Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 86

Tema: opasni djecji pjescanici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno opasni djecji pjescanici

http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...83693/index.do

..evo ja procitala ovaj tekst na jednom forumu, pa sam pokupila link!
    Molim procitajte...

Mene je zabrinula i naljutilo! :? :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

:shock: :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ovo za gradske parkove kuzim,
    ali koliko vidim, u tekstu se radi i o pjescanicima u vrticima,
    pa mi nije jasno odakle tamo jajasca psecih glista... :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

poludjet ću!
    počela je OBOŽAVATI igranje u pjesku! sad joj reci NE:

morat ću na balkonu napraviti neki eko pješčanik taj će biti valjda siguran :/

ali toliko se male djece igra u pješčanicima... kud god idem, gomila djece, bebača... :shock:

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala za obavjest

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    u tekstu se radi i o pjescanicima u vrticima,
    odakle ?

od tuda da često imam priliku vidjeti, u večernjim/ noćnim, satima kako ekipica sjedi na klupama unutar dječjeg vrtića, dok im se kućni ljubimci istrčavaju oko njih, a kad im dođe da bi vršili nuždu, sumnjam da dođu do vlasnika i zamole ih da ih odvedu na neko primjerenije mjesto

tužno, al istinito

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

koma...
    pa zar nisu vrticki parkovi ogradjeni, a vrata zakljucana?
    sta ekipa skup s psima preskoci ogradu ili...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Gajnicama neki nisu što dobro dođe nama roditeljima ali izgleda nažalost i vlasnicima pasa :/

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

do navečer nisu zaključana, jedino ak ih netko kasnije zaključa, nemam pojma, al često uočim takav prizor, pa pretpostavljam da se ne zaključavaju :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

svi vrtićki parkovi za koje ja znam i šećem se i igram se u njima su otvoreni, dapače, tamo je najveća gužva, zato i idemo tamo...

prvo mi je bilo glupo, al kad su sva djeca tamo, a mi sastrane na praznom igralištu, normalno da idemo u društvo...

a šta je s Bundekom i onim pješčanikom za male klince slijeva? tamo je tabla za zabranu pasa (a tko će ih spriječit?)
    baš smo danas bili tamo... krcato...

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

užas! na žalost, teško da će se nešto promijeniti, tako da samo možemo primiti na znanje i - prepustiti igrališta psima...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Neznam kaj bi rekla. Mislim da ni poklopci na pješćanicima neće puno pomoći jer ako pas i dođe do pješćanika i nemože ući u njega, obavit će svoje oko njega i opet smo na istom.
    Jedino rješenje su oni pješćanici manjih dimenzija koji se mogu prenjeti u zatvoreno na kraju radnog vremena, mada neznam dal bi tete mogle tegliti pješćanike .
    A da budem iskrena ja bi rađe da ih i nema, ako u njih misle stavljati onaj sitni pjesak koji leti na sve strane kad se djeca igraju. Tako da ni ne moraju rukama unjeti jajašća glista u usta, kad ih tako lako mogu i udahnuti iz zraka.
    Da se mene pita, ja bi uredila vrtićka igrališta po principu kineskog zida sa 24 satnim video nadzorom. Naravno kod nas u Hrvatskoj i dalje stoji klasika da se u sve ulaže osim u ono što je najbitnije, a to su djeca.
    Uzalud će potrošiti pettisućakuna po pješćaniku, a problem će i dalje ostati isti.
    A ljude koji mirne duše šeću pse, a za sraonik im služe djećji vrtići i igrališta ( probajte prošetati oko zgrade Suvaga ponekad), protiv njih nema pomoći, jer ako nekultura stanuje u srcu osobe neće pomoći ni poklopac, ni zid, ni kamera.Žalosno.
    Uostalom pronašli su i jajašca glista ljudskog porjekla.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne znam jel to isto, ali ima jedna slična (ista) rasprava i ovdje http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...981&highlight=
    od prije koji dan
    uglavnom i jedno i drugo grozno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Postoje li kakve kazne za nesavjesne vlasnike pasa?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pogledaj identičnu temu: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=39981

Komunalni redari mogu naplatiti kaznu.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Postoje li kakve kazne za nesavjesne vlasnike pasa?
    U zakonu o zaštiti životinja piše, doduše, ovo:

Zabranjeno je držanje i postupanje s kućnim ljubimcima te njihovo kretanje na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost drugih životinja i ljudi, a posebice djece

ali ...

Stanujemo uz savski nasip, a kakvog li ovdje veselja ima! Pogotovo sada u proljeće. Osim što se krupniji rasni preimjerci šeću slobodno, ostavljaju i vidljive tragove koje nerijetko otkriju upravo dječica. Užas!
    A što učiniti? Koga/kako/kome prijaviti?????

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma.. ja nemam nista protiv kućnih ljubimaca, ALI neka onda vlasnici budu odgovorni za svoje ljubimce, a ne da kad psa izvedu van zanemare cinjenicu da, recimo to lijepo: 'oneciscuju okolinu' i po tom pitanju ne cine apsolutno nista!
    Ja razumijem da se ljudima neda skupljati za psom (psima), posebno u neke bijesne sate (6h ujutro ili 23-24h navecer) ali ako to ugrozava zdravlje, onda bi trebalo nesto uciniti!

Neznam... meni je prestrasno da ja moram gledati di cu stati dok setam, a da ne govorim o parkovima, djecjim igralistima i pjescanicima ... uzas! :shock:

SF je ocekivati da ce se kod nas sprovoditi kaznjavanje vlasnika nakon sto se pas olaksa na nekoj povrsini - recimo u naselju, ali barem bi to mogli regulirati na povrsinama gdje se djeca igraju!
    Kao sto su na vecini kupalista i uredjenih plaza stavili table 'zabranjeno psima' - sto je sasvim u redu, tako bi trebalo oznaciti i povrsine gdje djeca borave!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi kod kuće imamo pješčanik koji se zatvara jer susjedi imaju mačke koje bi ga sigurno koristile kao wc. A u njemu su i uvijek igračke pa moramo zatvorit jer naš pas voli malo poglodat lopatice i sličnu plastiku. I ne vidim u čemu je problem. Zatvoriš i siguran si. Kad i svi vlasnici ne bi vodili pse na igrališta, opet su tu mačke i psi lutalice, tako da bi zatvarenje pješčanika po meni bilo obavezno iz higijenskih razloga.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nije problem samo izmet. Za toplijih dana cijeli Zagreb smrdi po pišalini. Ja ne želim doma unositi niti tuđe fekalije a niti čestice urina, a to se više ne može izbjeći. Ja sam mišljenja da se mora puuuuno strože regulirati uopće pravo na držanje pasa u centru Zagreba.
    U našoj zgradi jedna obitelj ima pudlu koja pati od inkontinencije i ta pudla piša uzduž stubišta svaki dan pa sve smrdi ko septička jama. Oni to ne operu, nego se čeka čišćenje, koje se obavlja jednom tjedno.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    ovo za gradske parkove kuzim,
    ali koliko vidim, u tekstu se radi i o pjescanicima u vrticima,
    Pa donesu djeca na cipelicama svakakvog 'smeca'...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa kad bi makli sve pse i ogradili igrališta opet vam ostaju mačke. Ko će njima reć di da pišaju ili kakaju? Mislim da tu nema puno pomoći, nažalost!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nije isto dvije mačke u kvartu ili dvije mačke + deset pasa + dvadeset pijanih adolescenata koji loču, seru, pišaju i rigaju po parkiću. Da oproste gospođe i gospoda na forumu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tko ima ljubimca ima valjda i neku obavezu..šta se mene tiče tuđi pas, ali me se tiče ako mi redovno posere ulaz u zgradu
    ..ja te ljude, koji tako vole te kućne ljubimce zbilja ne razumijem
    toliko grčevito brane svoje stavove i pravo na te životinje, svi drugi ispadamo sadistički životinjomrsci, ali kad se dođe do dijela kad treba pokupit govno iza svog ljubimca..tajac

Sofi jako voli pješčenike, ali naravno, sad se ne smije tamo igrati

pomoći nema jer su neki ljudi zbilja ispod svakog nivoa pa ih treba ili zatrpati ili pokrivati (mislim na pješčanike)

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

slažem se da su NEKI ljudi toliki pobornici prava životinja da kad se radi o pobiranju govana iza njih, to im je ispod časti - kad treba birati između djece i pasa, psi su uvijek važniji.
    Nedobog da netko nešto napravi pesu, to je toliko fuj da nemam riječi, a kad se neko dijete zarazi nekakvim boleštima od tih istih predragih životinja, još bi ga najradije i nogom što je uopće imao tražiti u pješčaniku.
    takav "moral" je ipak malo too much za mene.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam da ne spada u tu temu, ali u koprivničkom vrtiču koji je odmah kraj centra grada su veliki problem upravo mladi koji si vikendom u dučanu kupe kolu i Ribara i odu pit u vrtić jer tamo imaju natkrivenu terasu. Onda se drugi dan tamo nađe opušaka, bljuvotina, kondoma, a vjerojatno je i sve zapišano, samo je to ono što ne vidimo, ali po čemu ipak hodamo.
    E pa sad, kak ćeš spriječit psa lutalicu, ako ne možeš jednog uzornog učenika gimnazije?

Plus toga, stvarno razumijem vas Zagrepčane koji gunđate protiv pasa jer ih u Zagrebu ljudi stvarno drže u neprimjerenim uvjetima tipa jednosobnih stanova. Onda su psi naravno divlji kad izađu van jer su naprosto željni da se malo izludiraju, a moraju i negdje obavit nuždu. Mislim da je to problem koji se nikad neće riješiti, bar dok takvi vlasnici pasa ne shvate da je velikom psu zaista potrebno vlastito dvorište.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne, nego dok gradska uprava ili zakonodavac ne shvate da životinjama od pet ili deset i više kila nije mjesto (bez naročitog opravdanja) na gradskim ulicama. Nemam ništa protiv da nekome kućni ljubimac zapišava njegovo vlastito dvorište i ne znam zašto bih ja morala voljeti bilo čiju životinju. Za mene će pas u gradu na pločniku ili gradskom parku uvijek biti odraz snobizma i primitivizma.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

. Za mene će pas u gradu na pločniku ili gradskom parku uvijek biti odraz snobizma i primitivizma.
    Mislim, ovo je bezveze. Moj pas se popiša u mom dvorištu, a to što ga ja vodim u šetnju po gradskom pločniku na uzici da malo protegne noge i socijalizira se kako mu nepoznati ljudi ne bi postali nešto strano ne znači da sam ja snob.
    Hmmm, neki dan su bili svatovi u gradu i ono nakon vjenčanja ljudi se zaredali u park u grmlje na pišanac. MM i ja jedemo sladoled na klupi i ostanemo :shock: , a ovi nas uopće ne šljive. Dakle, parkovi će nam biti zapišani ma što poduzeli. Lijepo nosit mokre maramice, čistit djetetu ruke i oprat ih čim se dođe doma. Jedino rješenje.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Tebi je dakle za osudu da ljudi pišaju po parku, a nije da to čine psi pod nadzorom svojih civiliziranih vlasnika građana. Ili je uredu da svi pišamo po parku. Hvala Bogu na vlažnim maramicama.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, meni je za osudu da bilo tko piša po parku! I da, hvala bogu na vlažnim maramicama jer ne znam kak bi s djetetom na sladoled nakon što se igralo u parku.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sad smo skrenuli s teme zdravlja djece i znam da ćemo dobiti špotance od moderatora.... sooooorry!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne znam onda s čim pišanje po parku ima veze, ako nema veze sa zdravljem djece! jest da nije to tema ovog topica, ali nekako se samo po sebi nadovezuje

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U našem parkiću nema baš slobodnih pasa koji pišaju po njemu, ali zato ima čopor mačaka koje hrane dežurne penzionerke i koji je svake godine sve veći (i glasniji u sitne noćne sate) Zato sam spomenula mačke. To kaj cucki pišaju po cesti me opće ne dira jer po cesti i ljudi pišaju i bljuju a ljudi bi valjda trebali znati kaj rade (za razliku od pesa). Dira me kaj moram non stop gledat u pod da ne ugazim u drek.
    I malo OT-jučer se mala od cca 5 godina pred mojim očima popišala i pos***la na sred pločnika uz blagoslov majke koja je taj uradak uredno i ostavila na sred pločnika.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    To kaj cucki pišaju po cesti me opće ne dira jer po cesti i ljudi pišaju i bljuju a ljudi bi valjda trebali znati kaj rade (za razliku od pesa). .
    Eto to je bila i moja poanta.
    Ne znam koliko imate iskustva s držanjem pasa, ali niti jedan pas koji živi u dvorištu neće se po**** nasred pločnika iz slijedećeg razloga: njemu nije hitno jer to može obaviti u dvorištu i ako će negdje u šetnji osjetiti potrebu za tim otiči će sto posto na travu u neki kutak, znači neće se istovarit istog trena. Zato vlasnik ne treba voditi psa tamo gdje se nalazi trava po kojoj se hoda, a to je naravno park i dječje igralište.
    Problem su psi koji su u stanu. Oni ne mogu obaviti nuždu kad to njima paše i zato im je jako sila kad izađu van i fino se istovare na pločnik. E pa zato po meni pas nije za stan jer to naprosto nisu uvjeti za držanje psa. Osim toga pas koji ima prostora u dvorištu, van se lijepo odvede na uzici i ne mora se istrčavat po javnim površinama, glede ugriza pasa. Tu onda nastaju nepotrebni sukobi, a meni je zbog toga neopisivo žao jer znam da suživot pasa i djece može biti divan, a netolerancije ima s obje strane.
    Ja posječujem i forume o psima i znam kako neki vlasnici pasa razmišljaju o djeci, a kako opet roditelji o psima, a ja bih tako voljela pomiriti te dvije strane. A od toga nikad ništa, nažalost.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zapišani pločnici imaju debele veze sa zdravljem djece zbog toga što je amonijak toksičan, a upravo su mala djeca, čije su glave najbliže pločniku, najizloženija tim parama.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

TeinaMama, pa u osnovi se slažemo. Samo ja ne vidim kako bih ja mogla biti tolerantna prema zapišanim pločnicima i parkovima te travnatim površinama po kojima se zbog zagađenosti moje dijete ne može istrčati, a isto živi u stanu. Mi samo trpimo jer smo nemoćni, a tako će, čini se, i ostati.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nema se smisla raspravljti na ovu temu jer su mišljenja toliko nepomirljiva da nećemo nikad na zelenu granu.
    Htjela sam reći da kako ćeš sprječiti psa da piša kad piša i čovjek sa svojim zdravim razumom. Amonijak je toksičan, a ima ga u pišalini ljudi i pasa, međutim od tog amonijaka se još nitko nije otrovo. Ima u zraku i co2 previše, pa nitko ne grakće na aute, svi se fino voze.
    Ljudi su licemjerni i vole isticati mane onoga s čim se ne slažu.
    Toliko od mene.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

OK, meni je to dovoljno obrazloženje: Vlasnik pasa koji zapišava pločnik je primitivac koji to opravdava primitivizmom čovjeka koji sam piša u parku.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za mene će pas u gradu na pločniku ili gradskom parku uvijek biti odraz snobizma i primitivizma.
    A za mene je ovaj tvoj komentar odraz primitivizma.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeinaMama prvotno napisa
    Problem su psi koji su u stanu. Oni ne mogu obaviti nuždu kad to njima paše i zato im je jako sila kad izađu van i fino se istovare na pločnik.
    Moji psi žive u stanu i ne istovaruju se na pločnik, isto kao ni većina drugih koje srećemo u šetnji. To što žive u stanu ne znači da ne idu u šetnju cijeli dan i da im je non stop sila.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam TeddyBearz, ali nažalost ljudi ti ne izvode pse tak ko ti očito. Ja sam skužila da su tvoji psi pametni i da se ti trudiš oko njih. Svaka čast tvojoj brizi za pse. Ali sam vidjela i puno takvih koji se istovaruju, a da nisam često u ZG. Meni je to onda pretužno jer to smatram nebrigom za pse.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

moje dijete je u subotu ugazilo u friški, jaaako smrdljivi (vjerojatno) pseći izmet, u parku (kasnije vidjeh, punom smeđih hrpica) gdje su postavljene ploče "zabranjeno za pse", koma...

Problem su psi koji su u stanu. Oni ne mogu obaviti nuždu kad to njima paše i zato im je jako sila kad izađu van i fino se istovare na pločnik.
    ali ovo ipak nije istina. Pas moje mame živi u stanu i u životu se jedan jedini put, još kao štete uneredila na pločniku. To zna da ne smije i to neće napraviti. Pas kaka na ona mjesta (na onaj način) na koja ga je vlasnik NAUČIO da je prihvatljivo. Pa se cijela priča vraća na vlasnika koji je više ili manje obziran, civiliziran - takav je i njegov pas.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

za TeddyBearz..ako tvoji psi i većina ostalih koje srećeš ne kakaju po pločniku, onda čiji kakaju?
    Ja sam svojim očima vidjela dva-2 (slovima i brojkom) puta u cijelom svom životu vlasnika psa da kupi iza svog ljubimca drek
    istovremeno sam jedno deset puta čistila sa cipela svog djeteta pseće govno dok su mi na oči frcale suze

ako ti svoje pse držiš u redu sve pet
    zašto se ne bi pričalo i osuđivalo one koji to ne rade

i nitko nije protiv toga da si ljudi drže životinje u stanu ako hoće

a ionako se životinjski svijet ne svodi samo na pse i mace..pretpostavljam

osim toga, za sve to postoji i zakonska regulativa odnosno odluke na nivou jedinica lokalne samouprave tj. gradova o načinu držanja kućnih ljubimaca i ostalih životinja

pa kad uhvatim vremena, eto pogledat ću, da sad ne govorim paušalno
    bez obzira na sve, čišćenje iza SVOJIH kućnih ljubimaca mi je ipak stvar koja se nameće sama po sebi

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teina mama, sve ok.

Citiraj Foška prvotno napisa
    ali ovo ipak nije istina. Pas moje mame živi u stanu i u životu se jedan jedini put, još kao štete uneredila na pločniku. To zna da ne smije i to neće napraviti. Pas kaka na ona mjesta (na onaj način) na koja ga je vlasnik NAUČIO da je prihvatljivo. Pa se cijela priča vraća na vlasnika koji je više ili manje obziran, civiliziran - takav je i njegov pas.
    Foška Ja uvijek ostanem zapanjena komentarima "ti psi, bla bla, ovakvi su i onakvi". :? Ne mogu razumjeti da neki ljudi misle da je pas valjda sam odabrao obaviti što ima u parkiću ili u pješčaniku. :? Pa vlasnik je taj koji bi psa trebao odvesti na prikladno mjesto, po čemu se jednom psu park razlikuje od drugih mjesta?

Inače, čini se da samo vlasnici pasa primijećuju da se u članku spominje i ljudski izmet. Možda su i za to krivi psi?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    za TeddyBearz..ako tvoji psi i većina ostalih koje srećeš ne kakaju po pločniku, onda čiji kakaju?
    Valjda oni čije vlasnike nije briga gdje im ljubimci obavljaju nuždu.

A ovo:

Citiraj sofke prvotno napisa
    i nitko nije protiv toga da si ljudi drže životinje u stanu ako hoće
    nije istina, jer je jedan od gornjih citata:

Za mene će pas u gradu na pločniku ili gradskom parku uvijek biti odraz snobizma i primitivizma.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je zapanjujuće kako mi koji se brinemo za svoje pse uvijek dobijemo po nosu. Mislim da je razlog to što su oni koji se ne brinu za pse, a imaju ih takve osobe kojima se nitko ne usudi ništa reći ili, ako im netko kaže ne dira ih uopće.
    Zato mi koji stvarno volimo pse uvijek imamo neku glupu potrebu pravdati se zbog toga što ih uopće izvodimo van pa onda dobijemo porciju namjenjenu neodgovornim vlasnicima.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je zapanjujuće kako mi koji se brinemo za svoje pse uvijek dobijemo po nosu. Mislim da je razlog to što su oni koji se ne brinu za pse, a imaju ih takve osobe kojima se nitko ne usudi ništa reći ili, ako im netko kaže ne dira ih uopće.
    Zato mi koji stvarno volimo pse uvijek imamo neku glupu potrebu pravdati se zbog toga što ih uopće izvodimo van pa onda dobijemo porciju namjenjenu neodgovornim vlasnicima.
    Totalno se slažem.

Kao da meni kao vlasniku psa odgovaraju neodgovorni vlasnici pasa koji ugrožavaju i mene i moje pse. :?

Ne znam otkud ikome ideja da je meni u redu što psi obavljaju nuždu u parkovima, pješčanicima i po pločnicima. :?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Curke, nitko ne proziva odgovorne vlasnike, jer samim time što su odgovorni podrazumjeva se da vas nitko ne kritizira. Komentiramo "no name" neodgovorne vlasnike pasa koji postoje tamo negdje, a na čiju neodgovornost nailazimo svuda oko nas. Zašto se osjećate uvrjeđeno? pa ako ti znaš da radiš ispravno, nemaš se zbog čega osjećati prozvanom, a još manje objašnjavati i braniti se zbog nećega što se ne tiće tebe osobno.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidiš da nisam reagirala do ovog posta:

Ne, nego dok gradska uprava ili zakonodavac ne shvate da životinjama od pet ili deset i više kila nije mjesto (bez naročitog opravdanja) na gradskim ulicama. Nemam ništa protiv da nekome kućni ljubimac zapišava njegovo vlastito dvorište i ne znam zašto bih ja morala voljeti bilo čiju životinju. Za mene će pas u gradu na pločniku ili gradskom parku uvijek biti odraz snobizma i primitivizma.
    Moraš priznati da je za nekoga tko živi u gradu i ima psa ovo poprilično uvredljiv post.

I ne mislim da me se tiču optužbe o vršenju nužde pasa po parkovima i pješčanicima, jer moji to ni ne rade, međutim ovo gore je toliko zlobna generalizacija da moram reagirati.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cijelo vrijem čitam naslov kao

"opasni dječji PJESNICI!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Priznajem da je citirano vrlo "napadački" formulirano, ali i ja imam pse i velikog i malog i živim u gradu i nije me opekla ova rećenica jer se ne tiće mene, već npr.mojeg susjeda koji malo brine o tome kuda njegov Bernardinac šeće u po bijela dana bez da ga itko prati, i tiće se jednog tipa koji u ranu zoru stoji kraj vrtića sa svojim Rotvajlerom koji se uredno posrao ispred ulaznih vrata dvorišta i tiće se susjeda koji gleda u nebo dok se njegova pudlica olakšava toćna ispred klupice u parkiću.
    To je snobizam i primitivizam kojeg ima na svakom koraku nažalost, dok sam do sada samo dva puta vidjela jednog dedicu koji pokupio za svojim psom i stavio u džep , ali eto, čovjek ozbiljno shvaća svoju obavezu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •