Ovo je moje najnovije otkriće. Pročitala ga u jednoj od mudrih kuharica J.B. Pejić.
Kruh
Sojino mljijeko
Kurkuma
Prašak za pecivo
Integralno brašno
Maslinovo ulje za peći
Sastojke pomiješati i uvaljati kruh. Pa na vruće ulje.
Njami!![]()
Ovo je moje najnovije otkriće. Pročitala ga u jednoj od mudrih kuharica J.B. Pejić.
Kruh
Sojino mljijeko
Kurkuma
Prašak za pecivo
Integralno brašno
Maslinovo ulje za peći
Sastojke pomiješati i uvaljati kruh. Pa na vruće ulje.
Njami!![]()
Sojino mlijeko :bljuc:
Spremam se kruh pohati u smjesi od slanutkovog brašna pa javim rezultate. (inače sam totalni antitalent za pohanje pa ako meni uspije...)
zvuci fora.
Stavi zobeno.Davor prvotno napisa
Ili možda kravlje!![]()
Vjerojatno može i voda. Onda je to tempura sa kurkumom.
Zašto baš sojino mlijeko, ima neki razlog?
Zašto ne kravlje? Ja ga ne kupujem i ne mislim ga kupovati, kravlje mi je sasvim u redu. 8)
mene muci kronicni nedostatak slanutkovog brasna u provinciji.
nisam ladu pravila predugo.
A ja još nikada, ali ti zato mogu vaditi mast - imam slanutkovo brašno![]()
Ma, osim jednog velikog željeznog lonca nemam po čemu strugati i... nema ladua. Ako znaš nekakvu metodu bez struganja javi.
Ladu.
Drastično bolje od bilo kakve "lade"
Doslovno hrana za bogove - Ganeš se u tome guši, pomlati ga toliko da si struk mora podvezati kako mu ne bi ispala utroba. Toliko dobro.
A što je to ladu?
Čuj meni je kinder lada nešto od čega bi mi ispala utroba.
Davor prvotno napisa
Daj brasno pa ti dam recept.
Inace, kakvo struganje? Ja nisam nikad morala nis strugat, meni se sve lijepo izlije iz lonca. Tebi se zalijepi?
aleksandra, ladu je indijska slastica slicna bojom i konzistencijom cokoladi, a radi se od prociscenog maslaca i slanutkovog brasna.![]()
A pliiiizzz, Marta, daj nama recept. Davor ionako neće praviti jer nema u čemu.
Ladu
Na slaboj vatri u po mogucnosti obloj posudi otopi 250g maslaca. Skini pjenu s vrha. Dodaj 250g slanutkovog brasna i zatim neprestano mijesaj dok ne dobije tamno smedju boju. To traje neko vrijeme i obicno se i miris promijeni kad pocne tamniti.
Zatim dodaj 250g secera u prahu (moze i med ili neki slad - samo se onda ne stisne bas skroz dobro, ali ako planiras to staviti ond povecaj malo kolicinu brasna), 100 grama przenih ljesnjaka, grozdjice po zelji, 1 zlicicu cimeta i 1 zlicicu mljevenog kardamoma.
Smjesu istrsi u pleh i rezi na kocke.
Hvala ti, Marta! Sad još samo da se dočepam slanutkovog brašna... :/
Molim te samo, jel možeš s nečim usporediti koliko tamno smeđa boja treba biti? Kao čokolada ili?
Ne znam ti objasniti. Jednostavno kad promijeni boju, onda je to-to.