Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Gadljiva beba

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Gadljiva beba

Priča mi poznanica kako je prestala dojiti dijete nakon kratkog vremena jer se djetetu gadi njeno mlijeko! Nije htjelo ni sisati ni piti izdojeno! Uputila sam je na Rodu, ali ona je prepametna da bi se sa nekim savjetovala... A ja sam ostala bez riječi!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

:shock: :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

:shock: :shock: :shock:
    Jesi pitala kako ona zna da je beba gadljiva??? Jel' joj to ispricala???

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

, pa bas joj i ije neki razlog za prestanak, ali vjerujem da je trebala nesto naci, neki razlog. steta

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ono sto se toj mami i njenoj bebi najvjerojatnije dogodilo (makar je jako tesko iz ovako sturih informacija doci do nekog relevantnog zakljucka) je strajk dojenja.

do strajka moze doci iz mnogo razloga pa da ovdje ne duljim jer ionako nemamo sve podatke sto se dogodilo, za detalje pogledajte tekst na portalu na ovom linku - strajk dojenja

to sto ova mama nije trazila pomoc, nazalost je cesta situacija steta za bebu ali i za nju

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je malo sumnjivo ako nije htjelo izdojeno... možda ipak mama nešto izlučuje u mlijeku, lijekovi, vitamini (B-kompleks) ili od neke kozmetike.
    Šteta što je priča već gotova.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedan od cestih razloga zbog kojih se odustaje od dojenja dogadja se kad se majci vrati mjesecnica. cesto se dogodi da bebama tada ne odgovara okus majcinog mlijeka koje uslijed hormona promijeni okus/miris. to moze trajati od dan-dva prije no sto majka dobije mjesecnicu pa do dan-dva nakon nje...

nekim bebama, naprotiv, okus mlijeka za majcine mjesecnice toliko odgovara da se prakticki ne odvajaju od cice...

ovo je, naravno, samo jedan od primjera...

mozda je mama jela ili konzumirala nesto jakog okusa, neki zacin, ribu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam htjela mlijeko od moje mame, niti na ciku, niti izdojeno. Zato je ona dojila moju sestričnu, mjesec dana stariju od mene, jer njena mama nije imala mlijeka. (i sigurna sam da je to razlog što ju više voli od mene i cijeli život nas uspoređuje i uvijek sam ja najgora u svemu, a ona anđeo )
    Zato reci prijateljici da zove SOS telefon, jer dobar odnos s djetetom uvelike ovisi o tome.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ah, te mame.....
    Meni je moja mama uvijek pricala kako ja nisam voljela njezino mlijeko, kako nisam htjela sisati a nakon nekog vremena vise nisam htjela niti izdojeno mlijeko. A kako je sa sestrom "izgubila" mlijeko jer se prepala kada je meni neki klinac skoro sipkom izbio oko....
    I tako sam ja zivjela godinama u uvjerenju da je to istina i podnosila tezak teret krivnje ( ) zbog sekinog nedojenja duze od 5 dana sve dok nisam procitala La Leche knjigu o dojenju.
    A tamo osim strajkanja, pise i o konfuziji bradavice i dude, o neodvajanju mame od bebe nakon poroda, o dojenju u zahtjev, o nedavanju varalica, glukoza i slicnoga itd...itd...I to da se mljijeko ne moze jednostavno u trenu izgubiti, samo zastekati (ali i odstekati...)
    Uglavnom, mama vise ne prica ovo gore navedeno nego ISTINU 8) , a to je da nije imala dovoljno podrse i pomoci u bolnici i poslije.
    Sto tvoje poznanica nece moci jednoga dana reci.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    I tako sam ja zivjela godinama u uvjerenju da je to istina i podnosila tezak teret krivnje ( ) zbog sekinog nedojenja duze od 5 dana sve dok nisam procitala La Leche knjigu o dojenju.
    ma daj, 5 dana, meni je tvrdila da je to bilo kad sam imala 15 dana .
    tjesim se da sam dobila bar kolostrum .
    sta si se zbilja grizla zbog toga do nedavno?

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e ako je 15, onda mi je definitivno lakse!
    Pita mene mama danas:"A je l' ju jos uvijek dojis.....ono, ujutro i navecer?"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozxad je koristila neke kreme za tjelo ili jake dezodoranse a male bebe su osjetljive na mirise .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa sad... Možda i jeste ali... Jednostavno mi se i nije činilo da joj je to nešto važno jer je rodila u kada joj je prijateljica bila u smjeni pa ju je pustila cijelu noć i dan da se dobro odmori i tada su joj donijeli dijete tj. bebino prvi mlijeko, uz blagoslov majke, je bilo (kršitelj koda)! Toliko!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hmmmm... u tom grmu lezi zec....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A ja ipak mislim da se tu nešto moglo napraviti... uz malo puno truda... Žao mi bebača, već je jadnik često bolešljiv....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •