Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 164

Tema: Baby Junk Food

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

TeinaMama tu se slazem s tobom jer je i kod mene takav slucaj ali to ovisi o karakteru osobe.
    Znam da ima pune djece koja odrastaju uz alkoholicare i sigurno cekaju dan kad ce sve to nestati i kada ce biti roditelji i ne raditi te greske...
    ...ali ima i onih koji nisu tako "jaki"!
    .

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni je nekak kaj ja znam..bedasto forsati neke specijalne žitarice,tamne čokolade baš svaki put,i nemam pojma koje još kombinacije kad ni mm ni ja ne jedemo takve stvari.jedemo puno povrća i voća ,i dosta pazimo u tjednu imamo juhe,čušpajze,meso... .Hoću reći da mi nije ok da mi jedemo jednu vrstu hrane a M. nešto sasvim drugo

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja se nikad nisam hranila zdravo (što se i vidi na meni )
    ali početkom noine dohrane počela sam paziti na to što mu dajem pa sam tako i ja uz njega počela konzumirati neke namirnice koje prije nikad nisam

pije samo vodu, ponekad mineralnu (jel to ok?) jer ja pijem samo nju
    od namaza abc sir, maslac, ponekad pekmez i med
    naresci: ako, onda domaći pršut, slanina, a od kupovnih dimcek (iako nisam načisto s tim :/ ) i sir
    ponekad pojede kokice iz mikrovalne i slani štapić, (prazni) kornet od sladoleda

od slatkog uspije ponekad nažicati biskvit od kolača, kremu obavezno maknem, iako biskvit može biti i slađi od kreme, al eto,

jogurta jede puno, samo bioaktiv, tu mu za doručak umiješam zgnječeno voće, najčešće bananu
    u šetnji obavezno traži neko pecivo
    meso i ribu ne jede, samo prožvače i pljune
    uglavnom živi na povrtnim juhama, voću i povrću

paštete, pudinzi, lina, čokolada, lizalice, bomboni, smokiji-zabranjeno
    i srećom bake su jako disciplinirane što jako olakšava stvar
    a i činjenica da ne ide u vrtić i da sam ja stalno s njim i mogu to kontrolirati

Tinkili avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Zna li mi tko reći što je sa novom Lino ponudom.

Naime kupila sam Lino kukuruz i ponekad ga koristim za zgusnuti kašicu. Spada li to u junk?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Samo ću da se izjasnim po pitanju "šta sve spada u junk food"
    Junk food je svako jelo iza kojeg AMBALAŽU baciš u smeće.
    Duje jede junk food, ali živimo u svitu u kojem je nemoguće izbjeći takvu spizu, reklame i ponudu. Kako je izbirljiv, rađe idem po njegovom pa mu dam da pojede, ne znam, hrenovku.
    Luka je još daleko premali da bi je uopće kušao.
    A zanima me kako se snalazite za rođendane? Ili općenito proslave.
    Dali se na vašem stolu nađe koji junk proizvod?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    meni je junk sve što ste vi nabrojale, ali i sve ono "lino" smeće koje je ništa + ništa + puno šećera + ništa.
    zapravo mi je to najgore jer je stvoren mit kako to bebe/djeca moraju jesti.

Mi smo prije tri tjedna prvi put probali hrenovku. I sad se nadam da neće opet jesti sljedeće 4 i pol godine.
    Od suhomesnatih priznajem jedino domaći špek i pršut, ostalo - koma.
    Puding još nismo probali, užas i katastrofa.
    Danonino, dukatino, montino (ili kako se već zovu)... zakonom zabraniti...

Sladoled mi nije u toj kategoriji i to je, uz dobru čokoladu, jedini slatkiš koji joj povremeno kupim.
    ja svojoj iz hrvatske donesem po 10 paketa lina i obozava ih zasto je to smece?
    uostalom jede i smokice,i stapice i cokoladu ali u malim kolicinama,kao i monte,danonino i ostalo takozvano smece

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa pogledaj sastav na kutiji.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Danonino je Niko bas nekidan dobio i ja sam bila sokirana sastavom tog kao djecjeg proizvoda, izmedju inih sranja sadrzava 3 vrste gume, nemam pojma sto je to, ali u tim sirevima ili sta su vec ima vise svega osim sira i onoga sto bi trebali imati tako da naravno da mu to nismo dali da jede, MM je probao i kaze da bas i nije nesto.

Mislim da ni vocni jogurti nisu nista bolji od toga tako da ni to ne jede.

Inace kod mlijecnih proizvoda, dakle obicnih jogurta, preferiram hrvatske proizvode, nekako mi se cine "prirodniji".

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja se potpno slažem da treba izbjegavati junk food ali šta mi je bolje kad se svi oko mene ne slažu,neznam više kojim jezikom da govorim i stvarno sam umorna od toga
    plus toga Lucijan tako slabo jede u zadnje vrijeme da vise uopće neznam sta da mu dam-mislim nije da neće određenu hranu nego odbija sve,čim vidi da mu nešto pripremam već slaže face i govori ne,ne

već sam počela mislit da nije nešto psihološke prirode-možda moj nastup stvarno se trudim ali mi je svako hranjenje noćna mora pa možda on osjeti moju nervozu -a možda je samo faza

ili je na tatu koji jako slabo jede

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ništa ne zabranjujem osim onih tvrdih skliskih bonbona kojima bi se mogle udadviti.

Ostalo dozvoljavam u ograničenim količinama.

Kod kuće je svaki dan svježe kuhano (kuha baka preko tjedna a ja vikendom), juhice, raznorazni cušpajzi, domaći piceki i sl.
    Kruh pečem sama, mada cure više vole onaj bijeli iz pekare .
    Coca colu ne pijemo često, jedino ako nam netko dođe pa hoće piti colu ili si MM i ja radimo bambuse .
    Onda se Sara sjeti cole , pa dobije malu čašicu. Inače, voli sok ali se trudim dati ga neposredno nakon obroka, između vodu.

Marta u životu nije popila ni deci soka, ona se napaja samo vodom i mlijekom.

Voćne jogurte jedu.
    Za ručak obavezno juha sa povrćem unutra, meso, riba, prilog krumpir, riža, mlinci, tijesto i sl.
    Za večeru zna biti griz, corn flakes, čok. kuglice s mlijekom, nekada žganci, jaja, namazi, salama , hrenovke.
    Prije bi znale pojesti dosta čokolade, sada samo otvore i ostave. Na količini u frižideru mogao bi mi i Kraš pozavidjeti .

U vrtiću vidim, imaju dosta kuhanog, mahunarke, riža, poriluk,heljda, obavezno jedan voćni međuobrok.

Sara ne voli ništa što je zeleno, hrenovke prije jela, sada ni pogledati . Marta se npr. davi u blitvi na lešo a "frenovke" obožava.
    Ribu vole, meso tak-tak. Marta voli mrkvu, karfiol, krumpir. Sari je to bljak, al jede zelenu salatu, papriku, paradajz.
    Smokiće jedu, čips nikada.
    Kinder jaje sada otvore, uzmu igračku i ostave.

Uglavnom ne nudim previše takvu vrstu hrane, al ako traže, dam

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Što da kažem, do sada smo se uspjeli "izvući" na to da je Aron alergičan (u početku su mislili na km, a kasnije valjda da je samo općenita sklonost alergijama jer su mu i prick i rast bili neg, a kasnije i provokacija na km). Sad mi se čini da će mi najbolji argument moći biti samo... mi to ne jedemo. Neću se izvlačiti na druge, u smislu da su mi roditelji krivi za moje današnje prehrambene navike... dovoljno sam odrasla da mudro odlučujem za sebe. Spoznaja da nam je tijelo poklonjeno i povjereno na čuvanje mi pomaže da se koliko-toliko s pažnjom odnosim prema njemu. Ako nešto nije dobro za Arona, (na duge staze, ne samo sad dok je beba) znači da nije dobro ni za mene.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    U svemu treba imati mjere,tako i u takvoj hrani.Ne valja sve zabraniti jer neće dijete živjeti u staklenom zvonu nego u ovom svijetu ovakvom kakav je i zabranama se može izazvati samo kontraefekt.Lako je potpuno zdravo hraniti bebe i djecu do 2 god.A kad malo narastu?Branit mu nešto na što će nailaziti stalno i svugdje?
    Uostalom,ja ne mislim da je štetna jedna hrenovka tjedno ili malo slatkiša dnevno...Sve treba imati svoje granice
    ovo mogu samo potpisat :D

sve šta ste nabrojali da je junk food (a znam i ja jako dobro da je) moja šefice jede. ne stalno, ne svaki dan, ne u velikim i zabrinjavajućim količinama, ali pojede.

meni je junk food i blitva, špinjača, pome, mrkva, krumpir i svakojako povrće koje se može kupit na pazaru kod bakica a one se kunu da je friško ubrano u njihovom vrtu. moš si mislit. u splitu se taj bakicin vrt nalazi na TTTS-u i gle čuda vrt joj je otvoren ujutro od 4-6, a povrće stiže ko zna odakle.
    dok nisam vidila kako se radi poljoprivreda namijenjena prodaji i ja sam virovala bakici i njenom kunjenju kako je sve iz njenog vrta. a kad tamo više se troši otrova da povrće sazrije na vrime ili makar prije nego u susida nego vode.
    ja maloj dajem samo ono šta mi je uz pomoć čiste vode uspilo niknit u vrtu i sezoni.
    i gori mi je taj junk food od povrća nego sto hrenovki i pašteta.

kaže moj susid: ja svoj kupus ne bi dao ni prascima za pojest, ali ko ga hebe prodat će se na pazaru :shock:

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kad smo kod hrane koja nije za bebe, ponekad nije ni loše kad ljudi misle da bebe klopaju čokoladu. danas je Sunčica dobila čokoladu i bombone - pogodite tko je pojeo

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma ne vjerujem da je netko za Sunčicu donio bombone i čokoladu :shock: . Da mi netko to sad donese za dijete, ja bi se vjerovatno odvalila smijat, jer bi mislila da sam na skrivenoj kameri.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="Loryblue"]
    Citiraj Trina prvotno napisa
    kaže moj susid: ja svoj kupus ne bi dao ni prascima za pojest, ali ko ga hebe prodat će se na pazaru :shock:
    majku mu njegovu,i onda dođeš na pijacu,računaš da kupuješ zdravo za svoje dijete a ustvari kupuješ smeće

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ive prvotno napisa
    Ma ne vjerujem da je netko za Sunčicu donio bombone i čokoladu :shock: . Da mi netko to sad donese za dijete, ja bi se vjerovatno odvalila smijat, jer bi mislila da sam na skrivenoj kameri.
    Ma zašto ti je to toliko čudno? Radi se o starijim ljudima koji su bili roditelji pred 40 god i nemaju unuke. A Sunčica službeno ima 8 mjeseci, to zvuči puno.
    Desilo mi se već više puta da me ljudi pitaju jede li već sve, ali mahom ljudi koji nemaju malu djecu.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Samuel je jos mali pa ne jede nista osim zdrave hrane koju mu nudim. jedemo:
    voce i povrce (srecom, moji su roditelji poljoprivrednici i znam sigurno da je sve sto mu dam svjeze),
    zitarice- rizu. kukuruz, amarant, proso, kvinou.
    mlijeko- adaptirano jer,na zalost, vise ne dojim.
    meso -pilece (izmiksam i pomijesam sa nekim povrcem kuhanim i zgnjecenim vilicom.)

Malac je alergican na kravlj mlijeko, psenicno brasno, jaje, kikiriki, malo i na bananu ali je mogu povremeno dati.

Srecom, sa dohranom nisam nikada imala problema, Samuel jede sve sto mu stavim u tanjur. A ako nesto ne zeli to mu pomijesam sa necim sto voli i to je to.

Kada me ljudi pitaju sta odajem djetetu da jede, a ja im nabrojim, gledaju me kao nekakvu ludakinju koja "muci" svoje dijete, pitaju se zasto mu ne dajem i "normalnu" hranu (npr. sokice, krafne, pudinge...)

A o bakama i prijateljima da ne pricamo. Oni mi se samo smiju ulice, i vec donose smokije i slicne gluposti (bez obzira na alergije).

Stvarno se borim da moje dijete sto zdravie jede ali pritisak iz vana je velik. Po nekad sam stvarno umorna i dosadilo mi je stalno iz nova objasnjavati.

On sada im tek 9 mj. pa je lako , a sto cu kasnije kad pocne razumjeti?
    I kako se oduprijeti nedokaznim i tvrdoglavim bakama i svekrvama i sl?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moceko, ne moraš se brinuti što će biti kad dijete bude starije jer se temelji ishrane postavljaju od početka. Ja sam Tei kad je bila baš mala branila junk food, tj. branila sam drugima da joj daju. Sad kad ima skoro dvije godine joj ne branim kad dođemo u goste niti čokoladu, niti smokiće, niti bilo kaj drugo, al ona sad to više niti neće. Zagrize čokoladicu i ostavi. Tak i smokići - pojede četri-pet komada, a od toga joj stvarno neće biti ništa. Doma jede hrpu voća i ak u gostima pojede nešto tzv. junk food ne smeta mi. Doma to ne držimo.

Pitanje: smatrate li obične štapiće i perece npr. one Podravkine) junk foodom? Tea ih jede ponekad.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeinaMama prvotno napisa
    Pitanje: smatrate li obične štapiće i perece npr. one Podravkine) junk foodom?
    Ne.
    Ne jedemo ih, ali to mi nije junk, kao ni čoksa, sladoled, domaći kolači...
    Meni je junk sve ono što sadrži E-ove, pojačivače okusa, umjetne boje i gomilu šećera.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E da. I mi volimo sladoled. Ne držimo ga nikad doma jer nam je zapravo zanimljivije otići u grad na sladoled. Sad u ljeti rijetko možemo proći kroz grad a da ne kupimo sladač, to nam je postao ritual. Tea već može smazati cijelu kuglucu, al onog Podravkinog ili Ledo jer su te kuglice uvijek manje od onih "domaćih" iz slastičarne.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj TeinaMama prvotno napisa
    E da. I mi volimo sladoled. Ne držimo ga nikad doma jer nam je zapravo zanimljivije otići u grad na sladoled...
    Slažem se s time "sladoled se jede u gradu". Meni se čini ok kupiti sladoled i grickalice kad smo negdje, jednu čokoladicu, smokić ili nešto tako kad smo u kupovini... ali ne držati zaliku takvih stvari doma.
    Sunčica je stigla tek do jabuka i krušaka, ali tu taktiku s nedržanjem doma pokušavam primjenjivati na nas velike. I pali... evo trenutno pijem kavu i tako bi mi dobro došao koji keks... ali nemam ih doma pa ću pojest jabuku

Usput, postajem alergična na rečenicu: "vi jedete a bebi ne date". To čujem čak i od konobara u slastičarni

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

TeinaMama, hvala ti. Puno mi je lakse kad vidim da nisam jedina koja ima takve probleme. Stvarno ne znam sto ljudi vide toliko dobro u tom junk foodu.
    I, klara, isto tako. Meni cak i teta govori da dijete sigurno pati gledajuci mene kako jedem sladoled. Sto reci...

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kada je već riječ o sladoledu....ono u slastičarnici nije sladoled nego prah koji se smućka, i taj "sladoled" stoji danima.

Ostali sladoledi po dućanima su hladni deserti, danas se jako teško može naći pravi sladoled :/

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    pa pogledaj sastav na kutiji.
    nova sam ovdje.
    ne znam kaj je prije pisalo, ali sad piše ovako: 'rižino brašno i vitamini (Bgrupa, folna kiselina i niacin)'. Još piše naprijed: '7vitamina, bez šećera, bez glutena'

ne valja :? -ja sam mislila da je dobro jer mogu napraviti na mm

prepoznajem se u Luni , valjda ću se promijeniti prije nego se počnem skrivati
    Ali stvarno ne znam što ću s OGROMNIM količinama cole koju pije MM s argumentom da ne pije (alk) i ne puši!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    to mi nije junk, kao ni čoksa, sladoled, domaći kolači...
    Meni je junk sve ono što sadrži E-ove, pojačivače okusa, umjetne boje i gomilu šećera.
    ja ne znam za (kupovni) sladoled bez E-ova a i štapići su strogo gledano junk (prazne kalorije i puno soli)

protiv čokse nemam ništa a i ostalo si priuštimo ponekad

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj dambo prvotno napisa
    Ali stvarno ne znam što ću s OGROMNIM količinama cole koju pije MM s argumentom da ne pije (alk) i ne puši!
    pokaži mu to:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ba896e6e5d169b

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    ma nisu baš sr***, ako su pod kontolom. Mislim bake , što je izuzetno teško postići. A ti si grozna mama koja djeci ne da čokoladu
    Muka mi je vec sada, malog ce mi od godine dana cuvati svekrva, a kako reci da mu ne daje sva ta sranja. Morat cu napisati i isprintati listu, a onda ce biti uvrjeđena.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čitam, čitam i vidim da je Luna napisala nešto o Pohanim mesinama i krumprićima.. i uh, al bi sad malo maminog pohanog Btw. od kad sam rodila na nedjeljnim ručkovima meni se specijalno mama potrudi napraviti neko bijelo meso na naglo i onda samo gledam u njihove tanjure s pohanim (morala sam puuuuno smršaviti i počet jesti zdravo, pa je navika ostala).

Inače, nemam pojma jel će neki reći da je junk ali Patrik smije jesti
    - štapiće, perece rijetko, nekad crnu čoksu nekad običnjaču, ali to je recimo 1 kockica i on sretan (ni ja ne mogu pojesti cjelu čokoladu pa mi je uopće nezamislivo mu puno nuditi), sladoled (ja si kupim 2 kuglice, njemu iuzmem prazan kornet i onda iz svojeg slatkaća "uzmem" malo i to je to).

- šunka, sir domaći, sir ponekad kupovni (ementaler isl) i to jako voli, kod kruha i peciva uopće ne ograničavam koliko će pojesti jer ionako ne pojede puno. Jedno 4 puta je jeo malo voćnog jogurta, a često obični.
    Lino svih vrsta mama obožava, njemu je bljak osim u kratkom periodu na moru, kad smo mu prvi put dali da sam proba jesti pa je pristao na medolino (kojeg je bilo svuda).

- puding skuham doma.
    - pekmeze sam znala i prije raditi sama, uijek s malo šećera jer su tako finiji. Moja baka je na selu uvijek štedila na šećeru jer se to moralo kupiti a voće se uber, pa bolje onda manje šećera. A nitko nije radio bolje pekmeze.

- med još ne jedemo.

- paštetu ni ja ne volim, jede ju mm kad si sam kupi

- kolače kad ispečem, jede.

Eto. Jesam nemajka. E da, kad mazne smoki, ne bediram se, jer me sram mu otimat po parku ili gdje već.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naš "junk" sa 17 mjeseci:

SLATKO: kad žica čokoladu, kupim mu malo Životinjsko carstvo, pojede pola. Ili dobije kockicu-dvije čokolade za kuhanje. Jako voli čokoladne muffine, to moram sakrivati od njega (ili napravim verziju s voćnim šećerom i bez pecilnog praška). Kod bake smije jesti domaće kolače (biskvit+voće). Kad kupujem sladoled, dam mu prazan kornet (dala sam mu da proba i sladoled, ali mali čudak NE VOLI SLADOLED!!:shock: :shock:
    Kupovne đinđe (voćni jogurti, razna Lina, Monte, Danonino, Kinder shitevi i ostalo) nije probao niti će probati tako skoro.

SLANO: štapići od Pira iz DM-a (to mi nikako nije junk, ali ajde), rižine pahuljice (nije ni to)...Hm...Što onda jede od slanog junka? Aha, bijela peciva. Sve manje.
    Smoki, naresci, paštete...Nou vej.

Meni je i ovo što jede već lagano too much, a kamoli da bih mu dala ovo ostalo. Inače, glavne obroke i dalje jede skroz zdravom, povrće, juhice, voće, žitarice...

I još nešto. Napikirao se na smoki, a u parku ga imaju gotovo svi. No, ne predajem se, već bacam kontru - odlazimo u park oboružani voćem, rižinim pahuljicama, cornflakesima...I onda na kraju nas ostala djeca žicaju klopu.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

kd nas kao Luna samo moj jede jako rado slaninu , ne damo mu puno i jako sitno sjeckano
    peciva - uglavnom ne jer gotovo uopće ne jede ni kruh

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čekaj, :shock: , tebi je slanina junk food?!
    odoh se onesvijestiti...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja ne znam jel se zezate ili kaj ali ja mislim da slanina (špek), šunka, domaća kobasica isl nisu junk.
    Ili?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa, meni u svakom slučaju - nisu.
    mislim, sigurno ne bih jednogodišnjem djetetu davala kulen ili pršut, ali neposoljenu domaću slaninu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Suhomesnati proizvodi se rade od svinjetine, je li tako? E, pa ja to uopće ne dajem, to je najveće smeće od mesa. A i nemam domaće.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ja ne znam jel se zezate ili kaj ali ja mislim da slanina (špek), šunka, domaća kobasica isl nisu junk.
    Ili?
    ne dirajte mi slaninu ....

panceta se preša i drži u krupnoj soli, nakon toga slijedi sušenje + dimnjenje (smreka je najbolja)
    al nema konzervansa

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jako voli čokoladne muffine, to moram sakrivati od njega (ili napravim verziju s voćnim šećerom i bez pecilnog praška).
    Ovo sam već davno tražila i nisam ništa pametno našla - što je zapravo prašak za pecivo, je li loš i da li ga smiju konzumirati osobe koje ne smiju kvasac?

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ili?
    ne dirajte mi slaninu ....

panceta se preša i drži u krupnoj soli, nakon toga slijedi sušenje + dimnjenje (smreka je najbolja)
    al nema konzervansa
    a mislim da nekak slanina nemre biti neslana... ili griješim?

Ja sam uvijek bježala od vrištanja prasaca, kobasica, topljenja čvaraka itd. To ne znači da gotove proizvode ne jedem, samo zažmirim kad se sjetim domaćeg procesa obrade...

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj dambo prvotno napisa
    pokaži mu to:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ba896e6e5d169b
    sad sam vidla. baš sam danas natankala goste s tim

a zakaj je zaključana tema? - kužim ali mi se činila zabavna

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

počeli smo blebetati i zauzimati prostor na serveru s nebitnim glupostima, pa nas zaključa
    da se ostavi mjesta konstruktivnom razgovoru

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

glede sladoleda. luna, kazes da nije junk, ali jesili pogledala sastav? e do e-a, sve neka kemija :/ i to ledo sladoled, od cega se sastoji onaj obicni, bolje da ne mislim.

zeko falabogu ne voli slatko, osim vocnog jogurta na koji ga je tata navukao (da se mene pita ne bi ga jeo, al ajd, tih par zlica...)

od slanoga voli stapice i sezam stapice, za to ce prodat i oca i majku ponekad jede domaci spek.

to je otprilike to. cokoladu, smokije i monte-ine nikad probao niti se nadam da ce skoro.

i da, jede isto sto i mi, ne kuham posebno za njega. tako da to obicno nije kuhana hrana nego wok na razne nacine, tijesto sa nekim umakom, jela iz pecnice i sl.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja cu sljedece godine na ljeto u hrvatskoj sama pravit sladoled, jer kad procitas sastav na ledu i co..brrrrr

hidrogenizirane biljne masti, eovi raznorazni, arome umjetne, zgusnjivaci svakojaki...brrrr

u becu zaista ima sladoleda od organskih (i neorganskih) sastojaka i to u "suvislom" sastavu:
    mlijeko, slatko vrhnje, zumanjak (po potrebi) i voce, ili kakao, vanilija... i secer odnosno slad.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kupujem sladoled u jednoj lokalnoj slastičarnici, domaći, ali bez jaja. Jedini bed u njemu je šećer, a s tim mogu živjeti.

No, Kaleb ionako ne voli sladoled.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

OT - hmmmm nije li to sladoled na avataru?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa

OT - hmmmm nije li to sladoled na avataru?
    Možda je jogurt?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kupujem sladoled u jednoj lokalnoj slastičarnici, domaći, ali bez jaja. Jedini bed u njemu je šećer, a s tim mogu živjeti.

luna si sigurna da oni to rade domace?

ovo sto sam vidjela u rovinju su sve nekakvi peahovi koji se kupuju u italiji i onda mijesaju s vodom ili mlijekom?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    ja cu sljedece godine na ljeto u hrvatskoj sama pravit sladoled, jer kad procitas sastav na ledu i co..brrrrr

hidrogenizirane biljne masti, eovi raznorazni, arome umjetne, zgusnjivaci svakojaki...brrrr
    Iz navedenih razloga mm je čvrsto odlučio kupiti aparat za sladoled i raditi ga doma.
    Ja se apsolutno slažem da je to zdraviji način i da su naši sladoledi živa kemija, ali jednostavno nemam srca uskratiti curama gušt lizanja slatkača vani, u šetnji. Mislim da je mojoj Megici sladoled, kao dio izlaska ili šetnje, postao čak neka vrsta duhovne hrane, da samo vidite koja je to sreća. Uostalom, velika većina roditelja zna o čemu pričam. Iz tog razloga, čisto sumnjam da će mm domaćim sladoledom uspjeti iskorijeniti želju za kupovnim, jer to jednostavno neće biti to. Nije isti doživljaj jesti sladoled doma za stolom ili vani, baš kao što je i nama svima veći gušt pojesti pizzu vani, ili popiti kavu, nego doma.

Jogurt je, nego kaj?!
    A ovaj naš lokalni slatkač i nije domaći, ne zavaravaj se, micek.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hm linda, o tome nisam razmisljala.

ini je isto ritual na plazi ujutro i popodne ili kuglicu od leda, ili snjeguljicu ili kiss-kiss (zbog onih tatua )

u becu poslije skole ako je vruce idemo u nas bio ducan i tamo si izabere sto hoce, ili kupimo vlika pakovanja, pa za kuci poslije vecere.

tu i tamo odemo i sa nekim iz skole u bortolotti (jedna o najboljih sladoledarnica u becu) cijem sladoledu ne pise sastav, ali cisto sumnjam da je osloboden nekih od eova, mada mislim da nije jako katastrofican.

zbog socijalnog aspekta nisam dogmaticna, ali pazim da nije precesto.

(dobar ti je argument sa kavom, ja isto espresso volim popit vani)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Jogurt je, nego kaj?!
    A ovaj naš lokalni slatkač i nije domaći, ne zavaravaj se, micek.
    Jogurt, jogurt.

Kako nije? Kod Katice? Ali dobro, kao što rekoh, konzument sam za sad ja. Onih par lizova ću preživjeti.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pa, kod Katice ti je Ledov sladoled. Razlog zašto tamo kupujemo je to što ipak vjerujemo da je manja mogućnost pojave salmonele u Ledovom sladoledu, nego kod "stričeka". A da ima e-ova k'o u priči, to je 100%.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Pa, kod Katice ti je Ledov sladoled. Razlog zašto tamo kupujemo je to što ipak vjerujemo da je manja mogućnost pojave salmonele u Ledovom sladoledu, nego kod "stričeka". A da ima e-ova k'o u priči, to je 100%.
    E, čekaj, pa nije isto Ledov sladoled u vrećici ili na štapiću koji ima rok trajanja xy vremena, pa zato i konzervanse i sl. i ovaj koji se stavlja u kornete...Nije da vučem vodu na svoj mlin, znaš i sama da mi dijete nije sladoledoljubac (izuzev onog izoliranog incidenta s onom mrvom vanilije ), nego me sad to stvarno zanima. Otkud ti to da je i taj krcat eovima?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •