Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Beba od mjesec dana noću odbija hranjenje

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Beba od mjesec dana noću odbija hranjenje

Ukratko o bebi;
    Rođena je sa 3040 grama, pala na 2800. Duga 49 cm.
    S mjesec dana je imala 3700 gr, 54 cm.
    Svaka pelena je popiškana i pokakana (od samih početaka do danas), isključivo dojim.
    Kolike su počele prije nekoliko dana u večernjim satima i dosta su jake. Sab Simplex puno pomaže.
    Beba spava sa mnom.

E, sad... posljednja 2-3 dana se ujutro probudim i shvatim da se L. probudila jednom, eventualno dvaput za dojenje u razdoblju od 22-23 h sve do 7-8 ujutro.
    Obzirom da je živahna i vesela beba koja danju normalno jede, dojim na zahtjev što je otprilike svaka 2-3 sata, rijetko dulje, zanima me vaše mišljenje: da li bih trebala buditi (prvo sebe, pa onda i) bebu za podoje ili je bolje da je ostavim neka spava?
    Od 06.04. do danas je dobila 350 gr, danas je imala 4050.
    Zaboravila sam napomenuti da se po noći ne želi probuditi ako je slučajno pokušam nahraniti. Jednostavno drži oči zatvorene i stisne usne da joj ne mogu 'uvaliti' Ciku.
    Hvala na savjetima!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

velis da ima sve pokakane i popisane pelene. znas li mozda koliko ih je cca u 24 sata. beba super dobiva na tezini.
    ima li po noci dudicu?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne trebaš buditi više od ovoga što kažeš da se beba sama budi. To je jedno do dva buđenja tijekom 9 sati, sasvim dovoljno za noć. Kažeš da je to svježa stvar, 2-3 dana. Moguće da se za dan dva opet vrati na staro. Ako ostane ovako, kao i i ako se vrati na staro, mislim da je ok.
    Daješ li joj išta drugo osim svog mlijeka i tih kapi? Vodu, čaj?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa dnevno joj promijenim cca. 5-7 pelena. Noću ništa, ne presvlačim je. L. uvijek kaka za vrijeme podoja ili odmah po podoju.
    Osim mog mlijeka i tih kapi joj dajem D vitamin, 4 kapi. Ništa drugo, ne koristimo bočicu.
    Dudu ima iznimno rijetko, obično je koriste deda i baka kad nema mame ili kad smo negdje vani. Noću nikako, navečer zaspe s cikom u ustima.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

@n@, margita od rođenja doji 2, maximalno 3 puta noću (od 23-07). po danu isto uglavnom traži jesti svaka 3-4 sata, nekad prođe i duže.
    ja uopće ne brinem i ne razmišljam o tome: sve pelene su mokre, 95% njih je i pokakano, u 3 tjedna je dobila 1.2 kg ....
    oslanjam se na svoj instinkt, a on kaže da je sve super

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

@n@, mislim da ti je netko uvalio bubu u uho nekim "savjetom" i ti si sad zbog toga uznemirena.
    Meni se čini da beba lijepo napreduje, ima svoj ritam i da tako trebate i dalje nastaviti . No javit će ti se sigurno i pokoja savjetnica ili savjetnica to be da te potpuno umiri.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Točno, dobila sam bubu u uho... i to me brine.
    Kad smo bili kod pedijatra, vidjeli da je dobila "samo" 900 grama u mjesec dana, pedijatar je pitao da li i koliko često dojim po noći. Rekla sam da dojim na zahtjev i da se L. budi 2-3 puta po noći, rjeđe 4. A on će na to: "Točno, upravo tu ste izgubili grame koje Vam je dijete još trebalo dobiti."
    I to me vjerojatno pokosilo.

No, ima još jedna stvar koja me brine, a to je ponuda/potražnja za mlijekom.
    Ako L. danju jede svakih, recimo, 3 sata, a noću svakih 5 sati, kako će se to odraziti na punjenje dojki?

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Kad smo bili kod pedijatra, vidjeli da je dobila "samo" 900 grama u mjesec dana
    :shock: mislim ako je 900 gr "samo" .
    pedijatar je pitao da li i koliko često dojim po noći. Rekla sam da dojim na zahtjev i da se L. budi 2-3 puta po noći, rjeđe 4. A on će na to: "Točno, upravo tu ste izgubili grame koje Vam je dijete još trebalo dobiti.
    A na ovo imam samo :shock: i za takvog pedijatra.
    Mi smo na primjer prvi mjesec od 3300 gr došli do 4300 gr, curica od frendice od 3200 gr do 3900 gr, a bebač od druge frendice 3300 do 4900 gr i niti jedno niti drugoj nit trećoj naši padijatri nisu izrekli primjedbe jer su sve bebe potpuno različite i neusporedive. Hvala bogu na Rodi i savjetnicama koje su te utješile na duplom topicu pa ti kopiram:
    Citiraj ra prvotno napisa
    draga @n@, ovo tvoje pitanje nije za probleme, već za čestitke! super vam ide, beba dobro napreduje i živahna je te zbilja nema razloga za brigu.
    vidim da pratiš pelene, a one su najbolji pokazatelj.
    a da bi bila sigurna u sve, pročitaj sljedeći tekst

i samo tako nastavite
    !

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

No, ima još jedna stvar koja me brine, a to je ponuda/potražnja za mlijekom.
    Ako L. danju jede svakih, recimo, 3 sata, a noću svakih 5 sati, kako će se to odraziti na punjenje dojki?
    ja ću se samo osvrnuti malo na ovo tvoje pitanje. Budući da bebica lijepo napreduje (900 grama je sasvim uredan prirast, pedijatar ti je vjerojatno iz stare garde misli da sve bebe moraju bit kao s michelinove reklame ) ne trebaš brinuti. Ponuda i potražnja mlijeka je nešto što se regulira iz dana u dan, nema mjesta zabrinutosti. Kad tvoja beba promjeni svoj ritam (bilo bi super da zadrži ovaj i da lijepo i mirno spavate- ali vrlo vjerojatno će u nekom trenutku to pošemeriti) tada će se promjeniti potražnja pa će se sukladno njoj ponovno izregulirati ponuda. Zvuči komplicirano, ali vrlo je jednostavno!

Dokle god beba dobro napreduje (a to uvijek možeš sama zaključiti po mokrim i pokakanima pelenama) dovoljno je dojiti na zahtjev, a za ostalo će se pobrinuti prirodni procesi

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kopiram sa duplog topica kojega ću obrisati:

Citiraj ra prvotno napisa
    draga @n@, ovo tvoje pitanje nije za probleme, već za čestitke! super vam ide, beba dobro napreduje i živahna je te zbilja nema razloga za brigu.
    vidim da pratiš pelene, a one su najbolji pokazatelj.
    a da bi bila sigurna u sve, pročitaj sljedeći tekst

i samo tako nastavite!

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim, kako bi tebi bilo da te netko noću probudi i kaže: "Ajd odi na WC!" a ti ne moraš! A taj pedijatar je ... Odmah mijenjaj! U šumi ima svakakvih stabala pa tako i ljudi na svijetu: mršavih, debelih, sporih, brzih, spavalica, nespavalica! Moj je Pipi jedan mjesec dobio "samo" 600 grama a naša je izuzetna pedijatrica rekla:"Super si mi!" Žena još nikad nije rekla da je malo, nego da je to u redu jer oni i rastu! Ne brigaj ti ništa!I ne budi!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajoj... cure, puno vam hvala! Fakat, hvala Bogu na Rodi i savjetnicama !

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mali update: noćas mi je spavala 7 sati u komadu! :? Od 21-04, pa do 07, pa do 10...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da te utješim. Moje oboje djece je počelo spavati skoro cijelu noć (nekih 8 sati u komadu) negdje s 1,5 mj.
    Nikad mi nije padalo na pamet da ih budim zbog cicanja, a kod pedijatra sam uredno rekla da jedu 2-3 puta po noći da me ne gnjavi.
    S time da se Luka debljo ko bumbar (na mamu), a Maša se debljala jedva (na tatu). S mlijekom je bilo sve ok, cice same znaju kad se treba napuniti. Jedino su ujutro bile malo ko baloni, ali bebice to za čas srede.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

beba jede kad je gladna. ako je zdrava i zivahna, dojis na zahtjev i tih 5-7 pelena su mokre, nemas razloga za brigu.
    sto se ponude i potraznje tice, ne brini. to sto cica samo po danu ne znaci da nece biti dovoljno mlijeka. kad dojis na zahtjev mlijeka ima tocno onoliko koliko treba.
    uzivaj u snu i ne brini....za par dana mozda ces opet dojiti nocu

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala, cure! Utješile ste me. Tako ću i ja reći pedijatru ako me bude opet pitao... Sigurno će mi savjetovat nadohranu, ali TU me neće dobit... ne, nee...
    Cure, PRAVE STE!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala, cure! Utješile ste me. Tako ću i ja reći pedijatru ako me bude opet pitao... Sigurno će mi savjetovat nadohranu, ali TU me neće dobit... ne, nee...
    Meni je tvrtko dobio 800g drugi mjesec a prvi jos i manje i dr mi je rekao da je to ok. Pitao jel dojim i rekao da samo nastavim. A znam da ima ovdje i beba koje su dobile i puno manje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni Brunci kad se rodio sisao je svaka 4 sata,grceve je imao od 23h do 3ujutro.Kad bi jadnicak zaspao odspavao bi u komadu 8-9 sati bez sisanja!Nisam ga nikada budila i iskljucivo ga dojim na zahtjev.Zato od navrsena 2 mjeseca do dan danas imamo 10-11 podoja 8)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sad ja imam jedno pitanje vezano uz popiškane-pokakane pelene... moj micek rođen je slične težine kao i @nina bebica, jednako dobro napreduje... doji često po danu, noću jednom do dvaput... ne brinem se zbog toga, nego zbog pokakanih pelena. popiškane su česte, ali je zato odjednom - doslovce preko noći - spao na max. 2 pokakane dnevno! količina kakice je eeeenormna, ali zato nema onih 'puno po malo' od prije... ima mjesec dana. jel to normalno?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

k2007, koliko tocno ima tjedana bebac?
    koliko tocno ima mokrih pelena?
    da li iskljucivo dojis ili bebi dajes vode, caja..?
    doji li bebea na zahtjev?
    jeli beba zivahna? kakvo je opce stanje zadnjih dana?

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja prva i druga kćer su počela spavati noć sa mj.dana-od 22h-07h, treća sa 2tj od 22h-06h,
    nikada mi nitko nije rekao da ih moram hraniti noću,pedica je rekla-bravo mama imate dobro mlijeko kad beba puno dobiva(1300) i spava noć...(ovo je bilo za prve 2kćeri)
    sada jana dobiva 750-800g,ali spava noć i mislim da je to ok,jer je jako živahna i sve kalorije potroši (puže već u nazad i 2 puta se digla kao da radi trbušnjake i sjela sama-kad sam je vidjela umrla sam od straha....imaju slike u albumu...)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nemoj se briniti.moje starije dijete sa deset dana života je spavalo od 21 do 9 ujutro i nije mi palo na pamet da ga budim a mlađe od 21 do 7 sa mjesec dana života .super su napredovala .bilo je savjeta budi djecu ali meni nije padalo na pamet.Bogu hvala da su spavali cijelu noć tako da sam ja i MM mogli spavati .
    zato osmjeh na usta i ne brini jer malo se mama može pohvaliti da im djeca odspavaju cijelu noć.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ima 5 i pol tjedna, dojen uz jedan do dva obroka dohrane, na zahtjev, normalno živahan (od rođenja je prilično miran za razliku od neke djece, ali takav mu je karakter, ništa za zabrinut se)...sad su ga uhvatile kolike, pa nas to jedino muči...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nakon onog skoka u razvoju sa 6 tjedana (je li kod vas bio nesto ranije?) bebe obicno smanje kakanje, sto nije zabrinjavajuce ako piske i napreduju dobro.

Samo, taj 1-2 obroka nadohrane je dnevno? Ako jest - koja kolicina u mililitrima u 24 sata?

Koliko je beba napredovala prvih mjesec dana?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa

Samo, taj 1-2 obroka nadohrane je dnevno? Ako jest - koja kolicina u mililitrima u 24 sata?

Koliko je beba napredovala prvih mjesec dana?
    dobio je 1000 g!
    u mililitrima to je cca 200 ml

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zbog ovoga
    dobio je 1000 g!
    cini mi se nepotrebno tih 200 ml dodatno. To dodajes uvecer ili ...?
    Da polako to izbacis? Imas volje?
    Znas pravilo? Smanjujes po 30 ml dnevno svakih 3-4 dana.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znam da nije potrebno što se tiče njegovog napredovanja na težini... možda sam se krivo izrazila - njegova je dohrana ustvari zamjena za jedan ili dva podoja. zašto? jer sam se vrlo brzo vratila starim obavezama zbog kojih moram izbivati iz kuće... isto tako izdajam što više mogu (i stignem!)

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Početni post me je podsjetio na priču jedne mame koja ima već veliku djecu. Rekla je da je sina dojila bez problema, i da je volio papati. Držala se preporuka dojiti svaka 4 sata i izdojiti nakon podoja, ipak je funkcioniralo. A kčer nije dojila, brzo je izgubila mlijeko. Nevezano uz to mi je ispričala da je kčer bila divna beba što se tiče spavanja, da je već s par tjedana počela spavati cijelu noć i dobivala na težini kako treba.
    Ta mama nije povezala noćno nedojenje s gubitkom mlijeka, slučajno mi je rekla za obije stvari. Meni se čini da bi mogle biti vezane.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam duboko ubedjenja da je meni budjenje bebe nocu i izdajanje na drugoj dojci pomoglo da postignem potrebnu kolicinu mleka.
    Meni je mleko dolazilo sporo, i to od 5-6 dana posle porodjaja pa na dalje, nisam imala nikad prepunjene sike niti mastitis, pa cak ni kvrgu, a nisam ni dozivela onaj prvi "nalet".
    Zaista je islo sporo, a Novi je pri tom slabo napredovao (tezinu sa porodjaja je dostigao tek nakon nesto vise od 2 nedelje) i spavao celu noc.
    Preko dana je sisao ceo dan.
    Prvo sam se nocu samo izdajala, pa mu davala izdojeno, i to na flasicu, jer nije bilo sanse da proguta iz kasicice.
    Posle sam uspevala da ga probudim, ali je sisao samo jednu siku, a ja sam izdajala drugu (tj. mm i ja, i trajalo je oko sat. sat i po).
    Nakon nekog vremena poceo je da se budi sam za taj jedan podoj i tada bih opet izdojila drugu, a oko ponoci pre spavanja sam jos jednom izdajala, sao i pre.
    Posle nekog vremena smo postigli da posiki obe sike u toku nocnog spavanja, sto mi je bio i cilj.
    U prvom mesecu je dobio 700-800g, u drugom 1400-1500g, kao i u trecem.

Verujem da sam dobro postupila, ali to je ipak poseban slucaj jedne mame i jedne bebe.
    Jedino sto uopsteno mogu da kazem je "verujem u nocni prolaktin".

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja i daljem ostajem pri tome da dijete ne budite jer starije dijete je super napredovalo a i mlađe isto .

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U principu, dijete ne treba buditi, ali onda treba gledati sve parametre koji ukazuju je li sve u redu ili nije:
    pratiti prirast, brojati mokre i pokakane pelene, pratiti djetetovu aktivnost...

Za novorođenče, jako je važno znati je li dijete imalo žuticu ili je rođeno ispodprosječne težine: takve malene i uspavane treba buditi da ne bi došlo do hipoglikemije.
    Ako je bilo sve u redu, treba pratiti djetetove potrebe i ponašati se u skladu s njima.
    To je, međutim, ponekad teško jer nisu sve mame sigurne u sebe i svoje majčinstvo.
    Pogotovo ako je prva beba u pitanju.
    Zato, ako će vama biti lakše, ako ćete se bolje osjećati, ako će to umanjiti vaše strahove i osjećaj panike, možete dijete podojiti i u snu.
    Ako baš treba

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •