-
Sigurno da se nakon kiretaze i maternica treba oporaviti (prva M iza zna biti jaca, skoro s izljevima, to nije slucajno)
Folikuli za dobar rast (kao uostalom i sluznica maternice) sigurno trebaju i povoljni sastav hormona, a nisam bas sigurna da ugrozena trudnoca, stres vezan uz pobacaj i tjedni iza toga su u stanju generirati savrsenu hormonalnu situaciju. Rekla bih da je onda tu slijed razmisljanja: subomptimalan hormonalni sastav - lošija kvaliteta folikula - lošije jajašce - veća šansa za citogenetsku gresku - da budemo sigurniji bolje sacekati.
Iako sam po americkim forumima vidjela da nakon ranih spontanih dosta zena ne ceka, cak postoji "urbana legenda" da je taj prvi ciklus iza pobacaja plodniji (vise progesterona, beta-HCG jos cirkulira...), no koliko vidim one i manje idu na kiretaze - cesce cekaju da priroda odradi svoje (cini mi se da je ovo vise vezano uz nedostatak med. osiguranja).
Naletila sam na misljenja nekih stranih lijecnika koje umiruju zene koje odmah nakon pobacaja ostanu trudne, oni kazu da je najveci problem kada zena u prvom ciklusu iza pobacaja ostane trudna to da je tesko odrediti kada je trudnoca tocno pocela jer iako se kiretaza smatra nesto kao prvi dan M tu su moguca i veca odstupanja pa je onda za novu trudnocu teze odrediti u kojem je tjednu te usporedjivati razvoj ploda s referentnim vrijednostima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma