Ne znam točno što bih ti napisala, a imam potrebu ipak nešto. Ustvari, razmišljam kako je to kod mene, kako je bilo i kako se promijenilo... Ja sam imala groznu tremu kad idem ginu, ali sam se trudila da idem redovito (čitaj: jednom godišnje) jer sam se tako osjećala kao samosvjesna moderna žena 8) Sve mi je to bilo strašno neugodno i one kabinice i "suknjice" i čekaonica i pregled i... ma sve! Vježbala sam opuštanje tako što bih svjesno jako stegnula trbušne mišiće i mišiće zdjelice pa bi onda osjetila kako ih opuštam.
Kad sam saznala da moram ići češće, pa sam još krenula kod muškog doca (za neplodnost), a joj... :shock: I dalje mi je grozno i uvijek se osjećam nekako kao da mi je povrijeđeno dostojanstvo, imam tremu, ali nekako sam navikla pa se uspijem opustiti. Uvijek razmišljam:"mora proći. proći će brzo, toliko brže što budem opuštenija..." i tako nekako i prođe.
Znam da ti nisam puno pomogla, nema recepta, na žalost, razmišljaj o tome kao o posjetu frizeru, pedikeru, kao o depilaciji - netko ti nešto radi za tvoje dobro. I brzo će proći (čak ne moraš ni platiti, ako ne ideš privatniku )