Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Koliko često djetetu prati kosu?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Koliko često djetetu prati kosu?

Nisam znala kud smjestiti ovu temu, pa eto me ovdje

Upravo sam provela sat vremena u kupaoni perući klincima kosu i sušeći fenom.

Ja perem sebi kosu svakih 5 dana do jednom tjedno, ali nekako mi se čini da ovim velikim klincima ne treba tako često prati kosu.

Osim ak su ko moj Aleksandar, on je tako u pokretu da se bar 5 puta dnevno sav preznoji. Ali on ima kratku kosu pa nije problem.

Rahela se kupa skoro svaki dan (ne voli baš tuširanje), a kupanje nije kupanje ak se ne smoči kosa, jel tak? Pa joj onda svaki dan sušim kosu fenom, jer ima kosu do ramena. Ali nekako mi se to ne čini ok - svaki dan fen.

A Anja ima kosu do struka. Da njoj operem i osušim kosu treba mi dobrih 40 minuta. A ni nakon 2 tjedna joj kosa nije masna, zamazana ili da smrdi.

Pa me baš zanima, kako često vi svojoj djeci perete kosu (bebače tu ne računam)?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zimi jednom tjedno, a ljeti kad je vruće i kad puno vremena provode vani najčešće puzeći po podu perem im skoro svaki dan :/ jer em što ima mirisa staje u kosi jer smo na selu i non stop proućavaju domaće životinje ima i trave i pjeska, pa čak i "padobranaca" od maslaćka, pa nema šanse da odu u krevet sa cijelim spektrom dvorišnog veselja.
    Znam da je to za nas mame sinova ništa, jer ljeti su ošišani skroz kratko, naspram tvojih dugih kosica. Ja recimo inzistiram da stave šeširiće na glavu ako baš taj dan nema šanse za poštenim kupancem, pa bar malo sačuvamo glavicu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sebi perem kosu svaki dan, a najradije bih i Lei, posebno ljeti.
    No, ona radi takvu dramu oko pranja kose da ju zimi peremojednom tjedno, a sada svaka dva-tri dana, zavisi koliko se znojila.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

i njemu i sebi svaki drugi dan, otprilike..

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad se smaže. što je sad često jer je prasac koji se valja po pijesku

ineče užasavam s rasporeda i "kupanja nedjeljom" i pranja kose u 14.33 utorkom, četvrtkom i subotom

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kad se osjetim psihički spremnom i kad mu se više ne može raščešljati.
    Naime ,M.koji ima 5 godina panično se boji pranja kose ,češljanja ,a o frizeru i šišanju možemo samo sanajati.Ta mu se fobija razvila sa dvije godine i još čekamo da ga prođe...Uglavnom,pranje kose se događa svaka dva tjedna.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sebi perem svaka 3 deana pa tako obično i njima. Inače ja provjeravam je li vrijeme za pranje kose mirisom (naravno ako nema nekih vidljivih onešišćenja )-ako kosa miriši, ili nema nikakav miris to je OK, sve dalje od toga zahtjeva praaanjeeee!
    Ja sam jako osjetljiva na onaj ustajali, užegli miris dugo neoprane kose.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

svakih 5-6-7 dana, prema potrebi. prošlo ljeto je ronio u kadi pa se skoro svaki dan sam oprao vodom. ninochka, "raspored" je iz dva razloga - ne želim iritirati nježno vlasište, a pranje ionako završi suzama ili blizu njih. no ljeti mi je ok prati i svaki dan, ali bez šampona.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi po potrebi, ali kao što si rekla - kupaju se svaki dan (osim ako je kiša pa ne idemo u park, onda preskočimo i kupanje), a kupanje je bez veze ako se ne može roniti u kadi.
    Ali ne sušim sa fenom osim zimi. Eriku samo istrljam sa ručnikom, a Iri zamotam u ručnik i čekam da se ocjedi.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zimi rjeđe (do dvaput tjedno), ljeti, kad se više znoji, češće (svaki drugi, treći dan).
    inače zadnjih par mjeseci su to žive drame oko pranja kose, počevši od samog močenja, pranja, a pogotovo ispiranja, tako da stvarno ne znam kako će to ovo ljeto izgledati - vjerojatno jako uznojeno, slijepljeno i smrdljivo

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ljeti svaki dan, a zimi svaki drugi-treći

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sebi perem svaki 2-3x tjedno, a H svaki drugi dan, jer si ionako namoci u kadi.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Za one koji ne vole pranje kose preporučam šeširiće za tu svrhu. Ima ih u TL i mi smo se preporodili kad smo ga kupili.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mogu misliti kako bi ga htio staviti

ulazi u kadu i govori: ja neću gjedati paučiće i neću staviti jučnik i neću zatvojiti oči.
    ja: radije ćeš plakati dok ti voda curi po licu?
    on: da.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

, miš mali. Moj sin si sad stavlja naočale za plivanje.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imamo plastične naočale u alatu koje glume i ronilačku masku. možda bi ih htio nositi dok peremo kosu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Koliko često djetetu prati kosu?

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Pa me baš zanima, kako često vi svojoj djeci perete kosu (bebače tu ne računam)?
    U principu jednom tjedno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dečki su jučer bili sa bakom u Maksimiru. Vratili su se kasno i umorni, ali naravno i prljavi, tako da je tuširanje bilo obavezno. Jakov mi je odmah rekao- moraš nam i oprati kosu radi krpelja. Ja, koja sam prije 15 minuta došla s posla, u glavi zbrajam minute- tuširanje + pranje kose+ sušenje+ oblačenje piđama, svex2 i pokušavam se izvući- paa, možda danas i ne moramo prati kosu.
    A tako, kaže meni Jakov, prvo me plašiš sa krpeljima, a sad mi nećeš prati kosu. Nakon takvog neoborivog argumenta, naravno slijedi pranje kose. Dok sam ga brisala, na Ivoru sam ispod pazuha pronašla krpelja koji se već uhvatio ispod pazuha, i nije spao nakon sapunanja i ispiranja. Još je bio friški, tako da sam ga lako skinula, ali Jakov se prestravio i izjavio da on više nigdje nejde, preopasno je.
    Poslije je još rekao da dobro da sam našla krpelja jer bi inače Ivor sigurno umro (a ja nisam tip roditelja koji plaši djecu i preuveličava, samo sam mu objašnjavala da se uvijek trebamo pregledati zbog krpelja).
    Sorry, vidim da sam odužila, ali zaključak je- od sada peremo kosu svaki dan kad su vani, znači- svaki dan.
    A kad je MM čuo cijelu priču samo se uhvatio za glavu i zavapio- baš svaki dan...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne razumijem zasto morate prati kosu zbog krpelja? Zasto je jednostavno ne pregledate?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ja_bi_ja prvotno napisa
    Dečki su jučer bili sa bakom u Maksimiru. Vratili su se kasno i umorni, ali naravno i prljavi, tako da je tuširanje bilo obavezno. Jakov mi je odmah rekao- moraš nam i oprati kosu radi krpelja. Ja, koja sam prije 15 minuta došla s posla, u glavi zbrajam minute- tuširanje + pranje kose+ sušenje+ oblačenje piđama, svex2 i pokušavam se izvući- paa, možda danas i ne moramo prati kosu.
    A tako, kaže meni Jakov, prvo me plašiš sa krpeljima, a sad mi nećeš prati kosu. Nakon takvog neoborivog argumenta, naravno slijedi pranje kose. Dok sam ga brisala, na Ivoru sam ispod pazuha pronašla krpelja koji se već uhvatio ispod pazuha, i nije spao nakon sapunanja i ispiranja. Još je bio friški, tako da sam ga lako skinula, ali Jakov se prestravio i izjavio da on više nigdje nejde, preopasno je.
    Poslije je još rekao da dobro da sam našla krpelja jer bi inače Ivor sigurno umro (a ja nisam tip roditelja koji plaši djecu i preuveličava, samo sam mu objašnjavala da se uvijek trebamo pregledati zbog krpelja).
    Sorry, vidim da sam odužila, ali zaključak je- od sada peremo kosu svaki dan kad su vani, znači- svaki dan.
    A kad je MM čuo cijelu priču samo se uhvatio za glavu i zavapio- baš svaki dan...
    Jeste dobro pregledali da nije ostala glava u koži?
    Mene baš lovi panika od tih krpelja i zbog tog sve češće spominjanog KME-a kojeg prenose, i da ja ih tuširam svaku većer baš zbog krpelja i imaju odjeću koju nose po vani, a presvlaće se u drugu kad su u kući.
    Neznam ali svi domovi zdravlja su obljepljeni plakatima s krpeljima, sad jel to da nas prestraše pa da svi poludimo i procjepimo djecu ili nas opominju da pazimo, baš grozno. Pa i prije je bilo krpelja i KME-a pa se nije toliko o tome prićalo kao sada.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

svakih 8 - 10 dana; kad mu počne smrdit

on ima frčkavu kosu i pravo gnijezdo na glavi, pa je pranje kose vječna borba

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

svakih 7-8 dana. sada smo probili rekord - za uskrs smo bili van HR i nije htio prati kosu, tako da smo dostigli skoro 3 tjedna neoprane kose. mogu vam reci da nije bilo velike razlike izmedju te 'prljave' i ciste kose.
    kosica sjajna, mirisna i svilenkasta...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

u principu svaki sedmi-osmi dan osim ako nismo imali kišu pijeska iz pješćanika, što je bilo neki dan pa smo kosu oprali nakon 4 dana

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi svaki dan kad idemo u park (a to je skoro svaki dan) imamo pješčanu kosu.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    svakih 7-8 dana. sada smo probili rekord - za uskrs smo bili van HR i nije htio prati kosu, tako da smo dostigli skoro 3 tjedna neoprane kose. mogu vam reci da nije bilo velike razlike izmedju te 'prljave' i ciste kose.
    kosica sjajna, mirisna i svilenkasta...
    ovako i ivaru

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Ne razumijem zasto morate prati kosu zbog krpelja? Zasto je jednostavno ne pregledate?
    hm, antun ima toliko gustu kosu, da malog krpelja gotovo sigurno ne bih uocila ni na suhoj ni na mokroj glavi. To me malo brine...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

iščešljaj mu kosu gustim češljem. krpelj ionako nekoliko sati hoda po tijelu prije nego se ukotvi.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ms. ivy, budem, hvala!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    on ima frčkavu kosu i pravo gnijezdo na glavi, pa je pranje kose vječna borba
    ovako je i kod nas...

zimi peremo jednom tjedno (otprilike)
    sada se spremamo uvesti neki žešći ritam ali sve mi se čini da će kod nas biti kao i kod Patrika i Stijene

Citiraj Stijena prvotno napisa
    žive drame oko pranja kose, počevši od samog močenja, pranja, a pogotovo ispiranja, tako da stvarno ne znam kako će to ovo ljeto izgledati - vjerojatno jako uznojeno, slijepljeno i smrdljivo

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Perem mu kosu dva puta tjedno, a ljeti, na moru, svakodnevno, zbog soli. Ima jako gustu kosu, ali kratku, pa se relativno brzo osuši. Volim da mu je kosa mirisna i svježe oprana.

Primijetila sam u vrtiću da mnoga djeca imaju neopranu kosu i to mi se ne sviđa.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može se desiti da ne operemo kosu 4-5 dana, ali tri tjedna :shock: meni je to malo previše

i nitko me ne može uvjeriti da je kosica mirisna i lepršava nakon toliko vremena. znoj, prašina, smog..fuj ukratko

znoje se i dok spavaju i dok trče...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne znoje se sva djeca jednako - kao sto se ni svima odraslima ne masti kosa jednako brzo.
    Ja moram prati kosu svaki drugi dan, ali toncek je srecom na tatinu familiju - njima se ni nakon desetak dana ne vidi da je prljava kosa.
    Djeci perem kosu 1x tjedno, po velikim vrucinama cesce.
    Ali mi je sasvim shvatljivo da neko ne opere po 3 tjedna i duze - imali smo i takvih faza, dok je pranje bilo bauk, pa ako bi se jos zaredale bolestine...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    ne znoje se sva djeca jednako - kao sto se ni svima odraslima ne masti kosa jednako brzo.
    Ja moram prati kosu svaki drugi dan, ali toncek je srecom na tatinu familiju - njima se ni nakon desetak dana ne vidi da je prljava kosa.
    Djeci perem kosu 1x tjedno, po velikim vrucinama cesce.
    Ali mi je sasvim shvatljivo da neko ne opere po 3 tjedna i duze - imali smo i takvih faza, dok je pranje bilo bauk, pa ako bi se jos zaredale bolestine...
    ...mi peremo karlu kosu 1 x tjedno.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ian se ne znoji jako, ali smao da mu smog pada po glavi tri tjedna mi je :/ a nisam baš čistunac

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    ali smao da mu smog pada po glavi tri tjedna mi je :/ a nisam baš čistunac
    ma zapravo je i meni, ali jedno vrijeme se stvarno toliko intenzivno derao i otimao, da mi je pomisao na pranje kose bila stravicna, zmazanoca mi je bila puno draza.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hihi... ja perem svoju svaki dan obavezno! 8)
    MM svaki ili svaki drugi dan!

A, kod nase Elene... eee to ovisi!
    Zimi 1xtjedno (nekad i 2x); ljeti obicno svaki dan (znoji se po glavi ),
    a sada evo pa 2-3xtjedno - ma po potrebi !!! Ovisi di se valja i koliko se znoji! Sisamo se 'home made' odnosno ja ju 'na padelicu' osisam u kadi jer frizer ne dolazi u obzir, cesljati se ne da , na kosi ne trpi nista (jakoooo rijetko i jako kratko repic ili spangicu), pa je najlakse osisati i prati cesce! 8)

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, pomagajte, di sve ima za kupit tih šeširića, pitala sam u TL u Gajevoj al su me blijedo gledali, nema ni u Tintiliniću :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

NAMA na trgu, kupila sam prije jedno mjesec dana (stoji na zidu iza pulta/blagajne na odjelu s dječjom odjećom) - SUPER JE!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, od K's KIDS je, pa možda ima u dućanima gdje se prodaje njihova roba...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi peremo kosu svaki dan,to nam dođe isto kao kupanje,s tim da ne koristim šampon nego onaj Lushov Honey I washed the kids sapun koji je toliko divnog sastava da ga se može i pojesti(no dobro karikiram ali je spravljen za klince),volim da ih svaku večer ušuškam čiste i mirisave.

Kako sad Josip ima dužu kosicu zna se desiti da je operemo svaka dva dana no to je ujedno i maksimum.
    Mi smo teški čistunci.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a joj! a mi peremo samo jednom tjedno ali najvise zbog toga sto je treba susit pola sata fenom (pogledaj avatar)

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fala Lut, našla sam u Nami
    Danas ga isprobavamo, pomozbog

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Otprilike jednom tjedno do deset dana samo vodom, škropljenje ili polijevanje tušem, ovisi što joj se da. Svakih mjesec do dva šamponom. Nikada nisam primijetila bitnu razliku u mirisu i čistoći sa i bez šampona. Šampon koristimo za iznimne situacije, kada namaže glavu s kremom, kefirom ili blitvom. Češljam je jednom u mjesec ili dva jer je kovrčava i mrzi bilo kakve aktivnosti na tom planu. Nikada joj nisam osušila kosu s fenom, ni kada je bila novorođenče ni sada kada ima dvije godine.

Sada kada je ljeto i kada je često u moru kosu isperemo jednom ili dva puta tjedno, a ako zaključim da joj je jako vruće malo joj navlažim kosu.

Svoju perem jednom tjedno, češljam jednom mjesečno.
    Njezin tata nas sve nadmašuje - taj i mjesecima pere kosu samo vodom jednom tjedno.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kosu pere gotovo svakodnevno, ali mi ne susimo uopce fenom (iako ima dugu kosu) tako da cijeli pothvat ne traje dugo. Ja isto tako perem (svi peremo s Lushom ili ona nekad s djecjim Urtekramovim) svakodnevno i nikad ne feniram.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klo, sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh da, ja se ne cesljam uopce, a nju moram svakodnevno jer smo vec prekonekoliko puta dosli skoro do dredloksa.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam još jedna nečešljačica kose, sreća pa je perem tri puta tjedno pa se triput' tjedno i počešljam .
    Imam prirodno kovrčavu kosu i furam taj afro-look jer mi je najzahvalniji i zbog suhoće nikada kosu ne sušim fenom.

Tako ni djeci. Zimi je dovoljno toplo od centralnog, a ljeti da se ne priča.
    Kosu si peru svaki dan ljeti, svaki drugi dan zimi. No, sa sinom je druga priča. Do prije godinu dana sam ga štapom tjerala pod tuš i to je bio izvor naših svakodnevnih prepirki.
    Odjednom više ne trebam štap :shock: ... ide sam. Pa sad.. ili mu se sviđa neka cura, ili je i njemu smrad vlastitih nogu postao nesnosan

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam kupila ovaj šilt za pranje kose preko smiba i totalni je promašaj.
    Nadala sam se da će biti koristi jer Lea jako voli Juliju ali ništa.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi peremo Lari kosicu svaki drugi dan samo vodom jer bude znojna, pa joj usput kad ju kupamo operemo i kosu, a otprilike jednom tjedno blagim dječjim šamponom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •