Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
Jelovnik:

Doručak - obavezno voće (banana, jabuka, kruška, naranča, što god ima svježe i da je u sezoni, osim jagode) u kombinaciji sa svježim sirom, zobenim/prosenim pahuljicama ili jogurtom. Najčešće kombiniram voće, jabuka je na meniju skoro svaki dan jer dobivamo provjerene (nešpricane), a i jaaaaaako voli jabuke.

Ručak - žitarice (najčešće proso, amaranth, integralna riža, ponekad bio tjestenina) + povrće (mrkva obavezna, obožava je, voli i tikvicu, cvjetaču, zelje, prokulice, grašak, kukuruz, špinat...) ili meso (piletina, puretina ili teletina)/ riba (oslić) +povrće ili jaje+povrće

Večera - rižino ili zobeno mlijeko sa zobenim pahuljicama i sušenim voćem (najčešće brusnice) ili griz na rižinom mlijeku ili palenta na rižinom/zobenom. Koji put večera bananu s dječjim keksima (to nam je "junk" večera, jednom tjedno)

Međuobroci su cicanje.

Pije oko 3-4 dcl vode dnevno.

Od grickalica preko dana jede one rižine oblutke iz DM-a (obožava ih), a u jutarnjoj šetnji nažica pola kifle.

Sve je vrlo jednostavno za pripraviti, samo mu kuham i ne vidim razloga da ga počnem hraniti drugačijom hranom kad je ovo zdravo, jednostavno i voli to jesti. Da mu počnem davati hrenovke i pomfri, čisto sumnjam da bi nakon toga ponovo jeo tikvicu ili proso. Znam po sebi. :/
ovako i mi. iskljucivo sirovo ili kuhano bez ikakvih zacina.
sok nije nikad probala, osim frisko iscjedjene narance u kasici. cajeve ne pijemo, smatram da je mm zdravije. i nije kifla porok vec kruh. i nismo nikad probali djecje kekse. to mi je isto bljeeee kao i sve one polugotove djecje zitarice, sve imaju secera.
sve ostalo za jednogodisnje dijete za mene je junk food.
kad me pitaju zasto joj ne dajem "pravu hranu" velim im koliko njih se pod stare ili zrele dane okrece zdravoj iskrani, leso pripremi, light, makrobiotici, vegetarijanstvo. od masnoca jedino domace maslinovo ulje. bed mi je jedino voda, jos muku mucimo s prihvacanjem iste.