Može recept za to?marta prvotno napisa
Može recept za to?marta prvotno napisa
podižem ovu temu koju sam našla pretražnikom tražeći karobelu
molim recept za domaću
ne treba našla sam pretražnikom
http://forum.roda.hr/threads/50374-Namaz-od-rogača
Koliko dugo domaća karobela može stajati? U teglici u hladnjaku recimo..
Onoliko koliko je rok trajanja odabranog vrhnja, najdulje.
Zbog toga smo mi prešli na drugu stvar - ja pomiješam mljeveni rogač sa svojim domaćim džemom od šljiva (samljevenih) i to nema baš neko ograničenje. Ali ne stoji... obično to zamutim namjenski, jer se ljepše razmazuje kad nije u frižideru.
S tim punim dizano tijesto, jer kod nas doma prolazi bolje od oraha ili maka ili sira...
Posljednje uređivanje od Peterlin : 01.02.2011. at 07:25
ja ću napraviti malu količinu za probu i koliko treba za jednu turu palačinki
koliko se dugo kuha taj rogač u vrhnju?
jesi isprobala? mene također zanima koliko dugo bi trebalo kuhati rogač u vrhnju.
naime, jučer sam radila sa zobenim vrhnjem i kratko sam kuhala. ispalo je prilično rijetko. kad se karobela ohladila i zgusnula podsjećala je više na neki lagani čokoladni puding na bazi soje nego na nutelu
okus je ok.
Ja radim od meda, slatkog vrhnja i rogača. NIšta ne kuham nego samo zagrijavam dok se ne otopi med i rogač.
Pa ja stavim rogača koliko treba da bude gusto ko bilo koji cokoladni namaz.
ja još nisam probala, ostalo nam kolača i torte od rođendana pa prvo moramo to pojesti, a onda ću probati obavezno![]()
Da imaš pravo, ja sam si nekako kakao vizualizirala tj očekivala
Kad se već podigla tema da dodam - u karobelu jako fino paše mljeveni prženi lješnjak. Na tu mjeru ne više od 10-ak lješnjaka. Jako poboljša ionako dobar okus![]()