Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Karobela?

  1. #1
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno Karobela?

    Citiraj marta prvotno napisa
    Povremeno napravim domacu karobelu (namaz od rogaca) pa onda s tim mazemo kruh...
    Može recept za to?

  2. #2
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    podižem ovu temu koju sam našla pretražnikom tražeći karobelu
    molim recept za domaću

  3. #3
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    ne treba našla sam pretražnikom
    http://forum.roda.hr/threads/50374-Namaz-od-rogača

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Koliko dugo domaća karobela može stajati? U teglici u hladnjaku recimo..

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Onoliko koliko je rok trajanja odabranog vrhnja, najdulje.

    Zbog toga smo mi prešli na drugu stvar - ja pomiješam mljeveni rogač sa svojim domaćim džemom od šljiva (samljevenih) i to nema baš neko ograničenje. Ali ne stoji... obično to zamutim namjenski, jer se ljepše razmazuje kad nije u frižideru.

    S tim punim dizano tijesto, jer kod nas doma prolazi bolje od oraha ili maka ili sira...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 01.02.2011. at 07:25

  6. #6
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    ja ću napraviti malu količinu za probu i koliko treba za jednu turu palačinki

    koliko se dugo kuha taj rogač u vrhnju?

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    ja ću napraviti malu količinu za probu i koliko treba za jednu turu palačinki

    koliko se dugo kuha taj rogač u vrhnju?
    jesi isprobala? mene također zanima koliko dugo bi trebalo kuhati rogač u vrhnju.

    naime, jučer sam radila sa zobenim vrhnjem i kratko sam kuhala. ispalo je prilično rijetko. kad se karobela ohladila i zgusnula podsjećala je više na neki lagani čokoladni puding na bazi soje nego na nutelu
    okus je ok.

  8. #8
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ja radim od meda, slatkog vrhnja i rogača. NIšta ne kuham nego samo zagrijavam dok se ne otopi med i rogač.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja radim od meda, slatkog vrhnja i rogača. NIšta ne kuham nego samo zagrijavam dok se ne otopi med i rogač.
    i koliko ti to gusto/rijetko ispadne? mislim je li curi iz palačinki ako za to koristiš karobelu ili se fino može namazati?

    ja sam med dodala nakon što sam vrhnje i rogač skinula s vatre (kao što piše u ivyinom receptu). pretpostavljam da med gubi neke vrijednosti zagrijavanjem

  10. #10
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Pa ja stavim rogača koliko treba da bude gusto ko bilo koji cokoladni namaz.

  11. #11
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    ja još nisam probala, ostalo nam kolača i torte od rođendana pa prvo moramo to pojesti, a onda ću probati obavezno

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja stavim rogača koliko treba da bude gusto ko bilo koji cokoladni namaz.
    hm, probat ću sa običnim slatkim vrhnjem dr put; meni je ovako po receptu sa samo 3 žlice rogača ispalo preintenzivno i precrno

  13. #13
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Kako misliš preintenzivno? Rogqč je tamniji od kakaa.

  14. #14

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Da imaš pravo, ja sam si nekako kakao vizualizirala tj očekivala

  15. #15
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Kad se već podigla tema da dodam - u karobelu jako fino paše mljeveni prženi lješnjak. Na tu mjeru ne više od 10-ak lješnjaka. Jako poboljša ionako dobar okus

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se već podigla tema da dodam - u karobelu jako fino paše mljeveni prženi lješnjak. Na tu mjeru ne više od 10-ak lješnjaka. Jako poboljša ionako dobar okus
    mmm. nemoj mi to raditi! odmah idem kuhati opet karobelu.
    već mi sline cure....

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •