Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
Evo danas pregled kod infektologa. Čovjek je rekao da odmah ponovim nalaze (da ne čekam tjedan dana) jer nalazi mogu biti lažno pozitivni. Da ćemo onda dalje vidjeti i ako opet pokaže pozitivno da ću krenut na terapiju, ALI da on odmah kao infektolog preporuči pobačaj. Odluka je na meni i ginekologu. Ubio me.

Ove emocije gore-dolje za poludit. Sad čekam osam dana pa nalaz......
S kojim si infektologom pričala?
Kao što rekoh prije, i meni je infektolog s kojim sam pričao predložio pobačaj. Bez ikakvih objašnjenja o tome zašto. Počeo je s tvrdnjom da je jako velika šansa da je plod inficiran. Na što sam mu ja citirao podatke o 5% šanse i pitao da li je to velika šansa o kojoj je govorio.

U svakom slučaju ako si iz zagreba pokušaj razgovarati s dr. Goranom Tešopvićem na zaraznoj. On će ti lijepo iznjeti sve rizike i sve eventualne komplikacije i savjetovati te o tome što trebaš napraviti.
Infektolog ti je trebao reći za lijek spiromicin koji bi trebala početi uzimati, čak ti i dati napismeno nešto kako bi ga mogla kupiti van hrvatske.

Prije amniocenteze i PCR-a na toxo nema smisla pričati o bilo kakvom pobačaju, oni to tamo previše olako shvaćaju.