Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: opasni djecji pjescanici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno opasni djecji pjescanici

http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...83693/index.do

..evo ja procitala ovaj tekst na jednom forumu, pa sam pokupila link!
    Molim procitajte...

Mene je zabrinula i naljutilo! :? :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pročitala sam to u novinama. Nažalost mislim da tu nema puno pomoći.
    Bila bi zadovoljna kad bi bar vrtići imali pješčanike koji se mogu pokriti, za javne parkiće mi je to nekak nedokučivi ideal.
    Na cucke još možeš nekak i pazit (mislim na gazde), ali mačke sve zap... i zas... po noći. Ne možeš stražarit kraj tih pješčanika.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Neznam kaj bi rekla. Mislim da ni poklopci na pješćanicima neće puno pomoći jer ako pas i dođe do pješćanika i nemože ući u njega, obavit će svoje oko njega i opet smo na istom.
    Jedino rješenje su oni pješćanici manjih dimenzija koji se mogu prenjeti u zatvoreno na kraju radnog vremena, mada neznam dal bi tete mogle tegliti pješćanike :/ .
    A da budem iskrena ja bi rađe da ih i nema, ako u njih misle stavljati onaj sitni pjesak koji leti na sve strane kad se djeca igraju. Tako da ni ne moraju rukama unjeti jajašća glista u usta, kad ih tako lako mogu i udahnuti iz zraka.
    Da se mene pita, ja bi uredila vrtićka igrališta po principu kineskog zida sa 24 satnim video nadzorom. Naravno kod nas u Hrvatskoj i dalje stoji klasika da se u sve ulaže osim u ono što je najbitnije, a to su djeca.
    Uzalud će potrošiti pettisućakuna po pješćaniku, a problem će i dalje ostati isti.
    A ljude koji mirne duše šeću pse, a za sraonik im služe djećji vrtići i igrališta ( :shock: probajte prošetati oko zgrade Suvaga ponekad), protiv njih nema pomoći, jer ako nekultura stanuje u srcu osobe neće pomoći ni poklopac, ni zid, ni kamera.Žalosno.
    Uostalom pronašli su i jajašca glista ljudskog porjekla.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..ajoj..mene je najviše pogodilo ovo:
    "...Djeca koja dođu u dodir s jajašcima psećih glista, mogu dobiti toksokarozu. Riječ je o tomu da pseća glista putuje tijelom djeteta i da se može zavući u različite organe. Ako glista uđe u pluća, dijete dobije bronhitis, a ako uđe u oko, moguće je sljepilo. Ako se glista zavuče u mozak, moguća je i epilepsija tvrdi ..."
    ..a mi baš jučer postavili Karlitu u vrtu kuće pješčanik,MM sam izradio..ali sad kad ovo čitam..po noći ga pokrivamo s ceradom a po danu baš i ne..okolne kuće imaju pse ali im ne dozvoljavamo baš ulazak u vrt..jedino ako se neki baš ne iskrade...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

..ma kod nas u Rijeci je za poludit' sto se pasa tice!
    Pa nitko ne 'posprema' iza svoga ljubimca!
    Strasno i prestrasno!

Ja razumijem da zivotinje moraju obaviti svoja, ali k'vragu pa sve je zakenjano, ali bas sve! Setalista, parkiralista...
    Mi kad izlazimo iz auta, mi stalno vicemo: Elena pazi da ne stanes u govno... tragi-komicno!

a, o pjescanicima da i ne pricam! Grooooznooooooo....

Stvarno ovaj tekst zabrinjava!
    I trbalo bi poceti 'financijski olaksavati' vlasnike pasa, po svakom 'olaksavanju' psa iza kojih ne ciste!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •