Koliko dugo smiju mljeveni biti smrznuti? Imam ih od jeseni ( negdje 11 mj), su dobri?
Koliko dugo smiju mljeveni biti smrznuti? Imam ih od jeseni ( negdje 11 mj), su dobri?
Izvadi šaku njih van, nek malo otope (ne treba im dugo) i probaj - ak su fini, ja bi ih koristila (koliko je to zdravo, nemam blage veze)
nemaš šta topiti, odmah u mlinac (ja tako uvijek)
već su mljeveni, a kak znam da ne valjaju , opis okusa, mirisa?![]()
Pa, ak nemaju normalan okus oraha, onda ne valjajukasiopeja prvotno napisa
![]()
orasi mogu samo užegnuti.kasiopeja prvotno napisa
probaj malo, pa ako ti ne valja - baci.
ali, 5 mjeseci stajanja nije vrijedno spomena, pa toliko stoje i po špajzama, bez zamrzivača.
inače bismo baklavu jeli samo u 10. i 11. mjesecu
Moja svekrva uvijek zamrzava mljevene orahe. Meni imaju uvijek miris po nečemu iz zamrzivača, osjetim i u kolačima. Nema do friško samljevenih oraha.
Ja isto više volim smrznuti (ak baš treba) cijele orahe pa naknadno mljeti.Dijana prvotno napisa
Potpis za mljevene zaleđene.Dijana prvotno napisa
Još ako ih zamrzava u škarniclu, ne gine mu miris fridža.
Joooj, i moja isto to radi i totalno mi uništi kolačeDijana prvotno napisa
(koje inače fantastično radi) jer mi smrde i imaju fuj okus. Zato ne volim smrznute orahe!
To radi i moja mama, pa nemaju nikakav miris. Bit ce da to mame rade drugacije od s. :?Drejka prvotno napisa
Zašto zamrzavati mljevene?
Ja zamrznem očišćene, meljem ih kad mi trebaju i ne osjeti se na zamrzivač.
Tako i ja - zamrznem očišćene i meljem kad mi trebaju. Za svaki slučaj stavim ih u dvije vrećice, pa u ledenicu...
Ni meni smrznuti orasi nisu nepoznanica- bilo mljeveni ili cijeli.
Nisam još primjetila razliku u okusu kolača a znaju mi orasi biti kroz cijelu mrtvu sezonu u škrinji...
I meni su draži nemljeveni koje meljem smrznute.
I moja mama stavi bar u dvije vrećice, kako kad ili cijele ili mljevene u škrinju i nema nikakvih problema. Ja si ih uzmem mljevene i stavim u frižider.![]()
Zna li tko koliko dugo mogu stajati odmrznuti ocisceni (ne mljeveni) orasi?
Ponovno zamrzavanja pretpostavljam ne dolazi u obzir, zar ne?
Dobila sam par kila ociscenih oraha koji su bili zamrznuti i koji su se odmrznuli prije nego sto su stigli do mene. Sada ne znam sto s njima, a da mi ne propadnu obzirom da ih toliko ne mogu odmah potrositi.
Ne predugo... upljesnivit će se zbog vlage.
Možda bi pomoglo da ih prosušiš u pećnici, pa kako ispadne.
Ja svoje drzim u frižideru nakon odmrzavanja. Dugo mogu stajati. I više mjeseci. Mislim da sam zadnju vrećicu odmrzla prije 4-5 mj i tek sam je nedavno potrošila.