Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: ulje za perinealnu

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ulje za perinealnu

cure- jel bi mi mogla neka od vas prepisati tocno kak se to ulje zove tj kaj pise na njemu.
    idemo u subotu u austriju, a obzirom na moje poznavanje njemackog... - mogla bi se eventualno skinut u apoteci i pokazat kaj trebam.
    postedite me toga ( tj- postedite ove u apoteci ) pa mi napisite da ja samo mogu gurnuti teti papirek.
    hvala!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa ne znam,ja sam to radila s običnim baby uljem.I imalo je efekta. :D

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Weleda
    Huile pour masage a l'Arnica . Ovo je na Francuski al ovo ulje mozes svugdje kupiti.Narandjasta kutija i na vrhu pise velikim slovima WELEDA i ispod imas onu ljekarsku zmiju.Uzmi to ulje jer je naj bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ne moras to kupiti u Austriji, ima i u zg.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ines, možeš pliz donijeti i meni?

Ivana, jesi sigurna? Gdje? Cure su rekle da se više ne uvozi zbog male potražnje ili nečeg sličnog.

Mostarka, zar se nije spominjalo ružino ulje i još neke stvari u sastavu. Ovo što si ti napisala meni zvuči kao da je samo od Arnike?

(kak sam vas sve prozvala )

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

E pa to ti neznam. Cula sam od dosta zena da se dobro mazati sa tim Arnikinim a za ostalo pojma nemam.
    Iskreno receno ja nisam koristila nista .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto skroz zbunjena. Ima Arnikino ulje za masazu koje je i za trudnice. To u DM-u. Onda u Bipi ima tamo kod djecjih krema i posebno weledino ulje samo za trudnice, ali na njemu ne pise da je za perinealnu tj. za dammmasage. :/

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo ja opet ponavljam,zašto mislite da je TO Weledino bolje od npr.običnog baby?Meni je ginić rekao da je to sasvim ok.Zašto bacati novce?Ja sam radila s Johnson's baby oil i nije mi štetilo ni u kojem pogledu.O epiziotomiji pri porodu nisu ni pomišljali!

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja mislim da je Jonhsonovo i Weledeino iste cijene ili kao je u razlici al skroz malo. Jonhson je takodjer dobar i poznat.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prozvana sam pa sam ti poslala pp.

a zakaj mislimo da je bolje? ne mislim, ali sam streberica

ni kod mene nisu pomisljali na epiziotomiju. isla sam na carski.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro- jel na kraju to to ili nije?mislim- ta arnica.

ak ima kupit u zg- jos bolje, al i ja sam se povela za onim topicom di pise da ga vise nema.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ines, pisat ću ti pp.

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni će ga nabavit frendica koja ima dućan u Velikoj Gorici. Nabavila mi je i ulje za strije i super je. Dućan je na tržnici u podrumu i zove se Bio-avena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cekajte, jel onda u principu za perinealnu moze i bilo koje ulje namijenjeno trudnicama tj. protiv strija?
    Zar nije Samaritanka negdje spomenula da je dobro ulje za perinealnu ono sa vecim udjelom ruzinog ulja? A ruzino ulje bas i ne nalazim u sastavu ovih za trudnice???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel ima kod nas dolje kupit Bübchen proizvoda za njegu djecje koze? Ako se netko odluci za obicno djecje ulje, osim Weledinog cini mi se da to Bübchen pflege öl nije lose, kao cisto je biljno, nema parafinskog ulja, umjetnih sredstava za farbanje, konzerviranje i mirisa. Na bazi je kalendule, jojobina ulja i bademovog ulja, dakle nesto slicno ko i weledino djecje.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MOSTARKA prvotno napisa
    Cula sam od dosta zena da se dobro mazati sa tim Arnikinim a za ostalo pojma nemam.
    arnika se koristi kod istegnuca, reumatskih bolova, hematoma i sl., ali moze i za perinealnu masazu :
    Symptomatic relief of rheumatic pain, stiffness and backache".

...a za perinealnu se koristi ovo:

Weleda Damm mssage oil (pregnancy) - 50 ml
    [1830531] 7.95EUR

Use regularly from the 34 pregnancy week. Contains almond oil, vitamin E, wheat oil and essential oils. Helps to provide elasticity and softens the tissues. Good for the sensitive region of the perineum.

(nasla na ovom linku http://www.bce-europe.com/product_in...e01e6b708ab3b1)

Weleda's pregrancy body oil protects the skin from drying. Use regularly on the skin from the begining of the pregrancy until three month after the pregrancy. Use on stomach, thigh, buttox and breast. Contains mild almond oil, jojoba oil for moisture, Vitamin E, rich wheat oil and Anika oil to better elasticitz. Contains essential oils which gives a nice fragrance.

... makar mi se cini izvrsno za tu namjenu i obicno Holyplantovo bademovo ulje s E vitaminom, moze se koristiti i za djecju kozu, a moze se kupit kod nas u DMu :

inace, sve sto se kod nas ne moze nabaviti, mozete bez problema naruciti u ljekarni Frebel, Dolac 9, Zagreb.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zorana, ima i kod nas Bubchena, meni jako lijepo mirisi

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala puno cure na savjetima i slikicama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ovo ulje za perinealnu masazu nisam vidila tu kod mene u DM-u. vidila sam samo Arnikino ulje za trudnice i u Bipi ima ulje u istoj takvoj kutiji, ali pise samo schwagnerschaft öl, ne i damm massage.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ovo Weledino Dammmassageöl kupila u biljnoj ljekarni u Teslinoj. Kostalo je oko 70 kn.

Ines, ti si vjerojatno vec bila u Austriji, no ako ti nije kasno, ja ti oko Bozica donesem ono sto je meni ostalo - skoro cijela bocica.

Prije me nema u Zagrebu. :/

I da, meni na zalost perinealna nije pomogla.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jao, sanja- nisam bila, idem u subotu.

ak bas ne uspijem nabaviti, javim ti odmah u subotu navecer pa cemo nekaj zmajmunirati, moze?
    hvala!!!!!!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zorana, ovo weledino ulje za perinalnu masazu obicno nema u dm-u (u becu), vec u apotekama ili nekim ducanima sa zdravom hranom.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    jao, sanja- nisam bila, idem u subotu.

ak bas ne uspijem nabaviti, javim ti odmah u subotu navecer pa cemo nekaj zmajmunirati, moze?
    hvala!!!!!!
    Javi mi se, nema frke. I ne moras mi zahvaljivati, meni je to ulje ionako ostalo i nemam kaj s njim.

Nego, bas sam danas bila u dm-u ovdje u Becu i provjerila sam, nema toga u dm-u. Pretpostavljam da ides u Graz i nemam pojma da li to oni imaju ili ne (znam da je izbor drugaciji nego tu), no svakako se nemoj osloniti samo na dm, nego probaj i u biljnim ili obicnim ljekarnama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala na informaciji. Vidila sam neku trgovinu zdravom hranom u 13. bezirku i cinilo mi se izvana da imaju veliki asortiman weledinih proizvoda. Pogledat cu tamo. Samo sam na jedan DM naletila koji je imao veci asortiman weledinih proizvoda od uobicajenog, ali to je bilo negdje u desetom, ne sjecam se tocno gdje.
    U svakom slucaju Bipa ima ovo trudnicko, a za perinealnu cu se dati i ja u potragu.

lidac2004

Početno

Ja sam prije 2-3 mjeseca trazila Weledino ulje za perinealnu (damm-massageol) i nigdje ga nije bilo.Cak sam zvala i njihovog uvoznika Biofarm i tamo su mi rekli da ga nece uvoziti do daljnjega zato jer u ministarstvu zdravstva nisu "smislili" registraciju za takve proizvode a bez toga ga ne mogu uvoziti.Ja sam svoje dobila od jedne cure sa foruma ali ako ga i vi planirate dobiti pazite na datum jer je zadnja uvezena serija trajala do kraja 9. mjeseca,bar mislim da je to bila zadnja.
    Dakle,ili kupite vani ili nadite neku alternativu jer kod nas ga nema,osim ako ministarstvo nije "smislilo" registraciju

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    sve sto se kod nas ne moze nabaviti, mozete bez problema naruciti u ljekarni Frebel, Dolac 9, Zagreb.
    ...oni su posrednici, pa ako se kod nas vise i ne uvozi, preko njih se moze naruciti.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam od Weledinog ulja za perinealnu dobila takav napad gljivica da sam skoro dva dana (dok sam skuzila sta je na stvari, pa dok sam otisla kod ginica) hodala s rukom u gacama jer me je svrbilo za popizdit.
    Inace znam povremeno razvit gljivicnu infekciju (Candida), al me nikad nije svrbiilo, osim taj put u trudnoci.
    Daklem, zemske koje ste sklone Candidi (crkladabogda) budite oprezne s tim uljima za masazu medjice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E marta, dobro si me podsjetila, ali idem otvorit novi topik.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Curke nemoj te mi se pliz smijati , ali je li tim uljem masirate međicu da bude mekša i rastezljivija za porod i tko vam to radi? jesam dobro shvatila ili je to neš drugo! Hvala!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo pročitah pa mi nemorate niš pisati.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Najbolje i najeftinije ulje iz apoteke

Cure moje, evo Vam najjeftinija verzija.... u svakoj apoteci ima za kupiti običnog bademovog ulja i košta oko 10-tak kuna.... inače Welwda je super ali sva ta ulja su na istoj bazi....bitno je mazati se redovito, bademovo ulje je dokazano najbolje ... uz to nema nikakvih štetnih dodataka, mirisa ni boja

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moze li krema umjesto ulja?
    Nego, koliko je statisticki epiziotomija izbjegnuto zahvaljujuci perinealnoj?(iskreno - meni mrsko da se masiram, ako ce me svakako rezati)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ej Ninet.... pa mi imamo iste termine...he,he... šteta što nisi u Zagrebu, možda bi bile i skupa u bolnici

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kako mi se blizi porod, a znajuci ova dva porodilista ovdje, i ja sve cesce mislim kako je steta sto nisam u Zagrebu ili Ljubljani.... :/

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Moze li krema umjesto ulja?
    Na ovo ti ne znam odgovoriti.

Citiraj ninet prvotno napisa
    Nego, koliko je statisticki epiziotomija izbjegnuto zahvaljujuci perinealnoj?(iskreno - meni mrsko da se masiram, ako ce me svakako rezati)
    Jako mali - oko cetiri posto. :/ Imas tocan podatak na portalu, u tekstu o perinealnoj. (Ili sam ga ja nasla negdje drugdje!? :? Senilka. )

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ja sam od Weledinog ulja za perinealnu dobila takav napad gljivica da sam skoro dva dana (dok sam skuzila sta je na stvari, pa dok sam otisla kod ginica) hodala s rukom u gacama jer me je svrbilo za popizdit.
    Inace znam povremeno razvit gljivicnu infekciju (Candida), al me nikad nije svrbiilo, osim taj put u trudnoci.
    Daklem, zemske koje ste sklone Candidi (crkladabogda) budite oprezne s tim uljima za masazu medjice.
    Eto,lijepo sam vam rekla iz mog iskustva-obično baby ulje.I ja sam inače sklona Candidi ali od ovoga mi nije bilo ništa.A i logično,ako bebi tim uljem čistiš genitalno područje zašto ne bi mogla i sebi?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno ulje za perinealnu

cure bok!
    ja sam čula od jedne kolegice s posla da je njenoj sestri koja živi u austriji ginić preporučio masažu sa uljem gospine trave i žena je prošla bez rezanja. kako je moje iskustvo bilo prije više od 4 godine, nisam imala pojma o nekim drugim uljima pa sam u biljnoj apoteci kupila spomenuto ulje i masirala (ajme kako ovo zvuči) se njime 2 x dnevno i bilo je super.
    eto tako, ne morate se rastrčavati po zagrebu i inozemstvu, mislim da je samo stvar u dobrom ulju (ma kako se ono zvalo) i masaži koja će omekšati kožu.
    i, naravno, sretno.
    ja se spremam na ''masažu'' za cca 8 tjedana, a novi član stiže početkom ožujka!!!! upravo lupa i pozdravlja sve virtualne frendice i frendove...

andrea m

Početno

Zna li nekako koji je originalni njemacki naziv za ta ulja za perinealnu masazu (moze Weledino ili bilo koje drugo)?

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Curke a kak ste vi to radile!!??? Mislim jos imam vremena za to, ali se polako informiram i nije mi jasno kak izvesti tu masazu. Nasla sam neki opis gdje se masaza radi s palcevima koji se stave u vaginu i siri se medica prema dolje i u stranu. E, sad meni je to nekak neobicno i nisam sigurna da cu ja to moci. Nemojte se smijati, ali da li vi imate neki drugi nacin.

lidac2004

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa
    Curke a kak ste vi to radile!!??? Mislim jos imam vremena za to, ali se polako informiram i nije mi jasno kak izvesti tu masazu. Nasla sam neki opis gdje se masaza radi s palcevima koji se stave u vaginu i siri se medica prema dolje i u stranu. E, sad meni je to nekak neobicno i nisam sigurna da cu ja to moci. Nemojte se smijati, ali da li vi imate neki drugi nacin.
    ne-to je jedini nacin....ako ne mozes ti nekati to radi tm...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ima negdje na jednom topiću link na jednu spravicu koja je namijenjena za to. Čini mi se to puno zgodnije nego ovo s prstima. Ima čak i mail adresa na koju se može kontaktirati dobavljača tih spravica. Ako netko možda zna cijenu te spravice, i mene interesira.

ingas

Početno

Ja nisam ni pomislila na perinealnu masazu dok mi je nisu preporucili na trudnickom tecaju kao i to cuveno Weledino ulje ( u originalu DAMM MASSAGEOL s prijeglasom na o, iliti ulje za masiranje medjice), uvoznik je (bio) Biofarm a na nasem trzistu ga nema (rekli mi u Biofarmu) jer nemamo dozvolu za njega. Ja sam ga uspjela nabaviti u Sloveniji za nekih 2000 tolara, ali isto tako sam cula da su ucinkovita i raznorazna druga ulja (tipa ulje kantariona i sl.). A primjena je druga prica. Prvi put sam pomislila "pa dobro koji mazohist moras biti da si to radis! to booli", ali sam onda pomislila "kak ce tek bolit kad ce malac htjet izac van!?". Drugi put mi je vec bilo puuuuno lakse. A kolike koristi od toga? Javim vam kad rodim (jos malo).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U kojem tjednu ste počele raditi perinealnu masažu?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Čula sam da Weledinog ulja za masažu (priprema pred porod) ima u Biovegi u Ulici 72 u Zagrebu.
    Cijena je navoidno 70 kuna. Idem uskoro provjeriti, pa javim.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajde please provjeri pa javi... Ja sam trazila u Biofarmovim ljekarnama (gdje sam ga prije kupila), i rekli su mi da ga vise nema - da ga je distributer prestao uvoziti

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam nedavno bila u dućanima BioQBio i rekli su da je problem kod uvoza i da toga više nema.Probala sam da mi privatna apotreka naruči ali nisu u mogućnosti

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Podižem

Pitanje: U kojem tjednu trudnoće započeti s masažom međice?

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kažu nakon 34. tjedna

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Obzirom da očito nisam jedina koja se užasava epiziotomije (ne mislim sad samo na razloge koji se navode na portalu) i smišlja sve i svašta, čisto da pridonesem temi, a možebitno i čijem novčaniku.

Kako mene vode na SD, ja sam pitala dr. H (kojem redovno dolazim sa svakakvim više ili manje nebuloznim pitanjima, na koja on strpljivo odgovori i onda na kraju kaže, ali ja vjerujem da većinu toga možete saznati na rodi :D ) koje ulje koristiti. Na što je čovjek odgovorio kako je zapravo opasno se igrati sa raznoraznim uljima koja su eterična, bez obzira da li su bazna (pitala i za bademovo), obzirom da je u pitanju sluznica. Najsigurnije, a pritom i najjeftinije ulje je parafinsko ulje jer jedino ono sigurno neće izazvati alergijsku reakciju. Sve ostalo je navodno marketinški trik.

Ne mislim otvarati nikakvu polemiku, svatko zna najbolje za sebe, samo sam htjela podijeliti sa širom populacijom.

Na sve to imam pitanje: ja nemam nešto prevelik trbuh, ali svejedno me jako boli kičma kad izvodim dotične egzibicije (istina da sam dobila išijas :/ ), a na sve to meni je to poprilično bolno. Da li je u pitanju moja urođena spretnost , ili je to i drugima izvor neugode?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

i meni je moj ginekolog preporučio parafinsko ulje, ali nakon 36. tjedna (za svaki slučaj)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •