Results 1 to 42 of 42

Thread: Panna cotta cake

  1. #1
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default Panna cotta cake

    Probah jučer ovo savršenstvo i odlučih ga podijeliti s vama. Odavno nisam pojela tako dobar, lagan i osvježavajuć kolač.

    Link stavljam ovdje:

    https://www.coolinarika.com/recept/panna-cotta-cake/

    Probala sam verziju sa narančom. Savršeno ide sa preljevom od šumskog voća. Začas gotov, a prekrasan.
    Last edited by *mamica*; 01.05.2014 at 09:57.

  2. #2
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Posluživanje
    Po želij poslužiti ženi, punici, svastici, jetrvama i komšinicama.

  3. #3
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    E hebi ga sad
    Last edited by *mamica*; 01.05.2014 at 11:11.

  4. #4
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Ovaj brz i jednostavan kolač sam napravio od sastojaka koji su se zadesili u kuhinji u trenutku inspiracije. Meni ima poprilično jak ukus, premda mi žena, punica, svastika i Hasiba kažu da je pravo dobar i osvježavajući.
    Je li, onda, Hasiba jetrva ili komšinica?
    Last edited by Optimist; 01.05.2014 at 11:14.

  5. #5
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    Skrećeš pažnju sa jednog od najboljih kolača koje sam probala u zadnje vrijeme

  6. #6
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Bona, skrećem pažnju na kolač, kako ne kontaš Tek sad će postati pravo popularan

  7. #7
    Argente's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    4,696

    Default

    Tako je, evo ja sam kliknula samo zbog Hasibe i saznala da je rabarbara voće koje će se savršeno sljubiti s ovim kolačem
    Last edited by Argente; 01.05.2014 at 12:57.

  8. #8

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    608

    Default

    prašak za panna cottu?

  9. #9
    bella77's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,478

    Default

    prasak je onaj od dr. oetkera. pise u komentarima.

  10. #10
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    Umirem

  11. #11
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Quote Originally Posted by bella77 View Post
    prasak je onaj od dr. oetkera. pise u komentarima.
    I to piše slonovo-uho, glavom i bradom

    Samo ne znam je li u Hasibinoj bašči raste rabarbara ili kod nekog drugog u komšiluku


  12. #12
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    *mamica*, hvala ti na topicu

  13. #13
    bella77's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,478

    Default

    jos da se hasiba javila s komentarom da je torta bila super? to bi onda bilo to!

  14. #14
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Jel moze ovo propast

  15. #15
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    A mene zanima tko je Hasiba i zašto mu je bilo važno i nju počastiti kolačem i još je, k tome, imenovati? Ljubavnica?

  16. #16
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    Jel moze ovo propast
    darling, ovo je kolač iz vrećice, naravno da ne može

  17. #17
    seni's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7,511

    Default

    pa, ja sam jednom (samo jednom ) probala napraviti panna cotu iz vrecice i ispala je - katastrofa. cista. pa sam sve bacila u smece.
    moze biti da je panna cotu lakse napraviti bez vrecice, ali nisam probala pa ne znam.

  18. #18

    Default

    Neoguljena naranča ili limun? Jesam li dobro pročitala? Smiksana?

    Jel treba bademe tostirati?

    Jel curi?

  19. #19
    Maruška's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Split
    Posts
    3,926

    Default

    Quote Originally Posted by jennifer_gentle View Post
    Jel curi?

  20. #20
    seni's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7,511

    Default

    mislim da panna cotta globalno ne curi.

  21. #21

    Default

    Radit cu ovaj kolac veceras s limunom, malo me je strah bas cijeli limun staviti, cini mi se prekiselo...

  22. #22
    Argente's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    4,696

    Default

    jennifer, onda, je li čemu?
    I ja sam napravila PC jednom iz vrećice, recimo da je uspjela ali je imala onaj umjetni praškasto-natrenski okus.
    Može biti da je Hasiba neki autoritet na Kulinarici, nešto kao apricot na Dohani

  23. #23
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    Ide cijela smiksana naranča, znači i kora i plod. Inače, da ne bi bilo zabune, ja sam ovaj kolač jela u gostima, nisam ga sama pravila, ali sam se oduševila pa sam se detaljno raspitala za postupak.

    Krema od panna cote je bila super, uopće nisam osjetila da je iz vrećice. I nije ništa curilo

    J.Go, javi dojmove!

  24. #24

    Default

    Jako sam zadovoljna! Baza je genijalna, nije uopce prekiselo, taman kako treba. Ponosna sam sto sam se sjetila izvadit kostice iz limuna, iako ne pise u receptu pana cota je isto ok, iako ja nisam neki strucnjak za istu. Fino pase kisela baza i slatka krema...

    Ai moram reci da mi se stvorila neka vodica na vrhu pa sam je pokupila s papirnatim rucnikom. A valjda je nesto kondenziralo ispod folije u frizideru. Cak je kolac prosao i mm test, a on je najizbirljivija guzica u svemiru.

  25. #25
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    Baš mi je drago! Jesi pravila preljev od šumskog voća?

  26. #26
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Radila sam ovu tortu http://lifepressmagazin.com/kulinars...urta-narandze/ za prvi maj. Brza, ne peče se, fina.

  27. #27

    Default

    Quote Originally Posted by jennifer_gentle View Post

    Ai moram reci da mi se stvorila neka vodica na vrhu .

  28. #28

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    Napravila sam varijantu s narancom, ispalo odlicno, stisnulo se nakon 3h u frizideru. Maslac sam zamijenila kokosovim uljem jer mi ponestalo maslaca.

  29. #29

    Default

    Quote Originally Posted by *mamica* View Post
    Baš mi je drago! Jesi pravila preljev od šumskog voća?
    Nisam pravila, dodje preljev od malina s panna cottom.

  30. #30
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    ja sam radila panna cottu od litre slatkog vrhnja i ne znam koliko želatine (1 ili dva pakiranja), ispala je odlična. Preljev od borovnica sam već imala. Ispala je odlično.
    Ideja za tortu mi se čini ok, ali ne bih imala srca smiksat cijelu naranču sada kad se mogu naći samo uvozne i tko zna čime tretirane

  31. #31

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    Ideja za tortu mi se čini ok, ali ne bih imala srca smiksat cijelu naranču sada kad se mogu naći samo uvozne i tko zna čime tretirane
    A kupila sam neki bio limun, pa je valjda ok Bolje da ne znam

  32. #32
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Limuna još imam na stablu, postoje limuni mjesečari koji rađaju cijelu godinu, pa bi me se u to dalo uvjeriti.
    Naranče već malo teže (iako kod mene ima još 4-5 tvrdoglavih do kojih je prilično teško doći )

  33. #33

    Default

    Radim ovu tortu treci put otkad je izasla ova tema
    Bas su nam se zaredali neki gosti non stop, a ovo mi je super jednostavno. Prosli put nisam imala badema pa sam stavila orahe, isto nije bilo lose (iako je ipak bolje s bademima)

    Panna cottu sad radim sama sa zelatinom i pruticima vanilije, nekako mi je bedasto davati 30 kn za zelatinu i secer u vrecicama (procitala sam sastav )

  34. #34
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Quote Originally Posted by jennifer_gentle View Post
    Panna cottu sad radim sama sa zelatinom i pruticima vanilije
    Naputak, pls!

  35. #35

    Default

    Quote Originally Posted by Optimist View Post
    Naputak, pls!
    2 želatine u prahu razmutim u 8 žlica hladne vode,to stoji 10 min. za to vrijeme zagrijem 0.5 l mlijeka s 0.5 l slatkog vrhnja sa 100 g šećera i 2 prutića vanilije. kad dođe do ključanja, skinem s vatre i umiješam želatinu (prije toga povadim mahune vanilije).

    ova smjesa je dosta tekuća pa mi je znala curiti iz kalupa ako bih je odmah ulila. zato je pustim par sati da se malo stegne, pa onda ulijem u kalup. prošli put sam izašla van na kavu i ostala malo predugo pa mi se panna cotta skroz stvrdnula u posudi pa je nisam mogla izliti u kalup - onda sam je ponovno zagrijala pa se vratila u tekuće stanje i poslije je bila super!

  36. #36
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Tnx! Mahune se zarežu po dužini ili cijele?

  37. #37
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    ako ih zarežeš puste više arome, ali onda treba procijedit ako ispadnu sjemenkice. Ako staviš cijelu, samo je izvadiš žlicom.

  38. #38
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Neki bi rekli da su crne točkice vanilije u kremi baš fino rustikalne i da ih je šteta procijediti.

  39. #39
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    ako ih zarežeš puste više arome, ali onda treba procijedit ako ispadnu sjemenkice. Ako staviš cijelu, samo je izvadiš žlicom.
    kome smetaju sjemenke vanilije u panna cotti?

  40. #40
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Fala, curke! Znači, može na oba načina.

  41. #41
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Evo, betty i ja isto.

  42. #42
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Evo, betty i ja isto.
    ma da, ja kad radim panna cottu zarežem mahunu, izvadim sjemenke i pazim da ih razmutim u vrhnju
    i najteži dio posla mi je paziti da ne padnu sve na dno
    meni su te crne točkice trademark panna cotte
    Last edited by betty blue; 12.05.2014 at 10:26.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •