Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Crne stolice

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Crne stolice

Za one koji su pratili topic koji sam podigla o relaktaciji - uspjeli smo! :D
    No sad me muči nešto drugo - zadnja dva dana ima tamne stolice, a danas je bljucnuo malo crnog za vrijeme presvlačenja. Inače imam ragade koje ne zacjeljuju, na jastučićima stalno ostaje krvavi trag, pa se pitam mogu li stolice biti tamne ako se bebač naguta krvi dok papa :/ ? Pedica mi je bila ujutro, sutra je tek popodne, pa ako netko može pomoći bila bih jako zahvalna!

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moze, ali bi ja na tvom mistu svejedno provjerila s pedijatricom

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Svakako ću ju pitati, ali do sutra popodne mi je daleko pa pitam ovdje da se malo smirim... :/

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

malo sam guglala u pokusaju da te utjesim dok ne vidis ponovo pedijatricu i nasla sam da je moguce da stolice budu tamne boje ako beba proguta malo krvi.
    vecini ovo zastrasujuce zvuci, ali ne bi trebalo biti tako jer ste ti i tvoja beba donedavno (tijekom 9 mjeseci) dijelili tu dragocjenu tekucinu i mala kolicina progutane krvi ne moze naskoditi tvom djetetu.
    razlog za zabrinutost postoji ako je beba bljucnula krv svjetlije boje ili stolica sadrzava crvene nijanse jer to moze upucivati na cir i/ili razne alergije.
    no, obzirom na tvoje ragade, sigurna sam da kod tvoje bebe to nije u pitanju.
    svakako se posavjetuj sa pedijatricom i javi nam kako ide.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

draga mama sanja čestitam ti na uspjehu vraćanja bebice na dojku!
    Da li sada isključivo dojiš ili još dobiva formulu?
    Dobiva li beba išta drugo osim mlijeka?
    Piješ li ti možda željezo ili neke vitamine?

Moguće da je stolica crna od krvi sa bradavica, i to nije zabrinjavajuće.
    Možeš li malo detaljnije opisati te stolice, koliko su tamne, jesu li tamno zelene ili baš crne?

Ajde molim te odgovori na ova pitanja za početak

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo me, logoutirala sam se dok sam djecu pospremila na spavanac.
    Hvala momze na trudu, javit ću.
    Sun, isključivo dojim.
    Ništa osim mlijeka ne dobiva (sutra će navršiti tek 3 mj.).
    Pijem Prenatal.
    Što se tiče boje stolice čini mi se više tamno tamno zelena (napisala sam "crne" jer su zbilja jako tamne). Prilično su rijetke i nisu smrdljive.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

prenatal si, pretpostavljam, pila cijelo vrijeme nakon poroda ili si ga nedavno pocela uzimati?

cekamo da cujemo sto ce pedijatrica reci.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    prenatal si, pretpostavljam, pila cijelo vrijeme nakon poroda ili si ga nedavno pocela uzimati?

cekamo da cujemo sto ce pedijatrica reci.
    Pila sam ga dva mj. i nije bilo problema, stolice zlatnožute, sve o.k. Onda sam prestala dojiti zbog lijekova - u tom periodu sam i njega prestala piti. Otkako ponovno dojim opet ga pijem. Danas još nije imao stolicu, ali je opet bljucnuo malo tamnog u prozirnom (slini), a noćas me jako raskrvario.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mama sanja vjerujem da je stolica tamna od krvi. Ponekad neki vitamini i željezo znaju učiniti stolcu tamnom. Nadam se da ćeš uspjet zaliječiti te rane na bradavicama. Jel provjeravaš položaj bebe na dojci, zašto dolzi do tih ragada? Luftaš li ih na zraku? Mažeš li ih čime? Purelan zna olakšati stvar.
    Uf, javi nam što pedijatar kaže

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja mislim da nemas neke vece brige (je, znam da je lakse rec...); krv uslijed djelovanja zelucane kiseline i probavnih enzima postaje boje fundaca od kave. problem se javlja kada je krv svijetle boje i tada je uzrok ono sta je momze napisala a i neki drugi.
    i ja cekam izjestaj od pedijatra!

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e da, rijesi taj problem s bradavicama sta prije, purelan+luftanje na zraku bi ti trebalo brzo pomoc. i pravilni polozaj, naravno, je najbitniji

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mama sanja, kakvo je stanje, sto je rekla ped. ?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uh, konačno za kompom !
    Dakle, ovako. Stolice su bile crne najvjerojatnije od moje krvi iz ragada Jučer popodne smo otišli kod pedijatrice, koja je bila tog mišljenja, ali nas je za svaki slučaj poslala na pedijatriju na Rebro. Tamo je pretpostavka bila ista, nalazi (krvna slika, urin etc.) odlični :D. I pelenu je tamo napunio tako da su i stolicu dali na analizu, no ne znam iz kojeg razloga nisu uspjeli ustanoviti porijeklo hemoglobina (moj ili njegov) u stolici, već samo da je tamna od krvi. Budući da su ostali nalazi u najboljem redu, crvena krvna slika super (znači nema gubitka krvi u probavnom sustavu), dr nas je (hvala Bogu) nakon sati provedenih čekajući nalaze konačno poslala doma (u 00.30 ).
    Danas nije imao stolicu, pa čekam nestrpljivo sutrašnji dan. Dva obroka sam mu izdojila pazeći pritom da ne bude primjesa krvi, a onda sam otišla kupiti šeširiće. Mislim da ih je prihvatio, 3 obroka je popapao preko njih. Između podoja sam stavila školjke i mažem bepanthenom i plimycolom po savjetu naše pedice. Purelanom sam mazala dok nije ovaj cijeli cirkus počeo, no izgleda da mi nije baš pomogao :/ . Držite palce da mi brzo zarastu. Što se tiče položaja, probala sam promijeniti ali mi se činilo da će puknuti na drugom mjestu. Mislim da jednostavno imam jako osjetljive bradavice :/.
    Jooj, baš sam odužila...
    Za stolicu vam javim kad napuni pelenu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MS, čestitam na uspješnoj relaktaciji!
    Nadam se i da će uskoro proći taj show s crnomkakicom, a i tvoje regade!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

onda sam otišla kupiti šeširiće
    Bol je prejaka? Kad te najvise boli, na pocetku podoja, u sredini, na kraju ili te boli i izmedju podoja?
    Tehnika sisanja bebe je nesto drugacija preko sesirica, nisam sigurna koliko je ovo dobro rjesenje. Zato, pliz, odgovori mi na pitanje?
    Što se tiče položaja, probala sam promijeniti ali mi se činilo da će puknuti na drugom mjestu.
    U kojem ste polozaju dojili, koje su promjene bile?
    Inače imam ragade koje ne zacjeljuju
    Purelanom sam mazala dok nije ovaj cijeli cirkus počeo, no izgleda da mi nije baš pomogao
    Purelan ne moze pomoci ako se polozaj dojenja ili bebina tehnika sisanja ne popravi, tj. ako se ne ukloni problem koji uzrokuje ragade.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Šeširiće ne koristim zbog boli, nego da zaštitim bradavice dok ragade ne zacijele (po savjetu liječnice s Rebra). Što se tiče boli, prisutna je, prilično jaka i javlja se na početku kad krene LD kao igle (pod šeširićima gotovo da je i nema), a pri kraju opet ali drugačija, kao da pokušava žvakati (što će biti kad dobije zubiće :/ ?). Uz to, znaju me boliti one sitne kvržice na aureoli.

Ako sumnjaš na soor, prije pauze koju sam imala bili su isti bolovi. Pedica je rekla da nema soora pa sam mazala na svoju ruku daktarinom, mlatila jogurte i odrekla se slatkog (to mi je najteže palo, ali bila je ionako korizma ) no kroz tjedan dana nije bilo baš nikakve razlike.

Položaje smo pokušali loptu i ležeći, a inače dojim kolijevku.

Mislim da je uzrok ragadama to što se on igra dok papa i svako malo ispljune bradavicu (ali ne do kraja, vrh ostane u ustima) i opet ju uvlači prije nego stignem reagirati (jel' to može biti zbog prejakog LD? :? ). Isto tako ju ponekad razvlači kao žvaku (kad je već skoro prazna) i ne pušta ju, a pritom se zna dogoditi da se skroz izvuče bez da otpusti vakuum.
    Obično pojede jednu i pol, tako da je gotovo svaki podoj (osim noćnog i ranojutarnjeg) na obje.
    Nadam se da sam ti dala dovoljno informacija

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kad te najvise boli, na pocetku podoja, u sredini, na kraju ili te boli i izmedju podoja?
    Zaboravih napisati, u sredini i između podoja ne boli.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kako sam gore napisala, tehnika sisanja bebe je nesto drugacija preko sesirica, pa nisam sigurna koliko su oni dobro rjesenje, pogotovo sto mi se cini da je kod vas bas ta tehnika sisanja problem.

Puno bi bolje bilo malo poraditi na pocetnom hvatu i prekidu podoja. Ako je bradavica duboko u bebinim ustima i beba nema potrebu da je usisava da bi je smjestila dovoljno duboko, ni na pocetku podoj ne bi trebao boljeti previse (mora biti malo boli za sada, jer rane jos nisu zarasle). A na kraju mu jednostavno ne dozvolis da se igra.

Pocetak podoja:
    - namjestis bebu tako da je u visini tvojih grudi i da je dobro poduprta (bilo da je ti drzis ili da je na jastuku ili da lezi pored tebe - bitno je da ne klizi)
    - bebin nosic mora biti u ravnini tvoje bradavice
    - kad nudis dojku, uhvati je u obliku slova C ili U malo iza areole, tako da onda areola oblikom glumi ovalni oblik bebinih usta
    - primakni bebu tako da uhvati bradavicu i areolu sto dublje u usta, ali donjom celjusti neka zahvati vise nego gornjom
    - kad je beba uhvatila, provjeri jesu li joj usne ispupcene i je li jezik izmedju bebinih donjih celjusti i tvoje bradavice (neka ti netko pomogne ako zbog polozaja to ne mozes vidjeti).

Kraj podoja:
    - pripazi na znakove koji pokazuju da se blizi kraj podoja (bebino sporije gutanje ili nemir ili ...), necim beba sigurno daje znak da je gotovo i da ce poceti gristi ili razvlaciti
    - onda se pripremi i u pravom trenutku gurni svoj mali prst u kut bebinih usana i izmedju desni, tako da prekines vakuum
    - izvuci bradavicu
    - po potrebi ponudi drugu dojku

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je istina ovo

Pedica je rekla da nema soora
    zasto onda kaze da mazes antimikotikom?

i mažem bepanthenom i plimycolom po savjetu naše pedice

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hej ljudi, konačno smo napunili pelenu (prvi put nakon one na Rebru) i stolica je bila skroz normalna, zlatnožuta!!!! :D :D :D :D

NatašaM... hvala na savjetima, obratit ću pažnju na to što kažeš pri sljedećem podoju. Inače, ragade pomalo zacjeljuju tako da na lijevoj sad dojim bez šeširića

Ivana7997, vjerojatno nisi pažljivo čitala
    Pedica je rekla da nema soora pa sam mazala na svoju ruku daktarinom, mlatila jogurte i odrekla se slatkog (to mi je najteže palo, ali bila je ionako korizma ) no kroz tjedan dana nije bilo baš nikakve razlike.
    To je dakle bilo prije, a sad se ponavlja bol iste vrste (u međuvremenu smo imali pauzu s dojenjem zbog lijekova i relaktaciju). Kako tada Daktarin nije pomogao, vjerojatno je bila u pravu (a bebač ni onda ni sad nema naslage u ustima, ni eksplozivne stolice, a ni pelenski osip).
    Antimikotik mi je preporučila neki dan (u petak) kao profilaksu, obzirom da su ragade tada bile duboke.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mama sanja, jako mi je drago zbog vas! :D

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

super mama sanja :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu