Nisam ni shvatila nešto osobno, dapače. Drago je i meni puno toga naučiti i čuti druga mišljenja. Ne znam zašto bi se curi žurilo, možda nisam u toku. BTW ja sam na insuflaciju pristala najviše zato što je i dijagnostička i terapijska. Pod jednoličnim pritiskom plina koji prolazi kroz jajovode rješavaju se manja začepljenja što u večini slučajeva može biti problem kod žena. dr. iz cito nije tražio HSG nakon moje insuflacije. Žao mi je ako sam nešto krivo rekla, ali cura je ovdje kao i mi svi da čuje razna mišljenja. Mislim da će ona sama ocijeniti što joj se čini prihvatljivijim i raspitati se. Mi smo tu da dajemo prijedloge.

:? Zašto misliš da ono što sam rekla nije točno? Ne znaš što je insuflacija, a već si stekla neko svoje mišljenje. To nisam shvatila.

Nekome bi ovo možda pomoglo, daje se rok tri mjeseca poslije insuflacije. Možda bi netko i zatrudnio. Reci mi propuhuju li se HSG-om jajovodi ili je on čisto dijagnostički?

HSG se radi uštrcavanjem kontrasta i gledanjem UZV ili rengenom. Znaš li kako se bilježi postupak insuflacije? Kako se uopće utvrđuje prohodnost.

Cilj onoga što ja tebi želim reći je to da ne možeš reći da nešto nije točno ili da ne valja, ti možeš reći samo da se ne slažeš, mislim da imam pravo, jer ako je nešto manje štetno, manje bolno i manje neugodno, manje riskantno, ne možeš reći da ne valja. Možeš reći samo da je bolje napraviti HSG, a ne se poslije eventualno opet mučiti. Ja se slažem i ja bih bila sretna da sam odmah napravila HSG i bila mirna, ali sam kukavica i išla sam linijom manjeg otpora, možda ima još cura kao što sam ja.

U svakom slučaju ne možeš reći da, ne moj neko bilo koji ginekolog bi pogriješio da ide malo sporije nego ostali.

U svakom slučaju nema govora da se ljutim ili nešto, dapače, drago mi je što sam tu

Nemoj ti shvatiti nešto osobno!!!