Citiraj sbuczkow prvotno napisa
Citiraj Jelka prvotno napisa
Jana je s 3 mjeseca, nakon 3 sata nejedenja, pojela iz obje cice, i vaga pokazala 50g. A trebala je kajjaznam 150. I što bi većina mama pomislila? Moja Jana je takva bila, jela je često i pomalo. I na kraju mjeseca skupila dovoljno.
3 mj je drugacije od 3 tjedna. sad ni mene nije briga koliko on pojede, gledam popisane pelene. Tada je bio bolestan, primao je antibiotike i morala sam pratiti da li ima temperaturu i bilo mi je i tekako vazno da unosi dovoljno tekucine. Mislim da je svaka situacija individualna i zato ne bih kategoricki rekla "ne". Ja sam opisala zasto je meni vaganje pomoglo...
Ma s time sam htjela reći da bi beba od 3 mjeseca trebala pojesti jako puno u jednom podoju, a Jana je bila daaaleko od toga. A da potkrijepim ovo što kažeš da nije isto 3 mj. i 3 tj., Janu je vagala patronažna (nažalost, ne želim taj stres nikome, zato se kategorički protivim vaganju), oko 3. tjedna života u 5 dana je dobila samo 40g. Strašno, jel da? U tvom slučaju, ti si smatrala da ga moraš nadohranjivati. E vidiš, ja nisam jer sam vjerovala da je sve u redu. A da sam bila nesigurna, ooo, itekako. Pa kako bih bila smirena pored totalno nepodupiruće okoline, uključujući i MM-a (pitanja usred noći imam li ja uopće dovoljno mlijeka ), osim naravno cura ovdje i moje šogice. Pisala sam to davno, kad je to bilo aktualno, ali probaj si zamisliti da ti netko kaže da će ti dijete umrijeti ako tako nastaviš. Ne želim zvučati patetično, samo da znaš da je grah mogao drugačije pasti, da nisam ustrajala na nevaganju i nenadohranjivanju.

I pliz nemoj se naljutiti ak sam bila predirektna, ali toliko sam se napatila u početku zbog gore opisane situacije da sikćem na sve i svakoga.