Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: vlasište

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno vlasište

neću ovu temu stavljati pod zdravlje djece, jer mi to i nije bolest. dakle, moja curica ima skoro dvije godine i jako suho vlasište, perutavo, gotovo kao tjemenica!' kosu joj perem svaki drugi dan onim novim **** šamopnom i nema veze, zapravo koji šampon koristimo! pošto ima relativno slabu kosu, to se dosta vidi :/ . ima li koja sličnih iskustava i kako ste to riješile?
    ako admin misli da je tema ipak za zdravlje djece, nek me slobodno prebaci

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

a da smanjite uporabu šampona, možda ma koliko blag bio ipak dodatno iziritira vlasište..
    Mi i inače koristimo ducray-ovu liniju Aderma za atopičnu kožu, spasilo nas sve...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja bih išla dermatologu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nataša, Nika ima 28 mj i isti problem. Ima jako puno kose i izrazito gustu kosu i sve smo isprobale, ali smo svakako smanjili pranje kose na jednom tjedno., i to vec radimo tako sigurno godinu dana. Kak ima suhu kozu i na nogama, uveli smo pranje i tusiranje s eucerinovim proizvodima (ulje za kupanje i ulje za tusiranje) i koza je puno puno bolja, tako da uopce ne moram nicim vise mazati. Vlasiste je bolje nakon eucerinovog sampona za kosu ((kršitelj koda)ovo mi je samo pogorslao stanje), s tim da sam prije nekih mjesec dana kad je bilo jace namazala par kapi parafinskog ulja i sad je ok. Razmisljam da je osisam skroz kratko (em dolazi vrucina, em zbilja ima divlju, gustu,kovrcavu kosu), i ako se ponovi perutanje, ici cu dermatologu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nataša, Nika ima 28 mj i isti problem. Ima jako puno kose i izrazito gustu kosu i sve smo isprobale, ali smo svakako smanjili pranje kose na jednom tjedno., i to vec radimo tako sigurno godinu dana. Kak ima suhu kozu i na nogama, uveli smo pranje i tusiranje s eucerinovim proizvodima (ulje za kupanje i ulje za tusiranje) i koza je puno puno bolja, tako da uopce ne moram nicim vise mazati. Vlasiste je bolje nakon eucerinovog sampona za kosu ((kršitelj koda)ovo mi je samo pogorslao stanje), s tim da sam prije nekih mjesec dana kad je bilo jace namazala par kapi parafinskog ulja i sad je ok. Razmisljam da je osisam skroz kratko (em dolazi vrucina, em zbilja ima divlju, gustu,kovrcavu kosu), i ako se ponovi perutanje, ici cu dermatologu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: vlasište

Citiraj nataša prvotno napisa
    neću ovu temu stavljati pod zdravlje djece, jer mi to i nije bolest. dakle, moja curica ima skoro dvije godine i jako suho vlasište, perutavo, gotovo kao tjemenica!' kosu joj perem svaki drugi dan onim novim **** šamopnom
    Mislim da je dovoljno prati jednom tjedno kosu. Možda joj smeta prečesta upotreba šampona.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nama se to pojavilo u sijecnju, ubrzo nakon osipa po cijelom tijelu i dijagnoze AD. Sa 11 mjeseci.
    Sada je koza cista, a vlasiste je u nekoj fazi "oporavka, vracanje na staro".
    Pedijatrica mi je rekla da sa AD uljanim kapima namazem i prebrisem, ali ja nesto nisam.
    Nemam pojma zasto.
    Prorijedila sam pranje kose jednom tjedno, a i tada koristim bas blagi sampon.
    I evo, gotovo proslo.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Svaki drugi dan šamponom prati kosu je previše. Dovoljno je jednom tjedno, sa što manje šampona. Šampon isušuje kožu, a dječja koža je nježna. Uostalom, ne vjerujem da se tako jako zaprlja da ju treba toliko šamponirati.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

potpisujem Honey

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja glasam za pranje kose jednom tjedno

Mi smo imali problema s tjemenicom (tvrdiš da tvoje gotovo nalikuje tjemenici) sve dok nismo počeli koristiti Mustelin šampon protiv tjemenice - blag a djelotvoran. Otad pa skroz dosad peremo samo i isključivo s tim šamponom, iako se Lei tjemenica nije pojavila već više od godinu dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •