Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: brzinski osvježavajući...

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno brzinski osvježavajući...

vjerujem da većina ima ovaj recept, a opet za one koje nemaju brz je, odličan, osvježavajući i lagan.Čak i za početnice jer nema se šta zeznuti

JOGO KOCKE
    Biskvit:3 jaja,3 žlice šećera, 3 žlice brašna, 1/2 dcl ulja, malo manje od pola praška za pecivo i malo mlijeka (cca. 1/2 dcl)
    sve izmiksati i staviti u dublju tepsiju, peči 20 min na 180 stupnjeva
    Krema:3 jogurta (ja sam sad pravila s L casei od šumskog voća, al izvorno ide obični tekući jogurt), 1/2 l Hole, 3 žlice šećera, 1 paket želatine u listićima, 1 staklenka višanja

1 jogurt zagrijati i u to dodati prethodno namočenu želatinu u vodi.Ostaviti da se ohladi, u to dodati ostala 2 jogurta, izmiksati Hole sa 3 žlice šećera, višnje ocijediti i sve zajedno spojiti - žlicom lagano izmješati.
    Izvaditi iz pečnice biskvit, kad se ohladi staviti kremu na njega i u zamrzivač 2 sata .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni ne izgleda jednostavan zbog tog taketiča zelatine u lističima nikad to nisam koristila i kako se to stavlja i koliko jeli ima večih ili manjih paketa ili su standardni..inace mi pari dobar kolač najviše volim vočne

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma ta želatina ti je ful jednostavna - u vrečici ima 12 listova želatine, njih razdvojiš i sve zajedno staviš u zdjelicu s hladnom vodom (da ih prekrije voda - može biti i više vode, ne šteti) na 5 min, kad se omekšeju stisneš ih u šaku, ocijediš i prebaciš u taj vrući jogurt.Tako stoji još 10 min tj. dok se jogurt ne ohladi...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa
    ma ta želatina ti je ful jednostavna - u vrečici ima 12 listova želatine, njih razdvojiš i sve zajedno staviš u zdjelicu s hladnom vodom (da ih prekrije voda - može biti i više vode, ne šteti) na 5 min, kad se omekšeju stisneš ih u šaku, ocijediš i prebaciš u taj vrući jogurt.Tako stoji još 10 min tj. dok se jogurt ne ohladi...
    super hvala,sad mi je vec jasnije sad to moram i isprobat jer sam uvijek izbjegavala te kolace u kojima bi morala stavljat tu zelatinu izgledalo mi je prekomplicirano jer sam mislila da mi s tim nece uspit kolac pa da ga nebi morala jest kanta za amece

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

piše ti i na vrečici želatine postupak namakanja - kao što sam rekla s ovim kolačem nema fulanja

Ica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

piše ti i na vrečici želatine postupak namakanja - kao što sam rekla s ovim kolačem nema fulanja
    Evo ja danas isprobala tvoje kocke i super su mi ispale!!Umjesto tih listica zelatine koristila sam zelatinu u prahu..Ona se samo izmjesa sa 4 žlice hladne vode i mora tako stajati 10 min,kad se jogurt zagrijao ubacila sam zelatinu u njega i jos malo na laganoj vatri izmjesala.
    Stavila sam jedan jogurt od višanja,jedan od šumskog i jedan obican.Drugi put cu stavit da sva tri budu vocna da bude jos vocniji okos kolaca..
    Al super je jednostavan i ukusan kolacic!!Njami!!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

baš mi je drago, uživaj u papanju

Ica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

baš mi je drago, uživaj u papanju
    Hvala draga,al nema vise,sve smo slistili!Sinoc nam bili prijatelji i otišlo vise od pola,danas ja i MM dovršili ostatak!!
    Javi ako imas još koji ovako brzinski

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja pravila u petak i isto sa želatinom u prahu, ali sam umjesto višanja (koje mi ne podnosi želuček) stavila na kockice narezane breskve iz kompota . Ajmeeee, ne sjećam se kad su se brže pojeli kolači :D.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja obično stavljam višnje iz kompota jer ih volimo, ali znam praviti i sa više vrsta voća iz kompota( sa svježim nisam probala)i isto bude odličan, jedino što onda (kad miješam voće)stavim obični, tekući jogurt..Ljeti je ovo kod nas skoro svaki tjedan u frižideru, a imam ja još takvih brzih i osvježavajućih recepata samo čekajte da mi padne na pamet... 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •