Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 165 od 165

Tema: Preko svojih granica......

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jel ima ovdje netko ko je imao radove u kuci a bio sam s malim djetetom? ako je, da mi napise kako je uspio sve obaviti, da znam da se moze, jer meni trenutno izgleda neizvedivo
    ovo za pospremanje se slazem, ja ionako nisam nikad bila opsjednuta cistocom i redom. iako, kad krenem cistiti to cinim tako detaljno da izgubim pol vise vremena nego netko normalan (ono, kad se pere sude obavezno se ocisti sudoper, pec, sve povrsine, isperu krpe...)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mikka - daj reci kakve radove, pa će nam biti lakše dati savjet "kako" .

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo ja sam bila u petom mjesecu blizanačke trudnoće, i imala tada skoro petogodišnjakinju kad smo renovirali stan i istovremeno stanovali u njemu. Iskreno rečeno, bila je koma. Ja sam morala čuvati trudnoću, Ema se vukla po podu koji je bio strašno prašnjav, nisam imala kuhinju, jeli smo u krevetu, kupatilo mi je bilo totalno izrovano, nisam imala ni wc ( a pišalo mi se svakih 5 min :shock: , koristila sam kantu koju sam držala na balkonu.... ma koma. Kad smo srušili jedan zid, i kad sam došla doma i to vidjela, zaplakala sam... Bilo je teško, al smo preživjeli! Sad me muka hvata od običnog bojanja zidova koje moramo obaviti, jer ne znam kako ću obaviti čišćenje poslije toga :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mikka - jel imaš struju, vodu i podove? stolariju na prozorima i ulazna vrata?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    mikka - daj reci kakve radove, pa će nam biti lakše dati savjet "kako" .
    wc i lavabo vise-to majstori moraju doc popravit o svom trosku, znaci prvo njih nahvatati. (i jos neke stvari koje su s***ali u kupaoni)
    opremiti kuhinju do kraja-instalirati plocice i elemente, nakon toga sve oprati, urediti i posloziti.
    u dnevnoj sobi koja je puna kutija prvo nabaviti i postaviti stolove (jedaci i radni) i police na koje te stvari iz kutije treba poslagati, opet ocistiti.
    posloziti robu u ormare, prvo probrati koja ostaje koja ide.
    aha, da li da opet spomenem, vremena imam napretek
    to su uglavnom zavrsni radovi, ali opet..
    poslije njih jos oni "fini", npr nabaviti zavjese (na istoku smo, sunce tuce u prozore koji su ogromni i goli ) i tako to..

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel se mogu koristiti wc i lavabo? ako mogu - onda majstori kad dođu - dođu.

jel imaš u kuhinji: šporet, frižider, sudoper? sve ostalo može kasnije.

ako nemaš stol u dnevnoj sobi - onda je dobar i neki čvršći plastični (staviš stolnjak) - i može poslužiti za obje svrhe. dok ne uspiješ nabaviti baš ono što trebaš. police nisu neophodne u startu.

robu pri slaganju probirati (ako ti je već tamo). nabavi par velikih crnih vreća - i samo šibaj unutra.

ne kužim... ja bi već odavno bila tamo...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    kojiput odredi dan za vas dvoje, i ne skuhaj ni spremi nista, jer ti nije dobro Razz
    ovo sam napisala kao savjet na konkretnu situaciju. nije u redu, ali ako s ukucanima ne mozes na zelenu granu, bolje je reci nisam mogla nego nisam htjela, jer to moze voditi ka novom nizu zamjeranja, predbacivanja, svadanja....
    lako je rijestiti situaciju kada imas kamo otici. ovo gore se odnosi na onu kada nemas kamo.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mika mi gradimo kucu od trenutka kad je rodjena pa eto traje jos i sada
    stemali su se zidovi, ona je spavala - tek rodjena, farbalo se, postavljalo, rastavljalo itd...
    sve je to nekako islo pod normalno. sad ce se raditi fasada i eto opet akcije

a ovo reci - ne mogu ili ne zelim je vec tema za neke druge rasprave o stvaranju i postavljanju granica,a malo i o manipuliranju

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    jel ima ovdje netko ko je imao radove u kuci a bio sam s malim djetetom? ako je, da mi napise kako je uspio sve obaviti, da znam da se moze, jer meni trenutno izgleda neizvedivo
    ovo za pospremanje se slazem, ja ionako nisam nikad bila opsjednuta cistocom i redom. iako, kad krenem cistiti to cinim tako detaljno da izgubim pol vise vremena nego netko normalan (ono, kad se pere sude obavezno se ocisti sudoper, pec, sve povrsine, isperu krpe...)
    Ma, sve ide kad se mora ...

Mi smo kupili stan u doba kad je MZ bila trudna sa Zrinkom i povracala je mjesecima vise puta dnevno i jedva stajala na nogama pa sam ja sa Vedranom (imao je tad 3,5 god) obavljao sve pripreme, nadzor majstora (mi smo tada bili privremeno kod MZ-inih 2 mjeseca), kupovine materijala i ostalo (uz normalni rezim na poslu). Bio sam umoran k'o pas, ali islo je i nakon ta dva mjeseca nam je stan bio tip top i s velikim veseljem smo se preselili. :D

Tebi je dobra stvar sto su radovi ipak, ruku an srce, manji (mi smo imali potpuno preuredjenje stana) i nemas neki cvrsti rok, dok je losa stvar sto ste u stanu za vrijeme radova ... najbolje ti je odmah se baciti na posao i sto prije to srediti - skratiti ces agoniju, a i bolje ces se osjecati kad vidis da se stvar (p)okrenula.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

danke sen
    ja odem tamo s malim, on hoce puzati (nece biti nigdje drugdje nego na podu) a da vidite vi tu sobu.. hirosima je mila majka (sorry ako je brutalno). em boje za drvo, em odjece, knjiga, bog-te-pitaj-cega sve po podu, a kao sto sam vec naglasila, ja ako hocu nesto tamo raditi njega nema ko cuvati. to je jedini problem. ali dobro, doskocila sam-otvorila sam second hand shop u stanu "sve po 20 kuna", prodajem svoju odjecu (u koju ionako ne stanem jer sam +15 ) i skupljam za bejbisitericu

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mikka, često te pažljivije čitam jer su nam dečki blizu i moram ti reći da se ti meni činiš tako sposobna i mudra da uopće nema sumnje da ćeš sve riješiti kako treba, vibram samo da stvari posložiš čim brže i lakše.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Balarosa

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma jednostavno vam moram javiti da sam izvrsno! :D Oporavila sam se u potpunosti.... opet maximalno uživam u djeci, posložila sam si prioritete nekako realnije, odbila nepotrebne poslove koji bi me opet dokrajčili fizički...
    Definitivno više mislim na sebe, ali ne na cijenu ikoga.
    I također sam shvatila da mogu puno više nego što sam radila/davala.... i od kad sam promjenila stav prema tome, sve je nekako bolje.

Pa evo.... ako sam se ja oporavila, to znači da to može svatko!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anita

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pročitala sam prvih deset postova, jer ne stignem više ovaj tren.
    moram samo primjetiti kako se radi o jednogodišnjacima.
    Cure moje, kad se ja sjetim kako sam bila umorna kad je fran imao godinu dana..........mislila sam da se više nikad, ali N I K A D neću oporaviti. Fran je samo jurioooooooooooo, cijelo vrijeme istraživao opasne stvari....da ne nabrajam.....
    puno mi je pomogla prijateljica.
    došla bi kod nje na čašicu razgovora. Ona je pazila na to što fran radi, ja bi pričala, dremucnula, pogledala tv, pa i pojela kad nje. Nikad joj neću biti dovoljno zahvalna.
    Ona sama ne kuži zašto joj se toliko zahvaljujem na ti h sat vremena tu i tamo, a ja joj ne mogu dočarati kako nas je zapravo spasila.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •