Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 77

Tema: Prohodnost jajovoda

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Prohodnost jajovoda

Bok cure...
    Evo mene s još pitanja...
    Zanima me koju bi mi metodu preporučile za utvrđivanje prohodnosti jajovoda i koliko ste teško dobile uputnicu ?
    Ja sam danas bila kod endokrinologa zbog osteopenije, a on mi je rekao da obzirom da sam dva prethodna mjeseca imala ovulaciju a mužev spermiogram je savršen (rekao ja da dugo nije vidio tako dobar), da bi mi preporučio da napravim prohodnost...
    On mi nije ništa napisao na nalaz (predpostavljam da zato što to nije njegovo područje) nego mi je samo savjetovao...
    To mi do sada nije palo na pamet i kad sam pričala mami što mi je dr. rekao ona se sjetila da joj je dr. Fatorini rekao da mi je napravio propuhivanje jajnika (s 12,5 godina kad sam operirala cistu na jajniku).
    Šta mislite da li bi to moglo biti povezano? Ja nažalost nemam tu povijest bolesti, valjda su starci izgubili (ja sam bila premlada da vodim brigu o tome) a ne znam koliko dugo u Klaićevoj čuvaju podatke (to je bilo prije 20 godina).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Helou, rikikiki. Na HSG te upućuje ginekolog koji ti vodi neplodnost. HSG možeš obaviti i privatno. Rendgenski HSG ti sa 60%-tnom točnošću ukazuje na stanje jajovoda, ali mislim da onda neko vrijeme moraš pauzirati od pokušaja začeća (meni su jednom davno rekli 3 mjeseca, nemam pojma jel' se u međuvremenu to promijenilo ili su meni ta 3 mjeseca čekanja bila uvjetovana time što me dok nije mogao primit u postupak, ko će se više sjetit šta sam ja zapamtila). UZV HSG je još manje točan, laparaskopija je točna 100%. Tome je tako jer kod HSG-a, propuhivanja i sl. metoda kontrast odn. zrak pod pritiskom ulazi u jajovode imože probit priraslice pa jajovodi izgledaju kao prohodni, a ono figa jer se priraslice čim je kontrast prošao ponovno vrate. Nego, šta su ti rekli, hoćeš li skoro na IVF? Ili bi prvo išla na inseminaciju? Najbolje ti je pitat za mišljenje svog MPO-ovca i krenit odatle. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne razumijem ovo od prije 20 godina, to ti nije ništa reprezentativno, šta će ti ti nalazi od prije milijun godina, jajovdi su se mogli petsto puta začepit odtad. Ja bih ti savjetovala, ako ste u mogućnosti, HSG obavit privatno pa onda nešto krenit radit, znaš mene . Jesi ti kod Vilija? Ako da, pusti da te oni po nečemu "zavrte" tj. probajte nešto što oni preporučuju - ako je to HSG i inseminacija - krenite u to, ako je to IVF, ubilježite se u liste čekanja ili otiđite privatno... Action, baby!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle, ja bih ti preporučila HSG kao metodu, bilo UZV, bilo rtg, šta ćeš sad na operaciju, a ni jedna od tih HSG metoda nije 100% pouzdana. Ako nisi kod nekog MPO-ovca vezanog za bolnicu, možda će naručivanje trajat koji mjesec-dva, pa onda još dok to obaviš itd. stoga bih ti preporučila to privatno, evo najkraće i najjasnije .

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni je nakon hsg-a odmah bilo dozovoljeno baciti se u akciju. čak se je moj mpo-vac nadao da ćemo nakon hsg-a nešto sami napraviti.e, da zaboravih napisati da mi je hsg radio moj mpo liječnik.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, biće onda meni tad tako reklo jer me nije kad imalo ubacit u postupak. Znači - go for HSG, baby, a onda u akciju.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E, pa ovo od prije 20 godina sam spomenula baš zato što je začepljenost postojala pa i ja mislim da se mogla ponovit...
    Ovaj endokrinolog kod kojeg sam danas bila mi isto kaže zakaj već nisam u postupku!?
    Bila sam prošla dva ciklusa na folikulometriji kod Baumana i rekao mi je da dođem ponovo (tj. Ujević jer Baumana nije bilo zadnji put) ali ja još uvijek nisam bila na nikakvom razgovoru niti mi je B. pogledao papire.
    Htjela bih doći kod Baumana na pregled i razgovor, pa da me stavi na listu za IVF, u međuvremenu probati inseminaciju (koja mi je bezveze bez kontrole prohodnosti) i privatno možda IVF kod Vilija.
    Ali, najrađe bi napravila prohodnost pa da mogu probati i prirodno (tko zna možda se nešto zalomi).

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

rikikiki - postoji mogućnost da se ulovi nakon hsg-a. znam par slučajeva. zato što prije u action :D :D :D

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

rikikiki meni je dr. Bauman radio hsg. probaj se naručiti kod njega i lijepo porazgovaraj sa njim o svojim željama i željicama. on je barem uvijek bio spreman za razgovor i udovoljavanje našim željama.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Rikikiki, a onda nema frke kad si već u SD sustavu, tamo ćeš relativno brzo valjda napravit HSG. Pitaj u idućem "interfacingu" sa SD sustavom - bilo Ujevićem, bilo Baumanom - bi li to kao imalo smisla i reci svoje želje - vrlo su OK i vjerujem da će ti izać' u susret. Onda ti je dobit uputnicu od soc. ginićke i to odradit piece of cake ako ti to napiše MPO-ovac, a još si kod njih koji za razliku od VV-a sve pokrivaju pa i operiravaju i rade HSG-ove, ne bi treblo bit nekih većih logističkih problema. Nama s VV-a je ipak malo drugačije jer je za svaku stvar princip - kanalizranje preko Merkura ili bilo koje druge bolnice, a drugačije je kad dođeš kao strani pacijent nego kao domaći.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A kakva je procedura kod HSG?
    Da li je bolno (ne bojim se boli već me samo zanima da se pripremim), treba li kasnije mirovanje i sl.?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako je začepljeno je bolno, ako nije je manje bolno. Ali, to ti traje doslovno minutu - jedan malo jači grč i that's it. Ništa se ne frkaj.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da je mirovanje, ako je rendgenski HSG, tjedan dana kao. Tako je bar bila preporuka s Merkura od 2003.-će, ali bolje da nađeš nekog ko je bio na SD nedavno.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala curke, pitat ću na SD slijedeći put kad sam na folikulometriji, a to je predpostavljam krajem slijedećeg tjedna..

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Slijedeći ili sljedeći...to me uvijek muči...

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

rikikiki meni su frknuli injekciju i ništa nije boljelo :D :D ! Bauman je vidio da sam isprepadana od straha. majke mi , toga sam se više bojala nego laparo, punkcije.... koja sam ja bila kukavica tek sada vidim.
    ja sam ti istu večer klisnula doma iako me je Bauman kumio i molio da ostanem preko noći. nakon toga bila par doma domeka, popila turicu lijekova i to je to.

samo se ti dogovori sa njima, no problemos

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slijedeći - glagolski prilog (primjer korištenja: "SLIJEDEĆI upute ine33, odoh ja na HSG kod Baumana").

Sljedeći - pridjev (primjer korištenja: "SLIJEDEĆI upute ine33 odoh ja na HSG kod Baumana i sad imam SLJEDEĆI nalaz: HSG obostrano prohodan").

8)

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sorry, gutam slova . mislila sam par dana sam bila doma. sve skupa oko tjedan dana.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pardon, mislila sam reći "jajovodi obostrano prohodni" .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slijedeći - glagolski pridjev - odgovara na pitanje "kako"?

Sljedeći - pridjev - odgovara na pitanje "kakav"?

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ina - sad te više ne pratim. daj mi molim te prevedi kaj je pisac htio reći.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hoces da ti ja kazem tek onda ti nece nis biti jasno

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ajde gejsha probaj. više me ništa ne može iznenaditi .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Rikikiki je pitala da joj nije jasno korištenje riječi "slijedeći" i "sljedeći" - kad što dođe. Sasvim nevezano pak za HSG, pa da ženi kažem kad već znam, ipak sam ja jedna profesorica u krvi i po zvanju . Dociram na sve teme, znane i neznane .

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ispravak - ja sam pitala . nešto mi je mirisalo na to da imam posla sa profesoricom ! meni ti je hrvatski uvijek štekao - ja sam tvrda kajkavka,a mi i hrvatski !!!
    ina ljubim te

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako ti je važno samo utvrditi prohodnost jajovoda ja bih ti preporučila insuflaciju, manje neugodna i jednostavnija od hsg-a. Umjesto kontrasta pušta se plin u maternicu koj prolazi jajovodima, ja sam radila insuflaciju i dokazana je totalna prohodnost, malkice je neugodno ali ništa bolno bar meni jer su bili prohodni. Insuflacija je starija metoda i nekada se radila kao korak prije hsg-a. Sretno!!!

rvukovi2 editirala velika tiskana slova

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pepita, mislim da ZG MPO-ovci tu insuflaciju ni ne rade. U svih ovih 5 godina liječenja ja nikad čula za tu insuflaciju da je netko radio - ti si mi prva . Nek' me netko ispravi ako griješim, ali ovdje ti se od MPO-ovcaa priznaje HSG ili laparo i that's that. Naravno, ako se ide na IVF, sve je to suvišno, samo treba doć' do IVF-a, doktori mlađe žene ipak prvo šalju na neku od tih pretraga jer IVF terapija nije bezazlena, a dugoročno je, uz prizannje sve rizike što nosi operacija, možda i opasnija za zdravlje. Mislim, te hormonalne stimulacije nisu bezazlene i treba s time opasno i kontroliravat zdravlje ako te stimulacije traju (jetru, štitnjaču, jajnike, prsi).

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ina33, u pravu si. pepita, to je zastarjela metoda koja se više ne radi nigdje u svijetu (sorry) zbog potpuno nepreciznosti - nitko ti kuckanjem po trbuhu ne može odrediti jesu ti jajovodi prohodni ili ne. Jednako je precizna kao visak npr.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sve što medicinske može pomoći ne bih rekla da je zastarjela metoda. Mislim da je bolje ići korak po korak nego brzati, osim ako se nekome baš ne žuri imati bebu. Dva puta mi je odgađaj HSG. Dva puta sam baš trebala stavljati vaginalete i piti antibiotik, a nisam. HSG je isto tako i kompliciraniji od insuflacije. Što se tiče utvrđivanja prohodnosti nema razlike. Raspitajte se cure prije nego što odgovarate. Ja sam to radila jer moj ginekolog smatra da sam premlada (26) da bi radila neke konkretne pretrage. Što se tiče laparo to nikada ne bi pristala, razlog tome je samo taj što znam dvije žene koje radi laparo više nikada vjerojatno neće imati priliku truditi se da ostanu trudne.

Istina HSG je precizniji što se tiče pretrage, ne u smislu prohodnosti već se s njim vide i neke druge stvari koje se insuflacijom ne mogu vidjeti, ako nećemo ići korak po korak onda bi sve mogle nakon vađenja hormona ići na laparo i riješiti odmah problem, a ne više od godinu dana korak po korak eliminirati prvo hormone pa ostalo.

Insuflacija se danas preskače da žena dva puta ne bi radila pretragu, primjerice ako insuflacija pokaže neprohodnost nema potrebe za HSG, a ako su prohodni kao što je meni slučaj može se poslati žena na HSG, odnosno detaljniju pretragu.

Niti jedan doktor neće priznati alternativnu medicinu, moja kolegica s posla je pila neke čajeve za očepljenje jajovoda, ili tako nešto slično, uglavnom nisu joj bili skroz prohodni, ostala je trudna, ali prije toga niti jedan ginekolog se nije složio da je to bilo dobro za provati.

Ipak ja sebi ostavljam pravo izbora i moje mišljenje je da ja neću ni na HSG ni na laparo...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme, Pepita. Ti si fakat mladica . A propos raspitivanja, meni je 37.-ma, liječim neplodnost na VV-u od svoje 32.-ge kod Lučingera, krenulo je vrlo lagano - ciljani odnosi, pa hsg, pa inseminacije, pa IVF-ovi itd. U Mariboru paralelno od prošle godine, svih sam njih pitala i raspitala se, pročitala tonu knjiga, što na hrv, što na eng, razgovarala s iskusnim forumašicama itd. . Ja bih napravila na tvome mjestu i s tvojim godinama točno tako, perspektiva pacijenta se mijenja s obzirom na starost i stvari koje je prošao na putu i broj bezuspješnih pokušaja pa se onda ide na agresivnije metode - lagano. Vani, gdje su IVF-ovi bitno skuplji laparaskopijom se zna preskočit cijela priča prije ulaska u stimulaciju, ali ovdje su IVF-ovi cijenom ipak dostupniji nego recimo u Americi. Isto sam tako upoznala forumašice kojima je HSG bio totalno nereprezentativan - jajovodi izgledali prohodni, a ono jok. Nadam se da si na putu ipak prema nekome MPO specijalisti ako čekate bebu par godina (svaka čast Jurićki, davno sam bila i njena pacijentica ), ali bolje ti je otići kod nekoga tko je specijaliziran za MPO. Mislim da si rekla da ideš na VV pa ćeš čuti što će ti dr. reći, u svakom slučaju nitko te sigurno neće ni na što prisiljavati i uvažavat će tvoje mišljenje, pacijent je ipak tu šef priče. Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Što se tiče utvrđivanja prohodnosti nema razlike. Raspitajte se cure prije nego što odgovarate.
    Draga Pepita, ništa ovdje napisano nije osobno, ovdje smo da pružimo čim točnije informacije. Dakle, ono što sam napisala je apsolutno i 100% točno, a ti nažalost nisi u pravu, samo očito jako vjeruješ svom ginekologu (što isto nije loše). Međutim, curi koja je otvorila post treba stvarno ispitati prohodnost jajovoda, možda nema puno vremena, a insuflacija bi bila gubitak istoga. No hard feelings

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nisam ni shvatila nešto osobno, dapače. Drago je i meni puno toga naučiti i čuti druga mišljenja. Ne znam zašto bi se curi žurilo, možda nisam u toku. BTW ja sam na insuflaciju pristala najviše zato što je i dijagnostička i terapijska. Pod jednoličnim pritiskom plina koji prolazi kroz jajovode rješavaju se manja začepljenja što u večini slučajeva može biti problem kod žena. dr. iz cito nije tražio HSG nakon moje insuflacije. Žao mi je ako sam nešto krivo rekla, ali cura je ovdje kao i mi svi da čuje razna mišljenja. Mislim da će ona sama ocijeniti što joj se čini prihvatljivijim i raspitati se. Mi smo tu da dajemo prijedloge.

:? Zašto misliš da ono što sam rekla nije točno? Ne znaš što je insuflacija, a već si stekla neko svoje mišljenje. To nisam shvatila.

Nekome bi ovo možda pomoglo, daje se rok tri mjeseca poslije insuflacije. Možda bi netko i zatrudnio. Reci mi propuhuju li se HSG-om jajovodi ili je on čisto dijagnostički?

HSG se radi uštrcavanjem kontrasta i gledanjem UZV ili rengenom. Znaš li kako se bilježi postupak insuflacije? Kako se uopće utvrđuje prohodnost.

Cilj onoga što ja tebi želim reći je to da ne možeš reći da nešto nije točno ili da ne valja, ti možeš reći samo da se ne slažeš, mislim da imam pravo, jer ako je nešto manje štetno, manje bolno i manje neugodno, manje riskantno, ne možeš reći da ne valja. Možeš reći samo da je bolje napraviti HSG, a ne se poslije eventualno opet mučiti. Ja se slažem i ja bih bila sretna da sam odmah napravila HSG i bila mirna, ali sam kukavica i išla sam linijom manjeg otpora, možda ima još cura kao što sam ja.

U svakom slučaju ne možeš reći da, ne moj neko bilo koji ginekolog bi pogriješio da ide malo sporije nego ostali.

U svakom slučaju nema govora da se ljutim ili nešto, dapače, drago mi je što sam tu

Nemoj ti shvatiti nešto osobno!!!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bila sam ja i po drugo i treće mišljenje, s obzirom da se meni ne žuri pošto poto ostati trudna dr. su se složili s menom, pa zar da ja u 26. radim stvari koje nisu potrebne?????

Nalaz moje insuflacije više dr. je prihvatilo kao riješenu stvar. Ne ulazim ja previše u detalje ničega i ne želim. Idem sada u VV, istina, idem najviše zbog problema s hiperstimulacijom, jer navodno su tamo najstručniji.

Voljela bi kad bi vi meni malo bolje pojasnile što mi želite reći? Zar ja moram žuriti na HSG, laparo da bi što prije ostala trudna? Ne razumijem, ako je insuflacija OK pretraga što je valja???

BIT ĆU ISKRENA I OTVORIT ĆU NOVU TEMU ČIM SE VRATIM IZ ZG I REĆI VAM NAJISKRENIJE ŠTO SU REKLI U VV I DA LI JE PRIZNAJU KAO PRETRAGU, AKO SAM POGRIJEŠILA REĆI ĆU ISKRENO.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pepita,
    žuri mi se zato što imam smanjenu rezervu jajnih stanica, imala sam u zadnja dva ciklusa ovulacije (možda i prije ali ovo je provjereno), mm ima savršen spermiogram i ništa. U postupku za MPO na SD još nisam (možda ću uskoro privatno) a htjela bih si otvoriti sve mogućnosti pa tako i za prirodno začeće do kojeg ne dolazi, pa želim ići na najbolju moguću metodu utvrđivanja prohodnosti jajovoda i eventualno nekih drugih stvari.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Draga ali to što si napisala mijenja cijelu situaciju to je vrlo bitno. Negdje mi je to promaklo. Onda cure na forumu imaju pravo što ti preporučuju HSG. Isto bih napravila i ja, ali meni je tek 26. godina i za sada je s menom sve uredu, suprug mi ima malo lošiji spermogram, ali po riječima više dr. nema prepreke za prirodno, ali isto ne ostajem. Vjeruj mi da ti se ja uopće ne zamaram s trudnoćom. Idem na razgovor za IVF a mene najviše muči punkcija, još sam kao dijete koje želi dijete. Kada bi prošla 30. drugačije bi razmišljala. Da sam počela kasnije mislim da bi mene moja ginićka odmah poslala na HSG, ovako sam joj zahvalna što me nije htjela odmah mučiti.

Cure imale ste u ovoj situaciji pravo!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

HSG ti navodno isto ima isti efekt - iduća 3 mjeseca nakon toga se trudit ostat trudan jer sve ti je to slična pašta - bilo propuhivanje bilo kontrast - sve pritiskom prolazi kroz jajovode pa može doći do toga da neko blago začepljenje makne pa da žena ostane prirodno trudna. Mislim da ti na VV-u neće tražit i HSG kad si tu insuflaciju već odradila, s obzirom da ništa od toga nije 100% precizno, nego da će računat da ti je test prohodnosti obavljen pa će te upisat za inseminaciju. Nisam ti ja neki advokat laparaskopije, samo volim da su činjenice jasne, a laparaskopija i ponavljanje histeroskopije se rade ako je pacijentičino višegodišnje IVF liječenje bezuspješno pa da se eventualno vidi ima li kakva grozomorna endometrioza ili nepravilnosti maternice itd. Ti si tek na početku svega i mislim da si dobro sve napravila, sad ti je dobro maknit se od Jurićke a propos liječenja neplodnosti jer, with all due respect, ona nema u tome iskustva i kreni kod onih koji imaju - CITO, VV itd. Vidim već da si na dobrome putu i sretno!

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Slažem se s inom.Prije 3,4 godine i ja sam imala tvoje godine!Slučajno napravila HSG po preporuci lokalnih gin.nije bio tako loš,dapače mogla sam navodno ostati trudna.Odlučim se ja za laparoskopiju,da mi eto kao skinu to nešto priraslica na jednom jajovodu,kad tamo dr.se šokirao.Stanjeba jajovoda zaštopana,priraslica ne zna im se broja,dijete isključivi IVF!Četiri godine proletjele kao sekunda,sad sam na IVF-ovima i ko zna kad će se onaj Gore smilovat!Sad se samo kajem zašto još ranije nisam pronašla pravu dijagnozu!
    Ti,draga pepita jesi mlada,ne želim te plašiti,ali godine su ti u našim slučajevima sekunde!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa
    A kakva je procedura kod HSG?
    Da li je bolno (ne bojim se boli već me samo zanima da se pripremim), treba li kasnije mirovanje i sl.?
    Moj savjet ti je da radiš ultrazvučno jer je puno brže i manje boli. Što se mirovanja tiće ja sam mirovala samo taj dan jer nije bilo potrebe više. Sretno!!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo samo da kažem da sam ja u 3. mjesecu radila privatno RTG HSG u bolnicama se iz nekog razloga brže naručiti na operaciju nego na HSG, ne znam zašto. Nalaz je bio loš pa tako da idem na laparo.
    Po preporuci dr. popila tablete za smirenje, malo me bolilo ništa neizdrživo iako su neprohodni, nakon toga odmah sjela u auto i dovezla se doma, sutradan me malo još pritiskalo i nakon toga ništa.
    Pa ako nekom trebaju dodatne info nek se javi na pp da ne ispadne da ovdje nekog reklamiram

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo samo da kažem da sam ja u 3. mjesecu radila privatno RTG HSG u bolnicama se iz nekog razloga brže naručiti na operaciju nego na HSG, ne znam zašto. Nalaz je bio loš pa tako da idem na laparo.
    Po preporuci dr. popila tablete za smirenje, malo me bolilo ništa neizdrživo iako su neprohodni, nakon toga odmah sjela u auto i dovezla se doma, sutradan me malo još pritiskalo i nakon toga ništa.
    Pa ako nekom trebaju dodatne info nek se javi na pp da ne ispadne da ovdje nekog reklamiram

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ina33
    Od tebe sam dobila jako dobar savjet. Hvala od

Što se tiče dr. jurić nema greške u njenom postupanju i liječenju sve do kraja...hormone i sve ostalo je obavila savršeno što su potvrdili i drugi dr.
    Kad sam napravila insuflaciju jurićka mi je rekla da bi ona sada htjela da ja idem u stručnjaka u VV jer da je ona došla do granice kada ne bih htjela sama davati dijagnoze. Svaka joj čast, fer je bila i ostala. To ja zovem profesionalnost. Neću da radim laparo pa mi nalaz prohodnosti i nije toliko bitan, idem na IVF jer sam imala gadnih problema s hiperstimulacijom koja je trajala dva ciklusa, bila sam u bolnici i da ne govorim dalje (užasno razdoblje).

Dobro si rekla pod tlakom ili kontrastom sve je to isto, mogu faliti i jedna i druga pretraga. Iz tog razloga sam se ja odlučila na insuflaciju. I nakon svega što sam čula i sada malo bolje upoznala sve te pretrage ponovno bi napravila isto.

Danas mi je moja draga kolegica rekla da je trudna, prirodnjak nakon dvije godine. Suprug pomorac. Tako sam vesela!!! :D :D :D :D :D

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

INA33 MOLIM TE MI RECI JESAM LI TE DOBRO SHVATILA. ZNAČI NEĆE MI U VV TRAŽIT LAPARO? NEGO ODMA IVF.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pepita, laparo na VV-u u pravilu uopće ne traže. Tj. ako pacijentica inzistira, onda ga kao preporuče, ali nakon višegodišnjeg bezuspješnog liječenja, ili ako treba nešto operirat - proširene jajovode, skinit ciste itd. Ako ti je prohodnost kao OK, i ako oni prihvate taj nalaz, i ako ti je sperma supruga OK za inseminaciju, radite par inseminacija. Nema teorije da upadneš na IVF, sa svojim nalazima i sa svojom mladošću, prije nekih godinu, godinu i pol. Očekujem da će ti ili tražit ponavljanje prohodnosti (manje vjerojatno, pogotovo ako budeš rekla da ne želiš na HSG) i da će ti htjet oni obradit muža androloški - to ti traje kojih par mjeseci dok dobijete te nalaze, ili da će te odmah dogovorit za neku inseminaciju. Nema šanse da idete odmah na IVF, pogotovo ne na stimulirani IVF (za koji trebaju lijekovi koji se čekaju) po ovome što si ispričala, osim ako se ne pokaže da je spermiogram TM-a koma (ali ne vidim zašto bi. Samo kao indikacija - meni je dijagnostika na VV-u (to je bilo davno) trajala nekih 6 - 8 mjeseci (muž obrada, ja HSG), ali to je bilo 2002. kad je bilo drugačije organizirano, svi kažu da je mladi doktor super i da se stvari na VV-u ipak malo brže odvijaju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

BTW, normalno je i očekivano od primarnog privatnog ginića da ako nakon par ciljanih odnosa stvar ne ide, da te šalje dalje, pogotovo što se kod tebe dobro zakompliciralo s klomifenima. Tako je i moja draga ZG privatna ginićka napravila, 3 x ciljani odnosi, 1x inseminacija (moja je certificirana raditi inseminaicje) i nakon toga - ipak kod MPO stručnjaka, preporučila mi je bila VV. Sad budi na miru i lijepo sve pitaj doktora, sve cure kažu da je turbo simpa i temeljit . Pozdrav i sretno!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala ti draga ina33. Ja ne mogu ići na stimuliranu inseminaciju, jajne stanice nakon stimulacije ne smiju ostati u meni, imala sam strašnu hiperstimulaciju. Nikada se nisam držala samo dr. jurić, naravno uvijek sam željela čuti drugo mišljenje. Nekoliko ginića mi je reklo da u svom cijelom radnom stažu nisu vidjeli takvu hiperstimulaciju, a sve od najmanje doze Klomifena (nisam pila niti dozu koja je uobičajena i to sva sreća, Jurićka kao da je znala). Naravno na inseminaciju mogu ići ali u prirodnom ciklusu, a u stimuliranom jedino na IVF gdje je odmah punktirati te stanice. Tako mi je rečeno u Splitu, ali kako zaista puno ja njima ne vjerujem jurićka me šalje u VV gdje su ipak stručnjaci. Suprugu je spermogram malo lošiji ali kažu da nije prepreka za prirodnjak...ni to ne znam. Uglavnom ja ti se ne mislim nešto puno luditi oko toga. Najsretnija bi bila na IVF, iako sam čula da je punkcija katastrofalna, ali izdržat ću, valjda... :? Čula sam da se čeka, ali...Ne znam da druge cure kako gledaju na to, meni sa 26. godina čekati godinu dana nije neka velika katastrofa. Sad je ljeto...pa more...pa malo jesen i zima i eto prošla godina dana.

Uglavnom moje mišljenje laparo ni u ludilu, ni luda neću raditi pogotovo kad bi sutra saznala da nešto nije uredu...za mene je to prekrižena stvar i ne želim čuti za to. HSG nakon insuflacije nema smisla, jer iako se neko čudo desilo pa recimo nisu prohodni opet ću morati na potpomognutu, dakle sveisto mi je.

Draga ina33 ako imaš neki savjet...nešto što bi mi pomoglo molim te reci mi. Puno korisnih savjeta sam dobila. U VV sam naručena kod dr. Alebić ili tako nešto sl. čula sam navodno da je OK!

Idem u VV 8.5. i čim se vratim javim vam...baš me zanima što će mi oni reći, ne mogu dočekati od znatiželje...

Pusa velika i čujemo se nakon VV!!!!!

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Rikikik u ponedjeljak idem na hsg kod Baumana pa poslije javim kako je bilo.Moram priznati da sam cula strasne price o hsg ali sta je tu je.Frkaaa..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Joss Namoj se bojati HSG nije tako strašan. Ja sam ga obavila prije godinu dana sa svojih 26, nakon toga laporoskopiju. Vrlo kratko traje pa je bol (ako je bude) vrlo kratka. Ja sam jedna od one crnije statistike gdje je HSG pokazao krivu dijagnozu, začepljenje oba jajovoda, a na laporoskopiji mi je sve bilo uredno, školski. Neću ti lagati boli, ali stvarno vrlo kratko. Nemoj se bojati Javi kako je bilo i samo hrabro. ljubim te

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pepita, nemam ti neki savjet više od onoga što sam ti rekla. Super ti je novi doktor na VV-u i samo njega sve pitaj, stvarno si mlada i neće ti bit problem čekati, ali je čudno da si tako burno reagirala na malu dozu klomifena, ali reakcija svakog tijela je drugačija, možda ti bude više pasalo nešto drugo, a možda prirodnjak bez stimulacije. BTW, evo mene u Splitu, napravila laparaskopiju u CITA, preživila sa svim dijelovima reproduktivnih organa, sve prohodno, blaga endometrioza koja je malo počišćena... Nastavak slijedi ili na VV-u ili u Mariboru, vidjet ćemo...

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Joss,rikikiki sretno , želim vam odlične nalaze
    (inače- nedavno sam radila hsg (pa posli laparo) i nije bilo ništa strašno.
    Mrvicu me je zabolilo, ali kratko. A toj boli je bio uzrok potpuno začepljen jajovod. Zato bez straha, )
    pepita - tebi sretno na razgovoru na VV

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Što se tiče laparo to nikada ne bi pristala, razlog tome je samo taj što znam dvije žene koje radi laparo više nikada vjerojatno neće imati priliku truditi se da ostanu trudne.
    A ako mogu pitanje vezano za ovo - zašto te dvije žene više neće imati priliku ostati trudne?
    Gdje su radili laparo i šta im se dogodilo :?

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni HCG otpada, dr. Vujović je rekla da ne gubim vrijeme na nešto što mi neće biti od nikakve koristi, zato preskačem sve to i direktno na IVF... :D

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •