Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Savjet fizoterapeuta

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Savjet fizoterapeuta

Kako sa Davidom idem na vježbice opuštanja jer je hipotoničan i neurorizičan, fizoterapeut mi je rekao da bebu šta više držim u AS jer taj položaj njima najviše paše.
    Ja sam ga naravno poslušala i Davida u šetnji vozila u AS i doma bi najčešće bio u njoj. Sada čitam na Z&Z da dijete do 3mj mora biti u košari.

Sada sam u panici....da li sam pogriješila što sam Davida držala u AS jer mi je tako preporučio fizoterapeut ili ne ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preporuka fizijatra bi trebala biti jača od preporuke na Z&Z .

Uobičajena preporuka je da AS služe za vožnju automobilom, a kolica tj. košara za šetnje. No to kod "vježbača" treba odvagnuti. Fizijatri često preporučaju AS za djecu koja se izvijaju.
    Pretpostavljam da je David hipertoničan ako idete na vježbice opuštanja, a vjerojatno se i izvija?

Kontraprimjer su djeca male porođajne težine tj. ona koja zbog toga ili nekog drugog problema u poluležećem položaju sjedalice imaju problema s disanjem. Njih se (i opet bi to trebalo biti po preporuci liječnika) ne smije voziti u AS nego u dječjem autokrevetiću. Koji pruža manju zaštitu u slučaju sudara nego tzv. jaje ili školjkica tj. sjedalica grupe 0 ili 0+ montirana suprotno od smjera vožnje.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vjerojatno će se javiti netko kompetentniji po tom pitanju, ali sigurna sam da trebaš poslušat fizioterapeuta. Ako je on tako rekao onda ima za to razloga. Mislim da nemaš nikakvog razloga za paniku.

Sada čitam na Z&Z da dijete do 3mj mora biti u košari.
    Da, ali kod neurorizičnih beba vjerojatno vrijede neka druga pravila.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, tinars me preduhitrila i lijepo to objasnila.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tinars David je hipotoničan zbog toga idemo i na vježbice.
    Nisam znala da ipak vrijede druga pravila kod "vježbača"

Sada ste me malo smirile

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo isto vježbali. A imam već i dosta autosjedaličarskog staža
    Drago mi je ako sam ti pomogla.

No ako nisi sigurna u preporuku fizijatra, uvijek možeš potražiti i drugo mišljenje. Ili barem priupitaj što podrazumjeva pod "što više" .

Sretno s vježbanjem!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •