Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 164

Tema: Baby Junk Food

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Baby Junk Food

E drage moje...
    vidim da se pojam junk food-a na našim rodicama često spominje pa sam potaknuta da otvorim ovaj topic. Svi znamo što bi značio junk food kojeg svi poznajemo i koji to i jest u pravom smislu riječi, a to su hamburgeri, pomesi, pizze, sendviči, mek ovaj i onaj, i bla bla bla. No takav junk naši bebači ni ne jedu (bar se nadam) a ni neće tako skoro.
    No, sada što mene interesira jest to, što to koja od vas smatra junk food-om za bebe i koliko ste u tome (ne)rigorozne.
    Moja jednogodišnja kćer je do 7 mjeseci dojena, jede povrće, voće, žitarice, mliječne proizvode, jogurt, sir, kravlje mlijeko je neki dan prvi put probala, ne pije rižino ni sojino, jede kruh, kuham joj uglavnom sve odvojeno, ne začinjeno, friško, kad smo vani ili u žurbi dam joj gotovu **** "slanu" kašicu, jede žgance, gris, tu i tamo joj dam baby keks da gricka, pije vodu u minimalnim količinama, pije jako razrijeđeni prirodni sok jednom dnevno, ostalo su blagi čajevi, u životu je pojela 3-4 slana štapića i 2 smokija.

Pa da vidimo...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je junk za bebe svi raznorazni smokiji, čipsevi i ine grickalice.
    I sve od slatkog (čokolada, bonboni itd).
    I da ner zaboravim razne salamurde, paštete, hrenovke itd.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

slažem se s marom.
    a ni u onim pudinzima tipa monte i sl. nema niš korisno

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja ne dajem sokiće ni čajiće jer ne vidim za to nikakve potrebe. Dojena je do 14,5 mjeseci. Jede voće, pije malo vodu ali uglavnom rižino mlijeko s kalcijem. Jede povrće, voće, meso, žitarice, baby kekse, jogurte, kruh obožava. . . . ne dajemo joj ništa soljeno ni začinjeno, sve za nju se uglavnom radi odvojeno.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ps.
    ovo gore mislim 2 kom štapića i 2 kom smokija da netko ne misli vrećice

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja E. od nekih 15-16mj. u glavnom jede što i mi, a mi nastojimo da jedemo što bi njoj bilo zdravo (kuhano povrće, bijelo meso i riba, voće, ne prezačinjeno). Pod junk foodom i ja podrazumijevam slane grickalice, lizala, razne bombone, čokolade, kupovne pudinge i voćne jogurte, a prije svega salame, paštete i ostale ružičaste mesne prerađevine. To ne konzumiram ni sama. Nisam baš ne tolerantna prema svim vrstama junka. Nakon ručka E. gotovo redovno pojede prutić Kindre čokolade, ponekad "kide" jaje, od grickalica jedino voli grisini i to joj dadnem ponekad, takođe joj dam i Smarties bombone. Ovdje napominjem da ona ima 2 godine i da smo liberalniji prema junku postali malo prije punih 2 g. Ona voli jesti, i voli jesti zdrave stvari tako da ne mislim da je velika šteta ako nekad pojede nešto junk. U minimalnim količinama, pod kontrolom i ne kao nagradu ili uslov za nešto.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni su junk food i ona kinder-sr***. Moje ih cure obozavaju, a bake ne mogu odoljeti njihovim sretnim licima ...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ma nisu baš sr***, ako su pod kontolom. Mislim bake , što je izuzetno teško postići. A ti si grozna mama koja djeci ne da čokoladu

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni po junk spadaju hrenovke,paštete,smokiji,krafne i ostale maščobe,gazirana pića,razna lina

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Po meni su definitivno najgori junk salame, paštete i hrenovke, jer se uglavnom daju djeci kao obrok. Ne mogu vjerovati da proizvođači mogu biti tako okrutni prema malim organizmima da sve to lijepo upakiraju u šarenu ambalažu s koje se od uha do uha ceri Hlapić ili Mickey, a kad pročitaš sastav, okrene ti se želudac.

Ove ostale gluposti poput čokoladica, danonina i montea toleriram u manjoj mjeri kao desert.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slazem se s pastetama, hrenovkama i slicnim nus-proizvodima.

ali ne stavljam dobru cokoladu u isti kos s kupljenim pudinzima, danoninima, zeleima i slicnim - hladetinama to im ne kupujem apsolutno nikad.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi Maurenu dajemo pudin od kad je bio u bolnici i do sad je tako ostalo.kvalitetno se hrani ali nekad mazne puding ili voćni jogurt...i znam da je junk 8)

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ne stavljam dobru cokoladu u isti kos s kupljenim pudinzima, danoninima, zeleima i slicnim - hladetinama to im ne kupujem apsolutno nikad.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja nikad ne kupujem gotove pudinge, to mi je blesavo, budući da isti takav mogu napraviti doma od praška, iako niti taj nisam odavno radila.
    Moje cure vole danonino i kinder-pingui, pa im to priuštim s vremena na vrijeme. Mislim da je to zapravo jedini junk kojeg jedu, ako ne ubrajam smokiće i ine grickalice koje im obavezno nude drugi roditelji po parkićima.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

jest, jeste... ne nazivajte mi čokoladu smećem (naravno podrazumijevam razumnu količinu do 1 kg dnevno )

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sinoć sam joj dala pola čaše izhlapljele Koka-Kole :shock: Šta li stavljaju u ono crno piće kad je djete naprosto bilo očarano. Šta ću sad? :?
    Ne smijem više nikad kupiti kolu-kolu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaleb i dalje jede voće-povrće-žitarice-meso, sitni grijesi su kifle u šetnji (ne idu kifle u šetnju, već Kaleb 8) ).

Junk mi je:
    - smoki na prvom mjestu, a onda čips i takve grickalice. Štapići su mi ok, pogotovo oni DM-ovi od pira - naravno, za veću djecu
    - gazirano
    - Monte, pudinzi i slični kremasti E-ovi, bonboni, Kinder-shitevi
    - paštete, hrenovke, Poli & ekipa

Obične mliječke čokse ću tolerirati, to mi je skroz ok (znam da bi najbolje bilo da se nauči na crnu čokoladu, ali ni mi je ne jedemo, pa ne znam od koga bi usvojio tu naviku). Isto tako sladoled. To mi recimo nikako ne ide u istu kategoriju sa smokijima ili hrenovkama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, da, čaj nikad nije pio jer ne vidim potrebu (pije vodu i moje mlijeko), ali nikako ne bih rekla da je čaj junk. Sokove je probao možda 5 puta u životu, ali ni tom baš ne kužim svrhu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, da, probao je 2x kornet od sladoleda. Žicao me sladoled, dobio prazan kornet, oboje smo bili sretni (ja ližući svoje 4 kuglice, on žvačući kornet, naivno vjerujući da papa isto što i mama 8) ).

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pastetama, hrenovkama i slicnim nus-proizvodima.
    Poli & ekipa
    a jel' vam tu spadaju i one salame poput pilecih/purecih prsa, dimceka i sl?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Smecem smatram: cips, pastete, gazirana pica, bonbone, lizalice, hrenovke...
    Tu i tamo pojede smoki, stapice, cokoladu...Ali nije bas neki ljubitelj slatkog...Obozavala je cokoladu kada ju je tek probala, ali sada se vec zasitila...

Uglavnom, ne pravim dramu ako tu i tamo pojede nesto nezdravo. Bitno mi je da ima vecinu obroka kuhanih i doma svjeze spremljenih. Ako se koji put desi da pozeli npr. pizzu (kao jucer u Ippercoopu), onda joj kupim-od tih 3 zalogaja koje je s gustom popala, manja je steta nego da bude zeljna i da se jadno osjeca dok klinac do nje s gustom papa.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U svemu treba imati mjere,tako i u takvoj hrani.Ne valja sve zabraniti jer neće dijete živjeti u staklenom zvonu nego u ovom svijetu ovakvom kakav je i zabranama se može izazvati samo kontraefekt.Lako je potpuno zdravo hraniti bebe i djecu do 2 god.A kad malo narastu?Branit mu nešto na što će nailaziti stalno i svugdje?
    Uostalom,ja ne mislim da je štetna jedna hrenovka tjedno ili malo slatkiša dnevno...Sve treba imati svoje granice

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

junk su svakako sve mesne prerađevine. jer vjerujte mi tu se samelje sve i svašta.
    bljak.

i gricke, moja voli smoki ko i tata i tu mi je uzaludna borba.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je junk sve što ste vi nabrojale, ali i sve ono "lino" smeće koje je ništa + ništa + puno šećera + ništa.
    zapravo mi je to najgore jer je stvoren mit kako to bebe/djeca moraju jesti.

Mi smo prije tri tjedna prvi put probali hrenovku. I sad se nadam da neće opet jesti sljedeće 4 i pol godine.
    Od suhomesnatih priznajem jedino domaći špek i pršut, ostalo - koma.
    Puding još nismo probali, užas i katastrofa.
    Danonino, dukatino, montino (ili kako se već zovu)... zakonom zabraniti...

Sladoled mi nije u toj kategoriji i to je, uz dobru čokoladu, jedini slatkiš koji joj povremeno kupim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lina se uopće nisam sjetila. Meni se Čokolino čini najgori (najslađi), Rižolino sam jednom kupila za hitne slučajeve (čitaj: kad toliko urla za večerom da ne stignem ni skuhati palentu za 3 minute), ali sam ga na kraju bacila (ima rok 3 tjedna od otvaranja, mi ga otvorili i više nikad probali).

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

slažem se da su smoki,čipsi,hrenovke,paštete i slično junk food
    od raznoraznih "lina" jeo je jedino 7-žitarica od (kršitelj koda)
    ali ja san mu davala i dukatino odnosno još dan danas ga ponekad voli
    pojesti,to nekako nisan svrstala u isti koš s monteom njega nikad nije jeo
    :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da fakat, ne znam zašto bi dukatino (voćni jogurt) bio smeće. Da ne pretjerujete malo? Tea voćni jogurt jede svaki dan skoro.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda zato sto su ti jogurti puni secera, umjetnih boja, aroma i kojecega?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bolje nasjeckati voće i ubaciti u običan jogurt.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja bi stvarno voljela da mi svaka od vas napiše jelovnik vaše djece.Ja sam očito vrsna nemajka jer moji jedu sve

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji klinci za dorucak jedu kruh s maslacem, ABC sirom, medom, pekmezom (koji sama pravim ili ga prav moja mama), ajvarom (takodjer ga sama radim). Ponekad pojedu griz na mlijeku ili zobenu kasu s grozdjicama i cimetom. Povremeno pravimo pastetu od tunjevine i sira za mazanje. To im je poseban dozivljaj. Takodjer jedu i dimljeni tofu ili tvrdi sir. Piju Bianku. Ako imamo prsuta ili slanine, povremeno im dam i to. Povremeno napravim domacu karobelu (namaz od rogaca) pa onda s tim mazemo kruh... Jedini porok im je majoneza...

Za rucak jedu sto im skuham, uglavnom juhe od povrca, ribu, mahunarke na sto nacina, zitarice.... Takodjer jedu i salate, svjeze voce, vocni jogurt koji sami radimo. Poslije rucka ako ima, dobiju neki integralni keks, komadic cokolade ili si kupe sladoled ako imaju love (a trenutno imaju jer su dobili od strica).

Za veceru jedu slicne stvari kao za dorucak, ili jedu ostatke od rucka, iako vise naginjemo nekakvim kuhanim kasastim stvarima.

Kolace jedu kad ih napravim. Slatkise pojedu kod ih dobiju ili ako negdje idemo gdje ih ima. Ja ih gotovo nikad ne kupujem, osim subotom kad svi skupa idemo na kavicu i sladoled.

Jednom godisnje valjda skuham puding (u vlastitoj reziji, od gustina, mlijeka i cokolade ili rogaca).

Ne kupujemo (ali povremeno to pojedu negdje drugdje): lino-se, "vocne" jogurte i sireve, sokove (osim povremeno mutnog soka od jabuke), gazirana pica, ledene cajeve, suhomesnate proizvode, kekse (osim povremeno integralnih), bijeli kruh i peciva, grickalice, gotove pudinge i ostale pudingaste proizvode, gotovu hranu (tipa konzerve i vrecice).

Kad kazem povremenoo, onda je to otprilike jednom u dva mjeseca.
    I ne mislim uopce da izazivam kontraefekt. To sto su okruzeni svakodnevnim pritiscima da si kupe Colu i pizzetu pokusavamo rijesiti homemade marendom za skolu i razgovorom o dobroj i losoj hrani.

Osobno su mi posebno mrska ona Kinder-sranja. To je sami secer s malo umjetne arome. Nije mi drag ni sladoled ali i ja ga jedem pa mi je samim tim licemjerno braniti djetetu da ga jede. No i to se trudimo smanjiti tako sto si doma radimo svoj slajos u aparatu.

I uopce ne mislim da sam frikusa, ako mi djeca odu na neki rodjendan, jedu sta im je ponudjeno, ponekad su ko pusteni s lanca, ponekad nista ni ne pogledaju. I jos puuuuno toga mogu popraviti. To sto smo okruzeni smokijima, kinder-pinguima i fornetima nije mi opravdanje da se tome prepustim, nego mi bas daje snage da ustrajem.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sad ste mi napisali da je voćni jogurt pun šećera. A ti marta radiš pekmez bez šečera ili kak?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

SVE isto kao marta osim što ne pravim taj namaz od rogača i što večera te doručkaste stvari, a ne kuhano od ruka.

s djetetom smo prošli pola evrope i sa hranom nikada nismo imali problema: jede sve što joj ponudimo, ali joj ne nudimo baš svašta.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

marta, uopće ne kupuješ sir?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelovnik:

Doručak - obavezno voće (banana, jabuka, kruška, naranča, što god ima svježe i da je u sezoni, osim jagode) u kombinaciji sa svježim sirom, zobenim/prosenim pahuljicama ili jogurtom. Najčešće kombiniram voće, jabuka je na meniju skoro svaki dan jer dobivamo provjerene (nešpricane), a i jaaaaaako voli jabuke.

Ručak - žitarice (najčešće proso, amaranth, integralna riža, ponekad bio tjestenina) + povrće (mrkva obavezna, obožava je, voli i tikvicu, cvjetaču, zelje, prokulice, grašak, kukuruz, špinat...) ili meso (piletina, puretina ili teletina)/ riba (oslić) +povrće ili jaje+povrće

Večera - rižino ili zobeno mlijeko sa zobenim pahuljicama i sušenim voćem (najčešće brusnice) ili griz na rižinom mlijeku ili palenta na rižinom/zobenom. Koji put večera bananu s dječjim keksima (to nam je "junk" večera, jednom tjedno)

Međuobroci su cicanje.

Pije oko 3-4 dcl vode dnevno.

Od grickalica preko dana jede one rižine oblutke iz DM-a (obožava ih), a u jutarnjoj šetnji nažica pola kifle.

Sve je vrlo jednostavno za pripraviti, samo mu kuham i ne vidim razloga da ga počnem hraniti drugačijom hranom kad je ovo zdravo, jednostavno i voli to jesti. Da mu počnem davati hrenovke i pomfri, čisto sumnjam da bi nakon toga ponovo jeo tikvicu ili proso. Znam po sebi. :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da govori o voćnim sirevima tipa "dukatino"

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    mislim da govori o voćnim sirevima tipa "dukatino"
    Sorry, ja ne znam ni da to postoji...

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

samo napomena iako sam dojila samo 6mj nisan ranije ni počinjala
    s dohranom,prvi jogurt koji je jeo je bio naravno onaj obični(s kravicom kad su makli za božić kravicu bila je pomutnja )
    komade voća mu nisan mogla stavljati jer kad sam probala se gušio a u isto vrijeme je sam grizao/žvakao jabuku i sl.
    a dukatino sam mu počela davati negdje s 16-17mjeseci,jer nejede ni
    pudinge ni monte,ma i dan danas kupimo kinder jaje zbog igračke a ne čokolade i svi se čude kad mu donesu čokoladu zašto neće da jede

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Sorry, ja ne znam ni da to postoji...
    ja danas išla proučavati i svašta naučila

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    ponekad su ko pusteni s lanca, ponekad nista ni ne pogledaju.
    ja sam prvi put ostala :shock: kad sam je vidjela kako harači, ali sam onda promatrala i djecu koja svakodnevno jedu sve to...
    moja je bila "mila majka" naspram njih...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj marta prvotno napisa
    ponekad su ko pusteni s lanca, ponekad nista ni ne pogledaju.
    ja sam prvi put ostala :shock: kad sam je vidjela kako harači, ali sam onda promatrala i djecu koja svakodnevno jedu sve to...
    moja je bila "mila majka" naspram njih...

tocno tako. prvi put sam se sablaznila, a onda sam skuzila da cak i razulareni pojedu manje od ostalih koji to konzumiraju svaki dan...

martinaP, mislila sam na jogurte i sireve kojima je kakti dodano voce. uglavnom, iz frizidera u ducanu mi uzimamo maslac, obicni jogurt, vrhnje i povremeno svjezi sir. mlijeko konzumiramo minimalno, uglavnom u kavi. ja se ne mogu jos uvijek priviknut na kavu bez kravljeg mlijeka.

apricot, ni moji klinci bas ne jedu ono sto (rijetko) ostane od rucka osim ako je u pitanju burek od sira il nesto takvo.

TeinaMama, mislim da ne mozes usporediti pekmez koji ja sama doma radim u omjeru 1:6 ili 1:7 s kupovnim, konzerviranim vocnim jogurtom. neke pekmeze napravim bez secera, i to se moze.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A dobro Marta, onda hvala na dobroj ideji. Jer ja imam hrpu domaćeg pekmeza doma od obje bake, a nisam ga davala Tei jer joj baš ne dajem slatko. Mislila sam da ne smije pekmez. Baš sam zmotana. Sad imam još jednu ideju za doručak.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I da nadodam - prilično me živcira što svi vrše pritisak na mene "kad ću mu početi davati NORMALNU hranu" i tretiraju zdravu prehranu djeteta kao roditeljsko pre*eravanje (to mi je omiljeno ), noseći svoj "pohana mesina i pečeni krumpir" jelovnik kao orden, a istovremeno zanemarujući činjenicu da je vodeći uzrok smrti u Hrvatskoj - bolesti krvožilnog sustava. Odmah nakon toga slijedi rak. Hm, hm, to sigurno nema nikakve veze s prehranom...

Ja takvu budućnost svom djetetu ne želim. A to što društvo ohrabruje takvu prehranu snebivajući se nad pomnim biranjem jelovnika me živo zabole. U Hrvatskoj je super i piti alkohol na hektolitre, pa isto tako neću taj otrov nuditi djetetu.

Ja se hranim katastrofalno, navučena sam na smeća tipa hrenovke i cola, imam 15 kg viška i definitivno ne želim da mi dijete krene tim stopama.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa

Ja se hranim katastrofalno, navučena sam na smeća tipa hrenovke i cola, imam 15 kg viška i definitivno ne želim da mi dijete krene tim stopama.
    Moje prehrambene navike nisu isto baš nešto. Isto znam usput utrpati svašta u sebe i bezbroj puta preskočiti doručak i nekakvu kulturnu večeru. Bezveze i bez reda. Ali baš sam si neki dan razmišljala da to što dijete nastojim hraniti zdravo nije dosta. Tj. dosta je sad dok je mala. Ali definitivno moram mijenjati sebe jer će Tea uskoro biti dosta velika da me počne kopirat, a to neće biti dobro.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Slažem se s gore navedenim širokim popisom dospunog baby junka. Mi još kaskamo i za Kalebovim menijem tako da ništa od junka nismo probali i miljama smo mu daleko.
    Luna, mislim da ćeš vrlo brzo i sama morati promijeniti prehranu jer će tvoje dijete tražiti da proba ono što mama konzumira svakodnevno i neće ti biti tako lako uvaliti mu zdravu zamjenu dok se ti trpaš s junkom.
    Što s tiče pekmeza , npr. domaći pekmez od šljiva pečen u pećnici radi se bez ijednog grama dodanog šećera.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja već sad to smeće jedem i pijem potajno, tempirajući njegov dnevni spavanac. Žalosno, ali istinito.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apropos pekmeza, ne stavlja li se u njega alkohol? :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

alkohol u pekmez, to su neke posebne vrste (mislim, fini je pekmez od šljiva u koji se stavi rum ili rakija, ali rijetko tko to stavlja).

draga moja, da si ti ikad kuhala/pekla pekmez... znala bi da se to miješa satima. u toj cijeloj proceduri, izađe i zadnja molekula alkohola.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Apropos pekmeza, ne stavlja li se u njega alkohol? :?
    Ma kakav alkohol, pekmez je kuhano voće sa ili bez šećera. To je sva mudrost.
    A ovo za potajne užitke u junku, moram . A kad te ulovi bit će .

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

marta mislila sam da si ti veća puritanka, a mogla bi te potpisati od početka do kraja.
    I mogu ti reći da mi je laknulo.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •