i tako... Uglavnom, rekla mi je da ce mi i ovaj mjesec skinut kredit, a u 6. da bi onda bila oslobodjena. Uglavnom, kad me nazove javim... Joj grozno mi je to cekanje, trebaju mi novcici ..... nisam jos kupila stvari ni za bebu ni za bolnicu, imam jos 2 mjeseca al vec se jedva krecem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možeš li mi napisati koje si sve papire do sada trebala predati/dostaviti?
    ja nosim zahtjev za mjesec dana,kada će biti +40 pa bi mi super olakšalo da već u startu imam svu papirologiju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovako:
    -treba pisani zahtjev za moratorij, u njemu navedes i broj kredita, moze biti i rukom pisano, nisu cicije
    -treba dokaz iz HZZO-a da si na bolovanju i pod kojim sifrom ( ja sam kopirala doznaku o bolovanju koju nosim u HZZO ali sam ih za svaki slucaj trazila i potvrdu o bolovanju, pa su mi dali napismeno da sam na bolovanju od tog i tog datuma zbog komplikacija u trudnoci)
    -treba posama potvrda od tvog ginekologa o terminu poroda (ja sam predala kopiju povijesti bolesti koji sam nisila doktorici opce prakse da mi otvori bolovanje, tamo je pisao i termin poroda)
    -obzirom da jos nemamo vlasnicki list, tj. stan se jos uvijek knjizi na firmu od koje smo ga kupili, jer u gruntovnici traje mjesecima dok to izdaju, morala sam im predati potvrdu iz gruntovnice da su svi dokumenti za izdabanje vlasnickog lista predani - to ti je obicna A4 potvrda sa nekim Z broojem pod kojim oni vode tvoj slucaj)
    -trebala sam i kopije osobnih od mene i supruga (on je suduznik) zato sto s u kupoprodajnom ugovoru navedene nase stare adrese, a sada su nam osobne na novoj adresi - adresi stana, to joj valjda treba zbog anexa ugovora kad ga bude pisala.
    Ako imas jamca ili suduznika vjerojatno se i on u nekom trenutku morat ici s tobom kod javnog biljeznika, nisam sigurna. Eto, to je meni rekla zena iz odjela kredita u PBZ, koja je cini mi se dosat upusena. Ona me zvala u pretak popodne da mi javi da je dobila dokumente i da ce mi se javit kad napravi taj anex.
    S tim da ti moram rec, kad sam zvala onaj besplatno njihov broj 0800, tip mi je nabrojao jos neka cuda od dokumenata da sam osatla paf, al milsim da to ne treba. (pr.rekao je da ce mi trebat isplatna lista zadnje 3 place da se vidi da sam jos u radnom odnosu, koja glupost!, medjutim ova iz Kredita nista takvo nije spomenula).
    Mislim da bi ti bilo pametno da ih za svaki slucaj jos nazoves u Radnicku u bas taj Kreditni odjel, da te ne bi naknadno zezali s jos nekim specificnim glupostima.
    Eto, toliko zasad, nadam se da sam pomogla bar malo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sorry na greskama, pisem na brzinu, al se nadam da si ono najbitnije shvatila

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma supoer si pomogla!ti si srce!

samo mi još pošalji na pp ime i broj žene na tom kreditnom odjelu! pliiz!

ali stvarno mi nije jasno što će im vlasnički list??

i pitam se koliko će kod bilježnika koštati taj aneks...

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da li za vrijeme trajanja moratorija banka ipak nešto naplaćuje ili kredit jednostavno miruje ?prijateljica mi kaže da u bankama zaračunavaju nešto ( nije mi znala reći što ) u iznosu od 1000 eura za moratorij na stambeni kredit u trajanju od 6 mjeseci.Zna li netko nešto o tome?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BlueSky je sve saznala za PBZ. Platila je sve skupa 450 kn.
    Za vrijeme moratorija se ništa NE plaća,to je doslovno mirovanje.Ali mi govorimo o moratoriju na stambeni kredit.
    Tvoja frendica vjerojatno misli na poček!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, Dijana je tocno rekla. Kod moratorija ne placas nista, a neke banke daju pocek i onda placas kamate za vrijeme trajanja poceka ili tako nesto. Uglavnom, pocek mi se bas ne cini kao isplativa opcija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •