-
I ja sam imala dve "biohemijske" u 5. nedelji. Prvi put nisam dozivela to tragicno jer mi je to bio dokaz da mogu da ostanem trudna. Uradila sam briseve- pozitivna na ureoplazmu. To smo resili. Posle godinu dana ostanem opet trudna. U tom ciklusu ukljucili smo dabroston za svaki slucaj. Beta se u pocetku lepo duplala, a onda jedan dan spoting- povecali dozu dabrostona ali beta je pocela da pada. Sve je samo otislo. Ovaj drugi put sam se dobrano zabrinula i postala opsesivna u trazenju uzroka kojeg jos uvek nisam pronasla. Doduse postoji tu par nekih "problemcica" (ja- heterozigot za MTHFR, sateliti na 17. hromozomu, malo povisen FSH, nizak progesteron) ali za koje nijedan doktor nije rekao da to je uzrok.
Mislim da je dobro iskljuciti sve moguce faktore koji mogu dovesti do spontanog- na vreme! ALI isto tako je bitno da to prepustis lekarima. Zasto? Zato sto sam ja mnoge pretrage uradila na svoju ruku citajuci stosta na internetu- a s obzirom da nemam dovoljno znanja iz te oblasti kad sam naletela u svojim nalazima na nesto sto mi je sumnjivo- uzasno sam se opteretila. Postala sam potpuno disfunkcionalna i u socijalnom i u profesionalnom zivotu. Nadji nekog dobrog ginekologa u koga imas poverenja i ne lupaj glavu o tomo sta ce biti u sledecoj trudnoci. Bitno je da pozitivno mislis jer i to utice na hormonsku ravnotezu koja je neophodna da zatrudnis i izneses trudnocu do kraja.
Puno pozdrava obema s nadom da cemo u dogledno vreme biti ponosne trudnice i mamice!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma