Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Pohani kruh bez jaja

  1. #1
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno Pohani kruh bez jaja

    Ovo je moje najnovije otkriće. Pročitala ga u jednoj od mudrih kuharica J.B. Pejić.

    Kruh
    Sojino mljijeko
    Kurkuma
    Prašak za pecivo
    Integralno brašno
    Maslinovo ulje za peći

    Sastojke pomiješati i uvaljati kruh. Pa na vruće ulje.
    Njami!

  2. #2
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Sojino mlijeko :bljuc:

    Spremam se kruh pohati u smjesi od slanutkovog brašna pa javim rezultate. (inače sam totalni antitalent za pohanje pa ako meni uspije...)

  3. #3

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    zvuci fora.

  4. #4
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Sojino mlijeko :bljuc:
    Stavi zobeno.
    Ili možda kravlje!
    Vjerojatno može i voda. Onda je to tempura sa kurkumom.

  5. #5
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Zašto baš sojino mlijeko, ima neki razlog?
    Zašto ne kravlje? Ja ga ne kupujem i ne mislim ga kupovati, kravlje mi je sasvim u redu. 8)

  6. #6
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj LeaB prvotno napisa
    Vjerojatno može i voda. Onda je to tempura sa kurkumom.
    Rodžer, rodžer.

  7. #7
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    mene muci kronicni nedostatak slanutkovog brasna u provinciji.

    nisam ladu pravila predugo.

  8. #8
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    A ja još nikada, ali ti zato mogu vaditi mast - imam slanutkovo brašno

  9. #9
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Grijeh je imat slanutkovo brasno a ne praviti ladu.

  10. #10
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Jooooooooj, bolje da nisam vamo zalazila. Ccccccccc...

  11. #11
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ma, osim jednog velikog željeznog lonca nemam po čemu strugati i... nema ladua. Ako znaš nekakvu metodu bez struganja javi.

  12. #12
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    A što je to lada?
    Ima li to ikakve veze s kinder ladom?

  13. #13
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ladu.
    Drastično bolje od bilo kakve "lade"
    Doslovno hrana za bogove - Ganeš se u tome guši, pomlati ga toliko da si struk mora podvezati kako mu ne bi ispala utroba. Toliko dobro.

  14. #14
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    A što je to ladu?
    Čuj meni je kinder lada nešto od čega bi mi ispala utroba.

  15. #15
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Ma, osim jednog velikog željeznog lonca nemam po čemu strugati i... nema ladua. Ako znaš nekakvu metodu bez struganja javi.

    Daj brasno pa ti dam recept.
    Inace, kakvo struganje? Ja nisam nikad morala nis strugat, meni se sve lijepo izlije iz lonca. Tebi se zalijepi?

    aleksandra, ladu je indijska slastica slicna bojom i konzistencijom cokoladi, a radi se od prociscenog maslaca i slanutkovog brasna.

  16. #16
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    A pliiiizzz, Marta, daj nama recept. Davor ionako neće praviti jer nema u čemu .

  17. #17
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ladu

    Na slaboj vatri u po mogucnosti obloj posudi otopi 250g maslaca. Skini pjenu s vrha. Dodaj 250g slanutkovog brasna i zatim neprestano mijesaj dok ne dobije tamno smedju boju. To traje neko vrijeme i obicno se i miris promijeni kad pocne tamniti.
    Zatim dodaj 250g secera u prahu (moze i med ili neki slad - samo se onda ne stisne bas skroz dobro, ali ako planiras to staviti ond povecaj malo kolicinu brasna), 100 grama przenih ljesnjaka, grozdjice po zelji, 1 zlicicu cimeta i 1 zlicicu mljevenog kardamoma.
    Smjesu istrsi u pleh i rezi na kocke.

  18. #18
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Hvala ti, Marta! Sad još samo da se dočepam slanutkovog brašna... :/

    Molim te samo, jel možeš s nečim usporediti koliko tamno smeđa boja treba biti? Kao čokolada ili?

  19. #19
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ne znam ti objasniti. Jednostavno kad promijeni boju, onda je to-to.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •