-
Skok sa 6 mjeseci?????
Postoji li stvarno takav skok u razvoju???? Naime, Nika ima 6 mj. i tjedan dana, nedavno je počela jesti kašice ali je reagirala pa samo to malo odgodili, u međvremenu je i povraćala jedan dan pa je i to bio razlog za odgodu. Ali imam osjećaj da traži ciku svakih sat vremena :shock: Noću se zna buditi po 10 puta, svaki put posisa i nastavi spavati. Jel moguće da joj fali dohrana???? Ali zbog povraćanja i alergije imam totalni strah dati joj bilo što. Evo jučer sam joj nakon tjedan dana malo sastrugala jabuku da pojede i probala sam joj navečer dati rižine pahuljice (koje je već apsolvirala bez reakcije i mljackala na njih). Na pahuljice joj se krenuo dizat želudac pa sam odmah prekinula s tim. Možda je pojela (ako) 2 žličice. A nakon 2 - 3 sata se iz sna probudila i opet povraćala :/ Ali bila je dobre volje, posisala i nastavila spavati bez problema pa smo zaključili da nema smisla ići doktoru.
Dakle, ja povraćanje povezujem sa dohranom, imala je već i reakciju pa bih to još malo odgodila, a s druge strane imam osjećaj da joj je cika premalo. Jel moguće????? Help
-
-
Osoblje foruma
da joj ne rastu zubi? moj ima taj problem sada, i stalno hoce sisati. doduse jede i ovo drugo, ali mi se non stop mota oko cica.
-
-
Znači izgleda da je to ipak skok :/ Ma ne povraća ona puno, sinoć je malo izbacila nešto, a onda ko da joj je nešto iziritiralo želudac pa je još 2 puta samo slinu povratila. Ali bila je super volje, smijala se i brbljala, odmah sam joj dala ciku i sve je bilo 5 do jutra. I nije imala temp. Pa zato smo zaključili da je bolje ne vodit ju nikud jer bi i po doktorima mogla pokupit neku pravu boleštinu.
A što se tiče dohrane zapravo smo se tek uhodavali i igrali se. Ona je to super prihvatila, stvarno se veselila svakom zalogaju, ali eto izbio je neki lagani osip na sljepoočnicama
Ma da se mene pita ja bih joj samo ciku davala, jednostavnije i meni i njoj.
A jel taj skok znači da je vrijeme za početak dohrane????
-
Jesi li probala davati joj sokice? Ako ne prihvaca tako dobro kasice, probaj davati najprije par dana jedan sokic, pa onda par dana drugi. Mislim da je obicno rok trajanja 3 dana otkad se otvori. A mozes ga i malo razrjediti vodom.
-
Ma sokiće je prihvatila bez reakcije. Sad mi je čak palo na pamet da nije možda reakcija na konzervanse. Ali ono što mene najviše zanima znači li taj skok da je vrijeme za dohranu ili možemo još malo mirne duše samo cikiti :?
-
Nece se nista lose desiti ako odgodis dohranu za par dana, ako te to zanima.
-
Imam sličan problem, samo smo mi mlađi. Ivan ima pet mjeseci i 9 dana i umjesto svakih 2 ili 2,5 sata unatrag nekoliko dana traži sisu svakih sat vremena, iznimno dva. E sad, da li je u pitanju preuranjeni skok u razvoju, da li će si on na ovaj način povećati proizvodnju mlijeka ili mu je već potrebna nadohrana? Prije mjesec dana imao je 8.550 g i bio dug 70 cm.
-
Povećat će si proizvodnju sigurno, a možda se jednostavno hoće više maziti
Mislim da sa dohranom ne treba žuriti i da mu do 6mj nije nužno potrebno, ali možeš se probat igrati po par žličica da vidiš kako prihvaća.
-
I sama sam pomislila da se hoće maziti, pogotovo kad je pospan, tada se jedino na cici umiri. A i ponovno je počeo bljuckati od kada više sisa, kao da mu je malo previše.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma